Liga 1
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Re: Liga Depeche Mode
Jeżeli będzie to miało wpływ na coś, to dawaj stripped.
A co do 2 ligi, to będzie drugie głosowanie. Muszą być wyłuskane rzeczywiście najlepsze utwory drugiego planu, a nie takie, które od pojedynczej osoby dostały 1 czy 2 punkty. To musi być wybór, na który wpływ będzie miała cała grupa.
Pytanie tylko, czy robimy to równolegle, czy dopiero po zakończeniu 1 ligi?
No dobra, Breathe dołącza do stawki. Czekam jeszcze tylko na zmiany strippeda i będę montował pierwszą kolejkę rozgrywek.
A co do 2 ligi, to będzie drugie głosowanie. Muszą być wyłuskane rzeczywiście najlepsze utwory drugiego planu, a nie takie, które od pojedynczej osoby dostały 1 czy 2 punkty. To musi być wybór, na który wpływ będzie miała cała grupa.
Pytanie tylko, czy robimy to równolegle, czy dopiero po zakończeniu 1 ligi?
No dobra, Breathe dołącza do stawki. Czekam jeszcze tylko na zmiany strippeda i będę montował pierwszą kolejkę rozgrywek.
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
W miejsce Personal Jesus wolę In Your Room Zephyr Mix i w miejsce Only When I Lose Myself wolę Useless Remix
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
shodan
Odpowiednio na tych samych pozycjach?
-
stripped
Tak
-
shodan
1. World In My Eyes 33
2. The Love Thieves 30
3. Halo 22
4. Stripped 20
5. Policy Of Truth 18
6. Shine 18
7. Blue Dress 16
8. Useless 12
9. Only When I Lose Myself 12
10. Surrender 11
11. Clean 10
12. In Your Room 10
13. The Things You Said 9
14. I Feel You 8
15. Higher Love 8
16. The Sweetest Condition 8
17. Black Celebration 7
18. But Not Tonight 7
19. Walking In My Shoes 7
20. Breathe 6
W sumie Twoje zmiany stripped nic nie zmieniły, bo Useless i OWILM i tak miały awans zapewniony, a PJ i tak by odpadł.
Niestety podobnie In Your Room Zephyr Mix ma za mało pkt, żeby wejść.
To jest skład 1 ligi i muszę przyznać, że rzeczywiście wspólnymi siłami udało nam się wyłuskać to co najlepsze. Przynajmniej w przeważającej części.
Jedyne właściwie co mnie zaskoczyło, to brak Corrupt.
2. The Love Thieves 30
3. Halo 22
4. Stripped 20
5. Policy Of Truth 18
6. Shine 18
7. Blue Dress 16
8. Useless 12
9. Only When I Lose Myself 12
10. Surrender 11
11. Clean 10
12. In Your Room 10
13. The Things You Said 9
14. I Feel You 8
15. Higher Love 8
16. The Sweetest Condition 8
17. Black Celebration 7
18. But Not Tonight 7
19. Walking In My Shoes 7
20. Breathe 6
W sumie Twoje zmiany stripped nic nie zmieniły, bo Useless i OWILM i tak miały awans zapewniony, a PJ i tak by odpadł.
Niestety podobnie In Your Room Zephyr Mix ma za mało pkt, żeby wejść.
To jest skład 1 ligi i muszę przyznać, że rzeczywiście wspólnymi siłami udało nam się wyłuskać to co najlepsze. Przynajmniej w przeważającej części.
Jedyne właściwie co mnie zaskoczyło, to brak Corrupt.
-
Hien
Bardziej niż brak Corrupt, szokiem jest obecność The Sweetest Condition.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
shodan
TSC było u mnie na 3 pozycji, więc stąd te 8 pkt. i awans. 
Choć myślałem, że bardziej Cię zdziwi But Not Tonight.
Choć myślałem, że bardziej Cię zdziwi But Not Tonight.
-
Hien
Nie zdziwiło, bo wiem, że sporo osób ma słabość do tego utworu. Natomiast o miłości do TSC pisałeś tylko Ty. Ja bardzo lubię ten utwór, ale i tak byłem zaskoczony. Ale się cieszę, bo lista jest w dużej mierze januszowa, więc chociaż taki smaczek urozmaica sytuację.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Ale jedno mi sie nie podoba, otoz glosujemy na konkretna piosenke. A czy to jest wersja slbumowa, singlowa, mixowa czy jakakolwiek, to nie ma znaczenia. Mixy i single mialy swoje oddzielne glosowania. Wezmy dla przykladu Violator, top 3 kawalki moglby wyjsc taki kwiatek: 1 World In My Eyes, 2 World In My Eyes Oil Tank Mix, 3 World In My Eyes Mode To Joy mix. A potem jeszcze kwestia czy tylko oficjalne miksy, czy nieoficjalne tez. Nie... World In My Eyes to World In My Eyes. I tak samo kazdy inny utwor. Tak, brzmi inaczej, wstep inny, to czy tamto inne, ale to jest ciagle ta sama kompozycja i to, ze jest zmiksowana nie zmieni tego faktu.
Enjoy The Silence
-
shodan
Czez przecież nie uwzględniamy żadnych remixów. Dopuszczamy tylko wersje singlowe, które oficjalnie wydał zespół.
Poza tym na szczęście żadne dziwne kwiatki nam nie wyszły. Jedynym remixem w naszej 20-ce jest Useless, na którego wersję albumową głosowałbym zresztą tak samo, bo różnica choć jest to nie aż taka duża.
Myślałem nawet nad tym, co mówisz, żeby traktować utwór ogólnie bez względu na to, czy to wersja albumowa czy singlowa. Ale w 3-4 przypadkach te wersje są zbyt różne. I np. ktoś, kto głosowałby na IYR singlowe, nie oddałby głosu na wersję albumową. Lub odwrotnie. Na szczęście takich przypadków jest mało. W większości singli różnice są tak niewielkie, że nie warto zawracać sobie nimi głowy.
Poza tym na szczęście żadne dziwne kwiatki nam nie wyszły. Jedynym remixem w naszej 20-ce jest Useless, na którego wersję albumową głosowałbym zresztą tak samo, bo różnica choć jest to nie aż taka duża.
Myślałem nawet nad tym, co mówisz, żeby traktować utwór ogólnie bez względu na to, czy to wersja albumowa czy singlowa. Ale w 3-4 przypadkach te wersje są zbyt różne. I np. ktoś, kto głosowałby na IYR singlowe, nie oddałby głosu na wersję albumową. Lub odwrotnie. Na szczęście takich przypadków jest mało. W większości singli różnice są tak niewielkie, że nie warto zawracać sobie nimi głowy.
-
stripped
Nie wchodźmy już w te dyskusje, kiedyś myślałem jak Czez ale jednak warto to rozdzielić. Kłótnie zaczynały się gdy zaczynałem rozmawiać z Hienem o Stripped i POT 
Co dalej shodanku?
Co dalej shodanku?
-
stripped
Shodan ale jak z tym Useless w końcu bo były 2 głosy na Useless po 6 pkt i ja potem na remix 2 pkt, połączyłeś to a nie wiem czy reszcie chodziło o remix 
-
shodan
No tak. Ja głosowałem na Useless i Malkolit. Nie wiem jak Melki, ale mnie w sumie wersja jest obojętna, bo obie są równie dobre. A różnice niewielkie.
Jak Melki będzie chciał jednak albumową, to będzie albumowa.
Układam grafik rozgrywek i niedługo wrzucę 1 kolejkę.
-
stripped
Na szczęście pozycja się nie zmieni, różnica raptem 2 pkt.
-
shodan
Te pozycje z eliminacji nie mają już przecież żadnego znaczenia. Podałem tylko poglądowo.
-
stripped
No ot pozycja startowa na początek sezonu. Wiadomo punkty najwazniejsze.
-
shodan
Chcesz te punkty zachować?
Każdy utwór musi wystartować z tego samego pułapu i ciułać punkty w pojedynkach. Jak w każdych rozrywkach sportowych.
Każdy utwór musi wystartować z tego samego pułapu i ciułać punkty w pojedynkach. Jak w każdych rozrywkach sportowych.
-
stripped
Aha. Sorki źle zrozumiałem
jak Melki uzna że albumowa to jedziemy z nią wtedy i tyle.
-
shodan
Ceremonia losowania 1 kolejki przeprowadzona.
Czekam tylko na odpowiedź Melkiego odnośnie Useless, żebyście wiedzieli, na jaką wersję głosować.
Czekam tylko na odpowiedź Melkiego odnośnie Useless, żebyście wiedzieli, na jaką wersję głosować.
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
No ja generalnie wolę wersję albumowąshodan pisze:14 kwie 2021 10:52No tak. Ja głosowałem na Useless i Malkolit. Nie wiem jak Melki, ale mnie w sumie wersja jest obojętna, bo obie są równie dobre. A różnice niewielkie.