Radio Maryja
-
_precious_
- Ulubiony utwór: Barrel of a Gun
Proponuje zapoznać sie z treścią TEGO artykułu .
-
Vermidu
- Ulubiony utwór: WIMS
Jak słuchać radia - to tylko Radia Maryja, zamiast oglądać demoralizujące i szatańskie filmy w tv - podziwiajmy program telewizji TRWAM.
A w niedzielę rytualne spacery do kościoła, aby wpłacać odpowiednie sumy na siedzibę ks. Rydzyka
.
Prosty plan, a sprawia moherom tyle radości
.
A w niedzielę rytualne spacery do kościoła, aby wpłacać odpowiednie sumy na siedzibę ks. Rydzyka
Prosty plan, a sprawia moherom tyle radości
-
obi
- Ulubiony utwór: Halo
-
shodan
Jak słyszę którąś z nazw: Radio Maryja, ojciec dyrektor Tadzio R. czy ks. Heniu J. to mnie od razu telepie i bezwiednie szukam wzrokiem siekiery czy innego niebezpiecznego narzędzia. W ogóle na dźwięk słowa "ksiądz" to mnie telepie.
A jestem wierzący - to tak podkreślam, żeby nie było, że może jestem satanistą czy heretykiem.
A jestem wierzący - to tak podkreślam, żeby nie było, że może jestem satanistą czy heretykiem.
-
Bartini
To ostatnie zdanie brzmi tak kretyńsko, że nie mogę tego skomentować.
Czegoś takiego jak "heretycy" nie ma.
Czegoś takiego jak "heretycy" nie ma.
-
olz
- Ulubiony utwór: in your room
Zmowiliscie sie dzis chyba wszyscy zeby mi humor poprawic 
I want your touches to scar me so I'll know where you've been
-
Depechka
- Ulubiony utwór: In Your Room
Rydzu to powazny przestepca ,zlodziej jakich malo ale co tu sie dziwic ,panstwo mu pozwala to on ciagle robi je w balona jak sie tylko da. A radio(aktywne)..radio maryja to tylko zeruje na tych glupich staruszkach zwlaszcza a rydzu sie cieszy 
-
johndoll1
Chyba wszyscy mamy takie samo zdanie.
na temat radyjka co ma ryja za dyrektora.
-
deserve
- Ulubiony utwór: the love thieves
Jestem zdecydowanie wierzący i praktykujący
Kocham Boga i Kościół
Ale radio maryja to:
chu...ostwo
idiotyzm
debilizm
propagacja nienawiści
Amen
Ale radio maryja to:
Amen
-
shodan
No więc jak nie możesz tego skomentować, to po co komentujesz i robisz ze mnie kretyna? Zanim zaczniesz kogoś obrażać to zajrzyj najpierw do encyklopedii.Bartini pisze:To ostatnie zdanie brzmi tak kretyńsko, że nie mogę tego skomentować.
-
_precious_
- Ulubiony utwór: Barrel of a Gun
Nie gniewaj się @shadon , ale to co napisałeś to jest kretynizm
jeszcze raz dodam - bez obrazy 
-
Bartini
Ucięło mi "nie" pomiędzy "tego" a "skomentować". Poza tym bez zmian 
-
shodan
Nie gniewam się na nikogo, ale nie wiem nadal o co wam chodzi. Bartini pisze, że nie ma czegoś takiego jak heretyk. Więc cytuję z pierwszej lepszej encyklopedii:
heretyk 1. religiozn. osoba głosząca poglądy religijne sprzeczne z dogmatami religii panującej. 2. głosiciel zbyt śmiałych poglądów, nieuznawanych przez opinię powszechną.
Hasło opracowano na podstawie „Słownika Wyrazów Obcych†Wydawnictwa Europa, pod redakcją naukową prof. Ireny Kamińskiej-Szmaj, autorzy: Mirosław Jarosz i zespół. ISBN 83-87977-08-X. Rok wydania 2001.
heretyk 1. religiozn. osoba głosząca poglądy religijne sprzeczne z dogmatami religii panującej. 2. głosiciel zbyt śmiałych poglądów, nieuznawanych przez opinię powszechną.
Hasło opracowano na podstawie „Słownika Wyrazów Obcych†Wydawnictwa Europa, pod redakcją naukową prof. Ireny Kamińskiej-Szmaj, autorzy: Mirosław Jarosz i zespół. ISBN 83-87977-08-X. Rok wydania 2001.
-
Bartini
bo nie ma już czegoś takiego jak "religia panująca"
-
DT
w Polsce?
fu..'em and their law
-
shodan
Ok mniejsza z tym czy jest jakaś religia panująca i heretycy, czy też nie (słabo się znam na tych rzeczach). Niektórych z was na studiach zapewne uczą takich rzeczy, więc jesteście na bieżąco - ja lata szkolne mam już dawno za sobą. W każdym razie myślałem, że wiadomo o co chodzi. Pozdrawiam 
-
Erwartungen
chodzi tylko o to, że wymieniłeś po przecinku satanistów i heretyków.. w przypadku tych pierwszych wiadomo o kogo chodzi i kogo czczą, w przypadku tych drugich już nie do końca, gdyż jest to określenie "mobilne"; dla mahometan heretykiem będzie ktoś kto w ichniej świątyni zacznie głosić katolickie prawdy wiary
i w tym sensie nie ma heretyków - jako jednej ukierunkowanej wiary, a nie w sensie stricte językoznawczym. Stąd nieporozumienie 
-
DT
ale w temacie o Radio Maryja chyba wiadomo o jaką religie chodzi i można to jakoś powiązać
fu..'em and their law
-
shodan
Dzięki Erw za wyjaśnienie ale zostawmy już ten temat. Choć jak napisał d2t6 - można się było domyśleć o co mi chodziło, a nie dzielić włos na czworo.