Covery
-
Hien
Przesłuchałem parę utworów na yt. Stare mi się podobały, jest w tym rzeczywiście jakiś retro fun i ujmuje próba udawania DM przez nastolatków, w tamtejszej Polsce i możliwościami, które oferowała.
Nowe utwory brzmią jak coś bardzo szybko nagranego przy użyciu darmowego programu z emulatorami syntezatorów. Facet ma dobry wokal, ale muzycznie to jest poziom dema zespołu, który teraz ma tyle ile oni mieli wtedy w 89/90. Kolejna kropla w morzu tak samo brzmiącej elektroniki, a szkoda, bo 30 lat temu naprawdę musieli się wyróżniać.
Nowe utwory brzmią jak coś bardzo szybko nagranego przy użyciu darmowego programu z emulatorami syntezatorów. Facet ma dobry wokal, ale muzycznie to jest poziom dema zespołu, który teraz ma tyle ile oni mieli wtedy w 89/90. Kolejna kropla w morzu tak samo brzmiącej elektroniki, a szkoda, bo 30 lat temu naprawdę musieli się wyróżniać.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Stare to jest kupa zabawy... Atlantyda, Pod wodospadem marzeń, Nowy Jork... ja tam do nich regularnie wracam od jakiegoś czasu. 
Te nowsze to jest po prostu ot realizacja zabawy typu zgadajmy się i sobie zagrajmy coś w stylu, który nam najbliżej dzisiaj leży. Bez pretensji, bez jakiegoś szału, ale też bez specjalnego przerostu. Nie żebym wracał, ale takie historie są naprawdę przyjemne.
Wokalista trochę jak Gahan z mocno obniżonym głosem po latach.
Te nowsze to jest po prostu ot realizacja zabawy typu zgadajmy się i sobie zagrajmy coś w stylu, który nam najbliżej dzisiaj leży. Bez pretensji, bez jakiegoś szału, ale też bez specjalnego przerostu. Nie żebym wracał, ale takie historie są naprawdę przyjemne.
Wokalista trochę jak Gahan z mocno obniżonym głosem po latach.
-
Hien
Akurat to obniżenie mu wyszło na dobre, bo wcześniej brzmiał jak Marcin Miller ze ściśniętymi jajami. Ale i tak jestem w stanie słuchać tego z uznaniem. Natomiast klip do tego One Caress to jest chyba największa tragedia. Wolę już klip do Atlantydy, którego realizacja jest mega cheappolish90s, ale jest w tym mimo wszystko coś fajnego. Gość wygląda trochę jak pomieszanie Ciechowskiego z Gahanem. Aż ciężko uwierzyć, że ktoś jeszcze tak grał w czasach Kochać Inaczej De Mono.
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Wokal średni, ale podoba mi się aranżacja.
Wcześniej nigdy nie słyszałem o tym zespole.
-
Hien
Miałem Cię pytać Shodan, czy ich kojarzysz, bo ja w ogóle, ale kiedy się rozpadali, ja słuchałem Króla Lwa, więc mogło mi umknąć. Zaproszenie na Opole to nie było jednak byle jakie osiągnięcie, więc wydaje się, że ktoś o nich słyszał, a przynajmniej fani DM. Zakładam, że Dragon to odkrył przez jakiś wysyp retro, tak jak młodzież odkryła Papa Dance przy jakiejś tam okazji i teraz to zespół kultowy wśród świeższych roczników.
-
shodan
Papa Dance to się w młodości słuchało. I to dużo.
-
dejmien
Świeżutki news z oficjalnego profilu Metallici na Twitterze. Gahan nagra cover Nothing Else Matters.
-
Hien
Warto dodać, że będzie tylko grał na grzebieniu.
-
dejmien
Nie! 
-
shodan
Na cymbałkach akustycznych.
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Ukelele i sekcja rytmiczna, w sensie trójkąt i marakasy.
-
dejmien
Hanna Montana czy jak mu tam było, znalazł godnego rywala: https://youtu.be/TsEE-P5SBCs
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Nie no, Hannah Montana to chociaż wygląda 
-
shodan
Montana w razie niedyspozycji Gahana miał mieć pewne miejsce w DM na wokalu, a tu taki rywal! 
-
Hien
Jeśli to Japończyk, to oni mają karaoke we krwi, czy potrafią czy nie (zresztą o to chodzi w karaoke), liczy się dobra zabawa. Wprawdzie nie wiem po co to wrzucił na YT, ale podejrzewam, że facet nie spędza czasu na japońskim forum DM, zastanawiając się czy będzie problem z przejęciem nazwy zespołu, kiedy ten zakończy działalność.
-
dejmien
https://youtu.be/rk73D7M6aiI
Można już posłuchać gahanowej wersji Nothing Else Matters.
Można już posłuchać gahanowej wersji Nothing Else Matters.
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Całkiem spoko, na pewno chętniej posłucham niż So Cruel
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
dejmien
Przesłuchałem na spokojnie i brak w tym wykonaniu takiego punktu kulminacyjnego i mocnego zaakcentowania przez Gahana. Dobre, ale niewykorzystany potencjał wokalny. I tak oto, kołysanka a'la Goodnight Lovers.
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Mnie to przypomina wolne kawałki z Soulsavers typu Take albo The Last Time czy One Thing. Powolne, żałobne, zgadzam się z Dejmienem, że brakuje jakiegoś mocniejszego akcentu. Jeśli będę wracał, to dlatego, że to Gahan.