Fotografia, nasza twórczość, nasze zdjęcia

Awatar użytkownika
slick
Ulubiony utwór: Everything Counts

Post 13 wrz 2006 17:44

Testowalem sobie mozliwosci super makro i wyszlo mi to:

Obrazek

W corelu jeszcze tylko dodatkowo wyostrzylem 2x100% i zmienilem lekko barwe. Wiem, ze zaraz poleca bluzgi ale mi sie podoba.
Awatar użytkownika
Erwartungen

Post 13 wrz 2006 18:04

gwarantuje Ci że w niedalekiej przyszłości osiągniesz więcej w makro :)

bo póki co moje "małe srebrne gówno" na pewno nie jest gorsze ;) później ew zamieszczę, teraz wychodzę
Awatar użytkownika
pimpf_101

Post 30 wrz 2006 11:08

Erwartungen pisze:gwarantuje Ci że w niedalekiej przyszłości osiągniesz więcej w makro :)

bo póki co moje "małe srebrne gówno" na pewno nie jest gorsze ;) później ew zamieszczę, teraz wychodzę
Ten człowiek ma chorobe na tym punkcie. Na tym i na punkcie swojego Soniacza. Nawet, jeśli obok Soniacza postawiono by nowiutką Nokię, on znalazłby SZEREG cech, świadczącyh o wyższości jego murzyńskiego gówna nad nowym modelem. To kwestia dumy i honoru. Z aparatem to samo. Kupił PRZEGÓWNIANY amatorski aparat, ale kiedy to do niego doszło, zaczął szukać po wszystkich dostepnych forach, kto ma jeszcze większy złom. Kiedy takową osobę znajduje, to nadyma się jako Rysio z Klanu i zaczyna się WODOPÓJ zachwytów nad jego sprzętem w porównaniu do przykładowo aparatu fotograficznego KONICA z 1943 roku, którego ktoś prezentuje w topiku - "antyki, kolekcje".
Awatar użytkownika
Iwonka

Post 30 wrz 2006 11:42

bez komentarza
Awatar użytkownika
Erwartungen

Post 01 paź 2006 05:09

kupowałem aparat pół roku.. i błędu nie zrobiłem. mały kompakt, a makro porządne, filmy z zoomem, i ustawianie iso dla filmów (!) to oczywiście dane dla innych bo Ty prawdopodnie nie wiesz o czym mówię :)

a Ty kupuj praktikę :lol:

do Sony się przywalił... no własnie widać Twoje amatorstwo, jak możesz porównywać telefon do aparatu? telefon ma dzwonić i koniec, poproś Kryzysa to Ci zrobi :)

Sony jest WYSTARCZAJACY i koniec dyskusji.
Awatar użytkownika
pimpf_101

Post 01 paź 2006 10:22

Erwartungen pisze:kupowałem aparat pół roku.. i błędu nie zrobiłem. mały kompakt, a makro porządne, filmy z zoomem, i ustawianie iso dla filmów (!) to oczywiście dane dla innych bo Ty prawdopodnie nie wiesz o czym mówię :)

a Ty kupuj praktikę :lol:

do Sony się przywalił... no własnie widać Twoje amatorstwo, jak możesz porównywać telefon do aparatu? telefon ma dzwonić i koniec, poproś Kryzysa to Ci zrobi :)

Sony jest WYSTARCZAJACY i koniec dyskusji.
Rusz tym swoim spasłym mózgiem. Chodzi o pewien schemat, tak samo podchodzisz do swego aparatu jak komóry.

I zdechne chyba.. telefon ma przede wszystkim dzwownić tak? No przecież te słowa w Twoich ustach to chyba prowokacja. Przecież to ja kupiłem bylejakiego alcatela, bo jest mały i działa. I tyle. A Ty (co można sprawdzić w odpowiednim topiku) chwaliłes się, że wgrałeś jakieś gry, Sudoku, że jakieś tapetki masz i inne cuda w tym swoim złomie :lol:
Awatar użytkownika
Erwartungen

Post 01 paź 2006 11:23

pimpf_101 pisze:. Przecież to ja kupiłem bylejakiego alcatela, bo jest mały i działa. I tyle.
no teraz to jest kpina do potęgi. Alcatel mały i działa i WYSTARCZY ?? :lol::lol: to JAKIM PRAWEM kupujesz inny i przedstawiasz mi jego zalety? A dlaczego o nowym milczymy? :lol: czyżby simlock nie chciał się zdjąć? I zgrywamy teraz wielkiego minimalistę że alcatel mały i wystarcza, bo nieudany zakup zmusił do używania starego telefonu :lol:
Awatar użytkownika
pimpf_101

Post 01 paź 2006 16:09

No kretyn.. alcatela wymieniam tylko dlatego ze się dosłownie sypie. A ten jak powiedziałeś "nowy" telefon ma dwa lata i kosztował BAGATELA 59 zeta. Gdyby alcatel nie wyłaczał się czasem bez powodu to wcale bym go nie zmieniał.

A simlockiem zajmę się dopiero teraz, bo przez sesje nie miałem do tego głowy. Swoją drogą, te moje pseudo-nowe cacko roznosi jak w pył twojego soniacza :).
Awatar użytkownika
olz
Ulubiony utwór: in your room

Post 29 lis 2006 17:32

mam problem :roll:
w sumie to nie sadze, zebyscie mieli mozliwosc mi pomoc, no ale... ;)
musze wymyslic temat pracy na drugi etap olimpiady z historii sztuki.... na jutro :| i podac bibliografie.
myslalam o czyms zwiazanym z fotografia, jako ze jest mi to najblizsze, ale mam kompletna pustke, jesli chodzi o temat :|
moze ktos cos podobnego pisal, czyms takim sie zajmowal? albo moze ktos ma duzo materialow na taki temat? bylabym bardzo wdzieczna :)
I want your touches to scar me so I'll know where you've been
Awatar użytkownika
olz

Post 29 lis 2006 19:18

juz wybralam, i teraz znow kieruje prosbe do was :twisted:

jakiekolwiek materialy o Warholu i Lachapelle'u beda mile widziane :)
Awatar użytkownika
EveS
Ulubiony utwór: Never Let Me Down Again

Post 29 lis 2006 19:29

Czy aby nie za bardzo ryzykowny temat? Tam w komisji siedzą skapcaniałe dziady-tradycjonaliści, dla których największą awangardą jest temat o nabistach :lol:

W liceum moja bardzo dobra koleżanka poległa przez 'głupi' dla komisji temat "Szczury w malarstwie i rzeżbie", bo komisja (składająca się notabene z profesorów) w życiu nie słyszała o niektórych prezentowanych przez nią artystach :o
Awatar użytkownika
olz

Post 29 lis 2006 19:37

ja o tym wszystkim wiem, ale.... po prostu nic innego mi do glowy nie przychodzi ;) a nie zalezy mi na tym az tak bardzo, zeby przygotowywac cos, co mnie <i>srednio</i> interesuje, a potem jeszcze uczyc sie tego na pamiec :/
Awatar użytkownika
EveS
Ulubiony utwór: Never Let Me Down Again

Post 29 lis 2006 23:50

Racja, racja... W sumie oryginalność jest nietolerowana na każdej olimpiadzie, wszędzie znajdą się stare tłumoki które kiedyś tam dostały tytuły naukowe, ale obecnie nic nie robią w swoim środowisku naukowym :x Lepiej jest jednak zrobić coś po swojemu, aniżeli zmuszać się do czegoś, czego się nie lubi.
Awatar użytkownika
cavu

Post 29 lis 2006 23:55

parę moich foteczek ;)

costa brava
Obrazek

wiadomo ;)
Obrazek

okolice san diego
Obrazek

nevada
Obrazek

frankfurt
Obrazek

manhattan
Obrazek

i na koniec okęcie wczoraj
Obrazek
Awatar użytkownika
olz

Post 01 gru 2006 18:17

EveS pisze:Racja, racja... W sumie oryginalność jest nietolerowana na każdej olimpiadzie, wszędzie znajdą się stare tłumoki które kiedyś tam dostały tytuły naukowe, ale obecnie nic nie robią w swoim środowisku naukowym :x Lepiej jest jednak zrobić coś po swojemu, aniżeli zmuszać się do czegoś, czego się nie lubi.
rozmawialam dzis o tym z babka, ktora przygotowuje mnie do olimpiady, i powiedziala, ze teraz ludzie w komisji sie troche zmienili. jesli nie masz ciekawego tematu, zaczynaja ziewac, rozmawiac ze soba i wymieniac uwagi, dotyczace np. cen benzyny :lol:
Awatar użytkownika
olz

Post 14 gru 2006 20:56

wiem, ze to nie jest forum fotograficzne ani nic z tych rzeczy, ale sprobuje :roll:
[nie chce mi sie na razie rozpisywac na jakichs CanonBoardach i tym podobne].

mam <i>malutki</i> :/ problem z obiektywem [Tamron 28-80]. na manualu wszystko jest w porzadku, ale na AFie... kompletna porazka :roll: wiecznosc zajmuje zlapanie ostrosci, a przy tym cos tak dziwnie chrobocze :| mam wrazenie, ze to odlglos listkow przeslony, ale nie mam 101% pewnosci.
swoje pytanie kieruje oczywiscie do osob, ktore kiedykolwiek korzystaly z lustrzanek w swoim zyciu :) ktos sie spotkal z takim problemem? czy da sie cos z tym zrobic, nie zanoszac do seriwsu?

z gory dzienks :)
Awatar użytkownika
satelitka
Ulubiony utwór: I Feel You

Post 22 gru 2006 20:03

Obrazek

Jedno z podwórek warszawskiej starej pragi.
Awatar użytkownika
olz

Post 03 lut 2007 11:25

no... nareszcie moge sie pochwalic :>

Obrazek

moje :bouncy:
Awatar użytkownika
evlina

Post 03 lut 2007 21:27

no a mnie w ZPAFie uczyli ze zdjęcie bez ramki jest nie skończone... tyle że biała mogłaby być nieco cieńsza

:)
Awatar użytkownika
obi
Ulubiony utwór: Halo

Post 03 lut 2007 22:17

evlina pisze:no a mnie w ZPAFie uczyli ze zdjęcie bez ramki jest nie skończone... tyle że biała mogłaby być nieco cieńsza

:)
Nakładli Ci pewnie jeszcze wiele innych bzdur do głowy :) Najważniejsze jest to czy dane zdjęcie jakoś działa na odbiorcę. Możesz zrobić wyjebaną fotkę super aparatem która będzie budzić obrzydzenie.

Bo będzie na nim np. Doda.

A czarna ramka może być ? To proszę, fotka z mojej starej sesji:

Obrazek