Liga 2
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
2 liga oczyma Murzyna:
Miejsce utworu / tytuł / ilość oddanych głosów
8 In Your Room (singlowy) 19
20 Strangelove 18
3 Useless (singlowy) 16
6 It’s No Good 15
15 Mercy In You 14
17 Blasphemous Rumours 13
19 Fly On The Windscreen 12
4 Waiting For The Night 11
9 Leave In Silence 11
10 Heaven 11
12 Barrel Of A Gun 11
1 I Am You 9
2 Corrupt 8
13 Enjoy The Silence 5
18 Photographic 5
16 Never Let Me Down Again 4
7 Freelove 3
11 Behind The Wheel (singl) 3
5 When The Body Speaks 2
14 Strangelove (singlowy)
Singlowy In Your Room z kompletem głosów. Albumowe Strangelove tylko jedno oczko mniej, ale Murzyn nie zdołał uratować go przed spadkiem. Czez coś tam próbował mu pomagać przy Strangelove, ale to było za mało i nie odwdzięczył się w pełni za But Not Tonight.
Dla odmiany Singlowe Strangelove bez ani jednego oddanego głosu.
Słabo głosował na utwory z Exciter, jedynie na I Am You coś tam dał. Z czołowej czwórki regularnie głosował właściwie tylko na Useless.
Dla przypomnienia proponowana 10-ka Murzyna na początku ligi:
Personal Jesus (obojętnie która wersja)
Behind The Wheel (Single Version)
Useless (Single Version)
In Your Room (Single Version)
Corrupt
It's No Good
Blasphemous Rumours
Freelove (Single Version)
Strangelove (Album Version)
Enjoy The Silence
Tak więc chciał w lidze Behind The Wheel, Corrupt i ETS, a potem o nich zapomniał, że tam są.
Oj niestały w uczuciach ten nasz Bambo Murzynek.
8 In Your Room (singlowy) 19
20 Strangelove 18
3 Useless (singlowy) 16
6 It’s No Good 15
15 Mercy In You 14
17 Blasphemous Rumours 13
19 Fly On The Windscreen 12
4 Waiting For The Night 11
9 Leave In Silence 11
10 Heaven 11
12 Barrel Of A Gun 11
1 I Am You 9
2 Corrupt 8
13 Enjoy The Silence 5
18 Photographic 5
16 Never Let Me Down Again 4
7 Freelove 3
11 Behind The Wheel (singl) 3
5 When The Body Speaks 2
14 Strangelove (singlowy)
Singlowy In Your Room z kompletem głosów. Albumowe Strangelove tylko jedno oczko mniej, ale Murzyn nie zdołał uratować go przed spadkiem. Czez coś tam próbował mu pomagać przy Strangelove, ale to było za mało i nie odwdzięczył się w pełni za But Not Tonight.
Dla odmiany Singlowe Strangelove bez ani jednego oddanego głosu.
Słabo głosował na utwory z Exciter, jedynie na I Am You coś tam dał. Z czołowej czwórki regularnie głosował właściwie tylko na Useless.
Dla przypomnienia proponowana 10-ka Murzyna na początku ligi:
Personal Jesus (obojętnie która wersja)
Behind The Wheel (Single Version)
Useless (Single Version)
In Your Room (Single Version)
Corrupt
It's No Good
Blasphemous Rumours
Freelove (Single Version)
Strangelove (Album Version)
Enjoy The Silence
Tak więc chciał w lidze Behind The Wheel, Corrupt i ETS, a potem o nich zapomniał, że tam są.
Oj niestały w uczuciach ten nasz Bambo Murzynek.
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Dzięki piękne shodan, jak zwykle cudne podsumowanie i interesująca analiza 
Ja sam zanim opublikowałeś to analizowałem dzisiaj jak wyglądały moje głosy ws. Heaven i odkryłem zabawną rzecz - w starciu z Useless postawiłem na Heaven, natomiast w starciu z Barrelem postawiłem na Barrel of a Gun, a statsy nie kłamią że raczej wolę Useless przecież z tych dwóch
Jestem sam zaskoczony kompletem głosów na In Your Room
Zero głosów na singiel Strangelove był zwykłą zimną rachubą i wynikało z faktu że miałem w lidze swoją preferowaną wersję albumową. Co do głosów na Corrupt, Enjoya i Behind The Wheel - nominowałem je bo chyba uważałem że tak wypada oceniając po sile te utwory, że zasługują na 2 ligę zwyczajnie, dziś jak wiemy już się tym nie przejmuję i koniec końców w 3 lidze nie ma nadal Personal Jesus
Ja sam zanim opublikowałeś to analizowałem dzisiaj jak wyglądały moje głosy ws. Heaven i odkryłem zabawną rzecz - w starciu z Useless postawiłem na Heaven, natomiast w starciu z Barrelem postawiłem na Barrel of a Gun, a statsy nie kłamią że raczej wolę Useless przecież z tych dwóch
Jestem sam zaskoczony kompletem głosów na In Your Room
Zero głosów na singiel Strangelove był zwykłą zimną rachubą i wynikało z faktu że miałem w lidze swoją preferowaną wersję albumową. Co do głosów na Corrupt, Enjoya i Behind The Wheel - nominowałem je bo chyba uważałem że tak wypada oceniając po sile te utwory, że zasługują na 2 ligę zwyczajnie, dziś jak wiemy już się tym nie przejmuję i koniec końców w 3 lidze nie ma nadal Personal Jesus
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
shodan
Też byłem zdziwiony. Podejrzewałem nawet, że się pomyliłeś, ale cicho siedziałem
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Tak jak mowusz, Shodan kawal dobrej roboty. A ja z Shine chyba cos pokrecilem, wiec sorry.
Enjoy The Silence
-
stripped
Ot, forma dnia. Możliwe że słuchałem jakoś wtedy akurat
-
Czez
U mnie tez tak sie zdarza
Enjoy The Silence
-
shodan
Ja choć jestem znany ze zmieniania zdania, to nigdy nie dzieje się to tak z dnia na dzień. Co to to nie.
Nie daję się też ponosić chwilowym emocjom. W końcu muzyka to poważny temat, a nie byle co.
Nie daję się też ponosić chwilowym emocjom. W końcu muzyka to poważny temat, a nie byle co.
-
Hien
Ale takie zmiany, fazy, co parę dni to nie jest przecież nic złego. Ja sobie wysoko cenię 90% dyskografii, ale czasami mam większą chęć na takie utwory, a innym na inne. I ja się właśnie chętnie poddaję chwilowym emocjom, bo dzięki temu sam siebie mogę w głosowaniach zaskoczyć. O ile pilnowałem się przy wybieraniu "najlepszych", bo tam chodziło o coś innego, to w ostatnich turniejach głosuje na to co akurat gra mi w głowie. Ja nie umiem sobie takiej ilości DM poukładać od najlepszego do najlepszego. Top 10 może umiem wyłuskać, ale na 11 miejscu jest w rzeczywistości kilkadziesiąt kawałków.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
shodan
Ja mam podobnie. Top-10 powiem w środku nocy, ale każda następna dziesiątka to już mega problem.
-
Czez
Hien, tak jak mowisz. Jest ochota to sie slucha tego, czy tamtego. Ja potrafie zapetlic jakus kawalek bezlitosnie.
Jak dostalem Live in the forest, to tak sie zatrzymalem na TTYS, ze okolo tygodnia nic innego nie sluchalem. No moze w porywach jeszcze Insight.
A teraz od wielu miesiecy juz tego nie slyszalem, bo inne rzeczy mnie trzymaja. Przy czym to nie znaczy, ze TTYS juz nie lubie.
Z kolei to co slucham w jakims momencie, pewnie ma wplyw na moje glosowanie.
Jak dostalem Live in the forest, to tak sie zatrzymalem na TTYS, ze okolo tygodnia nic innego nie sluchalem. No moze w porywach jeszcze Insight.
A teraz od wielu miesiecy juz tego nie slyszalem, bo inne rzeczy mnie trzymaja. Przy czym to nie znaczy, ze TTYS juz nie lubie.
Z kolei to co slucham w jakims momencie, pewnie ma wplyw na moje glosowanie.
Enjoy The Silence
-
stripped
Muzyka to muzyka, ot zwyczajna rozrywka i temu ma służyć. Odkryłem że dużo lepiej mi kiedy nie przywiązuję się sztywno do jakichś utartych schematów w moich sympatiach, chociaż instynktownie zawsze z góry klepię te same numery do jakiejś tam topki (bo uważam je za najlepsze) tak w kwestii ulubionych bym tej kalki nie przykładał, powiedzmy że te najlepsze mają w sobie to że zawsze dobrze się ich słucha ale tak naprawdę nie zawsze mam na nie ochotę a 90% dyskografii DM dobrze mi się słucha, kwestia tylko tego by włączyć i posłuchać. Dlatego wyczyściłem u siebie pozycję ulubiony utwór DM w profilu bo dziś są to Come Back i Hole To Feed i chętniej ich posłucham niż klepanego WIME czy Stripped.shodan pisze:11 maja 2021 22:26Ja choć jestem znany ze zmieniania zdania, to nigdy nie dzieje się to tak z dnia na dzień. Co to to nie.
Nie daję się też ponosić chwilowym emocjom. W końcu muzyka to poważny temat, a nie byle co.![]()
-
shodan
Malkolit i jego drugoligowe perypetie.
5 When The Body Speaks 19
7 Freelove 18
14 Strangelove (singlowy) 16
1 I Am You 15
2 Corrupt 15
10 Heaven 14
6 It’s No Good 11
11 Behind The Wheel (singlowy) 11
12 Barrel Of A Gun 11
15 Mercy In You 11
4 Waiting For The Night 9
13 Enjoy The Silence 9
3 Useless (singlowy) 8
16 Never Let Me Down Again 6
18 Photographic 5
8 In Your Room (singlowy) 4
19 Fly On The Windscreen 4
17 Blasphemous Rumours 3
9 Leave In Silence 1
20 Strangelove 0
Od razu widać, że to wielki entuzjasta jakże znakomitej zresztą płyty Exciter. Aż miło się na to patrzy.
Nie lubi za to Strangelove. Może dlatego, że woli znacznie bardziej Strangelove, ale singlowe, które też mocno punktował.
Gardzi też niewątpliwie popularnym i poczciwym LISkiem.
Generalnie walnie przyczynił się do awansowania dwóch i zdegradowania aż czterech utworów.
Dla przypomnienia proponowana 10-ka Malkolita na początku ligi:
Corrupt
When The Body Speaks
Mercy In You
Photographic
I Am You
Cover Me
Freelove
Never Let Me Down Again
Home
Fly On The Windscreen
Melki też życzył sobie w lidze utworów, na które potem się ewidentnie wypiął: Photographic, Never Let Me Down Again i Fly On The Windscreen.
Za to z niewyjaśnionych przyczyn zaraził się nagle groźną chorobą zwaną Heaven.
5 When The Body Speaks 19
7 Freelove 18
14 Strangelove (singlowy) 16
1 I Am You 15
2 Corrupt 15
10 Heaven 14
6 It’s No Good 11
11 Behind The Wheel (singlowy) 11
12 Barrel Of A Gun 11
15 Mercy In You 11
4 Waiting For The Night 9
13 Enjoy The Silence 9
3 Useless (singlowy) 8
16 Never Let Me Down Again 6
18 Photographic 5
8 In Your Room (singlowy) 4
19 Fly On The Windscreen 4
17 Blasphemous Rumours 3
9 Leave In Silence 1
20 Strangelove 0
Od razu widać, że to wielki entuzjasta jakże znakomitej zresztą płyty Exciter. Aż miło się na to patrzy.
Nie lubi za to Strangelove. Może dlatego, że woli znacznie bardziej Strangelove, ale singlowe, które też mocno punktował.
Gardzi też niewątpliwie popularnym i poczciwym LISkiem.
Generalnie walnie przyczynił się do awansowania dwóch i zdegradowania aż czterech utworów.
Dla przypomnienia proponowana 10-ka Malkolita na początku ligi:
Corrupt
When The Body Speaks
Mercy In You
Photographic
I Am You
Cover Me
Freelove
Never Let Me Down Again
Home
Fly On The Windscreen
Melki też życzył sobie w lidze utworów, na które potem się ewidentnie wypiął: Photographic, Never Let Me Down Again i Fly On The Windscreen.
Za to z niewyjaśnionych przyczyn zaraził się nagle groźną chorobą zwaną Heaven.
-
stripped
Pamiętaj że czekamy na Ciebie niecierpliwie w temacie "Zmieniłem zdanie..."
Serio, jak to nie nastąpi będę zdziwiony, piękny melodyjny kawałek i trudno aż pojąć że można go tyle czasu wypierać, to wszak nie Fragile Tension
Serio, jak to nie nastąpi będę zdziwiony, piękny melodyjny kawałek i trudno aż pojąć że można go tyle czasu wypierać, to wszak nie Fragile Tension
-
shodan
Oo Fragile Tension jest w dechę.
Nawet wczoraj włączyłem Heaven, żeby po raz setny spróbować zrozumieć, co z nim nie tak. Niby brzmi dobrze, wokal ok, fajna perkusja pod koniec zwrotek. Ale jak zaczyna się refren, to mam ochotę zdeptać słuchawki. No i co mam zrobić z tym panie? Nie leży i już.
Są gorsze utwory, o których jest tu jednak ciszej, bo nikt ich nie wychwala, nikt się nie zachwyca, więc i człowieka nie drażnią. Taki Soothe My Soul. Mam go gdzieś jak wszyscy. Jest mi obojętny. Ale jakby nagle parę osób zaczęło mi wmawiać, że to czołowy numer w dyskografii DM, to mój stosunek względem utworu z obojętnego pewnie przemieniłby się we wrogi. Tak to chyba działa.
Nawet wczoraj włączyłem Heaven, żeby po raz setny spróbować zrozumieć, co z nim nie tak. Niby brzmi dobrze, wokal ok, fajna perkusja pod koniec zwrotek. Ale jak zaczyna się refren, to mam ochotę zdeptać słuchawki. No i co mam zrobić z tym panie? Nie leży i już.
Są gorsze utwory, o których jest tu jednak ciszej, bo nikt ich nie wychwala, nikt się nie zachwyca, więc i człowieka nie drażnią. Taki Soothe My Soul. Mam go gdzieś jak wszyscy. Jest mi obojętny. Ale jakby nagle parę osób zaczęło mi wmawiać, że to czołowy numer w dyskografii DM, to mój stosunek względem utworu z obojętnego pewnie przemieniłby się we wrogi. Tak to chyba działa.
-
stripped
Tak, dokładnie tak! Dlatego chętnie hejtuję Wasze exciterowe typy często 
A w refrenie Heaven jest najlepsze, chórki Martina i ta eksplozja dźwięków po kazdym refrenie też.
A w refrenie Heaven jest najlepsze, chórki Martina i ta eksplozja dźwięków po kazdym refrenie też.
-
shodan
Ale my Ci polecamy tylko dobre typy przecież. 
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Żeby było śmiesznie, ja raczej niewiele Excitera jako całości ostatnio słuchałem, bardziej pojedynczych utworów, za to w dużych ilościach (Shine, Freelove, Breathe, w trochę mniejszych Dream On, TSC, WTBS, I Am You) - świetne są, tak po prostu. I pasują do mojego nastawienia ostatnio.
Strangelove singlowe to zawsze był jeden z moich faworytów - nawet, jeśli nie z pierwszego szeregu, to z drugiego. Albumowe bardzo mnie rozczarowało i ten efekt utrzymał się do dzisiaj.
I tak, jak pisałem, w trakcie ligi trochę przestawiły mi się preferencje (nie mam zupełnie ochoty na NLMDA, na FOTW), zdziwiła mnie nawet moja liczba głosów na BTW i Barrela, no, nie spodziewałem się. It's No Good też z niezłym wynikiem.
Strangelove singlowe to zawsze był jeden z moich faworytów - nawet, jeśli nie z pierwszego szeregu, to z drugiego. Albumowe bardzo mnie rozczarowało i ten efekt utrzymał się do dzisiaj.
I tak, jak pisałem, w trakcie ligi trochę przestawiły mi się preferencje (nie mam zupełnie ochoty na NLMDA, na FOTW), zdziwiła mnie nawet moja liczba głosów na BTW i Barrela, no, nie spodziewałem się. It's No Good też z niezłym wynikiem.
-
stripped
Przyznam się że ja z kolei słuchałem Fragile Tension desperacko chcąc go poczuć/zrozumieć i doszedłem di wniosku że z tym tekstem może bym go polubił gdyby został zaaranżowany na balladę albo miał takie studio session jak Come Back. No mi inne wersje pomagały nieraz.
-
shodan
Tak bywa. Jak coś nie pasuje, to nic nie zrobisz. Kiedyś lubiłem FT dużo bardziej, ale i tak uważam, że jest spoko.