Jaki film teraz oglądasz?
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Re: Jaki film teraz oglądasz?
W tej chwili ogladam Chlopaki nie placza i niemal sie udlawilem ze smiechu. Kocham polskie filmy.
Enjoy The Silence
-
Czez
Wlasnie na dwojce konczy sie film o mrowkach Mordercze mrowki. Nawet fajny.
Enjoy The Silence
-
Choin
- Ulubiony utwór: Living On Video
Jedyny film jaki akceptuje, w ktorego tytule wystepuje slowo "morderczy" to MORDERCZE KULECZKI
dziekuje, dobranoc 
Jadwiga, Jadwiga, dotknij mego dźwiga
/ http://www.lastfm.pl/user/choin
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Czez litooości. Lubię czasem s-f ale bez jaj no.Czez pisze:Wlasnie na dwojce konczy sie film o mrowkach Mordercze mrowki. Nawet fajny.
-
Hien
Ja bym te mrówki nawet obejrzał, lubię kino klasy b,c i dalsze. No ale przegapiłem...
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
shodan
To już kiedyś leciało i sobie obejrzałem.
Powiem Ci, że też lubię czasem filmy klasy b, ale nawet fantazja ma swoje granice. Można nakręcić bajeczkę, ale niech chociaż wygląda w miarę realistycznie. Były już ptaki, pszczoły, węże, pająki i cholera wie co jeszcze, ale jakoś to wyglądało. A te mrówki to jawne przegięcie. Wszystko mega sztuczne i bezsensowne.
Powiem Ci, że też lubię czasem filmy klasy b, ale nawet fantazja ma swoje granice. Można nakręcić bajeczkę, ale niech chociaż wygląda w miarę realistycznie. Były już ptaki, pszczoły, węże, pająki i cholera wie co jeszcze, ale jakoś to wyglądało. A te mrówki to jawne przegięcie. Wszystko mega sztuczne i bezsensowne.
-
Czez
Myslalem, ze nie tylko ja lubie sie posniac z idiotyzmow 
Enjoy The Silence
-
shodan
Jeżeli o to chodzi to masz rację. Szczególnie sztucznie i niezdarnie zrobione filmy też mają w sobie coś takiego, że czasem człek siedzi i patrzy do końca.
Bo człowiek lubi skrajności.
Bo człowiek lubi skrajności.
-
em.
Hej, ale ta klasa świadczy o tym właśnie, że to są niskobudżetowe produkcje, są badziewne i sztuczne, mało realistyczne i mają wzbudzać nie grozę, a śmiech.shodan pisze:Powiem Ci, że też lubię czasem filmy klasy b, ale nawet fantazja ma swoje granice. Można nakręcić bajeczkę, ale niech chociaż wygląda w miarę realistycznie.
Słyszałeś może o filmie, w którym ludzi atakuje morderczy pawian? Co powiesz na to?
Albo taki 'Jack Frost', no przekomiczny i dość mało realistyczne jest, że zabija baławan, hm?
A, żeby jeszcze dorzucić do pieca powiem Ci, że jest film 'Człowiek-homar' o zabójcy z kosmosu. No,bajeczne. Przy tym mrówki to jest nic...
gwiazdy...
-
Hien
em. pisze:morderczy pawian
aż by się chciało żeby miał jedno oko i był z kosmosu
-
shodan
No właśnie problem w tym, że Mordercze mrówki nie wzbudzają żadnego śmiechu. Co najwyżej uśmieszek politowania.em. pisze:Hej, ale ta klasa świadczy o tym właśnie, że to są niskobudżetowe produkcje, są badziewne i sztuczne, mało realistyczne i mają wzbudzać nie grozę, a śmiech.
Jest taki film Phila Jacksona "Martwica mózgu". Horror klasy "b" z przymrużeniem oka. Uwielbiam ten film, bo przy nim autentycznie można płakać ze śmiechu. Niby straszne zombiaki atakują ławicami, niby mnóstwo krwi i brutalności, ale jednocześnie mnóstwo czarnego humoru. Widać od razu, że reżyser dobrze wiedział co robi. I sceny wcale nie były nakręcone sztucznie.
Natomiast nie lubię, kiedy durny film typu Mordercze mrówki próbuje być śmiertelnie poważny i w dodatku razi swą nieporadnością na każdym kroku. Mrówki wyglądają jakby je dziecko na kineskopie markerem nagryzmoliło, poruszają się z prędkością dźwięku, zjadają człowieka w 5 sekund i na dodatek łącząc się ze sobą tworzą w powietrzu latającego węża. A aktorzy próbują ze śmiertelną powagą odgrywać rolę swego życia. Do tego reżyser ma absolutne przekonanie, że widz będzie podczas seansu przestraszony i przejęty.
No po co komu takie coś?
-
Hien
No mnie na przykład!
Był taki odcinek serialu "Święty" gdzie Templar rozwiązał zagadke profesora, który w tajnym laboratorium w grocie, wyhodował wielką, morderczą mrówkę, która "działała" na pilota. Efekty tam były bardzo ubogie i wszystko na poważnie.
Do tej pory to jeden z moich ulubionych odcinków "Świętego"
Takie klimaty trzeba czuć, jak nie wchodzą to trudno.
Był taki odcinek serialu "Święty" gdzie Templar rozwiązał zagadke profesora, który w tajnym laboratorium w grocie, wyhodował wielką, morderczą mrówkę, która "działała" na pilota. Efekty tam były bardzo ubogie i wszystko na poważnie.
Do tej pory to jeden z moich ulubionych odcinków "Świętego"
Takie klimaty trzeba czuć, jak nie wchodzą to trudno.
-
shodan
Śmiertelnie poważna mrówka na pilota?
Nieeee.
Ja chcę Obcego.
Nieeee.
-
Hien
To były trochę inne czasy Shodan 
Z reszta, paradoksalnie, takie tanie kukły wyglądają bardziej wiarygodnie niż na przykład Aliensy z "Aliens vs. Predator", z których az wyłazi komputer.
Z reszta, paradoksalnie, takie tanie kukły wyglądają bardziej wiarygodnie niż na przykład Aliensy z "Aliens vs. Predator", z których az wyłazi komputer.
-
Czez
Dla odmiany za chwilke obejrze Vabank 2. Juz nie moge sie doczekac.
Enjoy The Silence
-
Hien
Moja mama kupiła mi dzisiaj pierwszy numer serii z filmami Louisa De Funesa więc chyba się za to zabiorę jeśli sił starczy 
-
Czez
Tez lubie go, spoko filmy, np. Wielka Wloczega. Tymczasem wczoraj mialem cos w rodzaju maratonu filmowego. Czarne Chmury, Alternatywy 4, Ekstradycja 3 ( po odcinku ). Znowu Vabank, Dom Zly i Avatar.
Enjoy The Silence
-
shodan
Czez ja przez całe życie tyle filmów nie obejrzałem co Ty jednego dnia. 
-
Czez
Ja tak mam. Np. Krola Artura mam na dvd od ok. 7 lat, a jeszcze nie widzialem, choc nawet w tv lecialo. A jak mnie wezmie to mam dzien filmowy i wtedy staram sie jak najwiecej jak najnowszych filmow zobaczyc. Do tego mam taki program Kanal Polska, ktory chyba zostal stworzony specjalnie dla mnie. Uwielbiam polskie filmy i seriale. Fakt, ostatnio mialem tydzien wolnego, wiec mialem troche wiecej czasu na ogladanie, od poniedzialki bedzie gorzej, ale... nie beznadziejnie 
Enjoy The Silence
-
Daria The Revelator
- Ulubiony utwór: world in my eyes
ostatnio las vegas parano zaczęłam, spodobało mi się, ale .. zasnęłam i muszę dokończyć seans.
i w ogóle nie poznałam J.Deppa dopóki kumpel nie wspomniał, że to on gra główną rolę.