Wczoraj jadłam doskonałą musakę roboty mojego taty, a moim hitem były ostatnio naleśniki z warzywami zapiekane pod pierzynką z białego sera
Co jedzą Devotees?
-
em.
Re: Co jedzą Devotees?
Pycha! Ja ostatnio mam wszystko od dziadków - porzeczki, fasolkę, młode ziemniaczki, pomidory, jabłka, z których robię kompoty, cukinię, buraki i sałatę. Same pyszności i do tego świeże i smaczne 
Wczoraj jadłam doskonałą musakę roboty mojego taty, a moim hitem były ostatnio naleśniki z warzywami zapiekane pod pierzynką z białego sera
Narobiliśmy też kilka słoiczków ajwaru
Sezon na bakłażany (i Bałkany) otwarty! 
gwiazdy...
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Co to jest - pytam z ciekawości?em. pisze:Wczoraj jadłam doskonałą musakę roboty mojego taty,
Jabłka już są (papierówki), niedługo będą aronie (pójdą na sok, mój ojciec jakiś czas temu kupił sokowirówkę), morele i brzoskwinie (na świeżo), śliwki... Z porzeczek zrobi się ciasto, powoli też rusza sezon szarlotkowy... A do zupy lubczyk, również własny. Na jesieni będą jeszcze pigwy. Oj, dzieje się!em. pisze:Pycha! Ja ostatnio mam wszystko od dziadków - porzeczki, fasolkę, młode ziemniaczki, pomidory, jabłka, z których robię kompoty, cukinię, buraki i sałatę. Same pyszności i do tego świeże i smaczne![]()
Swoją drogą, to dziwne, bo nigdy specjalnie nie przepadałem za owocami (ot, jadłem, ale bez większego przekonania), a teraz zjadam wszystko i wciąż mi ich mało.
-
em.
Wow, dopiero odkopałam ten temat
Sorka, Malkolit, bo Ci nie odpowiedziałam. Musaka, nie znasz? Grecka zapiekanka z bakłażanami, sosem beszamelowym, mięsem - głównie jagnięciną albo mieszanką wieprzowo-wołową, bardzo prosta i smakowita (i kaloryczna!)
W bułgarskiej wersji są ziemniaki, też pycha.
Wcinam spaghetti z pieczarkami i cukinią. Zaraz Rajcuchna powie, że cukinia blee
Sorka, Malkolit, bo Ci nie odpowiedziałam. Musaka, nie znasz? Grecka zapiekanka z bakłażanami, sosem beszamelowym, mięsem - głównie jagnięciną albo mieszanką wieprzowo-wołową, bardzo prosta i smakowita (i kaloryczna!)
Wcinam spaghetti z pieczarkami i cukinią. Zaraz Rajcuchna powie, że cukinia blee
gwiazdy...
-
Rajca
Skąd wiedziała? He? HE?!
-
em.
Czary-mary, widzę, o czym myślisz, zbereźniku! 
gwiazdy...
-
Rajca
Same kalumnie!
-
em.
A serio, tyleś razy wspominał, że cukinia fe, że jak widzę cukinię - myślę "Rajcaa"
Kalumnie
Też lubię dziwne słowa.
Kalumnie
gwiazdy...
-
Rajca
Niemal jak portret psychologiczny... "Obiekt nie lubi cukinii" :O
-
Malkolit
Ej, dobre! Muszę spróbować, szczególnie, że wysokokaloryczne (jestem chudy jak patyk, a pracuję fizycznie).em. pisze: Sorka, Malkolit, bo Ci nie odpowiedziałam. Musaka, nie znasz? Grecka zapiekanka z bakłażanami, sosem beszamelowym, mięsem - głównie jagnięciną albo mieszanką wieprzowo-wołową, bardzo prosta i smakowita (i kaloryczna!)
E, cukinia dobra rzecz. Może nie tak dobra jak ogórki, ale surówki z nią są pyszne!em. pisze: Wcinam spaghetti z pieczarkami i cukinią. Zaraz Rajcuchna powie, że cukinia blee
-
em.
Ja ostatnio robię placuszki z cukinii, pycha
Pewnie nawet Rajc by zjadł.
Pewnie nawet Rajc by zjadł.
gwiazdy...
-
Rajca
Prędzej bym zdechł jako ta sabaka... 
-
em.
Podważyłeś mój kulinarny talent 
gwiazdy...
-
Rajca
Cukinia, halooo! Tu nie ma mowy o talentach bądź nie. Cukinia, halooo?!
-
em.
Wiele rzeczy da się przerobić, doprawić i przygotować tak, żeby były zjadliwe. Trochę wyobraźni, halooo? 
(dobra, wiem, że to i tak nie ma sensu, betonowy czubku)
(dobra, wiem, że to i tak nie ma sensu, betonowy czubku)
gwiazdy...
-
Hien
Rajca, słaby jesteś 
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Rajca
Betonowy czubek, o kurde. 
-
em.
Narobię pierogów.
gwiazdy...
-
Malkolit
Kaszę gryczaną z warzywami w sosie (takimi z puszki). Pyszna pulpa!
-
Hien
Pulpa może i pyszna...
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Malkolit
Ale...? (dopowiedz)