DEPESZWIZJA - SEZON 7

Awatar użytkownika
Hien

Post 23 cze 2025 22:12

Ten kamień ciapaj mi tu pa anie
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Post 24 cze 2025 11:18

OKŁADKA

PACZKA

Tym razem finał w sobotę, więc głosy od jutro 11:30 do końca piątku. Plz, mam nadzieję, że tym razem dostanę je w terminie, a jak nie to chociaż dostanę jakiś znak życia że będzie obsuwa czy coś xD Z góry dzięki
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

Post 24 cze 2025 13:29

mmm gregory summer
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 26 cze 2025 17:43

Mam wreszcie wyjaśnienie zagadki aktualnej okładki! A przez dwa dni zachodziłem w głowę, po jakiego grzyba Mentos umieścił na niej Grzegorza Lato? :roll:
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 26 cze 2025 17:53

LOL
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
mintaj

Post 26 cze 2025 17:58

To było nawiązanie do zespołu Weezer
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
Dragon

Post 26 cze 2025 18:15

to było nawiązanie do pewnej piosenki Formacji Nieżywych Schabowych
Awatar użytkownika
Hien

Post 26 cze 2025 20:24

Ktoś pamięta Piotrka Lato?
Awatar użytkownika
stripped

Post 26 cze 2025 21:16

Picia? Jedna z twarzy co teraz już tylko na kartonie z mlekiem zobaczysz
Awatar użytkownika
mintaj

Post 27 cze 2025 17:54

PEWNA OSOBA przedłużyła sobie lato do jutra godzin popołudniowych, bo przynajmniej napisała PRZED TERMINEM, ze nie zdazy na czas.
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
Hien

Post 27 cze 2025 18:40

Dobre wychowanie
Awatar użytkownika
Dragon

Post 27 cze 2025 19:10

tylko nad czym tu głowić hehhe
Awatar użytkownika
mintaj

Post 28 cze 2025 17:35

1. SHODAN - LISA - Born Again (feat. Doja Cat & RAYE)
2. MURZYN - Cosmo's Midnight feat. Winston Surfshirt - Get To Know
3. DEV - Tycho - Horizon (Poolside Remix)
4. HIEN - Dehd - Apart
5. DRAGON - 2K88 - SPEAKERZ
6. MENTOS - Magdalena Bay - Neon
7. LIVV - Aivi & Surasshu - Farewell, Crystal Gems / Being Human

finał jutro o 20 bo dzis mi sie nie chce
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
stripped

Post 28 cze 2025 17:38

jprdl

made my day
Awatar użytkownika
mintaj

Post 29 cze 2025 20:00

sorry

Witam państwa w ostatnią niedzielę tego półrocza i niedzielę handlową czy coś.
Mamy dziś jeden z dłuższych dni roku, a także imieniny kolejnych osób o zabawnych imionach typu Emma i nietypowe święta typu Dzień Ratownika WOPR.
Ale czy to wsystko jest ważne? Nie wiem. Ważne, że właśnie zaczyna się lato, uczniowie szykują się na wakacje, nieuczniowie na urlopy, a dewoty - na finał depeszwizji 68, znanej też jako edycja Letniaczkowa.

Pierwszy wleci MENTOS
5 pkt. - 7
4 pkt. - 3
3 pkt. - 2
2 pkt. - 5
1 pkt. - 1

Komplecik dla siódemki. Ja co prawda nie oglądałem tego serialu z czego to to jest, bo chyba już za duży byłem na takie rzeczy, gdy wyszedł, ale kupuję, bo łatwo mnie rozckliwić, zwłaszcza ostatnio. Mógłbym się czepiać, że mimo letniości timing taki se, bo jednak jest to zdecydowanie coś, co brzmi jak koniec lata, a nie jego początek, ale OJ TAM OJ TAM. Trójka to esencja tego jak wyobrażam sobie tę edycję, tak samo jak dwójka, ale jednak jako kawałek jest znacznie słabsza. Awangardowe wyziewy od smoka na początku nawet mnie zaciekawiły, ale na dłuższą metę? No bez szału. Oczko dla jedynki, bo czwórka ni cholery mi nie pasuje klimatem do reszty, sorry.

Magdalena Bay wlatuje z mojej strony poraz drugi, chociaż wiem, że raczej nic na niej nie ugram, bo poprzednie próby sprzedaży tejże wam zakończyły się mniejszą lub większa klapą, ale może a nuż się uda. Z jednej strony brzmi to jak niemal każdy indiepopowy/synthwave'owy projekt z tamtej dekady, ale z drugiej HUKERZ. Sam coraz częściej się łapię na jej romantyzowaniu, a poza tym to fajny kawałek z nocnym letnim klimatem, a jako osoba z niską tolerancją na upały lato zdecydowanie bardziej wolę nocą. Czekam na moje 3 punkty.
KLASYFIKACJA:

Kod: Zaznacz cały

1. LIVV – Aivi & Surasshu – Farewell, Crystal Gems / Being Human – 5 pkt.
2. DEV – Tycho – Horizon (Poolside Remix) – 4 pkt.
3. MURZYN – Cosmo's Midnight feat. Winston Surfshirt – Get To Know – 3 pkt.
4. DRAGON – 2K88 – SPEAKERZ – 2 pkt.
5. SHODAN – LISA – Born Again (feat. Doja Cat & RAYE) – 1 pkt.
6. HIEN – Dehd – Apart
MENTOS – Magdalena Bay – Neon – 0 pkt.
Czy lato będzie należeć do forumowej młodzieży?
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 29 cze 2025 20:04

Wiecie co? W sumie to nie pamiętam kiedy zacząłem zbieranie głosów szeroko pojętej RESZTY od DRAGONA. Here we go.
7 (5)
6 (4)
2 (3)
3 (2)
1 (1)
4

Tak jak pan Szekspir powiedział, wiele hałasu o nic. Letniaczki łóżkowo-urlopowe. 2K88 bez szans na wygraną, wyjątkowo odstaje energią, klimatem, mocą. Ostatnia dwójka na plus! Niektóre pozostałości jak obowiązkowe elementy zestawów na autopilocie...

pozdrawiam obecnych na ostatkach przy Rzeźniczej, 1/3 dni w roku w teatrze... miło hihi
Też pozdrawiam. Jak zawsze.

KLASYFIKACJA:

1. LIVV – Aivi & Surasshu – Farewell, Crystal Gems / Being Human – 10 pkt.
2. MURZYN – Cosmo's Midnight feat. Winston Surfshirt – Get To Know   
DEV – Tycho – Horizon (Poolside Remix) – 6 pkt.
4. MENTOS – Magdalena Bay – Neon – 4 pkt.
5. SHODAN – LISA – Born Again (feat. Doja Cat & RAYE) 
DRAGON – 2K88 – SPEAKERZ – 2 pkt.
7. HIEN – Dehd – Apart – 0 pkt.
A to się porobiło! Po dwóch kolejkach Livv ma komplet możliwych punktów i kto wie, co przyniesie przyszłość. Jako tako punktują panowie Musiałowski i Murzyński, obiecująco ja, Dragon i Shodan z perspektywami, ale na walkę o środek stawki, a Hien APART na końcu….
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 29 cze 2025 20:08

Ostatnio nie zdołałem odpowiednio wcześnie namieszać, przez co zwycięzca był znany po wrzuceniu jakichś pierwszych czy tam drugich głosów. Teraz tego błędu nie popełnię, więc już teraz niechaj wleci LIVV, zwłaszcza, że się rozpisała.
Podobała mi się ta edycja, myślę że jest przyjemna w odsłuchu i relaksująca. Pierwszy utwór dla znany na pamięć, z udziałem mojej lubej Dojy Cat i nowo poznanej RAYE, polecony osobiście z resztą jednemu z was jakiś czas temu 😉. Jednak tak jak i ja dojrzewam, tak mój gust muzyczny się zmienia. Utwór jakoś gryzie mnie w porównaniu z resztą kolejki, ale nadal jest mocnym singlem.
Drugi utwór spodobał mu się od razu, wpada w ucho i ciągle mi się z czymś kojarzył. Ostatecznie doszłam do wniosku, że to zdecydowanie vibe The Neigbourhood, choć znam ich jedną piosenkę XD. Takie to moje skojarzenia, co nie zmienia faktu, że utwór mi się podoba.
Trzeci pozostaje dla mnie klasycznie ambientową elektroniką, co ogólnie mnie kręci. Lubię takie rzeczy, choć czasami zlewają mi się w jedno...
Czwarty nie dla mnie, w ogóle nie kojarzy mi się z latem, z czymkolwiek innym też nie, brzmi dla mnie jakoś kiczowato, nie wiem.
Piątka ciekawa, podoba mi się ten również elektroniczny eksperyment XD. Skojarzenia zdecydowanie odległe od lata, bo jeśli już takiej nuty bym słuchała na zimę, przechadzając się na płycie osiedla u mojej babki w Lublinie. Wizja zdecydowanie konkretna, ale niedopasowana do tematu.
To ciekawe, że numer szósty wzbudził we mnie tyle pozytywnych, tym razem muzycznych skojarzeń i emocji. Przede wsyzstkim podoba mi się nawiązanie do vaporwave'u, wokal kobiecy i końcówka z saksofonem, która przypomina pastiż "tamtych lat", choć mówię to jako najmłodsza z forum...

Utwór, jaki wrzuciłam na długo będzie mi się kojarzyć z czerwcem jako miesiącem dumy. Jest on częścią soundtracku z takiej queerowej i feministycznej animacji Steven Universe, na jakiej pojedyńczych odcinkach się wychowałam. Po obejrzeniu całej serii na początku lata zakochałam się w historii, muzyce, postaciach i ogólnym lore. Bardzo podoba mi się sposób uwydatniania tematyki queerowej, który pozwolił mi odblokować się na własne preferencje. Utwór przesłałam w pełnej wersji, unznając go samego w sobie za klejnot.

1. 2 pkt
2. 4 pkt
3. 3 pkt
4. 0 pkt
5. 1 pkt
6. 5 pkt
7. -
Gdyby każdemu z was chciało się tyle pisać to… no by się chciało no. Ale szanuję za ciekawe spostrzeżenia.

1. MURZYN – Cosmo's Midnight feat. Winston Surfshirt – Get To Know  
LIVV – Aivi & Surasshu – Farewell, Crystal Gems / Being Human – 10  pkt.
3. DEV – Tycho – Horizon (Poolside Remix) 
MENTOS – Magdalena Bay – Neon – 9 pkt.
5. SHODAN – LISA – Born Again (feat. Doja Cat & RAYE) – 4 pkt.
6. DRAGON – 2K88 – SPEAKERZ – 3 pkt.
Po niemal połowie wiemy na czym mniej-więcej stoimy, a stoimy na tym, że walka o tytuł wakacyjnego czempiona najprawdopodobniej odbędzie się między topową czwórką. Na prowadzeniu nadal Livv, ale czuje za sobą oddech Kosmo Nocy całkiem solidnie punktującego Murzyna (acz póki co bez żadnego kompletu). Za nimi, z niewielką stratą ja oraz Musiałowski, z czego ja już za swoją karencją. Między nami Shodan i Dragon, którzy korzystają na głównie na słabej formie Hienowskiego. Będzie złoty ziobro?
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
Hien

Post 29 cze 2025 20:10

Jestem na kompletnie innej planecie letniaczkowo, niż pozostali.
Awatar użytkownika
mintaj

Post 29 cze 2025 20:11

To na pewno nie będzie ta kolejka, w której HIEN dostał pierwsze punkty.
5 pkt – utwór 7
4 pkt – utwór 3
3 pkt – utwór 6
2 pkt – utwór 1
1 pkt – utwór 2
0 pkt – utwór 5

Mocno mnie rozczarowała ta edycja. Bałem się, że wszyscy pójdą w to samo i wiele się nie pomyliłem. Pierwsze dwa utwory mnie wyjątkowo zmęczyły, nawet nie tym, że nie wajbuję z ich letniaczkostwem, ale raczej przez to, że to nie są za dobre piosenki. Trójka niewiele dalej od nich stoi, ale jednak wyraźnie lepsza. Autorowi wrzuty numer 5 dziękuję za wrzucenie instant jajca, bo inaczej by mnie głowa rozbolała od zastanawiania się, komu mam dać zero przy tak dużej ilości kandydatów na nie. Szóstka brzmi jak Kamp! w pokoju dziewczęcym, jestem już koszmarnie zmęczony takim brzmieniem. Ostatecznie, najbardziej polubiłem się z numerem 7, bo letniak nie musi być tylko podkładem do gibania się. Lato, to również różnego rodzaju reflekse w słońcu, jak i niezwykły czas dla wspominek i jakiegoś duchowego zatrzymania się. Tak więc, kupuję to w takiej formie.

Sam podszedłem do sprawy bardziej po surfersku, niemal przeczuwając, że przynajmniej jakoś się wyróżnię. To są zdecydowanie bardziej moje klimaty letniaczkowania (oraz obskjury Murzyna, dopóki nie rzuca mi w twarz jakimś gównem z męskiego grania). Myślę, że jednak byśmy się pozabijali gdybyśmy, z jakiegoś powodu, zrobili sobie wspólny, forumowy wyjazd nad morze.
W sumie ciężko się nie zgodzić z wieloma stwierdzeniami, np. z tym, że nasz potencjalny forumowy wyjazd nad morze byłby najzabawniejszą rzeczą w kosmosie XD

1. LIVV – Aivi & Surasshu – Farewell, Crystal Gems / Being Human – 15 pkt.
2. DEV – Tycho – Horizon (Poolside Remix) – 13 pkt.
3. MENTOS – Magdalena Bay – Neon – 12 pkt.
4. MURZYN – Cosmo's Midnight feat. Winston Surfshirt – Get To Know – 11 pkt.
5. SHODAN – LISA – Born Again (feat. Doja Cat & RAYE) – 6 pkt.
Nadal forum podzielone na dwie prędkości, które oddziela solidna warstwa 5 punktów między czwartym Murzynem a 5 Shodanem. W drugiej połowie bez większych zmian, ale w pierwszej na solidne prowadzenie wysunęła się Livv, z 15 punktami na 15 przezeń możliwych do zdobycia. Warto nadmienić, że z walczącej o cokolwiek trójcy tylko ja mam za sobą obligatoryjne jajco. Czy coś to oznacza? Nie wiem.
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 29 cze 2025 20:14

Po prostu SHODAN. Tak o.
D2 - 2
D3 - 4
D4 - 1
D6 - 5
D7 - 3
Warto odnotować pierwszy komplet dla mnie, pierwszy niekomplet dla Livv i…

1. LIVV – Aivi & Surasshu – Farewell, Crystal Gems / Being Human – 18 pkt.
2. DEV – Tycho – Horizon (Poolside Remix)
MENTOS – Magdalena Bay – Neon – 17 pkt.
4. MURZYN – Cosmo's Midnight feat. Winston Surfshirt – Get To Know – 13 pkt.
5. SHODAN – LISA – Born Again (feat. Doja Cat & RAYE) – 6 pkt.
7. HIEN – Dehd – Apart – 1 pkt.
… pierwszy punkt dla Hiena, który sprawia, że w tej edycji Złoty Ziobro ostatecznie NIE padnie. Generalnie w tej kolejce nie było prawie żadnych przetasowań, ale przewaga Livv topnieje i wynosi zaledwie punkt nad dwoma zdobywcami miejsca drugiego i 5 nad Murzynem, który raczej już wypisuje się z walki o laur, bo może zdobyć tylko 5 punktów i szanse ma właściwie tylko matematyczne.
DO WTORKU POŁUDNIA