Klub Przyjaciół Piwa
-
marecki129
Re: Klub Przyjaciół Piwa
w dniu dzisiejszym ...

-
Rajca
Dupy nie urywa 
-
Hien
Ostatnio pojechałem expresem po 10 piwach o łącznej wartości 100 zł.
Za szybko, za co dostałem już opie.rdol od Miszcza
Za szybko, za co dostałem już opie.rdol od Miszcza
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
marecki129
Owszem, ale w porównaniu z większością naszych krajowych i tak jest o parę długości do przoduRajca pisze:Dupy nie urywa
-
Rajca
To jest ciężki argument. Ciężki, bo często chce się powiedzieć "X może nie jest super, ale lepsze od tego i tego" - z drugiej strony porównanie piwa do koncernowego i wygrana z takowym to jeszcze nie jest nobilitacjamarecki129 pisze:Owszem, ale w porównaniu z większością naszych krajowych i tak jest o parę długości do przoduRajca pisze:Dupy nie urywa
-
marecki129

średnio łapię o czym prawisz, ale skoro tak mądrze brzmi to niech będzie
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
To kiego się tu pchasz panie jak pojęcia o prawdziwym piwie nie masz 
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Hien
Jak patrzę na ankietę to się zastanawiam czy to w ogóle jest temat o prawdziwym piwie.
-
marecki129
strassszzzzznie znafcami "prawdziwości" obrodziłostripped pisze:To kiego się tu pchasz panie jak pojęcia o prawdziwym piwie nie masz
-
Rajca
Mówię o tym, że nie jest sztuką zrobić piwo, które będzie lepsze od masowego wyrobu z polskich browarów. Stąd stwierdzenie "lepsze niż polskie piwo x" to jeszcze nie znaczy, że coś musi być dobre.marecki129 pisze:
średnio łapię o czym prawisz, ale skoro tak mądrze brzmi to niech będzie
A to co kto pije to już jego sprawa, gila mi to.
-
marecki129
Oooo, właśnie!
W chwili gdy 3-4 międzynarodowe kompanie podzieliły rynek w Polsce, to w zasadzie zawartość butelki poznaję po etykiecie - taka to sztanca. Koziołek na tle tej masówy wybija się in plus, choć sam jakąś tam sztancą jest.
I odnośnie gilania ... owszem, koziołek z kilkoma niszowymi piwkami z którymi kontakt w życiu miałem - przegrałoby (choćby, z mym ulubionym Lwówkiem
) , ale z kilkoma - wygrywa o parę długości; czasami lepsze porządne rzemiosło, niż wydumany artyzm, ch... wie czemu służący (że, tak sobie "artystycznie" zauważę
)
W chwili gdy 3-4 międzynarodowe kompanie podzieliły rynek w Polsce, to w zasadzie zawartość butelki poznaję po etykiecie - taka to sztanca. Koziołek na tle tej masówy wybija się in plus, choć sam jakąś tam sztancą jest.
I odnośnie gilania ... owszem, koziołek z kilkoma niszowymi piwkami z którymi kontakt w życiu miałem - przegrałoby (choćby, z mym ulubionym Lwówkiem
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Tak, dokładnie tak, o to właśnie mi chodziło.marecki129 pisze:strassszzzzznie znafcami "prawdziwości" obrodziłostripped pisze:To kiego się tu pchasz panie jak pojęcia o prawdziwym piwie nie masz- na kresce dywagują czy "prawdziwy fan" to taki co kupuje bileciki na GC EE czy wprost przeciwnie, a tutaj czym jest "prawdziwe" piwo, nieźle, nieźle ... ale coby nie było - urzekła mnie Twoja cięta z metra riposta, więc czekam na tzw. cdn
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
marecki129
w blokowym kiosku znalazłem dzisiaj takie:

cóż ... spodziewałem się czegoś lepszego (zwłaszcza że cena opiewała na 4 złocisze), ale nie jest najgorzej, zwłaszcza że podano mi dobrze schłodzone

cóż ... spodziewałem się czegoś lepszego (zwłaszcza że cena opiewała na 4 złocisze), ale nie jest najgorzej, zwłaszcza że podano mi dobrze schłodzone
-
Hien
Ze 4 zł to dużo? 
-
marecki129
A mało, jak na piwo w osiedlowym kiosku?
Chyba, że w mieście Uć, pijo z wielkopańskim gestem, tylko piwa od 10 złociszy wzwyż, to przepraszam

Chyba, że w mieście Uć, pijo z wielkopańskim gestem, tylko piwa od 10 złociszy wzwyż, to przepraszam
-
Hien
Nie jestem zorientowany w kioskowym torwarze;)
-
marecki129
tia, znaczy - lepszy klient. Tacy, co to tylko z markietu i koniecznie maluchem ... 
-
Rajca
Ale pipczysz marecki...
-
marecki129
tzn ???
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Polecam wyborne pszeniczne: http://slick.pl/hey-now-idealne-pszenic ... m-piw-paw/