DEPESZWIZJA - SEZON 3
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Witam, witam wszystkich PT forumowiczów w związku z finałem 26 edycji Depeszwizji imienia LIVV FACE REVEAL.
Słońce wzeszło o 5:36, zaszło o 19:36, a bracia Gallagher ponoć się pogodzili.
Imieniny obchodzą dziś Dobroniega, Fortunat, Hadriana, Wiktoriana oraz Wirzchosława. Wszystkiego najlepszego!
Obchodzimy dziś Międzynarodowy Dzień Psa - wszystkiego najlepszego Murzyn!
Przypominam, że to edycja specjalna z motywem poświęconym soundtrackom. Wrzuciliśmy 5 OSTy z filmów, 3 z gier video oraz 0 muzyczek z sygnalizacji miejskiej.
Zobaczmy, tradycyjnie zaczynając od głosów MINTAJA, który postanowił przedstawić PT gremium fragment ścieżki dźwiękowej z filmu Ostatnie kuszenie Chrystusa.
Słońce wzeszło o 5:36, zaszło o 19:36, a bracia Gallagher ponoć się pogodzili.
Imieniny obchodzą dziś Dobroniega, Fortunat, Hadriana, Wiktoriana oraz Wirzchosława. Wszystkiego najlepszego!
Obchodzimy dziś Międzynarodowy Dzień Psa - wszystkiego najlepszego Murzyn!
Przypominam, że to edycja specjalna z motywem poświęconym soundtrackom. Wrzuciliśmy 5 OSTy z filmów, 3 z gier video oraz 0 muzyczek z sygnalizacji miejskiej.
Zobaczmy, tradycyjnie zaczynając od głosów MINTAJA, który postanowił przedstawić PT gremium fragment ścieżki dźwiękowej z filmu Ostatnie kuszenie Chrystusa.
KLASYFIKACJA5 pkt. - 3
4 pkt. - 2
3 pkt. - 6
2 pkt. - 7
1 pkt. - 8
W sumie śmiesznie się złożyło, bo A Different Drum wkręciło mi się jakiś czas temu tak czy siak i rozważałem wrzucenie tego za ileś tam edycji, najchętniej gdzieś w okolicach wielkanocy, ale akurat tak wyszło, że pojawiła się edycja idealna by sprzedać ten kawałek. Ostatnie Kuszenie Chrystusa to film potężny, jak prawie każde dzieło Scorsese, ale kto miał widzieć ten wie.
Generalnie to nie jestem fanem muzyki filmowej i szeroko pojętych soundtracków słucham z rzadka. Hans Zimmer kojarzy mi się z EPICKIMI motywami, które słychać w co 3 filmie i do nich pasują, ale oderwane z niego zupełnie nie porywają - stąd jajco, tak samo jak dla soundtracku z Piły, bo też nie mam jakiegoś wielkiego sentymentu do tej serii filmów, a on sam nie wybija się ponad rzetelność
No i tak: punkcik dla fajnej muzyczki z NID FOR SPEDA - nie grałem, nie pamiętam z dzieciństwa, ale ma fajny, nostalgiczny klimat menusów z gier z lat 00. Dwa dla kolejnego OSTa ze starej gry, w którą nie grałem, bo w sumie spoko ambient. Trzy dla ambitnej muzyki z ambintego filmu, którego nie obejrzałem i pewnie nie obejrze, bo kumpel mi mówił, że ta scena z Belucci to przesada, ale nie odmówię tej ścieżce dźwiękowej gęstego KLIMATU.
No i tak, czwórkę dostaje soundtrack do jednej z moich ulubionych serii gier, za który Livv dostaje ode mnie 4 punkty oraz dużo propsów. Tak jak nie jestem fanem tej japońskiej estetyki, tak bardzo lubię tę serię gierek, bo jest cudownie groteskowa, pełna absurdalnego humoru, zabawy konwencją i w ogóle zaskuakująco dobrze napisana. Zapraszam i polecam.
No i zgadnijcie komu innemu miałbym dać 5 punktów heh. Na ten moment nie wiem kto wygra, ale tbh nie będę ubolewać jeśli przegram z Jacą. Zasługuje na wygraną.
Kod: Zaznacz cały
1. MURZYN - Suzanne Vega - Caramel - 5 pkt.
2. LIVV - Masafumi Takada - Beautiful Death - 4 pkt.
3. DRAGON - Thomas Bangalter - Rectum - 3 pkt.
4. SHODAN - Rich Ragsdale - Ferarco - 2 pkt.
5. DEV - Jeff van Dyck - Heinerklinge - 1 pkt.
6. HIEN - Hans Zimmer & Benjamin Wallfisch - Sea Wall
MENTOS - Peter Gabriel - A Different Drum
CZEZ - Charlie Clouser - Hello Zepp - 0 pkt.
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
-
mintaj
Była muzyka filmowa, czas na muzykę grową. SHODAN uraczył nas muzyką z gry komputerowej Alien vs Predator - tej z 1999 roku. Zobaczmy jak głosował.
KLASYFIKACJA
Prowadzi MURZYN, który zbiera większy prejz za wrzucenie Suzanne Vegi niż ja zebrałem na tym forum kiedykolwiek. Względnie wysoko Hien i Livv, którzy już teraz stracili szansę na zebranie punktów od każdego usera. Ja w bezpiecznym środeczku, z punktem przewagi nad duetem Shodan-Dev. Niestety, nie zagraliśmy w grę z Czezem, bo póki jego wrzuta nie zdobyła uznania.
Hien póki co zbiera skrajne opinie - czyżbym znowu miał zaważyć na czyimś zwycięstwie?D1 - 5
D3 - 4
D4 - 3
D6 - 2
D8 - 1
D5 - +
KLASYFIKACJA
1. MURZYN - Suzanne Vega - Caramel - 9 pkt.
2. HIEN - Hans Zimmer & Benjamin Wallfisch - Sea Wall
DRAGON - Thomas Bangalter - Rectum - 5 pkt.
4. LIVV - Masafumi Takada - Beautiful Death - 4 pkt.
5. MENTOS - Peter Gabriel - A Different Drum - 3 pkt.
6. SHODAN - Rich Ragsdale - Ferarco
DEV - Jeff van Dyck - Heinerklinge - 2 pkt.
8. CZEZ - Charlie Clouser - Hello Zepp - 0 pkt.
Prowadzi MURZYN, który zbiera większy prejz za wrzucenie Suzanne Vegi niż ja zebrałem na tym forum kiedykolwiek. Względnie wysoko Hien i Livv, którzy już teraz stracili szansę na zebranie punktów od każdego usera. Ja w bezpiecznym środeczku, z punktem przewagi nad duetem Shodan-Dev. Niestety, nie zagraliśmy w grę z Czezem, bo póki jego wrzuta nie zdobyła uznania.
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
chyba Jaca to bierze w ciemno
-
mintaj
CZEZ wyjechał nam z soundtrackiem do Piły. Nigdy tam nie PIŁEM. XDDDD *bum da tsss*
KLASYFIKACJA
Urok pierwszych kolejek jest taki, że możesz mocno zacząć, by potem dostać na lepę jajcem i spaść z pierwszego miejsca - tak jak w tym przypadku. Powooooli kształtuje nam się jakaś klasyfikacja - awans Dragona i Deva na trzecie, ja i Livv na szóstym miejscu. I tylko Czez, ostatni i smutny jak kolejne części Piły.
Czezław miał ponoć tysiąc pomysłów na wybór swojej wrzuty - rozważał m.in. ścieżkę dźwiękową ze Stawki większej niż Życie. Pewnie wysyłając te głosy chciałby powiedzieć NIE ZE MNĄ TE NUMERY, MURZYN…1. 5
2. 0
3. 0
4. 1
5. Moj
6. 2
7. 3
8. 4
KLASYFIKACJA
1. HIEN - Hans Zimmer & Benjamin Wallfisch - Sea Wall - 10 pkt.
2. MURZYN - Suzanne Vega - Caramel - 9 pkt.
3. DRAGON - Thomas Bangalter - Rectum - 7 pkt.
4. DEV - Jeff van Dyck - Heinerklinge - 6 pkt.
5. SHODAN - Rich Ragsdale - Ferarco - 5 pkt.
6. LIVV - Masafumi Takada - Beautiful Death
MENTOS - Peter Gabriel - A Different Drum - 4 pkt.
8. CZEZ - Charlie Clouser - Hello Zepp - 0 pkt.
Urok pierwszych kolejek jest taki, że możesz mocno zacząć, by potem dostać na lepę jajcem i spaść z pierwszego miejsca - tak jak w tym przypadku. Powooooli kształtuje nam się jakaś klasyfikacja - awans Dragona i Deva na trzecie, ja i Livv na szóstym miejscu. I tylko Czez, ostatni i smutny jak kolejne części Piły.
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
-
Hien
Go Jaca
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
mintaj
Gracze powstańmy, bo teraz "tytułowa" LIVV i jej OST z Danganronpy, która znalazła dla nas chwilę z gorących i słonecznych Alp!
KLASYFIKACJA
Dzieje się, dzieje się! Mamy na ten moment EGZAKWO dwóch liderów - co ciekawe, obaj dostali raz po jajcu. Niemniej, na ten moment wygrałby Blade Runner bo jednak 2049 to dużo więcej niż zapomniana komedia romantyczna czy coś. Czezepp nie tylko zakończył kwestię Złotego Ziobry, ale też wyprzedził miśka z Danganronpy. A idze, idze
No, to kwestię Złotego Ziobry zakończyliśmy z przytupem. Dzięki Livv. Za punkt też dzięki!1. 3 pkt
2. -
3. 4 pkt
4. 1 pkt
5. 5 pkt
6. 0 pkt
7. 0 pkt
8. 2 pkt
KLASYFIKACJA
1. HIEN - Hans Zimmer & Benjamin Wallfisch - Sea Wall
MURZYN - Suzanne Vega - Caramel - 13 pkt.
3. DEV - Jeff van Dyck - Heinerklinge - 8 pkt.
4. DRAGON - Thomas Bangalter - Rectum - 7 pkt.
5. MENTOS - Peter Gabriel - A Different Drum
CZEZ - Charlie Clouser - Hello Zepp
SHODAN - Rich Ragsdale - Ferarco - 5 pkt.
8. LIVV - Masafumi Takada - Beautiful Death - 4 pkt.
Dzieje się, dzieje się! Mamy na ten moment EGZAKWO dwóch liderów - co ciekawe, obaj dostali raz po jajcu. Niemniej, na ten moment wygrałby Blade Runner bo jednak 2049 to dużo więcej niż zapomniana komedia romantyczna czy coś. Czezepp nie tylko zakończył kwestię Złotego Ziobry, ale też wyprzedził miśka z Danganronpy. A idze, idze
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
-
mintaj
Czas na HIENA i jego OST do Blade Runnera 2049, o którym pewnie napisze więcej (cokolwiek) ciekawego sam zainteresowany.
KLASYFIKACJA
No i tak, Hien włożył sobie kij w szprychy, bo dzięki jego głosom liderem, z 18 punktami, Murzyn. Na trzecim miejscu Dragon, który póki co solidnie łapie punkty ale jeśli nie zacznie dostawać ich więcej niż średnio 2,5 na kolejkę to może se je wsadzić w Rectum. Co ciekawe, jedynym punktującym u każdego jest… prowadzący. To wiele mówi o czymś tam. Welp, dzięki temu przynajmniej wyprzedzam Czeza. Dobre i to.
Trivia: z wyjąkiem ostatniego miejsca głosowaliśmy praktycznie tak samo. BTW ja ci dam nazywać moje wrzuty SV nudami….5 pkt – dla utworu 3, z góry wiem, że to nie może być Mentosa, o czym później, więc stawiam na Murzyna. Zresztą Mentos, gdyby wrzucał Vegę, to by wrzucił jakieś nudy, a tymczasem, to jest najlepsza rzecz Suzanne Vegi, jaką kiedykolwiek słyszałem. Bossa novy nawet ona nie mogła zepsuć. Piękna piosenka. Mentosowi oddam, że on mi płytę, na której jest ta piosenka, osobiście polecił, dobierając ją pode mnie, a ja, mając moment piramidalnego kretyna ™, jej nie posłuchałem. Fuck my life.
4 pkt – dla utworu 2, nie mam pojęcia czyje to może być, ani co to jest, więc obstawiam Livv. Ful wypas, jak się mawiało za czasów gimnazjum.
3 pkt – dla utworu 6, coś totalnie pojebanego, co lubię. Nie wiem, obstawiam Dragona, ale pewnie go przeceniam.
2 pkt – dla utworu 7, nie mam pojęcia co to, ale mi świta. Bardzo dobre. Oskarżam Wujasa.
1 pkt – dla utworu 4, jest tylko jedna osoba, która może wrzucać tu obskjury Gabriela i jest to Seba Mentos. Daję skandalicznie mało pktów, bo są milion razy lepsze numery Gabrysia z soundtracków (wystarczyło przysłuchać „Birdy”), no i w tym towarzystwie trochę jednak ginie.
0 pkt – dla 8, kurde, obawiam się, że właśnie wciskam zero Musiałowi, bo to coś ewidentnie z gry, w którą on mógłby grać. Bardzo spoko numer, ale umiera w starciu z reszta fajnych drono-ambientowych rzeczy, proszę się nie gniewać.
0 pkt – dla motywu z Piły pod nr 5, ja kiedyś lubiłem te serię filmów, ale po tej części gdzie ktoś zabija Chestera Benningtona (RIP) w 3D, sobie darowałem. Wspomnienia mam miłe, ale w tak zacnym towarzystwie, temu muszę dać zero. Sorry, Czezu (?)
Nie wiem jak sobie poradzi w tym towarzystwie mój ost z „Blade Runnera 2049”, ale ten podkład pod jedną z najlepszych scen (a raczej sekwencji scen) w światowym filmie po 2010 r., kocham miłością prawdziwa i wieczną. Doskonała edycja proszę Państwa, wiele wspaniałej muzyki
KLASYFIKACJA
1. MURZYN - Suzanne Vega - Caramel - 18 pkt.
2. HIEN - Hans Zimmer & Benjamin Wallfisch - Sea Wall - 13 pkt.
3. DRAGON - Thomas Bangalter - Rectum - 10 pkt.
4. DEV - Jeff van Dyck - Heinerklinge
LIVV - Masafumi Takada - Beautiful Death - 8 pkt.
6. SHODAN - Rich Ragsdale - Ferarco - 7 pkt.
7. MENTOS - Peter Gabriel - A Different Drum - 6 pkt.
8. CZEZ - Charlie Clouser - Hello Zepp - 5 pkt.
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
punkty per rectum pls
-
mintaj
Czas na głosy mojego faworyta - MURZYN, który uraczył nas muzyką do (ponoć) uroczego filmu pt. The Truth About Cats & Dogs. Nie oglądałem, ale znam kogoś kto też nie oglądał. Zobaczmy czy też wsadził sobie kij w szprychy głosami.
KLASYFIKACJA
Murzyn nie włożył sobie kija w szprychy. Tak mocno. Chyba, bo ma 2 punkty przewagi nad Hienem. Reszta obserwuje to z lekkim dystansem - potrzeba prędkości Musiała zaprowadziła go na miejsce trzecie. Ja dogoniłem Dragona na czwartym, za nami niebezpiecznie blisko Śmierć. I ten no… reszta.
Pierwszy komplet dla mnie - i to chodzi…. Ktoś się tu zna i zasługuje na wygraną....1 - Hans Zimmer "Sea Wall" - 3 punkty
2 - 2 punkty
4 - Peter Gabriel "A Different Drum" - 5 punktów
5 - 0 punktów
6 - 1 punkt
7 - 0 punktów
8 - 4 punkty
KLASYFIKACJA
1. MURZYN - Suzanne Vega - Caramel - 18 pkt.
2. HIEN - Hans Zimmer & Benjamin Wallfisch - Sea Wall - 16 pkt.
3. DEV - Jeff van Dyck - Heinerklinge - 12 pkt.
4. DRAGON - Thomas Bangalter - Rectum
MENTOS - Peter Gabriel - A Different Drum - 11 pkt.
6. LIVV - Masafumi Takada - Beautiful Death - 10 pkt.
7. SHODAN - Rich Ragsdale - Ferarco - 7 pkt.
Murzyn nie włożył sobie kija w szprychy. Tak mocno. Chyba, bo ma 2 punkty przewagi nad Hienem. Reszta obserwuje to z lekkim dystansem - potrzeba prędkości Musiała zaprowadziła go na miejsce trzecie. Ja dogoniłem Dragona na czwartym, za nami niebezpiecznie blisko Śmierć. I ten no… reszta.
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
-
mintaj
Kolega DEV wrzucił OST z Need For Speeda 2. Zamknijmy kwestię graczy i zobaczmy jako głosował.
Wszystko w tej edycji zmienia się jak w kalejdoskopie - Murzyn już się witał z gąską, już był w ogródku, ale dogonił go zły i okrutny Hien, który pędzi swój 9 laur konsumenta. Ja zbierając punkty od każdego doczłapałem się na miejsce trzecie, wraz z Livv, która mocno odbiła ostatnim głosami. Dość powiedzieć, że do niedawna trzeci Dragon jest na miejscu przedostatnim - bo ostatnie to już dawno sobie zaklepał Czez i już nic nie wskazuje na to, by miał się zeń wykaraskać.
KLASYFIKACJANumer 1 - Industrialowo, elektronicznie, z lekkim pierdolnięciem, a więc dokładnie tak, jak devy lubią, jakżeby inaczej. 4 pkt
Numer 2 - Właściwie jak wyżej, plus lekko w stylu lat dwutysięcznych, czyli nieco czizi (zwłaszcza to pianino). Na 3 pkt starczy
Numer 3 - Za kompletną zmianę klimatu i RAM cafe w domu (względnie SFT) przynajmniej 1 pkt wpada, albowiem potrzebowałem tego
Numer 4 - Wydaje mi się, że skądś to znam. Ale sobie nie przypomnę. Całkiem niezłe w swojej prostocie, 2 pkt
Numer 5 - Na czizi rozwiązania już było miejsce, tutaj w tej estetyce a la Mortal Kombat się już nie odnajdę, 0 pkt
Numer 6 - Generalnie to nie jest zła propozycja i dostałaby ten 1 pkt, ale już go zużyłem. Taka zabawa oscylatorami nie dla mnie teraz, 0 pkt
Numer 7 - Za to to cudo za sam klimat ma dla mnie 5 pkt, dobre, soczyste, lekko przerażające. Nie bawię się w typowanie, po prostu max i tyle
Numer 8 - Jeff van Dyck i NFS2 z połowy lat 90. Jaka to była dobra gra, a OST jeszcze lepszy. Genialna propozycja do jazdy po północnej Europie (Niemcy albo Dania, trudno było to zweryfikować), najlepiej McLarenem. Wiadomo, 0 pkt
1. HIEN - Hans Zimmer & Benjamin Wallfisch - Sea Wall - 20 pkt
2. MURZYN - Suzanne Vega - Caramel - 19 pkt.
3. LIVV - Masafumi Takada - Beautiful Death
MENTOS - Peter Gabriel - A Different Drum - 13 pkt.
5. SHODAN - Rich Ragsdale - Ferarco
DEV - Jeff van Dyck - Heinerklinge - 12 pkt.
7. DRAGON - Thomas Bangalter - Rectum - 11 pkt.
Wszystko w tej edycji zmienia się jak w kalejdoskopie - Murzyn już się witał z gąską, już był w ogródku, ale dogonił go zły i okrutny Hien, który pędzi swój 9 laur konsumenta. Ja zbierając punkty od każdego doczłapałem się na miejsce trzecie, wraz z Livv, która mocno odbiła ostatnim głosami. Dość powiedzieć, że do niedawna trzeci Dragon jest na miejscu przedostatnim - bo ostatnie to już dawno sobie zaklepał Czez i już nic nie wskazuje na to, by miał się zeń wykaraskać.
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
-
mintaj
Kończymy głosami przedstawiciela sekcji wrocławskiej. Wrzucił on ścieżkę dźwiękową do filmu Irréversible - jak już rzekłem, nie oglądałem. Zobaczmy komu przyzna laur tej edycji…
KLASYFIKACJA GENERALNA:
DEPESZWIZJEEEEEEEEEEEEEEEEE DWAAAADZIEŚCIAAAAAAAA SZEEEEEEŚĆĆ WYGRYWA
MURZYN!!!
Gratulacje, a tu ZASŁUŻONA W siusiak NAGRODA
TU zaś możecie zobaczyć kto i jak głosował - np. ja dostałem głosy od prawie każego poza Robertem, a Czez jak już dostawał punkty to nie mniej niż 4.
Dziękuje wszystkim za udział itd itp. Gratuluję raz jeszcze zwycięzcy i czekam na wytyczne.
I żeby nie przeciągać...tyle możliwości, tyle RÓŻNYCH rzeczy do wrzucenia, a wyszło tak jednostajnie i w zbliżonym klimacie... zestaw pokroju nowej muzyki którą sprawdzam i już wiem że się nie polubimy, ale daje jeszcze szansę... w kontekście całego zestawu kulminacja chuyni to te wyjące szynszyle, no c'mon! pewnie przy okazji zdemaskowania zrobię co najwyżej "ahaa to z tego" lub "aaa to nawet nie jest soundtrack", wyjątkowo zmarnowana okazja
3 (5)
5 (4)
8 (3)
2 (2)
1 (1)
7 (+)
4
Bangalter rzucony celowo ale nie sądziłem że będzie się aż tak wybijał... w takim otoczeniu zbyt wielu punktów nie będzie
pozdrawiam widzów weekendowych spektakli gościnnych w wtw, przynajmniej nie rzucili takich śred-
KLASYFIKACJA GENERALNA:
1. MURZYN - Suzanne Vega - Caramel - 24 pkt.
2. HIEN - Hans Zimmer & Benjamin Wallfisch - Sea Wall - 21 pkt.
3. DEV - Jeff van Dyck - Heinerklinge
LIVV - Masafumi Takada - Beautiful Death - 15 pkt.
5. MENTOS - Peter Gabriel - A Different Drum - 13 pkt.
6. SHODAN - Rich Ragsdale - Ferarco - 12 pkt.
7. DRAGON - Thomas Bangalter - Rectum - 11 pkt.
8. CZEZ - Charlie Clouser - Hello Zepp - 9 pkt.
MURZYN!!!
Gratulacje, a tu ZASŁUŻONA W siusiak NAGRODA
TU zaś możecie zobaczyć kto i jak głosował - np. ja dostałem głosy od prawie każego poza Robertem, a Czez jak już dostawał punkty to nie mniej niż 4.
Dziękuje wszystkim za udział itd itp. Gratuluję raz jeszcze zwycięzcy i czekam na wytyczne.
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
-
Hien
Muuuurzyn Muuuurzyn
-
Hien
Wiadomo, że Mentos mi dał jajo żeby wygrała Vega, ale nie chowam urazy
-
mintaj
dałem jajo, bo mnie zimmer nudzi
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
-
mintaj
uuu antysemityzm
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
-
Hien
simping*
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Yay! Dziękuję przepięknie!
Właśnie rozpoczynam urlop więc podwójnie udany to dla mnie dzień :-)
Cudna nagroda!
Właśnie rozpoczynam urlop więc podwójnie udany to dla mnie dzień :-)
Cudna nagroda!
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Gratulacje dla Murzyna i Mentosa, który mu wypożyczył swoją ulubienicę.
-
mintaj
Jak coś to EDYCJA 27 to EDYCJA ZŁAMANYCH SERC i czekam na wasze zgłoszenia do końca dnia dzisiejszego, chyba że ktoś potrzebuje czasu czy coś
Okładka później
Okładka później
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6