em. pisze:Ja też i gówno mi z tego przyszło.slick pisze:Ale przynajmniej szczerze odpowiedziales
[kultura] Dr. House
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Re: Dr. House
-
The Darkest Star
bo tu chyba nie o serial i jego fabułę się rozchodzi.. tylko o skomplikowaną osobowość faceta, o jego cudowne chamstwo i równie podniecającą ironię i sarkazm ukryty w każdej wypowiedzi..
sam serial to bajka jakich mało. podejrzewam, że scenarzysta musi łykać ciekawe prochy albo po prostu ma facet fantazję..
w każdym razie przypadki są zmyślone, tak zagmatwane, że czasem głowa od nich boli..
ale nie sam pomysł jest fenomenem a stworzona kreacja aktorska..
bo świat kocha chamstwo. ubrane w ładny House'owy kubraczek jest w sam raz do przełknięcia dla pierwszego lepszego odbiorcy..
jeden powie- nuda.
a drugi będzie zachwycony.. ale nie tym, że w odcinku ktoś ukazuje przypadek faceta, który czetry razy umiera i powraca do życia tylko własnie kulawego chama, który ma w sobie tyle wdzięku, że to aż boli.. jest tak chamski, że aż uroczy..
sam serial to bajka jakich mało. podejrzewam, że scenarzysta musi łykać ciekawe prochy albo po prostu ma facet fantazję..
w każdym razie przypadki są zmyślone, tak zagmatwane, że czasem głowa od nich boli..
ale nie sam pomysł jest fenomenem a stworzona kreacja aktorska..
bo świat kocha chamstwo. ubrane w ładny House'owy kubraczek jest w sam raz do przełknięcia dla pierwszego lepszego odbiorcy..
jeden powie- nuda.
a drugi będzie zachwycony.. ale nie tym, że w odcinku ktoś ukazuje przypadek faceta, który czetry razy umiera i powraca do życia tylko własnie kulawego chama, który ma w sobie tyle wdzięku, że to aż boli.. jest tak chamski, że aż uroczy..
-
Fen.
Scenarzysta najpewniej łyka vicodin 
Here's where the fun begins.
-
The Darkest Star
oj, myślę, że musi czymś mocnym go jeszcze zapijać 
tak, że go potem drzewa gonią..
macie dzieci ciasteczka z ekstazą
tak, że go potem drzewa gonią..
macie dzieci ciasteczka z ekstazą
-
Hien
W tym własnie rzecz, że nie są.The Darkest Star pisze:w każdym razie przypadki są zmyślone, tak zagmatwane, że czasem głowa od nich boli..
Ten serial został zainspirowany prawdziwymi przypadkami, które trafiły się jednej osobie na tysiąc lat, ale faktycznie istniały i zostały opisane.
Medyczne wpadki w Housie, tyczą się głównie błędów diagnostycznych, ale same choroby są prawdziwe i to jest zajebiste
Uwielbiam House'a, to Hawkeye Pierce upgrade'owany o kilka leveli.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
The Darkest Star
aj, wiedziałam, że się doczepisz, bratku 
nie o to mię chodziło. że prawdziwe są to wiem tylko przebieg ich leczenia czy diagnozowania jest z dupy wzięty bo nikt normlany nie zachowałby się jak House.. narażajac życie pacjenta.. tutaj aż bije fantazją..
rozumiem, jeden odcinek ale to schemat- facet jakby miał za nic ludzkie życie..
nie wydaje mi się żeby w rzeczywistosci ktoś miał takie podejście..
nie o to mię chodziło. że prawdziwe są to wiem tylko przebieg ich leczenia czy diagnozowania jest z dupy wzięty bo nikt normlany nie zachowałby się jak House.. narażajac życie pacjenta.. tutaj aż bije fantazją..
nie wydaje mi się żeby w rzeczywistosci ktoś miał takie podejście..
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
A do tego jeszcze te wszystkie przypadki trafily sie jednemu lekarzowi... 
Enjoy The Silence
-
walking
oglądam. 
-
em.
No,paradoksalnie właśnie o nie walczy w ten sposób, ryzykując. A ryzykuje, bo wie, że ma rację. I ma.The Darkest Star pisze: nikt normlany nie zachowałby się jak House.. narażajac życie pacjenta.. tutaj aż bije fantazją..
Proste.
gwiazdy...
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
TDS świetnie to ujęła i ma całkowitą rację. Tacy gościowie jak House mają szansę istnieć tylko w filmie. I tylko w filmie takie przypadki medyczne mogą zdarzyć się hurtowo jednemu gościowi.
Ale dzięki temu fajnie się to ogląda. Bo przecież nie będą kręcić filmu z nudnym doktorkiem, któremu przywożą ludzi z grypką czy zwichniętą nogą. Bo kto by to oglądał.
Ale dzięki temu fajnie się to ogląda. Bo przecież nie będą kręcić filmu z nudnym doktorkiem, któremu przywożą ludzi z grypką czy zwichniętą nogą. Bo kto by to oglądał.
-
Fen.
Takie "przypadki" jak House raczej istnieją...tylko w realnym świecie nie chcielibyśmy mieć z nimi do czynienia
Wiele cech charakteru i zainteresowań House odziedziczył po grającym go aktorze ( Hugh Laurie).
Wątpliwe natomiast, że istnieje utykający lekarz a'la House.
Wiele cech charakteru i zainteresowań House odziedziczył po grającym go aktorze ( Hugh Laurie).
Wątpliwe natomiast, że istnieje utykający lekarz a'la House.
Here's where the fun begins.
-
Czez
A ja Wam dam przyklad serialu o lekarzach, gdzie leczyli najzwyklejsze choroby i pol Polski jak nie wiecej siedziala przed szkielkiem i ogladala co tydzien: Szpital na peryferiach.
Enjoy The Silence
-
Hien
Tego nie wiesz. A nawet jesli ich nie ma to tylko dlatego, że ludzie się boją.shodan pisze:Tacy gościowie jak House mają szansę istnieć tylko w filmie
A może nie powinni?
Z resztą to zależy tez od kraju.
W UK, recepty wystawia komputer :]
Czy ja wiem czy tak hurtowo?shodan pisze:I tylko w filmie takie przypadki medyczne mogą zdarzyć się hurtowo jednemu gościowi.
.
Powiedziane jest, że ma je codziennie?
Ja uważam, że takich przypadków na świecie jest pełno.
Rzecz w tym, że mało jest lekarzy, którzy postawią ryzykowną diagnoze i będą leczyć na czuja. Lepiej dać pacjentowi umrzeć i zasłonić się nieuleczalnością choroby.
Tak jest na całym świecie.
A przypadki w Housie to normalne choroby, jedynie objawy są fikuśne.
Nie jestem lekarzem ale wystarczy poszperać trochę w necie. Google wystarczy.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Czez
Hien, oswiec mnie z tymi receptami w UK bo cos sie sciemnilo 
Enjoy The Silence
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
No tu też masz rację.Hien pisze:Rzecz w tym, że mało jest lekarzy, którzy postawią ryzykowną diagnoze i będą leczyć na czuja. Lepiej dać pacjentowi umrzeć i zasłonić się nieuleczalnością choroby.
-
Czez
Wracam dzis do domu i co widze? Na jednym laptopie House jako tlo na pulpicie
8(
Enjoy The Silence
-
Rajca
A edycja ustawień zablokowana, hahaha 
-
Czez
Facet stoi w t-szircie i w reku trzyma serce.
Enjoy The Silence
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
i jest luz 
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Rajca
A czemu?
Obejrzane wszystko?
Obejrzane wszystko?