Piłka Nożna

Awatar użytkownika
_precious_
Ulubiony utwór: Barrel of a Gun

Post 01 cze 2007 11:29

Ku finiszowi zbliżają się rozgrywki drugiej ligi , jeszcze tylko dwie kolejki , ktos zapyta po co o tym pisze - hym ???? ... a temu , że nie wiem jakim cudem , ale Polonia Bytom klub z mojego miasta któremu może nie namiętnie , ale kibicuje ma szanse znaleść się w ekstraklasie , czemu to takie dziwne , a temu , że klub od dobrych paru lat jest na granicy bankructwa , piłkarze grają prawie , że społecznie , stadion dopuszczony jest do rozgrywek w drugiej lidze tylko czasowo .

Do połowy sezonu myślałe , że tak dobra pozycja Polonii to takie zabezpieczenie przed drugą połową sezonu , ot będzie co sprzedawać , a tu figa z makiem po aferach antykorupcyjnych chyba nikt się nie kwapil by coś kupywać , a sędziowie sedziowali całkiem dobrze (oczywiście jak na polskie warunki ;) )

Polonia Bytom nie chce przegrywać , Polonia Warszawa nie może sie do pierwszej ligi dostać choć wielu z PZPN'u by tego chciało , ale uknuto plan tak sprytny , że niepowstydził by sie go sam Napoleon . PZPN zastanawia sie nad ukaraniem Poloni Bytom -3 pkt. za nie wypłacanie zawodnikom pensji choć sami zawodnicy pretensji nie wnoszą .

Morał z tego taki , że jak sie nie da czegos od kogoś kupić to poprostu trzeba mu to ukraść .
Awatar użytkownika
Erwartungen

Post 01 cze 2007 12:03

też fascynuję się tą sytuacją.. może te śląskie kluby nienajmocniejsze jak kiedyś (chyba już pisałem jak znalazłem fragment gazety z tabelą ekstraklasy, a tam był GKS KATOWICE na pierwszym GÓRNIK ZABRZE na drugim, RUCH CHORZÓW na trzecim, a legia dopiero czwarta :) ) ale jest szansa że będzie ich dużo... Odra miała fantastyczną wiosnę, Górnik szczerze mówiąc mnie denerwował swoją postawą (praktycznie tylko przegrywał, ale korzystne wyniki innych meczy + wykluczone drużyny + ostateczna wygrana Górnika nad Płockiem) powoduje, że Górnik w lidze zostaje. Dodatkowo trafia się teraz bogaty sponsor Alianz, którego ambitnym planem jest mistrzostwo Polski na 2012 rok :lol:

A druga liga? No Ruch jest już pewny no i właśnie wspomniana przez _precious_'a Polonia ma spore szanse z czego się bardzo cieszę. A był czas kiedy już na o absolutnie straciłem nadzieję, co więcej nie wierzyłem też w utrzymanie Górnika. Wchodzi też Zagłebie Sosnowiec.... znający nasze realia wiedza, że ich nie lubimy, że My to Śląsk a Oni to Zagłebie, dodatkowo oni lubią Legię, co już jest niewybaczalne, jednak ja wolę w pierwszej lidze Sosnowiec niż dajmy na to Polonię Warszawa czy Jagiellonię
Awatar użytkownika
_precious_

Post 01 cze 2007 12:13

Niektórzy mówią , że takie kluby jak Polonia Bytom nie powinny awansować do ekstraklasy bo poprostu zaniżą i tak już niski pozim polskiej piłki , a ja na to , a co tam na pochybel wszystkim :twisted:
Awatar użytkownika
gilles
Ulubiony utwór: Enjoy the silence

Post 01 cze 2007 12:33

Tak mówią tylko ci, którzy nie rozumieją sensu sportu.
A z tymi punktami ujemnymi - to jest już gnojstwo :|, Polonia Warszawa ma już pewne 3 punkty ("mecz" z Zawiszą) + drugie prawie pewne 3 (słaba ŁKS Łomża). Z tego wynika, że Polonia Bytom musi zdobyć co najmniej 5, czyli dwa ostatnie mecze (z Piastem i Miedzią Legnica) musi wygrać.
Awatar użytkownika
burzliwy

Post 02 cze 2007 13:19

Erwartungen pisze:
A druga liga? No Ruch jest już pewny no i właśnie wspomniana przez _precious_'a Polonia ma spore szanse z czego się bardzo cieszę. A był czas kiedy już na o absolutnie straciłem nadzieję, co więcej nie wierzyłem też w utrzymanie Górnika. Wchodzi też Zagłebie Sosnowiec.... znający nasze realia wiedza, że ich nie lubimy, że My to Śląsk a Oni to Zagłebie, dodatkowo oni lubią Legię, co już jest niewybaczalne, jednak ja wolę w pierwszej lidze Sosnowiec niż dajmy na to Polonię Warszawa czy Jagiellonię
Czyli w sumie lepszy jest bliski wróg niż daleki przyjaciel. :8

A 2 liga w następnym sezonie nawet ciekawie się zapowiada. Awanse zapewniły sobie miedzy innymi tak dobre firmy jak Motor Lublin czy GKS Jastrząbie(kibice tej drużyny pomimo że Ślązacy to jednak akcentują swoją polskość w przeciwieństwie do np. takiego Ruchu Chorzów - "naród śląski" :?: ).
A mecze np. Lechia Gdańsk-Arka Gdynia czy Lechia-Pogoń będą jezyczkiem uwagi. Może jeszcze uda się poprzez baraże do 2 ligi awansować Katowicom to z pewnością liga ta byłaby jeszcze bardziej atrakcyjna.
Awatar użytkownika
pimpf_101

Post 21 cze 2007 16:42

Dlatego kocham piłkę nożną http://www.youtube.com/watch?v=gVd98LK9MqM
Awatar użytkownika
Luksik
Ulubiony utwór: Master and Servant

Post 15 sie 2007 12:47

W piłkę nożną to ja nawet gram. Ona jest nieprzewidywalna i za to ją kocham! ;) Co do zespołów to w Polsce liczą się dla mnie najbardziej Wisła Kraków i LZS Czarnochowice a za granicą tylko drużyny hiszpańskie. A tą najlepszą jest Real Madryt! :D
Awatar użytkownika
Flavor_fav
Ulubiony utwór: In Your Room

Post 16 sie 2007 21:39

Po pierwszych meczach naszych drużyn w piłce kopanej nie jest źle tzn. mogło być gorzej :P
Wyjazdowa wygrana Groclinu i remis Bełchatowa pozwalają mieć nadzieje, że jeszcze pooglądamy
polskich piłkarzy w akcji w pucharze UEFA. PGE na Ukrainie nie grało źle, szkoda tej straconej bramki. I jeszcze ta nerwowa końcówka. No ale wszystko skończyło się dobrze, mam nadzieję, że
na rewanż zdążą wykurować się Garguła i Pietrasiak. Wtedy powinien być chociaz ten bezbramkowy remis :)
Awatar użytkownika
_precious_

Post 22 sie 2007 23:34

Ja to już mam takiego pecha , że jak jest do obejżenia jakiś mecz to zawsze zmiana w pracy mi " nie podpasi " :x
Awatar użytkownika
slick
Ulubiony utwór: Everything Counts

Post 08 wrz 2007 22:15

Trzmam kciuki za Polske w starciu z Portugalia ale gdybym mial sie zakladac czy wygramy to nie postawilbym nawet zlotowki. No zobaczmy...
Awatar użytkownika
obi
Ulubiony utwór: Halo

Post 08 wrz 2007 22:45

Nerwy trzeba oszczędzać....więc je oszczędzam, nie oglądam i relaksuję się przy muzyce 8)

EDIT: wlasnie nasi przywalili podobno gola !!!! JEEEEEE HAHAHAH HURAAA !!!!! 1:0 !!!!! :D:D:D
Awatar użytkownika
The Darkest Star

Post 18 lis 2007 18:29

...tak głośno, jak wczoraj minutę przed pierwszą połową meczu to chyba jeszcze nie krzyczałam :D z radości rzecz jasna :P
zdaje się, że "La Libre" określiła Smolarka mianem pogromcy Czerwonych Diabłów..? piękne określenie, piękne... oby dalej się tak powodziło... /albo przynajmniej wykorzystywało się błędy defensywy :P/
nie wiem jak wy, ale ja jestem dumna. może nie z jakości gry, ale z wyniku z pewnością :fletch:
Awatar użytkownika
Depechka
Ulubiony utwór: In Your Room

Post 23 lis 2007 12:47

Co tu duzo pisac.. srednio lubie pilke nozna ale sie orientuje mniej wiecej co gdzie i kiedy... Jak dla mnie najwiekszym " Debesciakiem" w polskiej reprezentacji jest kochany Grzesiu Rasiak..te obliczane matematycznie podania i odbijanie piłki sękiem wymiatają :D :P :P :P Jak nasi zawala cala impreze ,to stawiam na Portosow :)
Jari

Post 08 maja 2008 17:22

No i po ogłoszeniu... Lekka załamka pomieszana z niedowierzaniem. A miałem Leona za fajnego gościa tymczasem wpisuje się idealnie w nurt zapoczątkowany przez panów Engela i Janasa. Jestem fanem Wisły od wielu lat ale wzięcie Matusiaka i Łobodzińskiego to już lekka przesada. To już ten leszczyk Borysiuk (czy jakoś tak) z Legii byłby lepszy niż wywracający się o własne nogi Wojtuś Ł. A nie wzięcie Wichniarka czy Brożka (regularnie strzelają bramki w swoich klubach) to już skandal! Coś mi się zdaje, że 3 mecze i domu...
Awatar użytkownika
Choin
Ulubiony utwór: Living On Video

Post 08 maja 2008 18:38

Na zalamke i niedowierzanie przyjdzie jeszcze czas...Kazdy trener ma wizje druzyny, i logiczne jest ze nie wezmie kazdego, selekcja musi byc (czy byla sluszna pokaza mistrzostwa). Brak Wichniarka tez mnie dziwi, gdyz jest aktywny, gral juz w reprezentacji i napewno by wniosl wiecej niz Skromny Radosław czy Kulawy Wojciech ;) Mowisz ze brak Brożka to skandal? Ja uważam ze Wisła to max co moze dla niego byc, i wyzej nie podskoczy. Tak czy siak, nie ma co biadolic na miesiac przed Euro :)
Jadwiga, Jadwiga, dotknij mego dźwiga ;( / http://www.lastfm.pl/user/choin
Jari

Post 08 maja 2008 19:06

Ja patrzę inaczej na to. Dla mnie zawodnik, który strzela 20 ileś bramek (nieważne czy w Wiśle czy Legii) jest naturalnie obdarzony jakimś zmysłem strzeleckim, szuka okazji do bramki, dostawienia nogi. Paweł jest takim zawodnikiem. Te bramki nie wzięły się z powietrza. Pan Radosław i Wojciech też mieli wypracowane sytuacje w Wiśle a mimo to zabrakło im tych cech, o których napisałem. W przypadku Matusiaka bankowo zagrała ta sama nuta co z Żurawskim czyli sympatia Leona (przy braku jakichkolwiek przesłanek merytorycznych). Ten typ z Górnika też jest zagadkową postacią. Nie wiem, ale dla mnie ten nasz atak to jakaś kpina i nie przekonuje mnie gadanie, że to najlepsze co mamy. Nieprawda: Wichniarek, Pitry, Reiss, Brożek, Sikora, Bogucki, nawet ten młokos z Legii Borysiuk - więcej w nich zapału do strzelnia bramek niż w 1000 Matusiakach czy Łobodzińskich. Bramkarze OK, obrona też OK, środek - można się czepiać, ale niech będzie (przy braku Radka Sobolewskiego czy Kamila Kosowskiego) ale ten atak... Mistrzostwem świata jest niejaki Pazdan! Zresztą komentarze po selekcji na necie wiele mówią jakie są nastroje. Mnie to niebezpiecznie przypomina sprawę Dudka, Frankowskiego, Kłosa (Janas) czy Iwana (za Engela) i tego co potem się działo na Mistrzostwach. No i nasz nowy Polak mister Rogerowski.... Póki co nie zagrał ani jednego spotkania w kadrze i jedzie... coś tu jest nie tak.
Awatar użytkownika
Choin

Post 08 maja 2008 20:07

No to idac Twoim tropem, lider strzelcow 4 ligi rowniez powinien miec powolanie, bo ma dryg na bramke? Troszke bez sensu...To ze ktos jest dobry na lige i przeciwnikow typu Zaglebie Sosnowiec, Polonia Bytom, czy ostatnio i Widzew, nie oznacza, ze bedzie dalej mial ciąg na bramke, gdy z drugiej strony bedzie reprezentacja Niemiec czy Chorwacji. Żurawski jaki jest taki jest, ale przy wiekszych imprezach potrafi zachowac spokoj, Ebi rowniez, a skad wiesz jak by sie zachowal jakis młokos (Borysiuk), ktory ledwo co wyszedl w Legii? I na kogo by pozniej bylo? Takze nie miejmy pretensji do Leona, gdyz widac ze nie jest palcem robiony, i poki co wyniki staja za nim. Kontynuujac zgadzam sie co do bramkarzy ze sa OK, ale juz obrona i pomoc IMHO nie jest takim pewnym elementem, wszystko bedzie zalezec od dyspozycji dnia i nastawienie psychicznego. Jesli bedzie odpowiednie, to powinno byc dobrze.
Awatar użytkownika
Yasiu
Ulubiony utwór: tych jest kilka...

Post 08 maja 2008 20:48

Jakoś z jednej strony spodziewałem się tego typu powołań, z drugiej strony jestemm zły i jednak zaskoczony. Nie będe się rozkminiał nad poszczególnymi piłkarzami i pozycjami, bo to już ładnie podsumowaliście ;) Ale jednak bez sensu jest dla mnie to, że nie pojechał żaden rasowy snajper, mamy nic-nie-grającego Matusiaka (który zapewne będzie grać z Niemcami), niesprawdzonego Saganowskiego, Zahorskiego, który w sumie nic nie osiągnał, a strzelał gole wszystkim słabeuszom, i jedyny doświadczony i w miare utalentowany Żurawski, który u Leo gra zawsze w tyle i wraca się do pomocy :( (w Larissie jest snajperem i jakoś strzela te bramki)... Czyżby znowu 3 mecze i do domu? :/

edit:
zresztą... ja się pytam, gdzie jest Brożek? gdzie jest Zieńczuk, który będąc skrzydłowym strzelił więcej bramek niż nasz snajper Zahorski? Gdzie jest Sikora? Gdzie jest Wichniarek? Naprawdę, raczej nie mamy co liczyć, że Matusiak nagle się odblokuje z Niemcami, jeśli z beniaminkiem OE grzeje ławe.
Awatar użytkownika
Choin

Post 08 maja 2008 20:59

Yasiu, widze tez masz maly żal do Leona odnosnie Żurawia...jest to typowy snajper, ale Leon chyba o tym nie wie, bo z uporem maniaka robi z niego czlowieka do wszystkiego...Żuraw powinien stac na szpicy, Smolarek powinien byc wchodzacym, tudziez na skrzydle, i by nie bylo problemu. Nie wiem co on widzi w Matusiaku...z ligi bym wzial jedynie Sikore, gdyz widac ze chlopak ma nosa i pilka sama jego szuka...cieszy fakt powolan Kokoszki w obronie, i Majewskiego w pomocy (choc obawiam sie, ze moga wejsc w ostatnim meczu o tzw. pietruche). Ale, jak juz pisalem wyzej, wstrzymajmy sie oceny odnosnie powolan, wszystko wyjdzie w praniu :) Osobiscie jestem realista, z mala nutka optymizmu :)
Awatar użytkownika
Yasiu
Ulubiony utwór: tych jest kilka...

Post 09 maja 2008 15:50

No pod tym względem to Polacy są zawsze największymi optymistami :D Zawsze jedziemy po złoto i zawsze wracamy po 3 meczach :) (no nie zawsze, ale od konca 16letniej klatwy Bońka, czyli od 2002r. ;))