Liga 1

Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Re: Liga 1

Post 26 kwie 2021 20:21

W 1 lidze poszczególne płyty miały następującą ilość przedstawicieli:

BC - 3
MFTM - 1
Violator - 5
SOFAD - 4
Ultra - 2
Exciter - 3

Obliczyłem łączną ilość punktów zdobytych przez utwory z danej płyty i wyliczyłem średnią przypadającą na każdą płytę.

Ultra - 47,5 pkt.
Violator - 44,4 pkt.
Exciter - 42 pkt.
BC - 31,1 pkt.
SOFAD - 25,5 pkt.
MFTM - 23 pkt.

Jak widać słabo tu wypadł SOFAD. Aż 4 przedstawicieli, a średnia lepsza tylko od rodzynka z MFTM. No ale też utwory z SOFAD z wyjątkiem Higher Love do końca biły się zaledwie o ligowy byt.
Dla porównania duet OWILM/Surrender ma średnią 49,5 pkt. Czyli najlepszą w ogóle. To świadczy dobitnie o tym, jak dobry to singiel.
Awatar użytkownika
shodan

Post 26 kwie 2021 20:35

I na koniec moje skromne staty:

Halo 19
World In My Eyes 18
The Sweetest Condition 17
Surrender 16
Shine 15
Useless 14
Only When I Lose Myself 13
In Your Room 12
Blue Dress 11
The Love Thieves 10
Policy Of Truth 9
Clean 8
Breathe 7
Stripped 5
Walking In My Shoes 5
Black Celebration 4
I Feel You 3
The Things You Said 3
Higher Love 1
But Not Tonight 0

Dziwnie mi to wygląda, jak widzę np. I Feel You czy The Things You Said z zaledwie 3 głosami. Przecież bardzo te utwory lubię. No ale konkurencja była strasznie mocna. Z tej 20-ki jedynie Higher Love i But Not Tonight lubię nieco mniej.

Moje Top-10 sprzed ligi:

1. Halo
2. World In My Eyes
3. The Sweetest Condition
4. Surrender
5. Useless
6. Behind The Wheel Remix
7. In Your Room
8. I Am You
9. Shine
10. Corrupt

Czyli jestem od dawna dosyć stały w uczuciach do swoich faworytów. Trochę tylko Shine zyskało w ostatnim czasie, ale w mojej topce i tak od zawsze było.
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 26 kwie 2021 22:32

Shodan, jestes wielki i wielka jest Twoja praca. Czapki z glow.
Odniose sie tez do swoich glosow:
Moze i starej daty, ale z kazdym kolejnym albumem ich poziom sie jakby obnizal i na kolejnych poszczegolnych albumach zaczelo sie pojawiac coraz wiecej utworow, z grupy tych, ktore chcialbys pisac z malej litery. Co nie oznacza, ze nie ma w kolejnych albumach fajerwerkow i geniuszu. I to nie tylko pojedynczych. Wspomne chocby o Corrupt, ktore nikt z nas nie wie czemu znalazlo sie "tylko" w drugiej lidze. Jesli chodzi o BNT, to tak, ciesze sie, ze wogole bylo w elicie, bo to duze wyroznienie, a konkurencja zeby sie tam dostac niemala.
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
shodan

Post 27 kwie 2021 22:54

I na koniec ostatnia ciekawostka.
Każdy typował swoje Top-10 przed ligą. I każdy z tej dychy umieścił w lidze pewną liczbę swoich utworów. Podliczyłem wszystkie punkty, jakie zdobyły w lidze utwory z top-10 każdego gracza i sumę podzieliłem przez ilość tych utworów. I wyszła mi średnia, jaką osiągnęły utwory każdego z Was.

Dragon - 47,4
Malkolit - 47,3
shodan - 45,0
stripped - 41,5
Hien - 41,4
Czez - 30,25

Czyli wyszło na to, że najbardziej zadowolony z osiągnięć swoich ulubionych utworów powinien być Dragon. Ale Melki tylko o 0,1 z tyłu. Podobna minimalna różnica jest między Strippedem i Hienem. Najniższa średnia Czeza, bo i jego dwa z czterech utworów okupowało dół tabeli. Nie typował też żadnego utworu ze ścisłej czołówki.