Polityka
-
Jacek DM
A ja mam to w d u p i e. Sam sobie naród wybrał. " Jaki pan taki kram".
-
szajajaba
Ale dlaczego naród ma zwiewać? Nie lepiej wypieprzyć jednego szurniętego gościa, no właściwie to dwóch, bo jeszcze bysmy niewłaściwego wypieprzyli 
-
EveS
- Ulubiony utwór: Never Let Me Down Again
Kaczor ma pewność, że nowe wybory parlamentarne przyniosą jego zwycięstwo z bardzo prostej przyczyny: frekwencja będzie marniutka, ale zdyscyplinowane moherowe berety do urn z pewnościa sie wybiorą. Zresztą wystarczy spojrzeć na sondaże: PIS i bez tego jak na razie (miejmy nadzieję, że tylko na razie) ma 12% przewagę. Ja jako żelazny lewicowy elektorat
z pewnością na wybory się udam, do czego zachęcam innych 
-
Jacek DM
Ja jestem za przywróceniem monarhii. Dziedziczny tron. Taki władca nie ma już interesu w tym żeby się nachapać. On już ma wszystkie dobra materialne. A jak się państwo zawali to on razem z nim. Dlatego dba o to. Przykład--->historia.
-
szajajaba
Autentyczny artykuł w jednej z francuskich gazet...
Polska. Oto znajdujemy się w świecie absurdu. Kraj, w którym co piąty mieszkaniec stracił życie w czasie drugiej wojny światowej, którego 1/5 narodu żyje poza granicami kraju i w którym co 3 mieszkaniec ma 20lat. Kraj, który ma dwa razy więcej studentów niż Francja, a inżynier zarabia tu mniej niż przeciętny robotnik. Kraj, gdzie człowiek wydaje dwa razy więcej niż zarabia, gdzie przeciętna pensja nie przekracza ceny (!) trzech par dobrych butów, gdzie jednocześnie nie ma biedy a obcy kapitał pcha się drzwiami i oknami. Kraj, w którym cena samochodu równa się trzyletnim zarobkom, a mimo to trudno znaleźć miejsce na parkingu. Kraj, w którym rządzą byli socjaliści, w którym święta kościelne są dniami wolnymi od pracy (!). Cudzoziemiec musi zrezygnować tu z jakiejkolwiek logiki, jeśli nie chce stracić gruntu pod nogami. Dziwny kraj, w którym z kelnerem można porozmawiać po angielsku, z kucharzem po francusku, ekspedientem po niemiecku a ministrem lub jakimkolwiek urzędnikiem państwowym tylko za pośrednictwem tłumacza. Polacy..! Jak wy to robicie..?
Polska. Oto znajdujemy się w świecie absurdu. Kraj, w którym co piąty mieszkaniec stracił życie w czasie drugiej wojny światowej, którego 1/5 narodu żyje poza granicami kraju i w którym co 3 mieszkaniec ma 20lat. Kraj, który ma dwa razy więcej studentów niż Francja, a inżynier zarabia tu mniej niż przeciętny robotnik. Kraj, gdzie człowiek wydaje dwa razy więcej niż zarabia, gdzie przeciętna pensja nie przekracza ceny (!) trzech par dobrych butów, gdzie jednocześnie nie ma biedy a obcy kapitał pcha się drzwiami i oknami. Kraj, w którym cena samochodu równa się trzyletnim zarobkom, a mimo to trudno znaleźć miejsce na parkingu. Kraj, w którym rządzą byli socjaliści, w którym święta kościelne są dniami wolnymi od pracy (!). Cudzoziemiec musi zrezygnować tu z jakiejkolwiek logiki, jeśli nie chce stracić gruntu pod nogami. Dziwny kraj, w którym z kelnerem można porozmawiać po angielsku, z kucharzem po francusku, ekspedientem po niemiecku a ministrem lub jakimkolwiek urzędnikiem państwowym tylko za pośrednictwem tłumacza. Polacy..! Jak wy to robicie..?
-
Bartini
Francuzi lepiej niech zamkna sie. I tyle z mojej strony dla nich.
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Bral bym to jednak z lekkim przymrozeniem oka.
-
Jacek DM
Ja bym odpowiedział tak : wy jecie żaby - i jak wy to robicie? 
-
szajajaba
A co wy sie Francuzów czepiacie? Równie dobrze mogliby to powiedziec Niemcy, Anglicy czy Hiszpanie, a prawda jest taka, ze artykuł jest w duzej mierze boleśnie prawdziwy.
Swoją drogą, nie spodziewałąm się, ze tak się oburzycie...Dziwne, czy to nagłe ataki patriotyzmu? Bo nie wierzę, ze sądzicie, ze Polska jest idealna
Swoją drogą, nie spodziewałąm się, ze tak się oburzycie...Dziwne, czy to nagłe ataki patriotyzmu? Bo nie wierzę, ze sądzicie, ze Polska jest idealna
-
kawoszka
No niestety masz racje
Nasz kraj jest bardzo specyficzny...jak mozna go nie kochac?
Wszystko sie zgadza
Wszystko sie zgadza
-
Jacek DM
Home sweet home. Niech pilnują swojego nosa.
-
kawoszka
No niektorzy maja gorzej niz my,prawda?Jakie to pocieszajace.....<gorzki>
Zawsze moze byc gorzej,zimniej i do pupy
...a przy obecnej wladzy to na pewno bedzie gorzej,oj tak
Lecha wogole nie widac a brat rzadzi....
Zawsze moze byc gorzej,zimniej i do pupy
...a przy obecnej wladzy to na pewno bedzie gorzej,oj tak
Lecha wogole nie widac a brat rzadzi....
-
Jacek DM
Dobrze, że Kraków nie jest stolicą.
-
Bartini
chocby niewiadomo jakim gównem nie byłby ten kraj to i tak będe go kochałszajajaba pisze:Dziwne, czy to nagłe ataki patriotyzmu? Bo nie wierzę, ze sądzicie, ze Polska jest idealna
-
Jacek DM
a ja wręcz przeciwnie
-
szajajaba
Cud, miód i orzeszki 
Hasło dnia Leppera:
"U spowiedzi byłem 4 miesiace temu, ale dzisiaj byłem u komunii, wiec nie grzeszę"
Hasło dnia Leppera:
"U spowiedzi byłem 4 miesiace temu, ale dzisiaj byłem u komunii, wiec nie grzeszę"
-
ksioonc
z mojego punktu widzenia poza wzmożoną działalnością Ministerstwa Sprawiedliwości , nie widze jakiś istotnych zmian w państwie , zobaczymy jak będzie za jakiś czas , w każdym razie nie jest tak źle wg mnie , to normalne że ci co na nich nie głosowali w wyborach , teraz narzekają , inny niż nasz = zły ... głosowałem na ten rząd i myśle nadal , że jeszcze coś mogą zdziałać ... co do Leppera to jest jedyna osoba w serwisach informacyjnych która mnie rozbawia , lubie jego przemowy , trzeba przyznać że umie dowalić komuś do pieca , ehh a ten jego perfidny udawany śmiech
, co tu mówić gość z każdym dniem mnie coraz bardziej zaskakuje na + 
-
szajajaba
Wiesz, ale nie bardzo mi sie wydaje, zeby rolą polityka było śmieszenie i zabawianie innych 
-
EveS
- Ulubiony utwór: Never Let Me Down Again
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 42587.html
No i się zaczęło...Nie wiem jak wy, ale ja już nie otwieram pyska w miejscach publicznych