Jaki film teraz oglądasz?
-
astiz
Re: Jaki film teraz oglądasz?
Smieszna-fakt.To historia mordercy,który ginie w policyjnej zasadzce,jednak tuż przed śmiercią przekazuje swoją duszę lalce...
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Ale właśnie już sama fabuła śmiechem zalatuje z kilometra.
Lalka morderczyni.
W to nawet dziecku trudno uwierzyć.
Wiadomo, że każdy horror to bajka, fantazja. Ale dobrze nakręcony horror potrafi jednak spowodować, że widz jest w stanie niemal uwierzyć w to, co widzi na ekranie. I takich filmów jest bardzo niewiele.
Lalka morderczyni.
Wiadomo, że każdy horror to bajka, fantazja. Ale dobrze nakręcony horror potrafi jednak spowodować, że widz jest w stanie niemal uwierzyć w to, co widzi na ekranie. I takich filmów jest bardzo niewiele.
-
Hien
Shodan, kwestia wyobraźni.
Pierwsza "Laleczka..." miała trochę inną koncepcję. Sugerowała ona to, że to mały zabijał ale miał tak pomieszane w głowie, że jemu samu wydawało się, że to lalka morduje. Nastepne części wszystko upłyciły, ale mam sentyment do tych filmów (to znaczy, do pierwszych trzech części), jak byłem mały to mnie to kręciło nieźle.
Pierwsza "Laleczka..." miała trochę inną koncepcję. Sugerowała ona to, że to mały zabijał ale miał tak pomieszane w głowie, że jemu samu wydawało się, że to lalka morduje. Nastepne części wszystko upłyciły, ale mam sentyment do tych filmów (to znaczy, do pierwszych trzech części), jak byłem mały to mnie to kręciło nieźle.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
puma
Właśnie obejrzałam film pod tytułem Godziny strachu.
Polecam ,wart obejrzenia
Polecam ,wart obejrzenia
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Byłem wczoraj z kobietą na reklamowanym wszem i wobec kolejnym hicie Cohena, czyli Bruno.
Powiem że spodziewałem się, że będzie bardziej szokujący, ale nie wiem czy byłoby to dla filmu lepiej, czy gorzej. Są momenty gdy broni się świetnie, a są zupełnie nietrafione i nudne. Niemniej jednak ogląda się to lekko (mimo niektórych scen, np. wymachiwanie fiutem do kamery ;p) i można się pośmiac. Film da chyba czadu większego niż Borat ;p
Powiem że spodziewałem się, że będzie bardziej szokujący, ale nie wiem czy byłoby to dla filmu lepiej, czy gorzej. Są momenty gdy broni się świetnie, a są zupełnie nietrafione i nudne. Niemniej jednak ogląda się to lekko (mimo niektórych scen, np. wymachiwanie fiutem do kamery ;p) i można się pośmiac. Film da chyba czadu większego niż Borat ;p
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
TEJE
- Ulubiony utwór: In your room
wczoraj sobie polukalam Terminatora Ocalenie czy jakos tak ostatnia czesc kinowa chyba zreszta jeszcze powiem tak film dobry wratka akcja wiele wyjasnione swietne zdiecia i ujecia plenerowe jak ktos lubi te serie to polecam nie bedzie sie nudzil jak ktos nie lubi to nie bedzie mu sie podobac 
-
Choin
- Ulubiony utwór: Living On Video
Moze nie film, lecz mini serial - Dom Saddama. Bardzo ciekawa pozycja, kazdy z 4 odcinkow po godzinie, wiec nie ma znuzenia, a naprawde warto obejrzec.
Jadwiga, Jadwiga, dotknij mego dźwiga
/ http://www.lastfm.pl/user/choin
-
devotional
Ubiegłeś mnie 
Fakt, ten serial mocno daje czadu, choc szczególarzy mogą razic nazbytnie uproszczenia w niektórych kwestiach. Nie mniej jednak - siadac przed TV. Człowiek ogląda i zastanawia się, czy aby na pewno T. Roosevelt miał rację ze swoim hasłem ...
Fakt, ten serial mocno daje czadu, choc szczególarzy mogą razic nazbytnie uproszczenia w niektórych kwestiach. Nie mniej jednak - siadac przed TV. Człowiek ogląda i zastanawia się, czy aby na pewno T. Roosevelt miał rację ze swoim hasłem ...
-
wojtek_krakow
- Ulubiony utwór: Rush
Wrzuciłem na ruszt dzisiaj Zakochany bez pamięci z J. Carrym . Całkiem przyjemne to to.
tylko przed siebie
-
TEJE
Las Vegas Paranos....pojechany film:P J.Deppa nawet poznac trudno.....
-
Daria The Revelator
- Ulubiony utwór: world in my eyes
jak filmów mało oglądam tak ostatniego batmana właśnie obejrzałam i jestem pod ogromnym wrażeniem..
-
Choin
- Ulubiony utwór: Living On Video
Obejrzalem ostatnio 2 produkcje Brudnego Harry'ego
I musze cholera przyznac, ze sie wyrobil. Mianowicie mam na mysli Gran Torino oraz Changeling. Dwa filmy absolutnie warte obejrzenia, takze polecam, kto jeszcze nie widzial.
Jadwiga, Jadwiga, dotknij mego dźwiga
/ http://www.lastfm.pl/user/choin
-
astiz
Dzisiaj o 23:20 na TVP 2 jest Smakosz;coś dla mnie
Obejrzę 
-
TEJE
DZieciak pochlania mi caly czas ale wczoraj kontem oka obejzalam Godzilleeee starsne brrr 
-
devotional
odświeżyłem mózg i obejrzałem "oszukac przeznaczenie" po raz 2 w życiu. Straszne gieeeeeeeeeeeeee .....
-
shodan
Właśnie obejrzałem sobie na Polsacie AvP.
No cóż, to zupełnie nie ten poziom co "prawdziwa" seria Alienów. Efekciarstwo przede wszystkim, fantazja zbyt wybujała nawet jak na s-f, zero klimatu, poczucia grozy. No i na dodatek człowiek walczący z obcymi ramię w ramię z ...Predatorem.
Ta dziewka na końcu filmu gotowa była wręcz opłakiwać śmierć predzia.
Jaja jak berety normalnie.
Jedynie postacie obcych jak zwykle cieszą oczy.
No cóż, to zupełnie nie ten poziom co "prawdziwa" seria Alienów. Efekciarstwo przede wszystkim, fantazja zbyt wybujała nawet jak na s-f, zero klimatu, poczucia grozy. No i na dodatek człowiek walczący z obcymi ramię w ramię z ...Predatorem.
Jedynie postacie obcych jak zwykle cieszą oczy.
-
Hien
I to, niestety, jedyny powód, dla którego warto poświęcić czas filmom z serii AvP.
Sama ICH obecność. Nie polecam Ci oglądania AvP2, bo tak jak jedynka jest do przełknięcia, tak dwójka to "Beverly Hills" z Obcymi.
Co walki ramię w ramię z Predatorem...
Odsyłam do komiksu "Alien vs. Predator". Jest rewelacyjny i głównie na nim został oparty film. Rzecz w tym, że komiks jest nieporównywalnie lepszy i tam wszystko jest logicznie wytłumaczenie, cała psychologiczna przemiana bohaterki jest przedstawiona drobiazgowo. Polecam, czyta się jak dobrą ksiązkę.
Za to każdego maniaka Aliensów i Predatora, na pewno zainteresuje to, że powstanie "Predator 3" (twórcy obiecują, że podejdą do franczajzu z szacunkiem) oraz nowy "Alien" (już o tym pisałem).
Przyznam, że brakuje mi Obcych i Predatora i byłbym już nawet gotów obejrzeć AvP3 (trzymający poziom serii). Wychowałem się na oryginalnych filmach (i Terminatorze) tak więc jestem na głodzie.
Sama ICH obecność. Nie polecam Ci oglądania AvP2, bo tak jak jedynka jest do przełknięcia, tak dwójka to "Beverly Hills" z Obcymi.
Co walki ramię w ramię z Predatorem...
Odsyłam do komiksu "Alien vs. Predator". Jest rewelacyjny i głównie na nim został oparty film. Rzecz w tym, że komiks jest nieporównywalnie lepszy i tam wszystko jest logicznie wytłumaczenie, cała psychologiczna przemiana bohaterki jest przedstawiona drobiazgowo. Polecam, czyta się jak dobrą ksiązkę.
Za to każdego maniaka Aliensów i Predatora, na pewno zainteresuje to, że powstanie "Predator 3" (twórcy obiecują, że podejdą do franczajzu z szacunkiem) oraz nowy "Alien" (już o tym pisałem).
Przyznam, że brakuje mi Obcych i Predatora i byłbym już nawet gotów obejrzeć AvP3 (trzymający poziom serii). Wychowałem się na oryginalnych filmach (i Terminatorze) tak więc jestem na głodzie.
-
shodan
O tak, xenomorph to wg mnie zdecydowanie najpotworniejsza postać stworzona na potrzeby kina. Strach się bać.Hien pisze:Sama ICH obecność.
A AvP2 już niestety oglądałem dużo wcześniej. Niestety.
A na Alien 5 czekam jak na zbawienie. Ridley Scott nie może tego zepsuć, choć niesamowitej jedynki pewnie i tak już nie przebije klimatem. Choćby z tego względu, że teraz postać obcego znamy już wzdłuż i wszerz. A kilkadziesiąt lat wstecz to było coś zupełnie nieznanego, kosmicznie obcego. Widz nie miał pojęcia, kim jest obcy i czego się może po nim spodziewać.
No i powstaje gra AvP3. Znów się będę bał po nocach przed monitorem.
-
Hien
Scott to Scott, ale samą swoją obecnoscią, podnosi sobie poprzeczkę bardzo wysoko. Żebyśmy się tylko nie przejechali na tym nastawieniu "Ridley Scott nie może tego zepsuć" bo już i takie przypadki były.
Mimo wszystko, nie chce mi się wierzyć jednak, że facet zrobi gówno.
Z resztą każdy film o Obcych ma coś w sobię, moim ulubionym jest trzeci i w zasadzie na tym powinna się skończyć ta historia. Pociągnęli z Alien:R i teraz, w sumie, to wszystko zostawione jest w przysłowiowej dupie.
Potrzebny jest porządny film o Obcych.
Z resztą o Predatorze też ale lepiej już nie mieszać jednego z drugim...
Mimo wszystko, nie chce mi się wierzyć jednak, że facet zrobi gówno.
Z resztą każdy film o Obcych ma coś w sobię, moim ulubionym jest trzeci i w zasadzie na tym powinna się skończyć ta historia. Pociągnęli z Alien:R i teraz, w sumie, to wszystko zostawione jest w przysłowiowej dupie.
Potrzebny jest porządny film o Obcych.
Z resztą o Predatorze też ale lepiej już nie mieszać jednego z drugim...
-
shodan
Alien: Ressurection jest niezłe. Ale byłby o wiele lepszy, gdyby kręcił go inny reżyser i na poważnie. Mniej efekciarstwa, mniej albo wcale zbędnego humoru i było by super.
W dodatku trochę zdarzeń było zbyt wybujałych nawet jak na film s-f.
Póki co nie spodziewam się po 5-ce filmu lepszego niż część 1 czy 2, ale Scott moim zdaniem nie dopuści do bezmyślnej i pozbawionej jakiegokolwiek klimatu rzeźni jak zrobił to Anderson w AvP.
W dodatku trochę zdarzeń było zbyt wybujałych nawet jak na film s-f.
Póki co nie spodziewam się po 5-ce filmu lepszego niż część 1 czy 2, ale Scott moim zdaniem nie dopuści do bezmyślnej i pozbawionej jakiegokolwiek klimatu rzeźni jak zrobił to Anderson w AvP.