DEPESZWIZJA - SEZON 6
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
1. MURZYN - Doug E. Fresh & MC Ricky D - La Di Da Di
2. SHODAN - Saya Gray - Line Back 22
3. HIEN - Myslovitz - Moving Revolution
4. MENTOS - Turbo - Dorosłe Dzieci
5. DRAGON - Sztywny Pal Azji - Wieża radości, wieża samotności
6. DEV - The Focus Group - Dancing Horse (Logotone)
sobota 20
2. SHODAN - Saya Gray - Line Back 22
3. HIEN - Myslovitz - Moving Revolution
4. MENTOS - Turbo - Dorosłe Dzieci
5. DRAGON - Sztywny Pal Azji - Wieża radości, wieża samotności
6. DEV - The Focus Group - Dancing Horse (Logotone)
sobota 20
DEPESZWIZJA 117: edycja klubowa
PACZKA
PACZKA
-
Hien
Zgaduję, że Musiał i tak wysyłał na ostatnią chwilę
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
mintaj
Dzień dobry wieczór wszystkim dewotom, forumkom, cnotkom i różnym takim.
Dziś sobota, 12 kwietnia - piszę w razie jakby kto kalendarza nie miał czy coś.
Imieniny Konstantyna, Siemidroga i Zenony - wszystkiego średniego!
Obchodzimy dziś Dzień Czystych Okien, więc mam nadzieję, że umyliśta je dla jezuska czy coś.
Wczoraj wszyscy byliśmy świadkami polaryzującej i grzejącej debaty, dzisiaj czas na równie wielkie wydarzenie jakim jest finał 57 depeszwizji - edycji przerostu formy nad treścią. Zgadnijcie kto zacz.
Czyżbyśmy mieli kolejną edycję ustaloną przez imć Roberta? Nie wiadomo, bo pewnie w trakcie kolejność się zmieni 2136 razy…
Dziś sobota, 12 kwietnia - piszę w razie jakby kto kalendarza nie miał czy coś.
Imieniny Konstantyna, Siemidroga i Zenony - wszystkiego średniego!
Obchodzimy dziś Dzień Czystych Okien, więc mam nadzieję, że umyliśta je dla jezuska czy coś.
Wczoraj wszyscy byliśmy świadkami polaryzującej i grzejącej debaty, dzisiaj czas na równie wielkie wydarzenie jakim jest finał 57 depeszwizji - edycji przerostu formy nad treścią. Zgadnijcie kto zacz.
KLASYFIKACJA4 pkt. - 5
3 pkt. - 2
2 pkt. - 3
1 pkt. - 6
Pojebane, że w sumie wyszła nam mocno polsko-boomerska edycja, bo tu hymn starych rockersów, tu drugi, a obok Myslovitz. Pomiędzy nimi - totalny misz-masz. Wystarczy sobie dorobić w głowie jakąś pseudointeligencką narrację o wpływie późnego kapitalizmu i powołać się na Marka Fischera i voila - przerost formy nad treścią w takim stopniu, że za sam udział powinniśmy dostać dyplomy ASP. Czy coś.
Dobra, ale z racji tego, żem sentymentalny dziadyga, to Sztywny Pal Azji. Ostatnio jakiś ziom w internecie pisał mi, że nie słyszał w życiu durniejszej nazwy zespołu i aż musiałem go zgaslightować, sugerując, że mógłby poczytać lektury czy coś. xD No ale dobra piosenka, do rozpamiętywania przy kieliszku i takich tam. Dwójka jest zaskakująco fajna - jak wuja trafi w moje struny, to nie ma przebacz. Dwa punkty dla Myslovitz, bo mimo bycia hejterem Rojka i jego talentu muzycznego, to jednak oddam mu, że nawet od czasu do czasu zdarzało mu się nagrać coś spoko. Zamykam muzyczką z sygnalizacji w Tokio xd, bo jednak jedynkę traktuję najwyżej jako ciekawostkę. I tak chociaż tyle, że zadałem sobie sprawić trochę trudu, by o tym kawałku poczytać, bo byłem długo przekonany, że to jakiś typ a'la Weird Al., który przerabia hip-hopowe klasyki czy coś xd
Wrzuciłem Turbo, bo czasem są takie momenty w życiu, gdzie człowiek chce założyć ramoneskę, wypić pół litra z gwinta i ponarzekać na życie. No i to dobra piosenka.
Kod: Zaznacz cały
1. DRAGON - Sztywny Pal Azji - Wieża radości, wieża samotności - 4 pkt.
2. SHODAN - Saya Gray - Line Back 22 - 3 pkt.
3. HIEN - Myslovitz - Moving Revolution - 2 pkt.
4. DEV - The Focus Group - Dancing Horse (Logotone) - 1 pkt.
5. MURZYN - Doug E. Fresh & MC Ricky D - La Di Da Di
MENTOS - Turbo - Dorosłe Dzieci - 0 pkt.
PACZKA
PACZKA
-
mintaj
Jako drugi - HIEN
Było parę przetasowań, ale najważniejsza pozycja, czyli ta pierwsza, bez większych zmian. Inna sprawa, to to, że 6 punktów na tym etapie i przy takiej liczebności oznacza tyle co nic. xD Murzyn i Wuja tuż za liderem, z czego Wuja ma handicap w postaci braku jajca ode mnie. Dalej ja, Hien i Musiał-San. Czy jego miniaturka będzie czarnym koniem zabawy?
Tak, zamknąłem temat Złotego Ziobry na dzień dobry.4 pkt – utwór 1
3 pkt – utwór 4
2 pkt – utwór 5
1 pkt – utwór 2
0 pkt – utwór 6
Nie chciałem dawać łatwego zera szóstce, no ale to by jednak była trochę potwarz dla reszty, gdybym cokolwiek dał niżej. Wszystko było generalnie spoko, ale pierdolnik straszny. Tradycją już się robi, że tematy Roberta olewam, brzmi fajnie, ale problem zaczyna się przy interpretacji. Jeżeli mieliśmy wrzucać rzeczy bezkształtne, niekonkretne, nudne, z rozmachem, ale bez esencji, to nie wiem, no nie miałem humoru na wyszukiwanie takich numerów. Wrzuciłem za to jeden z moich ulubionych kawałków Mylovitz – „Moving Revolution”. Dosyć długi i w sumie też monotonny, zatem jeśli ktoś uzna to za odzwierciedlenie tematu, so be it (chociaż ja tak nie uważam). Maksa daję jedynce, bo jest naprawdę fajna, pomysłowa, wręcz powiem, że przerost treści nad formą, ale jednocześnie bez żadnego przerostu. Jak zwał, tak zwał.
1. DRAGON - Sztywny Pal Azji - Wieża radości, wieża samotności - 6 pkt.
2. MURZYN - Doug E. Fresh & MC Ricky D - La Di Da Di
SHODAN - Saya Gray - Line Back 22 - 4 pkt.
4. MENTOS - Turbo - Dorosłe Dzieci - 3 pkt.
5. HIEN - Myslovitz - Moving Revolution - 2 pkt.
6. DEV - The Focus Group - Dancing Horse (Logotone) - 1 pkt.
PACZKA
PACZKA
-
mintaj
MURZYN z głosami zawsze wjeżdza pierwszy, ale z wynikami - niekoniecznie. Zobaczmy jak zagłosował.
Lider bez zmian, ale na jego miejscu miałbym się na baczności, bo Shodan punktuje dość solidnie i kto wie. Dużo będzie w dalszej kolejności zależeć od wzajemnych głosów panów oraz od Musiała, który raczej nie powinien nastawiać się na wygraną (ale i nie musi na porażkę). Groźny jak zawsze jst groźny Hien, a i Murzyn może ugryźć w kostkę, bo czemu by nie.
Ano, zagłosował na każdego poza mną hehe. Na ten moment nie ma uczestnika, który dostałby więcej niż jeden komplet.Dw2 - 3 punkty
Dw3 - 4 punkty
Dw4 - 0 punktów
Dw5 - 2 punkty
Dw6 - 1 punkt
1. DRAGON - Sztywny Pal Azji - Wieża radości, wieża samotności - 8 pkt.
2. SHODAN - Saya Gray - Line Back 22 - 7 pkt.
3. HIEN - Myslovitz - Moving Revolution - 6 pkt.
4. MURZYN - Doug E. Fresh & MC Ricky D - La Di Da Di - 4 pkt.
5. MENTOS - Turbo - Dorosłe Dzieci - 3 pkt.
6. DEV - The Focus Group - Dancing Horse (Logotone) - 2 pkt.
PACZKA
PACZKA
-
mintaj
https://www.youtube.com/watch?v=fMlkIXbeZRc
Z racji, że połowa głosów za nami czas na show w przerwie, jak w finale NFL czy coś
Z racji, że połowa głosów za nami czas na show w przerwie, jak w finale NFL czy coś
PACZKA
PACZKA
-
mintaj
Tak, mamy to. Ten moment, w którym lider traci prowadzenie. Lub nie. DRAGON
No i ktoś się tu pięknie wypierdzielił na twarz, bo kolega Dragon zaliczył piękną wypierdzielkę z miejsca pierwsze na miejsce trzecie. Dużo wskazuje na to, że będziemy mieć czyjąś debiutancką wygraną w tym sezonie! Murzyn może kogoś pokąsać, ja niby też, ale dajcie z tym spokój. xD Dev ma teoretycnzie matematyczne szanse na niebycie ostatnim, ale no kaman…
Nawiązanie do Biggiego powiadasz….2 (4)
3 (3)
4 (2)
1 (1)
6
Cztery utwory do ocenienia, szkoda że tak mało. Chętnych poznania uzasadnienia decyzji takiej edycji zapraszam na priv. Porządek pierwszej trójki w zależności od moodu. To są dobre utwory. Rapsy też spoko, nawiązanie do Biggiego, itd itp... Chciałbym zakładać, że po części to są osobiste wybory czegoś z przerostem formy nad... trochę o to mi chodziło. Tu ktoś wrzuca w swoim odczuciu coś przesadzonego, a drugi doceni. Dlatego Sztywny Pal Azji zabity przez interpretację słyszaną stanowczo za dużo razy podczas prac nad spektaklem w liceum.
Pozdrawiam tandem kozaków Piaskowski/Sulima
1. SHODAN - Saya Gray - Line Back 22 - 11 pkt.
2. HIEN - Myslovitz - Moving Revolution - 9 pkt.
3. DRAGON - Sztywny Pal Azji - Wieża radości, wieża samotności - 8 pkt.
4. MURZYN - Doug E. Fresh & MC Ricky D - La Di Da Di
MENTOS - Turbo - Dorosłe Dzieci - 5 pkt.
6. DEV - The Focus Group - Dancing Horse (Logotone) - 2 pkt.
PACZKA
PACZKA
-
mintaj
I teraz głosy SHODANA. Czy mocno sobie zaszkodzi?
KLASYFIKACJA:
Przed ostatnimi głosami w tej edycji w zasadzie tylko dwóch uczestników jest bez szans na cokolwiek - ja i Musiał. Nawet jeśli ten da mi zero, to i tak go wyprzedzę iksde iksde. Ten podział sprawia, że ostatnia runda, w której imć Dev rozdaje karty zapowiada się ciekawie, bo szanse na zwycięstwo ma aż czwórka uczestników. Z pole position startują dawno niewidziani zwycięzcy, a w najgorszej pozycji jest Murzyn, którego sytuacje mocno komplikuje jajco ode mnie.
Cóż ja mogę rzec…D1 - 4
D3 - 3
D6 - 2
D5 - 1
Ten 14 sekundowy przerywnik jest co prawda bez sensu, ale jest i tak dużo lepszy od polskiego przedpotokowego rocka.
KLASYFIKACJA:
1. HIEN - Myslovitz - Moving Revolution - 12 pkt.
2. SHODAN - Saya Gray - Line Back 22 - 11 pkt.
3. MURZYN - Doug E. Fresh & MC Ricky D - La Di Da Di
4. DRAGON - Sztywny Pal Azji - Wieża radości, wieża samotności - 9 pkt.
5. MENTOS - Turbo - Dorosłe Dzieci - 5 pkt.
6. DEV - The Focus Group - Dancing Horse (Logotone) - 4 pkt.
PACZKA
PACZKA
-
mintaj
Panowie i Panowie…LECIM Z TYM. Oto decydujący moment - czyli głosy DEV
KLASYFIKACJA GENERALNA:
No to ten, dawno nie miało to tu miejsca, ale tak się złożyło, że Depeszwizję #57 - Edycję przerostu formy nad treścią wygrał oficjalnie
HIEN!!!!
Gromkie brawa i zasłużona nagroda
TU SE ZAŚ możecie zosbaczyć ile dostałem zer, a ile inni nie.
Klasycznie dziękuje za udział, dobrą muzykę, równie dobrą zabawę i coś tam jeszcze. ZA PROWADZENIE (I NIE TYLKO) EDYCJI #58 ODPOWIEDZIALNY JEST HIEN, WIĘC Z KAWAŁKAMI DO NIEGO dziękuję.
Tak, totalnie chodzi o penisa.Numer 1 - Na początku stwierdziłem, że nawet niezłe, potem zaś, że nawet do tego tematu to nie pasuje, a potem stwierdziłem, że właśnie jak najbardziej pasuje. 3 pkt też tu pasują
Numer 2 - Mogę jedynie powiedzieć, że nędzne to i nie pasuje mi do niczego. Ani formy, ani treści. 0 pkt
Numer 3 - O, a to fajen. Naprawdę mnie chwyciło, wręcz powiem, że mocno pasuje do tematu. A nawet jeśli nie pasuje, to co to za różnica? 4 pkt, czyli maksior i hui
Numer 4 - Jezu, Dorosłe Dzieci. Muzycznie lubię, ale tekstowo to jest cringe, przynajmniej dla mnie i przynajmniej teraz (może w 2008 nie był, ale za to ja byłem). Za muzyczkę 1 pkt, tylko za to
Numer 5 - Ktoś postanowił zapodać tzw. klasyka, którego nie słyszałem z miliard lat (za to bardzo kiedyś lubiłem). Czy tytuł odnosi się do penisa Azji Tuhajbejowicza? Nigdy tego nie rozgryzłem. 2 pkt za nostalgię
Numer 6 - The Focus Group, czyli Julian House, czyli typ będący połową Ghost Box (drugą jest Jim Jupp z Belbury Poly). Z wykształcenia grafik, zrobił wszystkie okładki dla wszystkich zespołów i wykonawców pod egidą Ghost Box ever (w tym The Advisory Circle), poza tym robił okładki dla Primal Scream. The Focus Group to było moje wprowadzenie do muzyki konkretnej, ale takiej w domowych warunkach. Miało być z przerostem, więc u mnie jest niedowzrost, Dancing Horse (Logotone)! 0 pkt
KLASYFIKACJA GENERALNA:
1. HIEN - Myslovitz - Moving Revolution - 16 pkt.
2.MURZYN - Doug E. Fresh & MC Ricky D - La Di Da Di - 12 pkt.
3.SHODAN - Saya Gray - Line Back 22
DRAGON - Sztywny Pal Azji - Wieża radości, wieża samotności - 11 pkt.
5.MENTOS - Turbo - Dorosłe Dzieci - 6 pkt.
6.DEV - The Focus Group - Dancing Horse (Logotone) - 4 pkt.
HIEN!!!!
Gromkie brawa i zasłużona nagroda
TU SE ZAŚ możecie zosbaczyć ile dostałem zer, a ile inni nie.
Klasycznie dziękuje za udział, dobrą muzykę, równie dobrą zabawę i coś tam jeszcze. ZA PROWADZENIE (I NIE TYLKO) EDYCJI #58 ODPOWIEDZIALNY JEST HIEN, WIĘC Z KAWAŁKAMI DO NIEGO dziękuję.
PACZKA
PACZKA
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
NO W KOŃCU!
Gratulacje dla Hiena, uważam że zasłużona wygrana. Temat tej edycji generalnie uważałem od początku za pułapkę bo jednak przerost formy nad treścią raczej nie prowadzi do niczego dobrego, również w muzyce. Moja wrzuta, hm, może to nie przerost czegokolwiek nad czymkolwiek ale numer w którym ta forma jest chyba równie istotna co treść i tyle no. I nie, nie ma w nim nawiązania do Biggiego, La Di Da Di pochodzi z roku 1985 i jest jednym z najczęściej samplowanych numerów w historii muzyki, byłem ciekaw czy może fragmenty tego słyszeliście tu i ówdzie, poza Biggiem myślę można na to natrafić w różnych przebojach.
Gratulacje dla Hiena, uważam że zasłużona wygrana. Temat tej edycji generalnie uważałem od początku za pułapkę bo jednak przerost formy nad treścią raczej nie prowadzi do niczego dobrego, również w muzyce. Moja wrzuta, hm, może to nie przerost czegokolwiek nad czymkolwiek ale numer w którym ta forma jest chyba równie istotna co treść i tyle no. I nie, nie ma w nim nawiązania do Biggiego, La Di Da Di pochodzi z roku 1985 i jest jednym z najczęściej samplowanych numerów w historii muzyki, byłem ciekaw czy może fragmenty tego słyszeliście tu i ówdzie, poza Biggiem myślę można na to natrafić w różnych przebojach.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Hien
Dziękuję serdecznie za głosy, fajnie było znowu wygrać w momencie, w którym ta zabawa znowu stała się dla mnie wyzwaniem. Prowadzę następną edycję, więc już teraz rzucam Wam thema - zatem czeka Was
EDYCJA Z JAJEM
Myślę, że temat na tyle luźny i nieszkodliwy, że dacie radę bez problemu i zbytnich rozterek. Utwory formalnie zbieram do poniedziałkowego popołudnia, ale myślę, że każdy skorzysta jeśli wyrobicie się do jutrzejszego wieczora. Głosy do piątku wieczorem, a finał w WIELKĄ SOBOTĘ, zatem zwycięzcę edycji Z JAJEM, wyłonimy centralnie na Święta. Mam nadzieję, że udział weźmie komplet uczestników, a nie jakaś na szybko zwołana banda, bo nie dam rady zrealizować finału w Końskich.
EDYCJA Z JAJEM
Myślę, że temat na tyle luźny i nieszkodliwy, że dacie radę bez problemu i zbytnich rozterek. Utwory formalnie zbieram do poniedziałkowego popołudnia, ale myślę, że każdy skorzysta jeśli wyrobicie się do jutrzejszego wieczora. Głosy do piątku wieczorem, a finał w WIELKĄ SOBOTĘ, zatem zwycięzcę edycji Z JAJEM, wyłonimy centralnie na Święta. Mam nadzieję, że udział weźmie komplet uczestników, a nie jakaś na szybko zwołana banda, bo nie dam rady zrealizować finału w Końskich.
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Gratki Hien. Dobry numer. Nie sądziłem, że Myslovitz tak potrafi.
Miałem po wielu edycjach nadzieję na cokolwiek, no ale niestety - Dev załatwił moją "nędzę" na cacy.
Miałem po wielu edycjach nadzieję na cokolwiek, no ale niestety - Dev załatwił moją "nędzę" na cacy.
-
Hien
Też nie pomogłem, no ale mam nadzieję, że to jasne, iż nie było to celowe ubijanie rywala. Przez ostatnie miesiące gra stała się dużo bardziej wyrównana, każdy zbliża się do podium, jak nie w jednej, to w następnej edycji. Jest fajnie.
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Seba pochwalił, czyli depeszwizyjni bogowie nie pozwolili wygrać...
-
Hien
Zła wiadomość, to taka, że ponownie bawimy się w 6.
Dobra jest taka, że możecie już słuchać.
paczka
głosy zbieram do piątku (wielkiego) do godz. 18, finał w sobotę (wielką).
Dobra jest taka, że możecie już słuchać.
paczka
głosy zbieram do piątku (wielkiego) do godz. 18, finał w sobotę (wielką).
-
Hien
1. MURZYN – De La Soul - Kicked Out the House
2. MENTOS - Frank Zappa - You Are What You Is
3. MUSIAŁ - Stan Ridgway - Uba's House of Fashions
4. DRAGON - DJ MŻAWKI LITRY & DJ BIAŁY SZUM - sznukwave
5. WUJA - James Blake - Famous Last Words
6. MUNLUP – Pulp – Spike Island
Zapraszam na finał w sobotę o 20
2. MENTOS - Frank Zappa - You Are What You Is
3. MUSIAŁ - Stan Ridgway - Uba's House of Fashions
4. DRAGON - DJ MŻAWKI LITRY & DJ BIAŁY SZUM - sznukwave
5. WUJA - James Blake - Famous Last Words
6. MUNLUP – Pulp – Spike Island
Zapraszam na finał w sobotę o 20
-
Hien
Będzie lekkie spóźnienie, pasztecik świąteczny sam się nie zmieli. 20:30 jedziemy.
-
Hien
Witam szanowne grono Porcupine Tree kolegów w ten prawie świąteczny wieczór. Ktoś z pewnością będzie dziś świętował, pytanie który. Zapewne ten z jajami. Rzeź niewiniątek rozpocznę osobiście:
Moje głosy nie wprowadziły zbyt wielkich zmian względem numeracji playlisty, z wyjątkiem Dragona, który poleciał o pozycję w dół, no ale nie dam punktów jakimś cwaniaczkom, co sobie przywłaszczyli cudzy, legendarny numer i podpisali się pod tym, bo go zwolnili o 30%. No pls. Lecimy dalej.
4 pkt – utwór 1
3 pkt – utwór 2
2 pkt – utwór 3
1 pkt – utwór 5
0 pkt – utwór 4
Maksa dostaje Murzyn i mam nadzieję, że wygra. Wrzuciłem nowy singiel Pulp, ponieważ: po pierwsze, bije on wiosenną energią, a po drugie, nawet jeśli nie wygram, to chociaż sprawię, że posłuchacie nowego singla Pulp.
1. MURZYN – De La Soul - Kicked Out the House – 4 pkt
2. MENTOS - Frank Zappa - You Are What You Is – 3 pkt
3. MUSIAŁ - Stan Ridgway - Uba's House of Fashions – 2 pkt
4. WUJA - James Blake - Famous Last Words – 1 pkt
5. DRAGON - DJ MŻAWKI LITRY & DJ BIAŁY SZUM – sznukwave – 0 pkt
6. MUNLUP – Pulp – Spike Island – 0 pkt
-
Hien
Dałem maksa Murzynowi, to zobaczmy zatem, czy się MURZYN odwdzięczy tym samym względem prowadzącego:
No proszę, zrobił to! Mam wrażenie, że ostatnio często sobie wlepiamy z Jacą maksy, zaczyna to wyglądać jak jakaś ustawka, ale zapewniam PT kolegów (i koleżankę w oddali), że nie. Po prostu wrzucamy dobrą muzę. W każdym razie, od nas na sali jest tu trzech: Murzyn, ja i Wuja. Poza tronem, gdzie jest ciasno, również ciasno, bo gniotą się Mentos i Musiał. Zostaje tylko mem Dragona. A jak o nim mowa...
Dewizja Jajeczna
Dw2 - 0 pkt
Dw3 - 1 pkt
Dw4 - 2 pkt
Dw5 - 3 pkt
Dw6 - 4 pkt
1. MURZYN – De La Soul - Kicked Out the House – 4 pkt
WUJA - James Blake - Famous Last Words – 4 pkt
MUNLUP – Pulp – Spike Island – 4 pkt
4. MENTOS - Frank Zappa - You Are What You Is – 3 pkt
MUSIAŁ - Stan Ridgway - Uba's House of Fashions – 3 pkt