DEPESZWIZJA - SEZON 3
-
Hien
Potwierdzam, Seba nie dał zera
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
tez potwierdzam
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
No kochani, nie ułatwiacie roboty, nadal czekam na cztery osoby.
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Zamulańsko trwa w najlepsze
-
Hien
Żeby dodać pikanterii, nawet Wuja mi już wysłał głosy.
-
mintaj
dawać zalegacze bo wam rozpierdole wspomagacze
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
dawać zalegacze bo wam rozpierdole wspomagacze
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Dragon
I to od razu z dubeltówki dwururki, także uważajcie na siebie tam
-
Hien
Mam komplet, ok 22 będzie track reveal
-
Hien
1. LIVV – The Cure – Boys Don’t Cry
2. MENTOS – No Limits – On the River
3. MURZYN – Primal Scream - Damaged
4. HIEN – Dead Sea Navigators – Funeral in Berlin
5. SHODAN – Porcupine Tree - Sentimental
6. DRAGON - Nourished by Time - Poison-Soaked
7. DEV - Xeno and Oaklander - A World Without Sun
dobranoc, widzimy się jutro o 21.
2. MENTOS – No Limits – On the River
3. MURZYN – Primal Scream - Damaged
4. HIEN – Dead Sea Navigators – Funeral in Berlin
5. SHODAN – Porcupine Tree - Sentimental
6. DRAGON - Nourished by Time - Poison-Soaked
7. DEV - Xeno and Oaklander - A World Without Sun
dobranoc, widzimy się jutro o 21.
-
mintaj
Trafiłem jedną osobę 8)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
A nawet i nie.
-
Dragon
Mój brak typów bardzo skuteczny
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Mentos bardzo ładnie, trochę szkoda że nie wrzucił tego jak byłem w Gdyni przez tydzień...
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Hien
Dobry wieczór i tak dalej. Poprowadziłem tę edycję jako dobry kolega, ze względu na to, że Seba Mentos Mintajowicz chciał przez jeden tydzień mieć życie, i nawet fajnie się złożyło, bo i temat mój. Dobrze zatem było mieć kontrolę nad wynikami, wank wank. Nie przedłużajmy, bo to nie Małe Wiadomości DD. Zaczynamy od głosów moich.
Tak zatem po pierwszej serii głosów prowadzącego, na prowadzeniu jest Murzyński Jan. Zobaczymy jak długa Wujas utrzyma wysoką pozycję, zobaczymy też czy Sebie uda się jednak wspiąć wyżej. Na końcu Diwołszonaj ze swoim lekko out of place numerem.
KLASYFIKACJA5 pkt – utwór 3
4 pkt – utwór 5
3 pkt – utwór 6
2 pkt – utwór 1
1 pkt - utwór 2
0 pkt – utwór 7
5 pkt – piękny jest ten numer Primal Scream, wręcz nie wiedziałem gdzie go umieścić, bo wszystko w jego orbicie traciło. Ostatecznie wziąłem ten obowiązek na prowadzących. Jesiennie, z klasą i jak najbardziej smutnopańsko.
4 pkt – nie będę z siebie idioty robił i spuszczał punktowo Wilsona, tylko dlatego, że znam tego dyskografię lepiej niż on. Wchodzi w jesień proszę państwa, a Steven Steve Steven Steven WU, to klasyka smutnopanostwa. Tak trzeba żyć, tak trzeba być smutnym.
3 pkt – numer Dragonowskiego mnie od początku zaintrygował, małe, krótkie, ale klimatyczne.
2 pkt – urocza propozycja i szczerze mówiąc, pod tym kątem chyba najlepsza w edycji. Bez jakiegoś nadmuchanego tryhardowania. Doceniam wielce jako fan The Cure.
1 pkt – propozycja Seby bardzo ciekawa i w zasadzie fajna, ale o chamskim ejtisowym brzmieniu, które mnie odrzuca. W innej edycji by mogło być lepiej, ale przeciwnicy za dobre kawałki dawali.
0 pkt – SORRY MUSIAŁ. Przy tych 7raczkach, jeden urodził się upośledzony. Miał być chłopiec, a urodziła się dziewczynka. Trudno niestety ukryć rozczarowanie, mimo że dziewczynka nie tak zaś brzydka, ale jednak brzydsza od reszty.
Kod: Zaznacz cały
1. MURZYN – Primal Scream - Damaged - 5 pkt.
2. SHODAN – Porcupine Tree - Sentimental - 4 pkt.
3. DRAGON - Nourished by Time - Poison-Soaked - 3 pkt.
4. LIVV – The Cure – Boys Don’t Cry - 2 pkt.
5. MENTOS – No Limits – On the River - 1 pkt.
DEV - Xeno and Oaklander - A World Without Sun – 0 pkt.
HIEN – Dead Sea Navigators – Funeral in Berlin - 0 pkt.
-
mintaj
kruci nawet ziobry nie dostane
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
Skoro Murzyn prowadzi, to czas aby on sam zabrał głos.
Po głosach prosto na Nowego Bełchatowianu, zostaliśmy podzieleni na pary, jak w przedszkolu oraz mamy nowych liderów, a są to SEBA oraz SMOKU. Tak czułem, że Mentos nie będzie długo zwiedzał dołu tej drabinki, a Dragon bardzo konsekwentnie oceniany, również się wybija (a równość ocen, to recepta na sukces w tej grze). Jaca nie spadł daleko, bo jedynie punkt niżej, ale miejsce dzieli z Wujasem, który pomimo chamsko niskiej punktacji od Jacy, trzyma się doskonale. Ja otrzymałem pierwsze punkty i zrównałem się z Liv. Na szarym końcu Divołszonal bez pary.
KLASYFIKACJA1 - miałem trochę hejtować za wrzucanie takiego oklepanego przeboju ale ostatecznie z sympatii dam 2 pkt.
2 - kurde zakochałem się w tej siermiężnej produkcji, jakiś ejtisowy obskjur chyba, daję maksa 5 pkt.
3 - ja se wrzuciłem ładną balladę Primal Scream z albumu Screamadelica, jest tam parę fajnych numerów i to byłby pewnie drugi czy trzeci kawałek z niej który bym Wam próbował sprzedać w bestce. W ogóle wróciwszy do niej teraz ta gitara na początku MOCNO mi kogoś przypomina, ciekawe czy ktoś jeszcze będzie miał podobne skojarzenia...
4 - dobry numer, tu od początku podejrzewam Hiena, ciekawe czy to jego, dam 4 pkt.
5 - Porcupine Tree "Sentimental", nie znałem to teraz nadrabiam. Ja "Normal" polubiłem po czasie grubo więc totalnie nie zwróciłem uwagi że pisaliście też o tym kawałku jak były recki. Co ciekawe narzekałem przy "Normal" na ostrzejsze zagrywki gitarowe i teoretycznie ten numer teraz powinienem lubić bardziej ale... tak nie jest. Może paradoksalnie działa u mnie siła sentymentu, hy. Nie wiem już co było pierwsze ale teraz "Sentimental" brzmi dla mnie jak popłuczyny po "Normal". Obstawiam że to wrzuta Wuja. 1 pkt.
6 - w sumie spoko numer ALE ZA KRÓTKI, co to ma się znaczyć, nie idzie się tym nacieszyć, niestety tylko 3 pkt.
7 - sorry, smutni Panowie górą, 0 pkt.
1. DRAGON - Nourished by Time - Poison-Soaked - 6 pkt.
MENTOS – No Limits – On the River - 6 pkt.
3. MURZYN – Primal Scream - Damaged - 5 pkt.
SHODAN – Porcupine Tree - Sentimental - 5 pkt.
5. LIVV – The Cure – Boys Don’t Cry - 4 pkt.
HIEN – Dead Sea Navigators – Funeral in Berlin - 4 pkt.
7. DEV - Xeno and Oaklander - A World Without Sun – 0 pkt.
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Biedny nawet w tabeli sam
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Hien
Za dużo tych remisów, powiadam wam. Pora zatem aby głos zabrał i głosy rozdał, nasz urlopujący prowadzący - MENTOS.
Dodam tylko, że Mentos nawet Wujka nie trafił, bo akurat plik dawałem ja, ze swoich zbiorów, bo Wujek ma kretyński zwyczaj wysyłania numerów w wiadomości głosowej...
Znowu remis, ale za to jaki. WUJA pędzi na równi z Dragonowiczem, obaj z 10 pktami. Czuję jednak murzyński oddech na plecach, zaś Murzy, czuje słabnący oddech Seby. Prawie koło Seby, jestem ja, prawie koło mnie truchta Livv. Pierwsze punkty dla Musiała, ale i tak ledwo lewituje ponad dnem.
KLASYFIKACJA5 pkt. - 5
4 pkt. - 6
3 pkt. - 3
2 pkt. - 7
1 pkt. - 4
No Limits to jedno z moich totalnie randomowych odkryć - dowiedziałem się o tym zespole jakieś 2 tygodnie temu, podczas czytania o serialu Radio Romans na filmpolski. Mój niezbyt lotny móżdzek pierwotnie założył, że to był eurodance czy coś pokrewnego i z ciekawości postanowiłem to sprawdzić. To, że okazało się, że NIECO się pomyliłem, było jednym z przyjemniejszych rozczarowań ostatnich dni. Generalnie jestem w stanie polecić cały album, bo dużo tam naprawdę spoko piosenek, ale pewnie stwierdzicie, że jakiś Williams lepszy czy coś.
Generalnie to bardzo wyrównana edycja i tak prawdę powiedziawszy to jedyne jajco dawałem tu z bólem serca, zwłaszcza, że daję je The Cure. No ale nic nie poradzę na to, że nie jestem jakimś arcyfanem tego kawałka.
Punkcik dla czwórki, która w sumie jest poprawna, ale to wszystko co mogę o niej powiedzieć. Siódemka jest intrygująca, to jedna z tych ciekawostek, które nie drażnią, a nawet coś w sobie mają i można do nich wrócić. Trójka brzmi mi cholernie znajomo i czekam z wypiekami do ogłoszenia wyników, bo doskonale wiem czyje to, ale mam to na końcu języka i chcę ujrzeć swoją minę, gdy się tego dowiem.
Na szóstkę najpierw mehnąłem, ale szybko mnie urzekła. Ja chyba wiem kto to i jak to jest ten ktoś, o kim myślę, to wezmę i sprawdzę go prędzej niż później TERAZ NAPRAWDĘ. Niemniej i tak ustępuje miejsca PORKOM w jakości rip z kasety magnetofonowej.
Moje typy
1 - Murzyn - nikt inny mi do tego kawałka nie pasuje SORRY JACA
2 - jakiś debil
3 - Hien - esencja jego core'u
4 - Dev, bo mi się kojarzy z nim
5 - Shodan, tu poznałem po jakości pliku…
6 - Młoda, koleżanki jej pokazały na przerwie
7 – Dragon
1. DRAGON - Nourished by Time - Poison-Soaked - 10 pkt.
SHODAN – Porcupine Tree - Sentimental - 10 pkt.
3. MURZYN – Primal Scream - Damaged - 8 pkt.
4. MENTOS – No Limits – On the River - 6 pkt.
5. HIEN – Dead Sea Navigators – Funeral in Berlin - 5 pkt.
6. LIVV – The Cure – Boys Don’t Cry - 4 pkt.
7. DEV - Xeno and Oaklander - A World Without Sun – 2 pkt.
Znowu remis, ale za to jaki. WUJA pędzi na równi z Dragonowiczem, obaj z 10 pktami. Czuję jednak murzyński oddech na plecach, zaś Murzy, czuje słabnący oddech Seby. Prawie koło Seby, jestem ja, prawie koło mnie truchta Livv. Pierwsze punkty dla Musiała, ale i tak ledwo lewituje ponad dnem.