Pomysł na…

Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 06 lip 2024 20:45

Idźcie wszyscy w pizdu
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
stripped

Post 06 lip 2024 21:05

Serio Dragon powiedz mi Ty jesteś tak zwyczajnie n i e u w a ż n y czy po prostu złośliwy?

Wszystko wyłożyłem w pierwszym poście, prowadzimy 2 strony dyskusji, nie zgadzasz się, potem zdajesz się zgadzać a teraz się budzisz o co w tym biega a w ogóle to nie masz czasu?

smh
Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Post 06 lip 2024 21:09

Ja nie chciałem się odnosić do tego, że mój koncept nawet nie został zjechany, tylko został zlany, ale jednak to zrobię

Szczerze mówiąc W K U R W I A (boże, niech ktoś wyłączy te cenzurę) mnie na ostro gdy wyskakuję z jakąś inicjatywą i jedyne co słyszę to to, że jestem zamulaczem - do spóły z ostatnią osobą, którą można określić tym mianem na forum. Poważnie rozważam pierdolnięcie tymi wszystkimi bestkami, bo mnie to po ludzku żenuje
DEPESZWIZJA 123: EDYCJA NOWOFALOWA
FINAŁ 21:15
Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

Post 06 lip 2024 21:44

Od samego początku myślałem, że to w dalszej perspektywie ta zabawa. Przy albumówce i całej gamie depeszowych rzeczy (o których pamiętam i też na nich chcę się skupić) w moim przypadku podzieli losy filmówki czy teledyskowej na przykład... po prostu za dużo. Nawet bym nie pomyślał, że to już teraz pościgi i wybuchy.

Hien potężna wczuta z zamulaczami, może i dziwna, ale za to nieprawdziwa.

Czytam jeszcze raz cały temat i nie rozumiem na czym stanęło xD za dużo różnych rejestrów na raz
Awatar użytkownika
stripped

Post 06 lip 2024 21:56

Na niczym w sumie. Nie zrozumieliśmy się po prostu. Trudno, odpuszczam ten temat.

P.S. po czym wjedzie wieczny student niezorientowany w temacie i pewnie napisze że tak tak on w to wchodzi w ciemno xd nie było tematu.
Awatar użytkownika
Hien

Post 06 lip 2024 23:43

Jak sobie przeczytasz Seba mojego posta jeszcze raz, to zobaczysz, że pisałem o Tobie i Wuju, a o Murzynie osobno. Teraz jeszcze wychodzi na to, że ten temat wywołał dramę. Murzyn obrazi się na Dragona, a Seba na mnie i odejdzie bestki.

Dziwi mnie trochę jedno. Ostatnio wszystkie bestkopodobne tematy mocno zwolniły, widać że wdało się lekkie zmęczenie. Nie wiem czy w tej sytuacji startowanie z kolejną zabawą, to jakieś wyjście, zwłaszcza że dopiero reaktywowaliśmy temat z klipami. Ja trochę już nie mam siły, a jeśli ja nie mam, to już coś znaczy. A zwłaszcza średnio mnie interesuje kolejne zestawianie numerów i jakaś rywalizacja. Jeśli uzbiera się tu komplet, to oczywiście nie będę chujem i wezmę udział, ale emocje już tu wędrują nie tam gdzie trzeba, a nawet nie zaczęliśmy.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
Dragon

Post 06 lip 2024 23:56

Zgadzam się z drugim akapitem. Trochę za bardzo doskwiera mi zmęczenie, to że trochę nie mogę się zebrać do wymienionych wcześniej innych zabaw... kolejna spoko, ale jakieś większe emocje [negatywne ofc] czy deadline'y zdecydowanie dobiją temat. Przynajmniej w najbliższych dniach. Trzeba się ogarnąć, tyle że idzie z zaskakującym trudem heh
Awatar użytkownika
Hien

Post 07 lip 2024 00:00

I też właśnie dochodzi fakt, że z Dragonem bierzemy udział w dodatkowych TRZECH "bestkach/zabawach" okołodepeszowych, w których poza nami, udziela się praktycznie tylko Wuja. Staram się każdą z nich traktować z należytym szacunkiem i uwagą, nie wiem, czy dokładanie więcej wpłynie pozytywnie na cokolwiek. Ale jak się Musiał zgodzi, to już macie cztery osoby, więc można się bawić.

Na ten moment biorę udział w:

Best utwory
Best albumy
Best klipy
Depeszwizja
DM track by track
DM tour by tour
DM best of live edycja postMM (którą prowadzę, i która wymaga sporo roboty)

Nie chcę się licytować, ale to już jest sporo.
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 07 lip 2024 00:34

Sporo racji, choć ja akurat lubię zabawy typu depeszwizja za to, że oprócz słuchania i podania punktacji nie trzeba praktycznie nic pisać. Muzyka u mnie leci bez przerwy, więc ze słuchaniem czegokolwiek nie ma problemu. Gorzej jak trzeba to opisywać. Tu najdłużej schodzi i trzeba znaleźć na to czas. Liga też jest myślę zupełnie nieabsorbująca, bo nawet ja przy podliczaniu mam z tym 15 minut roboty.
Pomysł Jacka fajny, ale jak obawiacie się, że teraz nie będzie na to czasu, to ewentualnie wróćmy do tego np. jesienią. Wtedy życie zwalnia i ma się więcej czasu. Przynajmniej jest tak u mnie.
Pomysł Seby też spoko, ale bardziej mi się podoba zabawa z tymi 10 utworami. Bardziej zależy mi na poznaniu dogłębniej jakiegoś zespołu czy wykonawcy niż na rywalizacji.
shodan pisze:
06 lip 2024 12:22
Hien pisze:
06 lip 2024 09:10
Wujas już jedzie na oparach i nowa zabawa tylko go jeszcze bardziej dojedzie.
Nic takiego nie mówiłem. Tak źle jeszcze nie jest. Może większość najlepszych rzeczy z przeszłości już weszła, ale jeszcze co nieco zostało. No i na bieżąco dochodzi dużo nowej muzyki lub nowo poznanej, którą dopisuję do listy.
Tu widzę, że źle zinterpretowałem wypowiedź Hiena. Myślałem, że podejrzewa u mnie już brak utworów do bestki. Tymczasem chodziło o czas na te bestki. U mnie wbrew pozorom zawsze jest z czasem najgorzej na urlopie. Bo praktycznie wszystkie recki piszę wtedy, gdy jestem w pracy. Taką mam fajną robotę. Tak więc po urlopie na pewno przyspieszę.
Awatar użytkownika
mintaj

Post 03 paź 2024 21:51

Nie jestem fanem mnożenia (od)bytów, więc se odkope ten nieco kontrowersyjny temat. Jeśli zostanę zeżarty - mam nadzieję, że chociaż z ananasem.

Generalnie to jakiś czas temu Murzyn mi uświadomił, że z jednej strony nasze forumowe zabawy są spoko, bo nie dość, że w dobie wszechobecnych social mediów my siedzimy na forum php i jakby nic wymieniamy się dobrą i bardzo dobrą muzyką, ale jest jeden problem: jakoś tak mało o samej muzyce dyskutujemy.

I z jednej strony bestki, depeszwizje, srizje są spoko, ja mam dużo frajdy z robienia paczek, słuchanie BEATEK też sprawiło, że poznałem mnóstwo ciekawej muzyki, której bym w inny sposób nie ruszył, ale kurde no... W temacie depeszwizyjnym między wrzuceniem paczki a finałem nie dzieje się prawie nic, a jedyne reakcje na późne recenzje w bestce utworowej to westchnienie ulgi wywołane tym, że nikt nie wstrzymuje kolejki.

I tu właśnie wjeżdają te pomysły reform tych zabaw. Pomysł na depeszwizję byłby taki, że głosy zbieraliśmy parę dni krócej, ale między ujawnieniem wrzucających i utworów, a finałem byłoby kilka dni, w trakcie których można byłoby, bez obaw o zdemaskowanie (a umówmy się, że i tak w tym gronie każdy praktycznie wie co kto wrzucił) rozprawiać o utworach, szansach na wygraną etc. W przypadku bestki utworowej (tu czekam na gromy i wyzwiska) rozważałem, by zamiast pisać te sciany teksty o pięciu utworach co tydzień, omawiać je osobno, poświęcając na dyskusję o każdym z nich, powiedzmy, 2-3 dni.

Dejcie znać co o tym myślicie.
Awatar użytkownika
Dragon

Post 03 paź 2024 22:04

*tu lecą gromy i wyzwiska (utworowej nie ma co zmieniać, super wygodna formuła*

W kwestii dyskusji o wrzutkach depeszwizyjnych, hmm... nie czuję takiej potrzeby. Zresztą widać po czasie między wrzuceniem paczki a finałem, że ten element akurat nie żre za bardzo.

A na dyskusje w kwestii bestki utworowej trochę się znieczuliłem. Czasem wystarczy mi tylko wzmianka w reckach z całej kolekcji. Masz mój miecz, Seba, jeśli masz na takie pogadanki pomysł, gdy każdy reaguje zupełnie inaczej na odbiór w zależności od dnia, nastroju, ustawienia planet, ironicznej lub poważnej wczuty...
Awatar użytkownika
stripped

Post 04 paź 2024 00:24

Seba odważnie, dwie pieczenie na jednym ogniu próbuje.

Co do depeszwizji to się zgodzę i popieram, głosy możnaby zbierać tydzień a przed finałem byłaby chwila na dyskusję - dla chętnych. W utworowej 2-3 dni na utwór to myślę trochę na wyrost, weźmy pod uwagę że w tyle czasu ostatnio "zrobiliśmy" kolejkę. Tam bym chyba nie ruszał formuły bo jednak nie chodzi o to by te dwa tematy wyglądały identycznie, biorąc pod uwagę dostępność niektórych osób na forum (jak choćby zabiegany Dragon) to by pewnie wyszło czasem gorzej niż 2-3 dni (jeśli każdy miałby się wypowiadać).

W dewizji zatem jestem na tak, myślę nic nie tracimy i nawet jeśli ktoś by się w tydzień dajmy na to nie wyrobił z głosami to tracimy dzień - dwa dyskusji ale finał zostaje niezagrożony w niedzielę. Utworową chyba nie ma co zmieniać, nawet jeśli to czekanie na niektórych czasami bywa frustrujące a te recki czasem tego nie rekompensują xd
Awatar użytkownika
Hien

Post 04 paź 2024 00:43

Biorąc pod uwagę reakcje np Wuja na krytykę, to prędzej tu widzę awantury niż 2-3dniową dyskusję o utworze. Myślę, że takie głębsze rozkminy lepiej pasują do tematu albumowego. W kwestii dwizji to spoko, możemy tak zrobić.

Kiedyś proponowałem wspólne słuchanie np. dyskografii wykonawców (jako przykład dałem wtedy Bowiego) i powolne, wspólne dyskusje, ale nikt nie potraktował tego poważnie.
Awatar użytkownika
stripped

Post 04 paź 2024 02:20

Myślę że mogłoby być ciężko znaleźć takiego wykonawcę na którego dyskografię wszyscy by się tu chętnie porwali, Bowiego lubię ale nie wiem jak tam z tymi jego wczesnymi nagraniami a dyskografię miał niemałą, już łatwiej byłoby z Biggiem xD
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 04 paź 2024 06:33

Hien pisze:
04 paź 2024 00:43
Biorąc pod uwagę reakcje np Wuja na krytykę, to prędzej tu widzę awantury niż 2-3dniową dyskusję o utworze.
Hien znowu leków nie wziąłeś. :/
Awatar użytkownika
devotional
Ulubiony utwór: Master And Servant

Post 04 paź 2024 10:30

Nie widzę przeciwwskazań, chętnie podyskutuję o zawartości paczek Depeszwizyjnych. W ogóle muszę się bardziej zaangażować...
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
Awatar użytkownika
Dragon

Post 04 paź 2024 14:43

Apeluję do shodana o odstawienie wpisów emocjonalnych, te trochę merytoryczne były lepsze
Awatar użytkownika
mintaj

Post 04 paź 2024 15:01

Popieram
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 04 paź 2024 17:42

A kto bronil dyskutowac o utworach w depeszwizji?
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
Hien

Post 04 paź 2024 17:52

Czezu przeczytaj jeszcze raz co napisał Seba