[kultura] Kultowe filmy sensacyjne
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Re: Kultowe filmy sensacyjne
Nie lubię Psów i nie cierpię Lindy. 
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
dziwne że jakoś wcześniej tu nie zajrzałem bo lubię tego typu filmy, moi faworyci to:
Ojciec chrzestny 1, 2 i 3
Leon zawodowiec
Gorączka
Scarface, czyli w polskiej wersji - Człowiek z blizną (co za rola, co za gra aktorska, eh...
)
Psy 1 i 2 (cześć pierwsza to mój ulubiony polski film - bo kończy się wg mnie realniej niż cz. 2, końcówka dwójki mnie lekko zaskoczyła/zawiodła)
Boyz-N-The-Hood, czyli Chłopaki z sąsiedztwa (zdecydowanie mój ulubiony "czarny" film, przejmujący jak dla mnie, z jedną z najsmutnieszych scen kinowych jakie znam, zawsze mnie dołuje na maxxx)
Menace II Society (Zagrożenie dla społeczeństwa - takie tłumaczenie podpowiada Wiki)
Życie Carlita (tak, Pacino to mój ulubiony aktor
)
Serpico (też jeden z jego najlepszych filmów)
Ojciec chrzestny 1, 2 i 3
Leon zawodowiec
Gorączka
Scarface, czyli w polskiej wersji - Człowiek z blizną (co za rola, co za gra aktorska, eh...
Psy 1 i 2 (cześć pierwsza to mój ulubiony polski film - bo kończy się wg mnie realniej niż cz. 2, końcówka dwójki mnie lekko zaskoczyła/zawiodła)
Boyz-N-The-Hood, czyli Chłopaki z sąsiedztwa (zdecydowanie mój ulubiony "czarny" film, przejmujący jak dla mnie, z jedną z najsmutnieszych scen kinowych jakie znam, zawsze mnie dołuje na maxxx)
Menace II Society (Zagrożenie dla społeczeństwa - takie tłumaczenie podpowiada Wiki)
Życie Carlita (tak, Pacino to mój ulubiony aktor
Serpico (też jeden z jego najlepszych filmów)
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Hien
Mocno masz gust nastawiony na kino gangsterksie, to już w zasadzie nie jest zwykła sensacja 
A ja staram sobie od jakiegoś czasu przypomnieć tytuł jednego filmu z irlandzką mafią w tle, i nie mogę sobię przypomnieć
A dobry był i lubiłem...
A ja staram sobie od jakiegoś czasu przypomnieć tytuł jednego filmu z irlandzką mafią w tle, i nie mogę sobię przypomnieć
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
stripped
Święci z Bostonu?
-
Rajca
Worzonko? 
-
wojtek_krakow
- Ulubiony utwór: Rush
Stripped - Pacino ulubiony aktor mówisz? To gdzie na liście Insomnia?
Nie oglądałeś czy się nie podoba?
tylko przed siebie
-
stripped
2 razy się zabierałem i nigdy chyba nie obejrzałem w całości. Bo ten film jest DZIWNY 
-
wojtek_krakow
Może dziwny
,ale dla mnie ma jedną wadę, jest przewidywalny i niczym nie zaskakuje, choć mimo to trzyma w napięciu bo czekasz do końca aż coś się wydarzy, ale za cholerę nic
,ale tak serio, dobry film.
tylko przed siebie
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
O której Insomnii mówicie? ;p Obejrzałem obydwie, i uważam że wersja z Pacino jednak rządzi. A i Williams pokazał, że nie jest jedynie aktorem komediowym. Wybitna kreacja dwóch panów. I Swank w tle. Miodzio!
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Hutnik
dla mnie to RAMBO I, RAMBO II, RAMBO III, RAMBO IV, RAMBO V, RAMBO VI, RAMBO VII, i RAMBO XVII.
W przypływach jeszcze Brudny Harry a ze seriali Kojak
W przypływach jeszcze Brudny Harry a ze seriali Kojak
-
Hien
W te święta będzie, całe szczęście, "Szklana Pułapka" 
Bałem się, że wytną mi taki numer jak trzy lata temu kiedy jej nie było, albo dadzą po świętach, albo dadzą inną część (też je uwielbiam ale jednak jedynka to jedynka, w święta to musi być ona), itd.
Na szczęście 25 grudnia, wieczorem, zasiądę tradycyjnie i obczaję ten film po raz setny, z tą samą podjarą jaka towarzyszyła mi za pierwszym razem, lata świetlne temu.
Obok barszczyku i choinki, to świąteczny mus musów
Bałem się, że wytną mi taki numer jak trzy lata temu kiedy jej nie było, albo dadzą po świętach, albo dadzą inną część (też je uwielbiam ale jednak jedynka to jedynka, w święta to musi być ona), itd.
Na szczęście 25 grudnia, wieczorem, zasiądę tradycyjnie i obczaję ten film po raz setny, z tą samą podjarą jaka towarzyszyła mi za pierwszym razem, lata świetlne temu.
Obok barszczyku i choinki, to świąteczny mus musów
-
Choin
- Ulubiony utwór: Living On Video
Na szczescie w wigilie bedzie KEVIN !! Moj boze, nawet nie chce sobie wyborazac swiat bez Kevina, chyba by mi pierozki z kapusta nie podeszly 
Jadwiga, Jadwiga, dotknij mego dźwiga
/ http://www.lastfm.pl/user/choin
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Ja zawsze czekam na świąteczną gorączkę z Arnim. Nie pamiętam roku, żeby tego filmu w okolicach grudnia nie było.
W ogóle uwielbiam Arnoldzika w komediach.
W ogóle uwielbiam Arnoldzika w komediach.
-
Hien
No Cię niestety muszę zmartwić. Wprawdzie program tv na święta przejrzałem dosć pobierznie, to świątecznej gorączki nie widziałem na żadnym "wiodącym" kanale. W ogóle brakuje Arniego w te święta.
Ja go jakoś słabo łykam w komediach.
Jak byłem mały to lubiłem "Gliniarza w przedszkolu" ale kiedy to było.
Jednak Terminator, Predator, Commando, Conan... to są filmy.
Apropos Kevina (który jak nic podchodzi pod kino sensacyjne a nawet sci-fi, ile można dostać w ryj?) to oglądając ten film rok czy dwa lata temu w święta (oczywiście po raz milionowy), zauważyłem, że przy każdej okazji, mam ochotę zobaczyć jak tego gnojka łapią i wsadzają mu palnik w dupę. Jak będe miał dziecko to się parę razy zastanowię zanim pozwolę mu to oglądać, cholera wie co mu jeszcze do głowy przyjdzie
Nie odpuszczą nam do tego Alexa samego w domu (nudny). Na szczęście dali spokój z Kevinem 4, odbębniłem ten film z ciekawości ale to była droga przez rozpalony węgiel...
Ja go jakoś słabo łykam w komediach.
Jak byłem mały to lubiłem "Gliniarza w przedszkolu" ale kiedy to było.
Jednak Terminator, Predator, Commando, Conan... to są filmy.
Apropos Kevina (który jak nic podchodzi pod kino sensacyjne a nawet sci-fi, ile można dostać w ryj?) to oglądając ten film rok czy dwa lata temu w święta (oczywiście po raz milionowy), zauważyłem, że przy każdej okazji, mam ochotę zobaczyć jak tego gnojka łapią i wsadzają mu palnik w dupę. Jak będe miał dziecko to się parę razy zastanowię zanim pozwolę mu to oglądać, cholera wie co mu jeszcze do głowy przyjdzie
Nie odpuszczą nam do tego Alexa samego w domu (nudny). Na szczęście dali spokój z Kevinem 4, odbębniłem ten film z ciekawości ale to była droga przez rozpalony węgiel...
-
wojtek_krakow
Keviny, Szklane pułapki, Arnoldzik...zapowiadają się pyszne święta!
Ja jeszcze chce do tego Dzień Świstaka...
Ja jeszcze chce do tego Dzień Świstaka...
tylko przed siebie
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
A czy napisal juz ktos ze takim prawdziwym kultowym filmem jest tez Matrix? Uwielbiam. Jednak top to bezwzglednie Zadlo.
Enjoy The Silence
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Starosc nie radosc. Najpierw znalazlem temat, wiec walnalem wpis po ledwie pobieznym przejrzeniu. Tymczasem Matrix i Zadlo sam wczesniej wpisalem 
Enjoy The Silence
-
devotional
[/i]Szklana pułapka[/i] ... obejrzałem w te swięta po raz 50 (w ogóle ;p) i cholera ... ten film CIĄGLE wymiata, chociaż to TYLKO Bruce Willis.
-
Hien
E tam "tylko", dla Bruce'a nawet bym kupił wódkę 
-
devotional
Cóż, częsc 4, którą widziałem w kinie to chyba jeden z najbardziej widowiskowych filmów akcji ostatnich lat, i powiem, że na tle innych, wypadających dosc blado kontynuacji przeróżnych serii, ten film się zajebiscie broni. Daje czadu.