Recoil
-
prey
Re: Recoil
Jak pisałem wcześniej nie jestem zachwycony tym wydawnictwem, ale wydaje się one być wymuszone. Rok temu mieliśmy zapowiedź, że Alan jest w studiu, nagrywa. Raptem cicho sza i lipa nie ma materiału. Może to pożegnanie z Mute, 3 miesięczny tour po Europie i Stanach, co go wzięło na kontakt z fanami ostatnio jak nigdy dotąd?
Nie znam żadnej płyty z dyskografii Recoil, ale jestem jego fanem od wielu lat.
-
Jari
Nieprawda! Krytykę SOTU zacząłem od pojawienia się Wrong, a wcześniej była krytyka DM za to co robili do Wrong. Mozna poczytać, wszystko jest z datami na forum... zanim się chlapnie proponuję sprawdzić... Poza tym też nie jestem fanem Selected - jest mi obojętne czy ta płyta jest czy jej nie ma. Oczywiście kupię, ale zrobię to na tej samej zasadzie co i ostatnie płyty DM - aby mieć!shodan pisze:Szkoda trochę, że w przypadku SOTU nie byłeś taki skory do wstrzymywania się z ocenami przynajmniej do chwili wydania płyty i choćby jednokrotnego przesłuchania.
-
Jari
Pierwsze dwie daty potwierdzone:
12.03.2010: Barcelona, Sala Apolo (with Nitzer Ebb)
13.03.2010: Madrid, Sala Macumba (with Nitzer Ebb)
Aby uściślić - Nitzer Ebb gra koncert a Recoil jest prezentowane przed koncertem...
12.03.2010: Barcelona, Sala Apolo (with Nitzer Ebb)
13.03.2010: Madrid, Sala Macumba (with Nitzer Ebb)
Aby uściślić - Nitzer Ebb gra koncert a Recoil jest prezentowane przed koncertem...
-
Hien
LOL
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
prey
Czyli coraz bardziej mi się nie podoba let's play i niech sobie leci muzyka plus wizualizacje plus koncert zajebistego zespołu (pochlastać się z takim tour).
-
Hien
zajebistego inaczej...
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Nitzer jak i Front - dwie mega kapele.
-
prey
Nitzer Ebb brzmi jak nazwa taniego piwa łykasz i o wszystkim zapominasz włącznie z zespołem
Wstęp na espaniolskie dj sety po 25 euro.
Wstęp na espaniolskie dj sety po 25 euro.
-
Hien
Nitzer Ebb - jeden utwór wałkowany przez kilka albumów.
Mega kapela >

Mega kapela >

-
prey
Selected' events 2010 - A Strange Hour with Alan Wilder & Paul Kendall...
Recoil will be sharing the bill with Nitzer Ebb for two Spanish dates which have been confirmed as part of the 'Selected' events tour. They are:
12.03.2010: Barcelona, Sala Apolo
13.03.2010: Madrid, Sala Macumba
"To avoid confusion" says Alan, "it's important to stress that what's planned is a presentation of Recoil, not a concert. These two Spanish dates are a kind of pre-tour testing ground given that this is the first time Recoil has been taken out of the studio in any shape or form."
Further Recoil dates will be announced very soon and we are endeavouring to make each event exclusive - with special guests and DJs performing in every city.
The Shunt Staff
Od kiedy to Paul Kendall jest częścią Recoil
Djka, liveacty plus taśma to cały tour
Recoil will be sharing the bill with Nitzer Ebb for two Spanish dates which have been confirmed as part of the 'Selected' events tour. They are:
12.03.2010: Barcelona, Sala Apolo
13.03.2010: Madrid, Sala Macumba
"To avoid confusion" says Alan, "it's important to stress that what's planned is a presentation of Recoil, not a concert. These two Spanish dates are a kind of pre-tour testing ground given that this is the first time Recoil has been taken out of the studio in any shape or form."
Further Recoil dates will be announced very soon and we are endeavouring to make each event exclusive - with special guests and DJs performing in every city.
The Shunt Staff
Od kiedy to Paul Kendall jest częścią Recoil
Djka, liveacty plus taśma to cały tour
-
Hien
no to się wysilił. żeby się tylko nie zesrał.prey pisze:These two Spanish dates are a kind of pre-tour testing ground given that this is the first time Recoil has been taken out of the studio in any shape or form."
A można było jeden koncert zorganizować.
To nie, lepiej puścić muzę z taśmy i posiłkować się muzycznym gównem NE.
Nie dziwota, że Wilderowi brzuch rośnie, chłopie nie poznaje Cię
-
prey
Jest to o tyle śmieszne, że takiej pompy nie miał subhuman na który trochę się poczekało, a tu selected brrrr. Nie wiem kto jest odpowiedzialny za przygotowanie tej trasy i scenariusza, ale napiszę krótko rzenuła.
-
Hien
I jak tu nie pisać o skoku na kasę?
Mimo wszystko nadal wierze (chyba), że to nie tak.
Dziwne to wszystko. Czemu tak, czemu z Nitzerami, czemu w takiej formie?
Już nawet nie pytam dlaczego w Hiszpanii.
I co ten Wilder chce sprawdzać?
Czy ta muzyka poradzi sobię puszczona z taśmy, okraszona wizualizacjami?
Największe promocyjne imprezy Recoil przy okazji wydania kompilacji.
Co będzie następne? Puszczanie tej bestki przed koncertami DM?
Mimo wszystko nadal wierze (chyba), że to nie tak.
Dziwne to wszystko. Czemu tak, czemu z Nitzerami, czemu w takiej formie?
Już nawet nie pytam dlaczego w Hiszpanii.
I co ten Wilder chce sprawdzać?
Czy ta muzyka poradzi sobię puszczona z taśmy, okraszona wizualizacjami?
Największe promocyjne imprezy Recoil przy okazji wydania kompilacji.
Co będzie następne? Puszczanie tej bestki przed koncertami DM?
-
prey
Można domniemywać, że pan Paul Kendall będzie chciał się zabawić w liveset/liveact ze swoim jabłuszkiem. A strange hour with...czekam na odpowiednią fotęmontaż
Po komentach widzę, że ludzie oczekują koncertów Recoil haha.
Po komentach widzę, że ludzie oczekują koncertów Recoil haha.
-
Jari
01. PK od dawna traktowany jest jako nieformalna część Recoil. To takie Gordeno/Eigner Recoil'a. Niby go nima a jest, niby jest a w sumie nima....
02. Dziwię się, że czekaliście na koncerty Recoil bo tak wynika z Waszych wpisów. Alan dawno temu powiedział, że wali w dupsko granie na scenie bo mu się znudziło i jest mało efektowne. Do tego w rpzypadku Recoil to nie taka prosta sprawa: aby zagrać to live musi być kilku klawiszowców, wszyscy wokaliści a przynajmniej ze 2-3 bardzo sprawnych wokalistów. Duża produkcja dla niedużej publiczności - a więc mało argumentów aby się za to zabrać. Sam Alan na scenie nie różniłby się niczym od puszczenia klawisza play tak jak teraz to robi. Tego się nie da zagrać samemu a z taśmy to właśnie teraz będzie... Po co ma jeszcze stać dodatkowo na scenie i udawać, że gra a kable mieć w podłogę?!.
03. Nitzer Ebb - koszmarny zespół, który od dawna nie umie się odkleić od nazwy Depeche Mode (supporty, produkcje, wspólni fani)... Coś za dużo tego Nitzer Ebb ostatnio między Wilderem i DM.
04. Też bym wolał aby spotkania z Alanem miały bardziej intymny charakter, wspólne słuchanie, rozmowy, fotki, srotki i łaskotki...
02. Dziwię się, że czekaliście na koncerty Recoil bo tak wynika z Waszych wpisów. Alan dawno temu powiedział, że wali w dupsko granie na scenie bo mu się znudziło i jest mało efektowne. Do tego w rpzypadku Recoil to nie taka prosta sprawa: aby zagrać to live musi być kilku klawiszowców, wszyscy wokaliści a przynajmniej ze 2-3 bardzo sprawnych wokalistów. Duża produkcja dla niedużej publiczności - a więc mało argumentów aby się za to zabrać. Sam Alan na scenie nie różniłby się niczym od puszczenia klawisza play tak jak teraz to robi. Tego się nie da zagrać samemu a z taśmy to właśnie teraz będzie... Po co ma jeszcze stać dodatkowo na scenie i udawać, że gra a kable mieć w podłogę?!.
03. Nitzer Ebb - koszmarny zespół, który od dawna nie umie się odkleić od nazwy Depeche Mode (supporty, produkcje, wspólni fani)... Coś za dużo tego Nitzer Ebb ostatnio między Wilderem i DM.
04. Też bym wolał aby spotkania z Alanem miały bardziej intymny charakter, wspólne słuchanie, rozmowy, fotki, srotki i łaskotki...
-
prey
Ogólnie wszyscy oczekują koncertów hehe. Ja bym chciał jak pisał hienek dvd z zapisem koncertu i rikojlowymi starsami.
Jari dałoby radę zagrać przynajmniej liveset na abletonie plus kontrolery itp.
Jari dałoby radę zagrać przynajmniej liveset na abletonie plus kontrolery itp.
-
Hien
Ja nie nastawiałem się na koncerty.
Pisałem o JEDNYM koncercie, np.: w Londku.
Duża ekipa zacnych muzyków z Wilderem, zebrani w kupę wokaliści z płyt, jakieś ładne efekty świetlne.
Bez wizualizacji, tylko muzyka.
Aranżacje dostosowane do grania live.
Rewelacyjnie by to brzmiało. Improwizacje na żywych instrumentach, elektronika na żywo.
Publika maks kilkaset osób. JEDEN koncert zarejestrowany na dvd.
I to rozumiem. Naturalnie, byłoby z tym trochę zachodu. Ale raz na całą karierę chyba można?
Wildera może nie kręci granie live ale mnie nie kręci słuchanie muzyki z taśmy za 25 euro.
I po co męczyć ludzi NE?
Czy oni mają jeszcze jakiś układ między sobą, coś im Wilder wisi od 20 lat? WTF?
Pisałem o JEDNYM koncercie, np.: w Londku.
Duża ekipa zacnych muzyków z Wilderem, zebrani w kupę wokaliści z płyt, jakieś ładne efekty świetlne.
Bez wizualizacji, tylko muzyka.
Aranżacje dostosowane do grania live.
Rewelacyjnie by to brzmiało. Improwizacje na żywych instrumentach, elektronika na żywo.
Publika maks kilkaset osób. JEDEN koncert zarejestrowany na dvd.
I to rozumiem. Naturalnie, byłoby z tym trochę zachodu. Ale raz na całą karierę chyba można?
Wildera może nie kręci granie live ale mnie nie kręci słuchanie muzyki z taśmy za 25 euro.
I po co męczyć ludzi NE?
Czy oni mają jeszcze jakiś układ między sobą, coś im Wilder wisi od 20 lat? WTF?
-
prey
Wilder robi NE remiks to ich na obecną chwilę łączy.
-
Hien
NE się podpinają pod wszystko co związane z DM, promocja nowej płyty w końcu...
Mam nadzieję, że ewentualny przyjazd Wildera do Polski, będzie wyglądał inaczej.
Mam nadzieję, że ewentualny przyjazd Wildera do Polski, będzie wyglądał inaczej.
-
prey
Wierz mi nie będzie.