DEPESZWIZJA EDYCJE 11-20
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Dobra, mam jedzenie, mam kiepskich w TV, LET'S FUCKIN GOOOO
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
PACZKA
PACZKA
-
Hien
Pierwszy raz Seby <3
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Dobry wieczór. Polska Agencja Artystyczna PAGART i Państwowe Przedsiębiorstwo Imprez Artystycznych IMPART zapraszają Państwa na finał 13. edycji konkursu określanego mianem Depeszwizji. Przed państwem Smok Smoczyński, czyli rozwiązanie edycji im. Latającego Dilda 69 Klausa Wiese! *oklaski*
Dzisiaj mamy 24 maja, a ja zbliżam się do stacji Ostrów Wielkopolski.
W tej edycji postarałem się o wierność chronologii. Zaczynamy od CZEZA, który w tańcu się nie pierniczył (choć został zdemaskowany i takie tam, o czym będzie później…) i rzekł tak:
TABELA
Dzisiaj mamy 24 maja, a ja zbliżam się do stacji Ostrów Wielkopolski.
W tej edycji postarałem się o wierność chronologii. Zaczynamy od CZEZA, który w tańcu się nie pierniczył (choć został zdemaskowany i takie tam, o czym będzie później…) i rzekł tak:
I to ja rozumiem, nawet jeśli nie mamy nowego fana Eurowizji to przynajmniej rzetelne głosy podarowane… Czyżby autor tekstu do nowego utworu Depeche Mode miał szansę na sukces? Na razie wynik cokolwiek zaskakujący!6 - 1
5 - 2
2 - 3
4 - 4
8 - 5
TABELA
Kod: Zaznacz cały
1. HIEN - Depeche Mode - Wuja (AI) - 5 pkt
2. DEV - Scissor Sisters - I Don't Feel Like Dancing - 4 pkt
3. DRAGON - Windows95Man - No Rules! - 3 pkt
4. MUDŻYN - The Bar-Kays - Freakshow On The Dancefloor - 2 pkt
5. SHODAN - RAYE & 070 Shake - Escapism - 1 pkt
6. CZEZ - Recoil - Shunt
MENTOS - Grimes - Sagrad Прекрасный
LIVV - Pink Floyd - Great Gig In The Sky - 0 pkt
-
Hien
Oklasky
-
Dragon
Stejszyn: Ostruff Wielkopolsky. Event sponsorowany jest przez IC 6120 Asnyk do st. Warszawa Wschodnia.
Drugi był wierny syn bełchatowskiej ziemi, Sir MUDŻYN. Oto słowo jego:
TABELA
Dotychczasowy gospodarz na razie bezpiecznie pilnuje tyłów, ale czy na horyzoncie mamy Złote Zero? Mam nadzieję na tłumnie i żywiołowe reakcje, a nie...
Drugi był wierny syn bełchatowskiej ziemi, Sir MUDŻYN. Oto słowo jego:
Subtelna zmyłka z Łindowsem, ale nie tylko… obok celnych strzałów interesujące faule! Ciekawe co na to tabela?1 - Recoil "Shunt", początkowo pomyślałem jedynie że to brzmi jak Recoil, po drobnym śledztwie znalazłem co to za numer, nie pamiętam Unsound Methods, muzyka Recoil raczej nie zapada mi w pamięć. Ten numer do połowy brzmi spoko. 1 pkt. Kto by tu, może Dragon?
2 - Windows95man "No Rules!", fińska propozycja na Eurowizję, o ile Europapa mi mocno siadł tak Finowie ani trochę, łatwe 0 pkt. z mej strony. Obawiam się że jednak Czezu.
3 - czyżby Grimes od mentosa? Przez te wokale czuję się jakby tu prawie w ogóle nie było wokalu i jakby to nie była normalna wokalna piosenka. Słabe niestety i 0 pkt.
4 - Scissor Sisters "I Don't Feel Like Dancing", zabawne, najpierw pomyślałem że to brzmi jak oni i ten numer, potem chwilę zacząłem się zastanawiać czy to nie jakieś nowsze Bee Gees aż wszedł refren i jednak przypomniałem sobie że to faktycznie jest TEN numer SS. Dzięki za odświeżenie go, co ciekawe kiedyś go nie lubiłem a skojarzenia z Bee Gees przyszły mi do głowy dopiero teraz xD Śmiałe 4 pkt. Mam nadzieję że to Czezu ale pewnie okaże się że to dev.
5 - The Bar-Kays "Freakshow On The Dancefloor", fajne funky ejtisy ode mnie
https://youtu.be/19pbGNXPMKY?si=P4fe__qqw1KZ-HtX
6. Kurczę, naprawdę fajny rapowany kobiecy kawałek, nie kojarzę tej raperki, chyba że to jakaś wokalistka i tu wyjątkowo rapuje (wokal brzmi jakoś znajomo). Chyba najlepsze odkrycie Depeszwizji od czasu numeru Alicii Keys, wygrana u mnie - 5 pkt. Jeśli Wujek to miła zaskoczka.
7. Pink Floyd "Great Gig In The Sky", kurde no, tego nie powinno tu być moim zdaniem. Pewnie wrzuciła to Livv bo poza nią i Czezem raczej nikt, omawialiśmy Dark Side of the Moon rok temu w Best of Albumy sobie, chyba nikt by tak nie rzucał drugi raz tym numerem. Co prawda jestem zdania że takiego albumu nie powinno się rozbierać na pojedyncze numery i ten wyciągnięty z kontekstu albumu trochę nie bangla ale to wciąż PF w szczytowej formie i dostają 3 pkt.
8. SunoDM "Ballada o Wujaszku" - fenomenalny wytwór sztucznej inteligencji jak raz. O ile nie jarają mnie tego typu zabawy technologią i słyszałem ostatnio kilka takich wygenerowanych numerów tak ten jeden naprawdę się udał. Jestem pewien że wrzucił to Hien bo jemu tak się przyjęło chyba to hasło że "takie prawo Wuja... etc.", jeśli tekst sam napisał to czapki z głów (nawiązania do liryki Gore'a bardzo zgrabne!). Nie dość że muzycznie przerażająco autentycznie jak współczesne DM to lirycznie celne i hymorystyczne. Początkowo myślałem o 5 punktach, potem o 4, 3 aż ostatecznie daję 2 pkt. Z czasem reszta urosła w uszach, to pozostało trochę na poziomie zabawnej ciekawostki.
Dużo znanych numerów w tej edycji, świetne rapsy, z powrotów fajniej było odświeżyć SS niż PF, AI już wystarczy po tej edycji myślę, Recoil i ta chyba Grimes meh i ciszej nad tegoroczną Eurowizją już proszę…
TABELA
1. DEV - Scissor Sisters - I Don't Feel Like Dancing - 8 pkt
2. HIEN - Depeche Mode - Wuja (AI) - 7 pkt
3. SHODAN - RAYE & 070 Shake - Escapism - 6 pkt
4. DRAGON - Windows95Man - No Rules!
LIVV - Pink Floyd - Great Gig In The Sky - 3 pkt
6. MUDŻYN - The Bar-Kays - Freakshow On The Dancefloor - 2 pkt
7. CZEZ - Recoil - Shunt - 1 pkt
8. MENTOS - Grimes - Sagrad Прекрасный - 0 pkt
-
mintaj
niby człowiek wiedzioł, a jednak się łudził
A pomyśleć, że kiedyś Murzyn był gwarancją punktów dla mnie
A pomyśleć, że kiedyś Murzyn był gwarancją punktów dla mnie
PACZKA
PACZKA
-
Hien
Ditto
-
Dragon
Wyjeżdżam z Ostrowa, w tle leci Post Regiment. Nie, nie wrzucę ich tutaj, są za dobrzy!1!1!
Trzeci był HJĘ. Autor poważnego zamieszania związanego z... ekhm... statusem ontologicznym wrzutek do Depeszwyżyn pozwolił sobie również na votum separatum.
TABELA
Oj, Seba... nic więcej nie powiem. Dobry start duetu Jakub/AI zatrzymany... przez samego bohatera. 3 na 8!
Trzeci był HJĘ. Autor poważnego zamieszania związanego z... ekhm... statusem ontologicznym wrzutek do Depeszwyżyn pozwolił sobie również na votum separatum.
Poznał się na NAJLEPSZYM SYSTEMIE OPERACYJNYM, nie to co W... tabela po 3 porcjach głosów ^^5 – utwór 2
4 – utwór 5
3 – utwór 4
2 – utwór 1
1 – utwór 7
0 – utwór 6
0 – utwór 3
Nie będę strzelał, bo tym razem nie mam pojęcia kto co, każdy się ładnie kamuflował, a nawet jeśli coś mi do kogoś pasowało, to po dwa razy w tym zestawie. Pink Floyd honorowo 1 pkt, ten kawałek rzadko kiedy działa poza albumem, a w tym gronie został po prostu zaorany i słuchało się go źle. Nie miałem serce dać 0, bo to PF, ale wrzucanie takich numerów, to ryzyko. Recoil spoko, nie będę hejtował, zero dla Grimes z niechęcią, ale jak na nią, to kawałek raczej taki se. Na Windows95Mana oddałem tyle głosów w finale, ile na zdrowy rozsądek się dało (miał je zebrać Europapa, no ale…), więc nie będę gołogłosowy i tutaj również postąpię w ten sposób, zwłaszcza, że Finlandia wylądowała ostatecznie w ogonie. Kilka słów wyjaśnienia w temacie utworu pt. „Wuja”, bo widzę, że już wynikają z tego imienia kontrowersje. Nie planuję wrzucać więcej tego typu wynalazków, a moim celem na pewno nie była wygrana i pokazywanie, że AI pany, a normalna muzyka gówno. Chciałem wprowadzić małe WTF i żebyśmy się wszyscy pośmiali, bo IMO jest z czego. Zwłaszcza chciałem żeby pośmiał się (dla odmiany) Wujas, że Depeche Mode nagrali o nim piosenkę (tekst w całości napisałem sam, więc kaman). Liczę, że ostatecznie zwycięży poczucie humoru i zluzowane poślady, to jest jednak Depeszwizja, a nie poważny konkurs muzyczny, a nieskromnie dodam, że ten numer jest i tak lepszy od niektórych innych propozycji w tej edycji xD
TABELA
1. DEV - Scissor Sisters - I Don't Feel Like Dancing - 11 pkt
2. DRAGON - Windows95Man - No Rules! - 8 pkt
3. HIEN - Depeche Mode - Wuja (AI) - 7 pkt
4. SHODAN - RAYE & 070 Shake - Escapism
MUDŻYN - The Bar-Kays - Freakshow On The Dancefloor - 6 pkt
6. LIVV - Pink Floyd - Great Gig In The Sky - 4 pkt
7. CZEZ - Recoil - Shunt - 3 pkt
8. MENTOS - Grimes - Sagrad Прекрасный - 0 pkt
-
Hien
Jakub/AI XDDD
-
mintaj
Weird AI Munlupovitz
prostytutka, nie spodziewałem się, że wygram, ale takiej masakry też nie xd
prostytutka, nie spodziewałem się, że wygram, ale takiej masakry też nie xd
PACZKA
PACZKA
-
Dragon
Czwarta na mecie zameldowała się jedyna przedstawiciela płci pięknej, Sz. Pani Livv. Dziękuje bardzo za miłe słowa, mam nadzieję, że nie spalam emocji finałowych!
TABELA
Na razie nie ma chętnych do poważniejszego wybicia się ponad dość duży peleton. Dev na półmetku z przodu z Siostrami Nożyczkowymi!
No proszę, Wujas punktuje... I SEBA TEŻ. Tabela musi to oddać...Kurier przybył w równi pochyłej, lecz w punkt punktualnie z dostawą list wyborczych kandydatów i głosów obecnej wizji depeszowej edycji. Przesyłam wcześniej, bo wiem (z doświadzenia), że potem bym się nie wyrobiła w terminie, zajmując się milionem innych rzeczy wokół siebie. Cóż, zabiegana dziewczyna ze mnie. W każdym razie łap moje głosy, mam nadzieję, że w miarę miarodajne.
1. 4 pkt
2. 0 pkt
3. 3 pkt
4. 1 pkt
5. 0 pkt
6. 5 pkt
7. -
8. 2 pkt
Najwięcej punktów zdobył u mnie przebojowy banger, który od początku rzucił mi się w odsłuchu. Naprawdę mocarny i solidny, popowo-trapowy utwór. Oczywiście głosy poszły na faworyzowaną przeze mnie i jedyną elektronikę, do której mam nieopisaną słabość. Ze swojego utworu jestem zadowolona, bo jest mi bliski emocjonalnie, zawsze głęboko poruszający. Poleciałam Floydami z najbardziej klasycznego albumu, w dodatku utworem znacznie wyróżniającym się przepięknym kobiecym wokalem i powolnie jazzową, pianinową całością. Myślę, że parodystyczny utwór numer 8 zasługuje na wyróżnienie, choć niestety poległ w konfrontacji z wybraną trójką.
TABELA
1. DEV - Scissor Sisters - I Don't Feel Like Dancing - 12 pkt
2. SHODAN - RAYE & 070 Shake - Escapism - 11 pkt
3. HIEN - Depeche Mode - Wuja (AI) - 9 pkt
4. DRAGON - Windows95Man - No Rules! - 8 pkt
5. CZEZ - Recoil - Shunt - 7 pkt
6. MUDŻYN - The Bar-Kays - Freakshow On The Dancefloor - 6 pkt
7. LIVV - Pink Floyd - Great Gig In The Sky - 4 pkt
8. MENTOS - Grimes - Sagrad Прекрасный - 3 pkt
-
Dragon
Był kiedyś zespół, który wjechał w rynek muzyczny z płytą Notoryczni Debiutanci. SEBA jako Notoryczny Szef Imprezy pozwolil sobie zadebiutować jako szary uczestnik. Nagrodźmy go brawami! A teraz dajmy się wypowiedzieć...
TABELA
Jakub/AI wracają na stolec (stolce?) lidera. Z tyłu solidna grupa pościgowa, ale jakoś tak bez przekonania w kwestii przegonienia... Smok traci, Livv również, a Seba nawet nie mógł na siebie zagłosować. Wrocławofobia sięga mackami forum diwotis...
Beka, że nie ma mnie w przewidywaniach. Jak na debiut nie najgorsze strzały, takie nie za SKUTECZNE. Co pokazuje klasyfikacja intercitowska?5 pkt. - 8
4 pkt. - 5
3 pkt. - 1
2 pkt. - 7
1 pkt. - 6
Dobra, sory resory, ale cofam narzekanie na poziom tej edycji - po kilku odsłuchach mocno zyskuje. Pozdrawiam więc tego anonimowego partycypanta nazywającego się Czesław, który wysłał głosy po jednym odsłuchu paczki i od razu informuję, że gdy wrócę do zabawy nie będę przyjmować głosów przed upływem 24 godzin od wrzucenia paczki.
W każdym nie miałem problemów z odrzuceniem jednej wrzuty i była to dwójka. Sorry Batory, to mogło działać w ramach festiwalu pieśni i tańca Eurowizja, ale poza nim to jest po prostu średniej jakości muzyka memetyczna. Po namyśle odrzuciłem też czwórkę, która nie jest jakaś zła, ale jednak zbyt cheesy na dłuższą metę i wiecie no - w zestawieniu z resztą wrzut jest jak garść cukierków w porównaniu z obiadem u mamy. Niby spoko, ale z czym do ludzi.
W związku z tym punkt przypadł szóstce - nie wiem co to, brzmi zbyt młodzieżowo dla takiego dziadersa jak ja, ale w sumie jest spoko. Dwa punkty dla Floydów, bo kaman - trochę z siusiaka jest ten kawałek w zestawieniu z resztą, wyciągnięty z płyty nie robi takiego wrażenia jak na niej samej, ale to jednak jest fragment jednej z moich płyt życia. Nie mogę nie dać punktów, ale nie mogę też dać więcej niż dwa oczka.
Trzy oczka dla jedynki, która brzmi trochę jak deep cut Recoila, trochę jak poźne Depeche Mode, a trochę jak Nine Inch Nails. W każdym razie jest elektroniczno-najtisowo-alternatywnie i podoba się to mi bardzo. Cztery punkty dostaje piątka, bo to wykurwisty banger, taki spod znaku że nóżka sama chodzi i nie mogę się doczekać wielkiego finału, by dowiedzieć się czyje to.
No i zwycięzca. Byłem rozdarty, rozważałem zero za sam fakt wykorzystania tej diabelskiej technologii oraz ciągniecia tej żenującej pyskówki, ale... SKISŁEM no i nic na to nie poradzę. xD A przy okazji i tak brzmi lepiej niż cokolwiek z trzech ostatnich płyt DM, co wiele mówi o tym zespole i społeczeństwie, w którym żyjemy. A CO MI TAM, ale ne wrzucajcie AI generated muzyczki przyszłości, okej?
Dobra, pobawię się w typera:
1 - Livv, koleżanki depeszówy z TikToka jej podrzuciły, plus pasuje jakoś do niej
2 - Hien, kto inny mógłby sprzedać hita z Eurowizji
3 - JA. Grimes - Sagrad Прекрасный, kawałek z jej drugiej płyty o nazwie Halfaxa wydanej w 2010, gdy jeszcze nikt o tej nawiedzonej wariatce nie słyszał. Te jej hipsterskie cuda wianki nagrywane w piwnicy w Kanadzie nie były jakieś ą ę, ale ten kawałek to absolutna perełka, subtelna, oniryczna, zmysłowa i w ogóle zapowiedź tego, że typiara może mieć potencjał do rzeczy wielkich. Pewnie i tak przejebe jak zawsze, ale przynajmniej z czymś zajebistym.
4 - Czez, bo nikt inny nie forsował tu Bee Gees
5 - Murzyn na bank
6 - Wuja podpierdalający rzeczy z blenda Spotify z własną córką
7 - Musiał próbujący się podszyć pode mnie/Hiena
8 - Montana DM
TABELA
1. HIEN - Depeche Mode - Wuja (AI) - 14 pkt
2. DEV - Scissor Sisters - I Don't Feel Like Dancing
SHODAN - RAYE & 070 Shake - Escapism - 12 pkt
4. CZEZ - Recoil - Shunt - 10 pkt
MUDŻYN - The Bar-Kays - Freakshow On The Dancefloor - 10 pkt
6. DRAGON - Windows95Man - No Rules! - 8 pkt
7. LIVV - Pink Floyd - Great Gig In The Sky - 6 pkt
8. MENTOS - Grimes - Sagrad Прекрасный - 3 pkt
-
mintaj
PACZKA
PACZKA
-
Hien
Widzę, ze będę musiał potem szerzej opisać behind the scenes powstawania Wuja, bo ludzie mogą mieć złe wrażenie jaka była motywacja
-
Dragon
Potężny emotikon, zobaczmy to jeszcze raz:
Było ich trzech, w każdym z nich inna krew... trudno było znaleźć na portalu Szczurek Pe El odpowiednią wersję, ale nie przyniosłem wstydu DEVOWI. Oto jego skromna wypowiedź oraz propozycja podziału punktów...
A po szesciu rundach mamy taką sytuację...
TABELA
Ulalaa... Pachnie wygraną przed ostatnią rundką? Jak myślicie? Tercet Egzotyczny bezpiecznie okopany poza top 5, my jeszcze wrócimy do góry! Kiedyś...ehh
BTW dojechałem do Kalisza, wiem że czekacie na wieści!
Było ich trzech, w każdym z nich inna krew... trudno było znaleźć na portalu Szczurek Pe El odpowiednią wersję, ale nie przyniosłem wstydu DEVOWI. Oto jego skromna wypowiedź oraz propozycja podziału punktów...
Podskórnie szanuję KOLEJNEGO MAXA dla prawa wuja by lecieć w kulki. Miło, że Sz.P. Musiał honorowo dał sobie zero.1 - Mój lutowy numer w prostytutka maju? Niech będzie, pure sentiment, 2 pkt
2 - Eurodance czy co, ale chwyciło za serduszko, zwłaszcza, że miałem Windę 95, więc 3 pkt
3 - To chyba Grimes? Cóż, nie ma lekkości Reality, ale 1 pkt wpadnie
4 - Scissor Sisters uwielbiam, od tego numeru się zaczęło, wiadomo, 0 pkt
5 - Funk typowo murzyński, ale kto to wie... Nóżka chodzi, 4 pkt
6 - ehh, nie mój klimat dziś, 0 pkt
7 - Pasuje do tej kolejki jak wół do karety, niestety (są jakieś priorytety), 0 pkt
8 - ZŁOTO ABSOLUTNE, TO POWINNO BYĆ NA MEMENTO SHODAN, TOTALNIE, 5 PKT
A po szesciu rundach mamy taką sytuację...
TABELA
1. HIEN - Depeche Mode - Wuja (AI) - 19 pkt
2. MUDŻYN - The Bar-Kays - Freakshow On The Dancefloor - 14 pkt
3. DEV - Scissor Sisters - I Don't Feel Like Dancing
SHODAN - RAYE & 070 Shake - Escapism
CZEZ - Recoil - Shunt - 12 pkt
6. DRAGON - Windows95Man - No Rules! - 11 pkt
7. LIVV - Pink Floyd - Great Gig In The Sky - 6 pkt
8. MENTOS - Grimes - Sagrad Прекрасный - 4 pkt
BTW dojechałem do Kalisza, wiem że czekacie na wieści!
-
mintaj
Antoni Kosiba wykurwiaj
PACZKA
PACZKA
-
Dragon
Jeszcze dwa! Jeszcze dwa!
Myślałem, że będzie potrzeba poganiania paradoksalnego patrona tej edycji, ale jednak SHODAN z kulturą i bez parcia na wynik i szybkość zameldował się w odpowiednim czasie. Tylko czy dzięki niemu będziemy mieli jeszcze jakieś emocje? C'mon, oglądalność skacze, chociaż poziom spada!
TABELA
JESZCZE NIE OGŁASZAM, dajcie mi sie wypowiedzieć
ale widzicie co się tutaj stało. Ghostwriter utworów Depeche Mode z bezpieczną przewagą przed finiszem na stadionie!
No i Czez na drugim... Mieliśmy to kiedyś w historii?
Myślałem, że będzie potrzeba poganiania paradoksalnego patrona tej edycji, ale jednak SHODAN z kulturą i bez parcia na wynik i szybkość zameldował się w odpowiednim czasie. Tylko czy dzięki niemu będziemy mieli jeszcze jakieś emocje? C'mon, oglądalność skacze, chociaż poziom spada!
No tak... Meine Dammen und Herren... Kolejne punkty dla Grimes!Depeszwizja 1 - 5
Depeszwizja 2 - 0
Depeszwizja 3 - 2
Depeszwizja 4 - 3
Depeszwizja 5 - 0
Depeszwizja 7 - 1
Depeszwizja 8 - 4
Nie mogłem nie docenić tej pięknej pieśni o sobie.
Ale jednak Wildera Murzyn pobić nie mógł.
TABELA
1. HIEN - Depeche Mode - Wuja (AI) - 23 pkt
2. CZEZ - Recoil - Shunt - 17 pkt
3. DEV - Scissor Sisters - I Don't Feel Like Dancing - 15 pkt
4. MUDŻYN - The Bar-Kays - Freakshow On The Dancefloor - 14 pkt
5. SHODAN - RAYE & 070 Shake - Escapism - 12 pkt
6. DRAGON - Windows95Man - No Rules! - 11 pkt
7. LIVV - Pink Floyd - Great Gig In The Sky - 7 pkt
8. MENTOS - Grimes - Sagrad Прекрасный - 6 pkt
No i Czez na drugim... Mieliśmy to kiedyś w historii?
-
Hien
Murzyn xddd
-
mintaj
Tak, w edycjach 4 i 7
PACZKA
PACZKA