Delta Machine

Najlepszy utwór na Delta Machine

Welcome To My World
2
7%
Angel
0
Brak głosów
Heaven
3
11%
Secret To The End
1
4%
My Little Universe
0
Brak głosów
Slow
0
Brak głosów
Broken
1
4%
The Child Inside
0
Brak głosów
Soft Touch/Raw Nerve
1
4%
Should Be Higher
12
44%
Alone
1
4%
Soothe My Soul
2
7%
Goodbye
0
Brak głosów
Long Time Lie
1
4%
Happens All The Time
1
4%
Always
1
4%
All That's Mine
1
4%

Liczba głosów 27
Awatar użytkownika
Katiusha

Re: Nowa plyta

Post 09 lis 2011 18:24

Cały czas mam nadzieję, że się Gore'owi znudzą w końcu te klimaty "minimal techno", bo ostatnio czego się nie dotknie to wędruje to w tym kierunku. Te jego dj sety, nadal niewydany album z Clarkiem (sami tak go określają, więc bardzo się zdziwię jeśli zabrzmi inaczej niż cała reszta), kolaboracja z Motorem (nie wiem co prawda czy miał jakiś udział w warstwie muzycznej, czy tylko wokal dostarczył) czy wreszcie ten cover U2. To wszystko można podsumować jako monotonne rzężenie + wokal. Czekam na coś nowego :D
Puszki okruszki, czerwone komuszki ;(
Awatar użytkownika
slick
Ulubiony utwór: Everything Counts

Post 09 lis 2011 18:39

Hien pisze:
slick pisze:Ja do tej pory nie przesłuchałem SOTU w całości poza Wrong i In Chains… :lol: beat that! :lol: :mrgreen:
Kit wciskasz Panie, widziałem u Ciebie na laście, że słuchałeś też innych :>
A to może jak LHN leciał w tle a ja obierałem ziemniaki do obiad. :)
Awatar użytkownika
devotional
Ulubiony utwór: Master And Servant

Post 09 lis 2011 20:44

ja do dzisiaj nie przesłuchałem całego Excitera.
z srotu little soul też nie.
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
Awatar użytkownika
Hien

Post 09 lis 2011 20:50

Obaj kłamią ;)
Nie, Slick, widziałem u Ciebie Corrupt i Fragile Tension.
Oczywiście zgrywam się bo to nie ma żadnego znaczenia, ale fakt jest faktem ;)
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 09 lis 2011 21:22

No nie ma to jak oceniać płytę bez jej przesłuchania.
Albo po jednym razie. :P
Awatar użytkownika
Hien

Post 09 lis 2011 21:24

Ten temat to teraz największe pole do popisu dla hejterów ostatnich płyt, najlepiej się tak pisze jak nowej płyty jeszcze nie ma :lol:
Awatar użytkownika
devotional

Post 09 lis 2011 21:42

a ma być? kiedy ma być? ciągle słychać, nie wiadomo skąd do końca, nie wiadomo do końca nic. i?
Awatar użytkownika
Stalker
Ulubiony utwór: In Your Room

Post 10 lis 2011 12:14

I tak to jest, że jak tam wiaterek to tutaj wichura. Dajmy im szansę :8
W sumie to sam nie wiem na co
I've been watching You...
Awatar użytkownika
Hien

Post 10 lis 2011 13:04

Stalker, ale po co Ci płyta DM? ;)
Masz swojego Alana, który jest teraz wielce bogaty i może za 10 lat wyda jakieś swoje bzyki, na co Ci DM?
Bo już teraz daje Ci gwarancję, że nie będzie Ci się podobać to co nagrają :>
Awatar użytkownika
Stalker
Ulubiony utwór: In Your Room

Post 10 lis 2011 13:33

Heh, Aluś laluś istotnie, ale na szczęście jest jeszcze wielu innych - oprócz DM. Mogę się założyć, że na następnej płycie będą 3-4 zjadliwe numery w tym 1 hicior, a całość podsumuje AF że to jedna z naszych najlepszych płyt. Gora nie ma kto wziąć za kudły, a nie sądzę, żeby się zapuścił w klimaty np. The Kills. Jedno co mogę obiecać, to na pewno wysłucham w skupieniu :P ;)
I've been watching You...
Jari

Post 10 lis 2011 15:01

Hien pisze:Stalker, ale po co Ci płyta DM? ;)
Masz swojego Alana, który jest teraz wielce bogaty i może za 10 lat wyda jakieś swoje bzyki, na co Ci DM?
Bo już teraz daje Ci gwarancję, że nie będzie Ci się podobać to co nagrają :>
A ty coś się zrobił nagle taki pro Depeche Mode? Przecież większość ludzi twierdzi, że od lat nagrywają kupę i generalnie doją kasę z fanów wydając mega bzdety w setkach wariacji aby tylko coś róźniło się od czegoś a głupki polecą do sklepu i kupią... Kiedyś grali ciekawie, nieprzewidywalnie, atrakcyjnie dla ucha i samej muzyki światowej, przełamywali trendy, wyznaczali nowe granice. A teraz - 10 pioseneczek (bo nawet nie piosenek) na zasadzie pitu pitu gitarka, plum by Andy Fletcher, zgrzyt by Gore i wycie do księżyca by Gahan. I koniecznie jakiś z dupy wzięty instrumental bez ładu i składu. Kudy tym instrumentalom do takich zagrywek z czasów Violatora, SOFAD...
Awatar użytkownika
Malkolit
Ulubiony utwór: World in My Eyes

Post 10 lis 2011 15:21

Ja bardziej niż na nowy album DM (jak się trafi jedno takie cuś, jak In Chains, to i tak będzie dobrze) liczę na to, że Gahan wyda ciekawą płytę solową - godną kontynuację Klepsydry, bo to był sam miód. A to co Gore wyczynia ostatnimi czasy (zwłaszcza kawałki typu Macro) to faktycznie żenada.
Awatar użytkownika
Hien

Post 10 lis 2011 16:28

Kiedyś grali ciekawie, nieprzewidywalnie, atrakcyjnie dla ucha i samej muzyki światowej, przełamywali trendy, wyznaczali nowe granice.
A moje uszy przyjmują teraz tylko i wyłącznie DM z lat 1997-2009. Jak chcesz szerzyć Jaryzm to spoko, ale ja mam tak zwane, jakże kontrowersyjne - swoje zdanie, jak i swój gust muzyczny. Oj Jari, Jari :)
Jari pisze:
Hien pisze: A ty coś się zrobił nagle taki pro Depeche Mode?
A to jakiś problem?
Jari pisze:
Hien pisze: Przecież większość ludzi twierdzi, że od lat nagrywają kupę i generalnie doją kasę z fanów wydając mega bzdety w setkach wariacji aby tylko coś róźniło się od czegoś a głupki polecą do sklepu i kupią...

Co stanowi oczywiście żelazny argument, że ja powinienem robić dokładnie to samo :]
Powinienem też przestać słuchać Sand Snowmana i Thalassing bo ludzie przecież tego nie znają, to po co ja mam znać?
Jari

Post 10 lis 2011 17:08

Nie powiedziałem nic o Twoim guście ani o tym, że masz coś słuchać lub nie. Mówiłem tylko, że dziwi mnie takie podejście do DM ostatnich lat bo fanem jesteś długo i pokochałeś ten zespół jak nagrywał jeszcze zupełnie inne rzeczy niż teraz, nagrywał bez statusu mega gwiazdy i tworzył rzeczy naprawdę wartościowe pod kątem rozwoju branży czy to muzycznej czy technologicznej. To co teraz grają to tzw popłuczyny po tym co było. Wszystkie te piosenki są jednakowe, wszystkie echuje to samo brzmienie dające się usłyszeć u dziesiątek innych zespołów, fascynacja gitarą jest wręcz zatrważająca, wszystkie mają jeden i ten sam mianownik - jakieś pseudo bluesowo-countrowe odcienie, Gahan próbuje udowadniać, że spiewa lepiej niż spiewa przez co wychodza jakieś falsetowe pierdoły, ore z melodii ewedętnie się już wyprztykał i tworzy jakieś łamańce nie dające się zanucić pod tzw 'prysznicem'... Ja w każdym razie nie za to ceniłem ten zespół. Tyle razy była tu dyskusja o Alanie i jego wpływie na ich muzykę... I wychodzi, że jednak była w tym racja, to wszystko zaczeło się po odejściu Wildera, zatrudnianie co i rusz jakiś 'fachowców' od hebli, Gore poczuł wreszcie pewną wolność aranżacyjną dla siebie (stracił kogoś kto go pilnował w dziwnych zapędach). Ja po nowej płycie nie spodziewam się niczego innego poza stosem sloganów, że własnie nagraliśmy nasz najmocniejszy album i atmosfera w zespole jest wręcz taka, że wszyscy robimy sobie laski nawzajem :grins: Znowu będzie platynowa płyta w 35 krajach, ale to już omawialiśmy w innych wątkach - cokolwiek by nie nagrali to będzie platyna bo taki mają status i fanów, ale wartość artystyczna pozostaje nadal sprawą otwartą i dyskusyjną.
Awatar użytkownika
Hien

Post 10 lis 2011 17:30

Spoko Jari, znam na wylot Twoje zdanie, lata czytania ;) Ja nie chcę żeby nagrywali płyty brzmiące jak Violator czy SOFAD. To było raz, to wyszło wtedy. Jest wiele czynników, które sprawiają, że wolę nowsze DM. Zmęczenie starym to też jeden z elementów, ale raczej mniej istotny. Kwintesencją najlepszego co jest w DM są dla mnie takie utwory jak Freestate, Corrupt, The Love Thieves, Breathe, Macrovision, Miles Away, Jazz Thieves czy choćby I Am You i Shine. Nigdy nie postawił bym wyżej Enjoya albo Never'a.
W ostateczności "The Things You Said" i "Clean" na równi. Cieszę się tym, że mi się takie Sounds podoba, nie wiem czemu, ale tak jest. Wbrew pozorom (i analogom) brzmią teraz bardziej ludzko, mniej w tym maszyny, robienia przy linijce i kalkulowania do setnych setnych (co było chyba największą wadą Alana), jest więcej gitary co oczywiście jednym się podoba a drugim nie.
Nie analizuję zbytnio obecnej kondycji zespołu, dopóki mi się podoba to jest OK.
To i tak jest drobny procent mojej playlisty w porównaniu ze Stevem, szkoda czasu na rwanie włosów z głowy.
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 10 lis 2011 22:23

Malkolit pisze:A to co Gore wyczynia ostatnimi czasy (zwłaszcza kawałki typu Macro) to faktycznie żenada.
Macro to bardzo dobry utwór akurat.
Jari pisze:Wszystkie te piosenki są jednakowe, wszystkie echuje to samo brzmienie dające się usłyszeć u dziesiąte innych zespołów
Zapewne wiesz co mówisz, ale nie możesz też Jari zapominać, że nie wszyscy są takimi fachowcami jak Ty i nie wszyscy szukają w muzyce nowatorstwa, innowacji czy źródeł inspiracji dla innych. Dla mnie są to elementy zupełnie nieistotne.
Ja nie słuchałem DM w latach 90-tych dlatego, że byli oryginalni czy inspirujący, tylko dlatego, że mi się po prostu wyjątkowo podobali.
I nadal ich słucham właśnie z tego powodu.
Awatar użytkownika
devotional

Post 10 lis 2011 22:28

może po prostu poczekamy na tę mistyczną nową płytę?
Jari

Post 11 lis 2011 19:32

shodan pisze:Ja nie słuchałem DM w latach 90-tych dlatego, że byli oryginalni czy inspirujący, tylko dlatego, że mi się po prostu wyjątkowo podobali. I nadal ich słucham właśnie z tego powodu.
A dlaczego Ci sie podobali? Bo coś ich wyróżniało! A co ich wyróżniało? Brzmienie!
Awatar użytkownika
Hien

Post 11 lis 2011 19:33

W zasadzie nie ma teraz w mainstreamie zespołu elektronicznego z takim brzmieniem jak obecne DM. To nadal bardzo charakterystyczna muzyka. Nadal się wyróżniają.
Jari

Post 11 lis 2011 19:52

Owszem... in minus! :8