DEPESZWIZJA - SEZON 3

Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Post 19 sie 2024 21:02

Niechaj jako druga wleci wielka nieobecna poprzedniej edycji - LIVV
1. 0 pkt
2. 1 pkt
3. 3 pkt
4. 5 pkt
5. 4 pkt
6. 0 pkt
7. -
8. 2 pkt
Warto nadmienić, że koleżanka Livv jest w Alpach, w przeciwieństwie do nas - biedaków i pospolitych polaków. I dała mi zero. :(

KLASYFIKACJA

Kod: Zaznacz cały

1. SHODAN - Royksopp - Compulsion
HIEN - Bark Psychosis - Reserve Shot Gunman - 9 pkt.
3. MURZYN - DeWuA - Niezależnie Od Pory - 4 pkt.
4. DEV - Mike + The Mechanics - Now That You've Gone
DRAGON - Trzeci Wymiar - Miasto Zielonego Dębu - 3 pkt.
6. LIVV - Metro Boomin, James Blake, A$AP Rocky, 21 Savage - Nonviolent Communication - 2 pkt.
7. CZEZ - Zespół Reprezentacyjny - Maja (Fernande)
MENTOS - South Park - In My Safe Space - 0 pkt.
Miało być tak pięknie, a wyszło jak zawsze - na razie o wygraną w tej edycji walczą zaciekle Shodan z Hienem, którzy zdobyli prawie wszystkie możliwe punkty. Murzyn zaledwie trzeci, tuż za nim Mike, Mechanicy i Trzeci Wymiar 0 czyli tłok. Livv na szóstym, ale z pauzą z wiadomych przyczyn i póki co mamy dwóch kandydatów do Złotego Ziobry.
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
PACZKA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 19 sie 2024 21:06

Zobaczmy jak koledze MURZYNOWI odjechała czołówka. Lub nie.
Na wstępie chciałem rzec że no mentos trochę mnie zaskoczył nazwą tej edycji, myślę że wystarczy tego dawania sobie forów już i sukcesu poprzedniej edycji pod względem wygranych nie da się powtórzyć. Słuchając odniosłem wrażenie że część osób wzięła sobie do serca tą nazwę edycji tudzież uznała to za jeszcze jeden dobry moment do zagrania na luzie, pozostali jednak raczej dowozili rzeczy mniej lub bardziej konkurencyjne, naprawdę dużo fajnej muzy dostarczyliście, będą z tego liczne serduszka na laście i mogę śmiało powiedzieć że była to moja ulubiona edycja za co Wam dziękuję i już tym samym czuję się wygranym. A teraz niech wygra najlepszy/najlepsza.

1 - bardzo postarane co by mi nie przeszkadzać na drodze do i tak wątpliwego sukcesu w tej edycji, wybitnie paskudny numer, zasłużone 0 pkt. prosto z serca, myślę że to Czez

2 - obskjurowy letniaczek do którego nawiązywał Reno w "Momentach", kawałek ze składanki dorzucanej do czasopisma Klan, nr 13/2000

3 - to MUSI być Musiał, to po prostu krzyczy że to jego wrzuta. Nie wiem co to, dla mnie brzmi jak zapomniany hit Eska-core wczesnych lat zerowych. Kapitalny letniaczek. 4 pkt.

4 - też nie mam pojęcia co to takiego, podoba mi się bicik, kojarzy mi się jakoś z Four Tetem i jakimiś współczesnymi producentami post-Burialowymi. Drogą eliminacji obstawiałbym Wuja. 1 pkt.

5 - o Cię Panie, to musi być albo ktoś kto już wybitnie mnie nie lubi i nie chce mojej wygranej, albo ktoś kto mnie lubi i wiedział jak bardzo spodobają mi się te perkusyjne harce, tu również typowałem drogą eliminacji i stawiam na Hiena który z góry zapowiedział mi że forów nie dostanę, w sumie mógł wprost powiedzieć że dostanę baty... to rzęrzenie kojarzy mi się z Laughing Stock trochę. 5 punktów bez zastanowienia.

6 - o jaki to słodki numer z South Parku zapodał nasz forumowy kolega Cartm... mentos no. Zgrabnie wybrnął łącząc przyjemne z pożytecznym, ciekawostka, fajna i zabawna która może się bardzo podobać albo może być totalnie olana przez niektórych. 3 pkt.

7 - rapsy trapsy cykacze, panowie na bicie a nie śpiewające Panie, to musi być nasza forumowa koleżanka Smerfetka. Tbh początkowo bardziej podobał mi się ten śpiewany wokal od rapsów ale i to z czasem siadło i całość przyjemnie buja. Koleżanka też bez lipy. 2 pkt.

8 - oho, Dolny Śląsk atakuje z całą mocą lokalnych talentów, Dragon obiecywał strzał prosto z serducha i dowiózł, chyba ta edycja to była właściwa wymówka by móc bez kalkulacji rzucić czymś co mało kto tu polubi heh. Bardzo chciałem rzucić choć symbolicznym punktem bo DOCENIAM ale punkty mi się niestety pokończyły, większość z Was wybrała po prostu numery które mi się spodobają miast wkładać sobie kije w szprychy, fair enough. Dam zatem szansę na Ziobrę i 0 pkt.
Gdybym za typowanie dawał nagrody, to kolega z Bełchatowa by dostał ode mnie kolejną, bo znowu trafił z typami jak ktoś kto trafia (z typami). No i sprawił, że straciłem szansę na Złotego Ziobrę, a to już coś.

KLASYFIKACJA

1. HIEN - Bark Psychosis - Reserve Shot Gunman - 14 pkt.
2. SHODAN - Royksopp - Compulsion - 10 pkt.
3. DEV - Mike + The Mechanics - Now That You've Gone - 7 pkt.
4. MURZYN - DeWuA - Niezależnie Od Pory 
LIVV - Metro Boomin, James Blake, A$AP Rocky, 21 Savage - Nonviolent Communication - 4 pkt.
6. DRAGON - Trzeci Wymiar - Miasto Zielonego Dębu
MENTOS - South Park - In My Safe Space - 3 pkt.
8. CZEZ - Zespół Reprezentacyjny - Maja (Fernande) - 0 pkt.
No i cóż, dużo wskazuje na to, że tym razem kolega Jacek włożył sobie przysłowiowy kij w równie przysłowiowe szprychy, albowiem dzięki jego punktom HIEN wysuwa się na prowadzenie z bardzo dużą przewagą nie tylko nad Shodanem, ale i nad resztą stawki. Dość powiedzieć, że trzeci DEV ma dwa razy mniej punktów! Livv przetasowała się miejscami z Dragonem, który wyrównał się ze mną punktowo. Na ostatnim miejscu Czez, który idzie po drugiego Złotego Ziobrę.
PACZKA
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 19 sie 2024 21:09

del
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
mintaj

Post 19 sie 2024 21:10

Bumtarrara, czas na głosy od DEVA. Pochwalę kolegę, albowiem razem wyrobił się w terminie bez większych problemów, a że to już któryś to raz to ZACZYNAM MIEĆ NADZIEJĘ.
Numer 1 - Niech będzie, że ze względu wyłącznie na tzw. kek z zaskoczenia 1 pkt. Bo tak poza tym, to numer jest wprost obrzydliwie boomerski i przywodzi mi na myśl żarciki moich wujków na rodzinnych, zazwyczaj zakrapianych imprezach. Zdecydowanie mi nie staje.

Numer 2 - Numer 2 dostanie 2 punkty, ale właściwie wyłącznie za naprawdę fajny bit w tle (włączając z to całą tę trąbkę; trąbka jednak wnerwia będąc potwornie głośną w stosunku do wokalu). Muzycznie więc jakoś chwyciło, ale reszta... meh.

Numer 3 - Michał i Mechanicy, czyli odprysk Genesis lepszy od Genesis (lol). Zapodawałem już szeroko znane All I Need Is a Miracle do bestki kawałek czasu temu, ale oczywiście nie jest to jedyny ich numer, który bardzo lubię. Now That You've Gone odkryłem na nowo w roku 2014 po dłuuugiej przerwie. Kocham! 0 pkt.

Numer 4 - Royksopp mógł być wyłącznie od Wuja, nie widzę innej opcji (a jeśli się mylę? To hui mi w czółko). Cóż, przepadam za tym numerem, dość nastrojowy, a Jamie Irrepressible dostarcza wokalnie. 3 pkt.

Numer 5 - No no no, bardzo przyjemne granie zalatujące trochę (ale tylko trochę) wczesnym The Cinematic Orchestra. Poza tym rytmicznie, fajnie chaotycznie w drugiej części numeru, dość dzięki temu zabiegowi kwaśno. Lubimy takie rzeczy, 4 pkt.

Numer 6 - Eee, na początku pomyślałem, może być spoko, ale potem weszły te męczące wokale i zapłakałem nad sobą (i kondycją tej kolejki). You might call me a pussy, ale będzie 0 pkt.

Numer 7 - Damn, z jakiegoś powodu to rozpoznaję, to nie jakiś ASAP Rambo? Mniejsza, jak na 3 propozycje hip-hopowe w tym rozdaniu tylko ta mnie ładnie grzeje. Za pierwszym odsłuchem - potem robi się tylko lepiej, czil, klimat, świetnie, choć oszczędne instrumentarium, bardzo, bardzo mi się to podoba, naprawdę. Zwłaszcza refren, dobiegający jakby z końca korytarza, na który to koniec nigdy nie dotrę. Zasłużone 5 pkt!

Numer 8 - The fuck. 0 pkt.
Lol, ty się hamuj z tym lepszym od Genesis chłopie... BTW pierwszy komplet dla kogoś spoza duetu Hien/Shodan w tej edycji!

KLASYFIKACJA

1. HIEN - Bark Psychosis - Reserve Shot Gunman - 18 pkt.
2. SHODAN - Royksopp - Compulsion - 13 pkt.
3. LIVV - Metro Boomin, James Blake, A$AP Rocky, 21 Savage - Nonviolent Communication - 9 pkt.
4. DEV - Mike + The Mechanics - Now That You've Gone - 7 pkt.
5. MURZYN - DeWuA - Niezależnie Od Pory  - 6 pkt.
6. DRAGON - Trzeci Wymiar - Miasto Zielonego Dębu
MENTOS - South Park - In My Safe Space - 3 pkt.
8. CZEZ - Zespół Reprezentacyjny - Maja (Fernande) - 1 pkt.
Musiał namieszał jak łysy grzywą, bo właściwie to nawet za bardzo nie edytowałem tej tabeli. Hien ma na ten moment 5 punktów przewagi nad drugim Shodanem i musiałby naprawdę dostawać same zera, by nie wygrać tej edycji. Komplet punktów od Musiała sprawił, że wyprzedziła go Livv, niedoszły zwycięzca gdzieś w środku tabeli - nadmienię jednak, że póki co zapunktował u każdego. Niżej bez zmian, warto jednak nadmienić o honorowym punkcie dla Czeza, więc kwestia ZERA ABSOLUTNEGO w tej edycji zostaje zakończona na jej półmetku.
PACZKA
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 19 sie 2024 21:13

Chyba munlup zostanie Murzynem tego forum
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
mintaj

Post 19 sie 2024 21:14

A teraz idziemy na jednego, a teraz idziemy przewagę HIENA zmniejszyć.
5 - utwór 3
4 - utwór 6
3 - utwór 1
2 - utwór 7
1 - utwór 2
0 - utwór 4
0 - utwór 8
No proszę, pierwszy komplet dla Musiała i wysokie noty dla dołu tabeli przy zerze dla bezpośredniego rywala. Gdyby nie to, że ustawiłem te zabawę, to bym pomyślał, że ta zabawa jest ustawiona…

KLASYFIKACJA

1. HIEN - Bark Psychosis - Reserve Shot Gunman - 18 pkt.
2. SHODAN - Royksopp - Compulsion - 13 pkt.
3. DEV - Mike + The Mechanics - Now That You've Gone - 12 pkt.
4. LIVV - Metro Boomin, James Blake, A$AP Rocky, 21 Savage - Nonviolent Communication - 11 pkt.
5. MURZYN - DeWuA - Niezależnie Od Pory 
MENTOS - South Park - In My Safe Space - 7 pkt.
7. CZEZ - Zespół Reprezentacyjny - Maja (Fernande) - 4 pkt.
8. DRAGON - Trzeci Wymiar - Miasto Zielonego Dębu - 3 pkt.
Przewaga Hiena nad Shodanem nadal nie stopniała, i to pomimo jego obowiązkowej pauzy. Wuja łapie zadyszkę, przez którą czuje na swoich plecach oddech sporej grupy ludzi - Mike'a, Mechaników i miliona ludzi nagrywających z Jamesem Blakiem. Ja na bezpiecznym piątym miejscu i EGZEKWO z niedoszłym liderem, a Czez nie tylko stracił szansę na Złotego Ziobrę, ale i uciekł z ostatniego miejsca, gdzie pewnie ulokował się Dragon.
PACZKA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 19 sie 2024 21:17

Czas na drugiego przedstawiciela sekcji turystyczno-zagranicznej. DRAGONIE, czyń honory.
1 faktycznie lekka przeginka humorystyczna, nie wiem co bardziej zaskakuje - sam numer czy skład zespołu i sama historia, pewnie dostaniemy jakiś akapit ciekawostek

2 reno-momenty.mp3 (nawet jeśli Jaca tego nie wygra to szanuję)

3 z tego samego muzycznego uniwersum co ostatnio poznana płyta Szer, ale czy dev mógłby to wrzucić, hmm... kurczę, no podoba mi się

4 dobrze się zaczyna, a potem taka współczesna nuda do usypiania czujności przec... słuchacza (wokale na minus, długość na minus)

5 trochę dżezi, trochę hałasy, dobrze że w czwartej minucie coś się zaczyna dziać!

6 cześć seba, cześć south park [wrzutka typu słuchowisko]

7 może jeszcze to shodan xD hmm... kurczę, no nie najgorsze

8 ja się Wałbrzycha nie wstydzę, salut - Trzeci Wymiar to była daawno temu bardzo bliska historia, jeszcze do tego wrócę pewnie! to ich ostatni numer jaki słyszałem, nie znam drugiego kawałka w którym pada nazwa mojej dzielnicy, d u m a

3 (5)
2 (4)
7 (3)
5 (2)
1 (1)
6 (+)
4

pozdrawiam ceske drahy leo express gw train polregio koleje dolnośląskie
Kolejne zero dla Shodana, kolejny komplet dla Deva i Hien pierwszy raz z mniejszą liczbą punktów niż 4… Jednak Dragon to umie zamieszać!

Też pozdrawiam kakaovy chlebicek.

KLASYFIKACJA

1. HIEN - Bark Psychosis - Reserve Shot Gunman - 20 pkt.
2. DEV - Mike + The Mechanics - Now That You've Gone - 17 pkt.
3. LIVV - Metro Boomin, James Blake, A$AP Rocky, 21 Savage - Nonviolent Communication - 14 pkt.
4. SHODAN - Royksopp - Compulsion - 13 pkt.
5. MURZYN - DeWuA - Niezależnie Od Pory - 11 pkt.
6. MENTOS - South Park - In My Safe Space - 7 pkt.
7. CZEZ - Zespół Reprezentacyjny - Maja (Fernande) - 5 pkt.
Hien nadal prowadzi, ale już nie rywalizuje z Shodanem, który spadł aż na czwarte miejsce. Klasyfikacja ułożyła się tak, że jego rywalami są mocno punktujący Dev oraz zawsze groźna Livv. Murzyn to jeden z trzech zawodników punktujących u każdego, ale szanse ma właściwie wyłącznie matematyczne. Dół tabeli bez szczególnych zmian, z wyjątkiem nieznacznego powięskszenia przewagi Czeza nad Dragonem.
PACZKA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 19 sie 2024 21:19

SHODAN już nie bardzo ma szansę na to, by wygrać, ale może przynajmniej podkurwić lidera. Ja bym się cieszył i z tego.
D7 - 5
D5 - 4
D3 - 3
D6 - 2
D1 - 1

Metro Boomin z Blejkiem zdecydowanie najlepsi. Natomiast polskim gadaczom mówię tym razem zdecydowane nie.
Buuu pierwsze zero dla Jacy buuu ;(

KLASYFIKACJA

1. HIEN - Bark Psychosis - Reserve Shot Gunman - 24 pkt.
2. DEV - Mike + The Mechanics - Now That You've Gone - 20 pkt.
3. LIVV - Metro Boomin, James Blake, A$AP Rocky, 21 Savage - Nonviolent Communication - 19 pkt.
4. SHODAN - Royksopp - Compulsion - 13 pkt.
6. MENTOS - South Park - In My Safe Space - 9 pkt.
7. CZEZ - Zespół Reprezentacyjny - Maja (Fernande) - 6 pkt.
Shodan nie za bardzo przeszkodził swojemu niedawnego rywalowi, aczkolwiek nic nie jest jeszcze przesądzone - równie dobrze jak Dev, może mu zaskodzić Livv. Reszta bez zmian i nic nie wskazuje na to, by ostatnia kolejka miała szczególnie namieszać w drugiej połowie tabeli.
PACZKA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 19 sie 2024 21:26

Zatem bez przeciągania. Vox CZEZ, Vox FM.
1. Moj
2. 0
3. 4
4. 5
5. 1
6. 0
7. 2
8. 3
No cóż, chyba Wuja się ucieszy z kompletu punktów… co nie?

KLASYFIKACJA GENERALNA:

1. HIEN - Bark Psychosis - Reserve Shot Gunman - 25 pkt.
2. DEV - Mike + The Mechanics - Now That You've Gone - 24 pkt.
3. LIVV - Metro Boomin, James Blake, A$AP Rocky, 21 Savage - Nonviolent Communication - 21 pkt.
4. SHODAN - Royksopp - Compulsion - 18 pkt.
6. MENTOS - South Park - In My Safe Space - 9 pkt.
7. CZEZ - Zespół Reprezentacyjny - Maja (Fernande)
DRAGON - Trzeci Wymiar - Miasto Zielonego Dębu - 6 pkt.
No i cóż. Dev gonił, gonił, ale nie przegonił - ostatecznym zwycięzcą DEPESZWIZJI 25 nie został MURZYN, jeno…

HIEN!!!!

ZASŁUŻONA NAGRODA - TAK BYM NAPISAŁ GDYBY WYGRAŁ JACA….

A TU, jak zawsze, możecie zobaczyć kto i jak głosował - warto zwrócić uwagę na to, że połowa dorobku punktowego DRAGONA to zasługa Czeza i na to, że gdyby nie ja, to Hien by tę edycję przegrał.

No cóż, jak zawsze - chałwa i podziękowania dla wygranych, uczestników, oraz mnie. Jutro wjeżdzam z nazwą oraz okładką.

PRZYPOMINAM TEŻ ŻE EDYCJA 26 JEST SPECJALNA TJ. WRZUCAMY WYŁĄCZNIE KAWAŁKI NAPISANE JAKO SOUNDTRACKI!!!

Tak więc nie przyjmę żadnego kawałka z radiostacji z GTA, który się wam spodobał, ale jeśli ktoś z jakichś przyczyn będzie chciał wrzucić cokolwiek z muzyki napisanej przez Tangerine Dream do tej gry to jak najbardziej.
PACZKA
Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

Post 19 sie 2024 21:29

Czez jeszcze ma jakieś uczucia... ludzkie! (czytane z głosem Leppera)
Awatar użytkownika
Hien

Post 19 sie 2024 21:35

Heh, starałem się opalić na urlopie, ale to wymknęło się stanowczo spod kontroli BADUMS
Dzięki za głosy, ale byle czego nie wrzuciłem xD Musiał zresztą też nie, i pewnie by wygrał gdyby nie Mentos hejtujący fajny pop, no ale... to nie Caritas, sorry Dev. Przy szrotowanym tutaj, mega januszowym kawałku Czeza, zaśmiałem się na głos, a to jest cenne, bo śmiech to zdrowie. A Murzyn? Fajny był ten hip-hop, Dragon powinien się jednak uczyć od Jacy, a nie od swoich (to tak w temacie patriotyzmu, który się zwyczajnie nie opłaca). Ostatni shout out dla Liv, że nie muszę się silić na fajny motyw, bo sama wymyśliła za mnie i to bardzo dobry.
Wygrana, wygrana, Złoty Ziobro, Wygrana - za to się chyba jakiś medal należy. Od bohatera, do zera, do bohatera. To idę szukać dobrego soundtracka, jak już Goblinów zużyłem.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 19 sie 2024 21:48

Gratki Hien :)
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
mintaj

Post 19 sie 2024 22:00

Jeszcze taka niepotrzebna ciekawostka.

Gdybym z jakichś przyczyn postanowił poświęcić punkt na Musiała, no wtedy lauratem by został kolega Adrian

Przypominam, że zgodnie z zasadami, które ustaliłem kiedyś tam, w przypadku remisu o zwycięzcie decyduje kolejno:
- obecność na listach - i tu sytuacja klarowałaby się tak, że obaj panowie byliby na każdej,
- obecność na listach rezerwowych - nie dotyczy siłą rzeczy,
- liczba kompletów punktów - obaj panowie dostali 5 punktów od dwójki partycypantów
- głosowanie bezpośrednie - no i tu właśnie by koń został pogrzebany, gdyż Hien otrzymał od Deva 4 punkty, a w drugą stronę był komplet.

To w sumie byłoby zabawne. ;(
PACZKA
Awatar użytkownika
Hien

Post 19 sie 2024 22:13

Dev dostał ode mnie maxa, pojebałeś.
Awatar użytkownika
mintaj

Post 19 sie 2024 22:15

No nie byłbym sobą heh
PACZKA
Awatar użytkownika
Hien

Post 19 sie 2024 22:22

Wniosek jest taki, że nie należy głosować na Musiała.
Awatar użytkownika
mintaj

Post 19 sie 2024 22:35

Tym razem znowu będę niesłowny, choć wiem, że kurz w związku z tą edycją jeszcze nie opadł itede itepe.

Inicjuję niniejszym DEPESZWIZJĘ 26: EDYCJĘ LIVVLIVV FACE REVEAL (TĄ Z SOUNDTRACKAMI)

OKŁADKA

Kolekcjonuję OST do tej edycji do środy, 21 sierpnia.
PACZKA
Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

Post 19 sie 2024 22:37

właśnie wrzuciłem trochę tego [tangerine dream ofc]
Awatar użytkownika
mintaj

Post 21 sie 2024 19:44

Trochę późno, ale jesteśmy w komplecie.

MUZYKA INSPIROWANA KONKURSEM DEPESZWIZJI

To ten, jutro od 20 przyjmuję głosy i zbieram je do końca niedzieli, 25 sierpnia - wierzę że się wyrobicie mimo tej dniowej obsuwy. Gdyby były problemy, potrzeba było czasu, czosnku, czegokolwiek to wiecie gdzie mnie znaleźć.

JEDZIEMY
PACZKA
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 21 sie 2024 20:41

W piwnicy jak zawsze.