Newsy ze świata i komentarze do nich…

Awatar użytkownika
devotional
Ulubiony utwór: Master And Servant

Re: [kultura] Newsy ze swiata i komentarze do nich

Post 11 lis 2011 12:31

nie podniecam się, w końcu czytam lewicową publicystykę dla beki ;(
także dlategożto na marsz idę albo nie idę ;(
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
Awatar użytkownika
Malkolit
Ulubiony utwór: World in My Eyes

Post 11 lis 2011 12:37

Ja czasem czytam "Uważam Rze" jak się chcę pośmiać (teksty Ziemkiewicza o salonie i Misiewicza o wpływie katastrofy smoleńskiej ( :co: ) na poezję ( :shock: ) to jest mistrzostwo. Ale tak to jest, jak co parę godzin trza mieć temat na pierwszą stronę...
Awatar użytkownika
marecki129

Post 11 lis 2011 12:48

(tekst jak najbardziej na poważnie)
To co dzisiaj zobaczymy (czytaj: marsz niepodległości i kontrmanifestacja), prawdopodobnie będzie mieszanką weteranów, ludzi ideowych, nawiedzonych, zadymiarzy i lanserów co mnie trochę martwi, bo mimo wszystko uważam z pewnych rzeczy łacha ciągnąć się nie powinno, że musi być gdzieś ta granica której nie powinno się nie przekraczać, a prawdopodobnie będziemy świadkami jakże uciesznego widowiska w którym: radosny młodzian z dredami będzie wyzywał od faszystów m.in. i weterana AK z biało-czerwoną na ramieniu, często i gęsto ciskając kamyczek, a inny, schludnie ubrany i ostrzyżony młodzian będzie się starał ręcznie wytłumaczyć temu pierwszemu, że tak robić się nie powinno. Smutne to, bo skoro ci którzy maja buzię pełna frazesów o tolerancji, oraz urządzają sobie parady pod tęczową flagą (nie lubię i nie popieram, ale niech tam ... wola nieba z nią się zawsze zgadzać trzeba) jednocześnie odmawiają prawa przemarszu pod biało-czerwoną pod hasłem "faszyzm nie przejdzie" (co mnie dziwi, bo takiej definicji faszyzmu,poza komunistyczną, która by obejmowała by AK - nie słyszałem, ... chyba że wg jakiegoś wynalazku doktoranta Biedronia, to przepraszam :D ) to pytam: wtf going on? :(
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 11 lis 2011 13:03

Hien pisze:Jaki poziom forum, taki poziom nicków. Tu raczej takowych nie ma, jedyny rodzyn to Stripped, ale i tak wszyscy wołają go na podwórku Ayers.
A skąd wiesz czy to od tytułu utworu? Wszak nick mój zaczyna się małą literą :8
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
Hien

Post 11 lis 2011 13:08

Co ukrywasz? :>
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
Malkolit

Post 11 lis 2011 13:11

Ech, coraz to mniej kultury w ludziach... (zresztą, kiedyś też nie było lepiej) Nie popieram wszelkich parad\pokazów\demonstracji\innych bubli w sprawie tolerancji. W takich sprawach to się buduje fundamenty od podstaw, a nie krzyczy z dachu: patrzcie, biją mnie, zaraz spadnę! Praca społeczna (nie trzeba do tego wielkich akcji, trzeba dobrej woli), praca u podstaw, bo frazesy to każdy umie głosić!

@marecki - ci ludzie właśnie znajdują szczególną przyjemność w łamaniu wszelkich możliwych granic, którego to łamania cele są wyłącznie polityczne i krótkoterminowe, bo nic realnie nie osiągną, poza jeszcze większą niechęcia do siebie (tak samo nie lubię tzw. feministek itd.); też uważam, że przeginają, wszelkie wartości zanikają w skali makro...

P. S. Teraz mamy kolejny cyrk zastępczy pt. koszulki reprezentacji. Ci ludzie wbijają kolejnego samobója. Za chwilę to wskutek takiego kierowania tzw. dobrem narodowym (czyim?!) nikt się nie będzie już nim przejmował (choć może o to właśnie chodzi?)

P. S. 2: poawanturują się, "pogadają", za chwilę nikt nie będzie o tym pamiętał...
Awatar użytkownika
marecki129

Post 11 lis 2011 13:25

Dlatego takie "akcje" traktuję z przymrużeniem oka, choć boli mnie, że ludzie ginęli dla biało-czerwonej, a pajac typu Wojewódzki robi sobie "performance" wbijając narodową w psią kupę. Sorry, ale nie wszystko powinno być na sprzedaż. To samo i dotyczy narodowej, taka jest tradycja i argument typu: Ale o co chodzi? Przecież z trybun i tak nie widać! ... no nie halo - w telewizorze widać i to bardzo dobrze. Poza tym, człowiek jest zwierzęciem stadnym i chyba nic tak nas nie łączy Polaków, jak nasz piłkarz całujący orzełka po strzeleniu gola. A teraz co ucałuje? Logo PZPN czy Nike, a może numerek? :D
Awatar użytkownika
Malkolit

Post 11 lis 2011 13:38

Co do całowania, to za chwilę kibice będą całować klamkę, a "działacze" się w d..ę. Byleby nie było czegoś gorszego od hymnu Górniakowej w roli pieśni dla kadry. Tak po prawdzie, to od ostatnich eliminacji ta drużyna straciła na znaczeniu tak bardzo, że człowiek się zastanawia, na ile może się z nią jeszcze utożsamiać. Nie pójdę na mecz "nieswojej" drużyny, bo i po co? Nie podoba mi się ten "klub przechodni\paszportowy". Ale, jak ktoś widzi w tym sens, to nie ma przeszkód, by się dobrze bawił. Pewne wartości, zachowania, to se ne wrati...
Awatar użytkownika
marecki129

Post 11 lis 2011 16:49

Zgodnie z przewidywaniami, było fajno, sitaśnie i ludycznie. Szkoda, że pod marsz podpięła się grupa zadymiarzy, bo tak mamy dla każdego coś "miłego", aż nie mogę się doczekać podsumowania imprezy w "Rzepie" i "Wybiórczej" :|
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 11 lis 2011 17:21

Hien pisze:Co ukrywasz? :>
Nie mam nic do ukrycia jak sugeruje mój nick :grins:
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
Rajca

Post 11 lis 2011 22:41

Nienawidzę jeb.anych anarchistów i pieprzonych zadymiarzy - w kontekście dzisiejszych wydarzeń.
Awatar użytkownika
Hien

Post 11 lis 2011 23:12

True.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
marecki129

Post 12 lis 2011 09:00

a propos ... gdzieś wcięło TEGO, KTÓRY CHCIAŁ BYĆ CZĘŚCIĄ MASY TWORZĄCEJ HISTORIĘ ;( mam nadzieję, że nie zobaczył jak wygląda cegła z bardzo bliskiej odległości :roll:
od jakiejś godziny turlam się ze śmiechu: aby zapobiec przemarszowi "polskich faszystów" czynnie udzielała się "niemiecka antifa" (na 210 zatrzymanych ponad 90 to oni) ... znak czasu? :lol: :lol: ;( :D
Awatar użytkownika
Malkolit

Post 12 lis 2011 13:45

Deva masz na myśli?

Też nie znoszę zadymiarzy, anarchistów, ekstremistów i krzykaczy. Żałośni ludzie.
Awatar użytkownika
Rajca

Post 12 lis 2011 13:49

Czy ktoś lubi jego publicystykę, czy jest z lewicy czy z prawicy, nie interesuje mnie to. Słowa Ziemkiewicza:
Swoją drogą… 93 lata temu polska niepodległość zaczęła się od rozbrajania w Warszawie Niemców. W najczarniejszych snach nikt z jej twórców nie podejrzewał, że kiedyś znajdą się ludzie, którzy w tym dniu będą do Warszawy Niemców zapraszać i uzbrajać w kije, żeby bili Polaków za biało czerwoną flagę albo historyczny mundur, a polskie media będą przedstawiać to jako pokojowy protest „antyfaszystów” przeciwko polskim „faszystom”. A Niemcom tam wszystko jedno, z jakich akurat pozycji ideologicznych biją Polaków, ważne, żeby pokazać, kto tu jest „rasą panów”. I żeby Polska była „kolorowa” − od siniaków.
I czy to się komuś podoba czy nie, ale sam - osobiście - nie pie.rdoląc się w tańcu zaje.bał bym to lewackie ścierwo z wielką przyjemnością i niewysłowionym wręcz poziomem wyje.bania na temat tego czy jest to moralne czy nie.
Tako rzekłem ja.
Awatar użytkownika
marecki129

Post 12 lis 2011 15:10

Jak miło, że Rafał jest tu czytany i cytowany :) a nie jest tak, jak napisał?! Wpadli, nadymili, sprowokowali i sp... I oczywiście dzisiaj od rańca tefałen24 pieje jacy ci narodowcy to ... (tu proszę powywieszać psy wg. uznania). A gdyby nie wujek Adam i jego gazeta z akcją (faszyzm nie przejdzie) to mogłoby być spokojnie: zebrałoby sie góra parę setek osób, przeszłoby i ... do domu, a tak zadyma od razu wisiała w powietrzu, co skrzętnie wykorzystali niektórzy z kraju i zagranicy.
I od rana oglądam kazirodcę Żakowskiego, który opisuje jakie to anioły zebrały się na "kolorowej niepodległej" ... obrzydliwe :co:
Awatar użytkownika
Stalker
Ulubiony utwór: In Your Room

Post 12 lis 2011 15:18

Czy nasz Płemieł przetrwał zadymę bom jeszcze nie do końca przytomny po wczorajszej bibie w Mega :)
I've been watching You...
Awatar użytkownika
marecki129

Post 12 lis 2011 15:51

Na koncercie Sade się nie lali, więc przetrwał (w przeciwieństwie do 2 aut tefałenu) :D
http://wiadomosci.wp.pl/title,Wstyd-pre ... omosc.html
Awatar użytkownika
devotional
Ulubiony utwór: Master And Servant

Post 12 lis 2011 21:56

Rajca pisze:Czy ktoś lubi jego publicystykę, czy jest z lewicy czy z prawicy, nie interesuje mnie to. Słowa Ziemkiewicza:
Swoją drogą… 93 lata temu polska niepodległość zaczęła się od rozbrajania w Warszawie Niemców. W najczarniejszych snach nikt z jej twórców nie podejrzewał, że kiedyś znajdą się ludzie, którzy w tym dniu będą do Warszawy Niemców zapraszać i uzbrajać w kije, żeby bili Polaków za biało czerwoną flagę albo historyczny mundur, a polskie media będą przedstawiać to jako pokojowy protest „antyfaszystów” przeciwko polskim „faszystom”. A Niemcom tam wszystko jedno, z jakich akurat pozycji ideologicznych biją Polaków, ważne, żeby pokazać, kto tu jest „rasą panów”. I żeby Polska była „kolorowa” − od siniaków.
I czy to się komuś podoba czy nie, ale sam - osobiście - nie pie.rdoląc się w tańcu zaje.bał bym to lewackie ścierwo z wielką przyjemnością i niewysłowionym wręcz poziomem wyje.bania na temat tego czy jest to moralne czy nie.
Tako rzekłem ja.
podpisuję się w stuprocentach, chociaż Ziemniakiewicza "toleruję", jego publicystyka mi nie podchodzi bądź co bądź ;(
ale cóż, do mareckiego, spóźniłem się na najciekawszą akcję ;P a szczerze mówiąc miałem ochotę popatrzeć na to co się działo, nie wyszło co prawda, ale chyba na szczęscie... przynajmniej cegłą nie dostałem ;(
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
Awatar użytkownika
marecki129

Post 13 lis 2011 08:06

A najśmieszniejsze, że nikt nie przyznaje się do ich zaproszenia. Po prostu sami się zaprosili :lol: :lol: :lol: Tym bardziej czekam co jutro napisze "szmata załgana" :8 . Dev - i BARDZO dobrze że się spóźniłeś. Cegła z bardzo bliskiej odległości, lub baseball wcale nie wyglądają ciekawie, a poza tym co to za przyjemność nosić makijaż permamentny ;)