Exciter
-
FREE STATE
Re: Exciter
Ale wokalnie niestety traci (bardzo)... przynajmniej dla mnie (tak, jestem wyprany z uczuć)... 
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Ja powiem tak: dla mnie numer ostatni na Exciter'ze, a w ranku piosenek spiewanych przez Martina postawilbym ja na jednym pietrze z Jezebel, a raczej powinienem napisac w piwnicy. No nie lezy mi. Tak jak jednak napisalem jest to utwor dobry muzycznie i wlasnie linia spiewu to wszystko paprze. W zwiazku z tym trzeba miec naprawde szczegolny nastroj, zeby sie do tego dostroic.
Enjoy The Silence
-
FREE STATE
1-Comatose jest lepsze od Jezebel - this is a fact!
(nawet byłbym Ci wdzięczny
)
2- To trzeba było dać wyżej.shodan pisze:No bo gdy spojrzę sobie że np. taki wspaniały The Death Of Nigth jest dopiero 8-my, to aż żal serce ściska.
-
Czez
To sa Twoje fakty 
Enjoy The Silence
-
FREE STATE
A różnią się jakoś od Twoich? 
P.S. Do Freelove, DON, Easy Tigera, Dream On dziś dołączyłem WTBS i IFL. Myślę, że reszta jest chyba tylko "a question of time".
I tak FREE STATE polubił Excitera.
P.S. Do Freelove, DON, Easy Tigera, Dream On dziś dołączyłem WTBS i IFL. Myślę, że reszta jest chyba tylko "a question of time".
I tak FREE STATE polubił Excitera.
-
Czez
Jezebel zyskala na wersji live i to rzutuje na calosc. Ogolnie Jezebel zaczyna mi sie coraz to bardziej podobac.
Enjoy The Silence
-
FREE STATE
Zamiast Lovetheme - to owszem może być...Miri pisze:A od Zenstation, to się, Freestate, odczep. Za nic w świecie ten utwór nie jest nudny. Jest taki... idealny do Excitera. Gdyby był krótszy, widziałabym go nawet zamiast któregoś z instrumentali.
Jest dużo ciekawszy.
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
No kiedy wyżej nie da rady, bo utwory z miejsc 1-7 są jeszcze lepsze.FREE STATE pisze:To trzeba było dać wyżej.![]()
(nawet byłbym Ci wdzięczny
Póki co FREE STATE to widzę, że trzech najlepszych utworów z Excitera nadal nie lubisz.
-
FREE STATE
Shine i I Am You muszą poczekać (serio, nie będę ich sobie wmuszał na siłę).
Najprędzej chyba polubię The Sweetest Condition. Ma coś w sobie... hihi
Najprędzej chyba polubię The Sweetest Condition. Ma coś w sobie... hihi
-
Czez
Tam praktycznie wszystkie utwory maja cos w sobie.
Enjoy The Silence
-
shodan
Linia basowa i gitara w tym utworze po prostu mnie obezwładnia.FREE STATE pisze:Najprędzej chyba polubię The Sweetest Condition. Ma coś w sobie... hihi
-
Czez
Bas jest dobry na calym Exciterze.
Enjoy The Silence
-
FREE STATE
Ale w The Sweetest Condition najlepsza.

Idealnie słyszalny bas...
Idealnie słyszalny bas...
-
shodan
Dokładnie. Wg mnie to taki znak rozpoznawczy Excitera. Bas nie tylko głęboki i potężnie brzmiący, ale i świetnie zagrany.Czez pisze:Bas jest dobry na calym Exciterze.
Dlatego jak dla mnie większość utworów z tej płyty - nawet wolnych jak I Am You - ma tzw. powera.
A The Sweetest Condition wymiata totalnie. Również w wersji live.
W rankingu utworów z tej płyty umieściłem TSC na 3 miejscu, ale na dobrą sprawę jest równie genialny jak Shine i I Am You. Różnice między tymi utworami są w zasadzie żadne.
-
FREE STATE
Taki Dead Of Night na pewno potwierdza Twoje zdanie...shodan pisze:Dlatego jak dla mnie większość utworów z tej płyty - nawet wolnych jak I Am You - ma tzw. powera.
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Co do basów to nie jestem pewien czy macie rację - zwróćcie uwagę że nielichy bas jest też w Breathe 
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
shodan
Może masz inną wersję Excitera? 
-
Rajca
Z góry mówię - to nie jest jakikolwiek zarzut:
W Breathe to jest prędzej taka pierdziaweczka a nie bas. Z resztą, co wy rozumiecie jako bas...?
Bas to może mieć APTIUT
W Breathe to jest prędzej taka pierdziaweczka a nie bas. Z resztą, co wy rozumiecie jako bas...?
Bas to może mieć APTIUT
-
shodan
No właśnie.Rajca pisze:Z resztą, co wy rozumiecie jako bas...?
Zależy, kto jak to rozumie.
Dla mnie przykład pięknego basu to Lovetheme, I Am You, Freelove czy The Sweetest Condition.
Że na przykładzie Exciter tylko wymienię.
-
Czez
Wlasnie, Lovetheme jest eleganckim przykladem.
Enjoy The Silence