DEPESZWIZJA - SEZON 5
-
Hien
Nosz kurde faktycznie...
1. MENTOS - Kate Bush - And So Is Love
2. LIVV - Amy Winehouse - Love Is a Losing Game
3. MURZYN - Reni Jusis - Kurtyzana
4. WUJAS - Sara James – Tiny Heart
5. MUSIAŁ - Mama Cass - Make Your Own Kind of Music
6. DRAGON - Kelly Lee Owens - Lucid
7. MUNLUP - Kate Bush - Song of Solomon
1. MENTOS - Kate Bush - And So Is Love
2. LIVV - Amy Winehouse - Love Is a Losing Game
3. MURZYN - Reni Jusis - Kurtyzana
4. WUJAS - Sara James – Tiny Heart
5. MUSIAŁ - Mama Cass - Make Your Own Kind of Music
6. DRAGON - Kelly Lee Owens - Lucid
7. MUNLUP - Kate Bush - Song of Solomon
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Że ja Ejmi nie rozpoznałem...
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Ok znane twarzy, a takie średnie numery, no no...
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Wyszedłeś z założenia że Ty przynajmniej nie dasz znanej twarzy jak rozumiem :p
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Jak dłużej posłuchałem, to większość jest jednak spoko.
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
No jak mentos w5mysli temat to nie ma siusiaka na wsi hehe
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
PACZKA
PACZKA
-
Hien
Ciekawe kto okaże się absolutnym królem śpiewających pań, a kto luzerem.
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Nawrzucali Katarzyny Krzak, żeby mi wydrzeć tytuł dranie.
-
Hien
Nikt Ci nie bronił wrzucić coś dobrego.
-
mintaj
Właśnie
PACZKA
PACZKA
-
Hien
Witam szanowne grono Porcupine Tree kolegów i koleżankę. Jako razwmiesiącu prowadzący, z nieukrywaną radością pobierałem wasze kawałki, układałem w playlistę i słuchałem zacięcie, bez zgadywania kto i co. Czas podsumować wrażenia nas wszystkich. Nie wiem kto ma dziś imieniny, gdyby mnie to interesowało, to by mnie to obchodziło. Edycja śpiewających pań sponsorowanych przez Twój Whippet. MUNLUP:
Efekt mojego głosowania jest takowyż: Na przodzie ziaje Musiał, zaraz za nim Kate Mentos z Kurtyzaną na ogonie. Dragon na niewysokim, ale też niczego nie wykluczającym, czwartym miejscu, po czym Livv. Na szarym końcu najstarsi gracze w tej zabawie.
5 pkt – utwór 5
4 pkt – utwór 1
3 pkt – utwór 3
2 pkt – utwór 6
1 pkt – utwór 2
0 pkt – utwór 4
Podobnie jak poprzednim razem, wzruszyliście mnie poziomem edycji, chociaż to nawet nie mój motyw, ani nie mój temat. Niestety, podobnie jak poprzednio, edycja idealna poza jednym utworem, a autorem wrzuty jest niestety król śpiewających pań we własnej osobie, Wuja. Boli to zwłaszcza, że na tle reszty, numer to po prostu niesamowita wręcz słabizna. Plus taki, że nie musiałem ze łzami w oczach dawać jajca dobrym kawałkom, sprawa rozwiązała się sama. W pozostałym zakresie, maks dla Musiała za hymn z „Lostów”, do któego mam sentyment wielki, a i utwór jest wybitny. Tylko z tego powodu, Kate Bush dopiero z 4 pkt. Piękna i urokliwa „Kurtyzana” dopiero z 3 pkt (w innej edycji to by mógł być maks), 2 pkt za ciekawą propozycję Dragona, no i 1 za bardzo dobry kawałek Amy Winehouse. Każdy z tych kawałków mógł być u mnie zwycięzcą w różnych edycjach. Oprócz Sary James.
Kate Bush miałem zamiar wrzucić już dawno temu i kiedy tylko Seba zapodał temat, to uszy mi się podniosły. Kiedy Seba, poza tematem, zapodał sam Kate Bush, miałem chwilę zawahania i już szukałem zastępstwa, ale ostatecznie doszedłem do wniosku, że nie ma absolutnie żadnego minusa w większej ilości Kate Bush w czymkolwiek i gdziekolwiek. Teoretycznie wrzucamy nawet z tej samej płyty, ale „Song of Solomon”, to wersja nowsza, nagrana na „Director’s Cut” koło 2011 r., i IMO jest to wersja lepsza pod każdym względem.
Kod: Zaznacz cały
1. MUSIAŁ - Mama Cass - Make Your Own Kind of Music – 5 pkt
2. MENTOS - Kate Bush - And So Is Love – 4 pkt
3. MURZYN - Reni Jusis – Kurtyzana – 3 pkt
4. DRAGON - Kelly Lee Owens – Lucid – 2 pkt
5. LIVV - Amy Winehouse- Love Is a Losing Game – 1 pkt
6. WUJAS - Sara James – Tiny Heart – 0 pky
MUNLUP - Kate Bush - Song of Solomon – 0 pkt
-
mintaj
O Jezu już wiem skąd znałem wrzute musiała xd
PACZKA
PACZKA
-
stripped
To jakiś serial?
-
Hien
Przez pole bawełny, już biegnie w naszym kierunku MURZYN, a na bawełnianej szmatce, nabazgrał kawałkiem węgla swoje głosy:
Musiał twardo trzyma się tronu, ale Kate Mentos nadal siedzi mu na ogonie. Dzięki rigczowym głosom Murzyna, Kate Munlup pojawia się w stawce i to od razu pchając się na podium. Niewiele do niego traci Smoku, który zachowuje swoje niewysokie, ale wciąż niczego nie wykluczające, czwarte miejsce. Kurtyzana spadła nam niestety na miejsce piąte, nadal ma jednak punkt przewagi nad Amy i aż 3 punkty przewagi nad jajcującym Wujem.
Depeszwizja śpiewających pań
1 - 3 pkt.
2 - 1 pkt.
3 - ---
4 - 0 pkt.
5 - 4 pkt.
6 - 2 pkt.
7 - 5 pkt.
Początkowo to była dla mnie edycja w stylu "który utwór Kate Bush bardziej lubisz?" ale z czasem wepchnęła się między te dwa kawałki inna Pani, chyba coś z lat 60. Max dla 7 za ładny zimowy klimat tej aranżacji, 4 dla tego numeru vintage z naprawdę też świetnym aranżem, 3 punkciki zgarnia druga Kasia Krzak, 2 dla przyjemnego elektronicznego numeru z fajnym outro, punkcik dla Amy co leży w ziemi- tak mało tylko z uwagi na fakt że numer znam, jajo dla młodej gwiazdki pop bo jednak konkurencja była silniejsza, przykro mi, liczyłem na coś więcej. Wrzuciłem Reni Jusis z jej płyty Iluzjon bo uznałem że to będzie fajna zagadka muzyczna i jestem ciekaw ilu z Was rozpoznało ten głos w tak niecodziennej dla niej aranżacji, Kurtyzana to od zawsze mój ulubiony kawałek z tej płyty. Zabawnie słuchało się tej paczki bo rozważałem zarówno wrzucenie Kate Bush jak i Amy Winehouse, heh.
1. MUSIAŁ - Mama Cass - Make Your Own Kind of Music – 9 pkt
2. MENTOS - Kate Bush - And So Is Love – 7 pkt
3. MUNLUP - Kate Bush - Song of Solomon – 5 pkt
4. DRAGON - Kelly Lee Owens – Lucid – 4 pkt
5. MURZYN - Reni Jusis – Kurtyzana – 3 pkt
6. LIVV - Amy Winehouse- Love Is a Losing Game – 2 pkt
7. WUJAS - Sara James – Tiny Heart – 0 pkt
-
Hien
A teraz, przez pole zgierskiego powietrza, głupoty, piramidalnego kretynizmu i warszawskiego smrodu owocowych fajek, wkracza ADRIAN „DANNY – TOKYO” MUSIAŁ:
A ja przez cały czas dawałem punkty za dobre numery, a nie brak oczywistości, jestem piramidalnym kretynem. Oficjalnie następuje zmiana na pozycji lidera, nowym czołowym jest Kate Mentos! Za nią wlecze się Musiał, który mimo autojajca, nadal trzyma się dzielnie na miejscu drugim. Trzecia jest Kate Munlup. Dragon nadal na niskim, ale niczego nie wykluczającym, miejscu czwartym. Na piątym, świeżo odbijający się od dna i to z maksem, Wuja! Szykuje się chyba kolejna, mocno polaryzacyjna edycja. Livv pozostaje na miejscu szóstym, natomiast dno zalicza, heh, Kurtyzana.
Numer 1 - Ciężko Kasi Krzak nie dać dobrych punktów. Zwłaszcza, że numer bezwzględnie zacny. Swoją drogą, mam nieodparte wrażenie, że gdzieś go ostatnio słyszałem, tylko jakoś przypomnieć sobie nie mogę... 4 punkty.
Numer 2 - Nie wiem, co to, mam swoje podejrzenia, ale... fuck it. To jest bardzo fajny kawałek delikatnie soulowego grania. W dodatku o bardzo optymalnej długości, choć ja powiem, że mógł być nieco... dłuższy. 2 punkty, czemu nie.
Numer 3 - Tu będzie jajco. W sensie, jakby rozumiem zamysł, który za tym numerem stał, ale ten wokal zdaje się być wymęczony, pianinko dość tanie, a tekst... Znów, rozumiem zamysł, ale ta "kurtyzana" w refrenie mnie osłabia. 0 punktów, no bonus.
Numer 4 - Za to ten utwór wziął z zaskoczenia totalnie, nie spodziewałem się, bo to niby średnio mój styl, ale arpik, bas i ogólny, lekko ejtisowy wajb jak pochwyciły, tak nie puszczają. Zwłaszcza refren mnie kupił. I to jest... 5 punktów, tak jest, twist!
Numer 5 - Mama Cass z The Mamas & The Papas, kto nie zna, ten trąba. Ci, którzy oglądali Lostów powinni znać. Dodam od siebie, że z mojej wielkiej fazy na ów serial, jaka miała miejsce u mnie w 2010 roku, został mi ten utwór. Będący moim budzikiem ever since xD 0 punktów.
Numer 6 - Ajjj, mieszane uczucia mam. Z jednej strony klimat jest mocny, udziela się, zabiera w znajome i lubiane miejsca, ale też... minimalnie, wciąż jednak odstaje. Odstaje na tyle przy całej reszcie, że nie mogę tego jakoś wybitnie wyróżnić. 1 punkt.
Numer 7 - Kurdebele, znowu Kasia Krzak xD I tak po prawdzie to lubię ten numer na tyle, że byłem mu gotów dać 5 punktów, nawet inicjalnie właśnie to żem uczynił. Niemniej jednak pomyślałem, że to będzie nazbyt oczywiste, taki łatwy prejz. Więc tylko 3 punkty!
1. MENTOS - Kate Bush - And So Is Love – 11 pkt
2. MUSIAŁ - Mama Cass - Make Your Own Kind of Music – 9 pkt
3. MUNLUP - Kate Bush - Song of Solomon – 8 pkt
4. DRAGON - Kelly Lee Owens – Lucid – 5 pkt
5. WUJAS - Sara James – Tiny Heart – 5 pkt
6. LIVV - Amy Winehouse- Love Is a Losing Game – 4 pkt
7. MURZYN - Reni Jusis – Kurtyzana – 3 pkt
-
mintaj
Bez jaj z tym kompletem dla Sary James xddd
PACZKA
PACZKA
-
Hien
W końcu Musiał
-
Hien
Przez umieszczoną głęboko pod ziemią piwnicę, niczym Tsubasa przez boisko, biegnie do nas z głosami SEBA MENTOS!
Punkty Mentosa zrobiły swoje i Kate Munlup zmieniła Kate Mentos na pozycji lidera. Sama Kate Mentos spada o dwa oczka. Czy to jest słynne włożenie sobie kija w szprychy? Zobaczymy. Na drugim miejscu utrzymuje się Danny. Dragon na niskim, ale niczego nie wykluczającym, miejscu czwartym. Na piątym zebrała się trójka Wuja, Livv i Kurtyzana. Tutaj walka toczy się już chyba tylko o to, aby nie mieć takiej samej ilości punktów, co Sara James.
5 pkt. - 7
4 pkt. - 6
3 pkt. - 5
2 pkt. - 3
1 pkt. - 2
Dobra, to będzie tak. Ja dobrze wiem, kto wrzucił drugą Kaśkę (z tej samej płyty bodajże zresztą), ale niech ta osoba ma za ten skok w ciula, bo może ktoś tam raczy sięgnąć po Red Shoes, bo to niedoceniona płyta jest i w ogóle. Cztery punkty dla fajnego dream popu, który faktycznie brzmi onirycznie, a nie jak popowa piosenka z jakimiś tam fancy efektami. xd Ułożyło się to tak, jakbym po prostu leciał od tyłu z tracklistą, ale nic na to nie poradzę - piątka jest śliczna, kolejna STARA PIOSENKA, która mnie chwyta za serducho, muszę kiedyś przysiąść i poeskplorować te rejony w celu poszukiwań potencjalnych bangerów. Dwa punkty dla niekurtyzany, bo w sumie też dobre to jest, ale mimo wszystko tekst nieco trąci krindżem. Zamykam dwójką, która jako jedyna w punktowanym gronie wywołała u mnie najwyżej ramion wzrusz, a zero dostaje czwórka, która już odstaje od niej i od reszty mocno.
Wrzuciłem Kate Bush, bo po prostu sobie uświadomiłem, że nigdy tego w tej zabawie nie robiłem i bo mogłem.
Generalnie to w sumie całkiem fajnie wyszło jak na motyw, który miał wywołać w was obrzydzenie, chęć odejścia z forum etc.
1. MUNLUP - Kate Bush - Song of Solomon – 13 pkt
2. MUSIAŁ - Mama Cass - Make Your Own Kind of Music – 12 pkt
3. MENTOS - Kate Bush - And So Is Love – 11 pkt
4. DRAGON - Kelly Lee Owens – Lucid – 9 pkt
5. WUJAS - Sara James – Tiny Heart – 5 pkt
LIVV - Amy Winehouse- Love Is a Losing Game – 5 pkt
MURZYN - Reni Jusis – Kurtyzana – 5 pkt
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
THAT'S ME <3
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
stripped
Ciekawym czy na koniec Dragon zostanie na niskim, ale niczego nie wykluczającym, miejscu czwartym xd