DEPESZWIZJA - SEZON 8

Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

Post 20 lip 2025 20:59

przegrałem, ale wyniki miłe zaskoczenie pierwszy raz tak pozytywnie odbieram hihi

na trzeciej Etnobotanice jest Paździoch
Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Post 22 lip 2025 11:19

O, to do obczajenia.

Nie żeby coś, ale mam blisko połowę utworów, a chciałbym skleić tę paczkę przed popołudniem, bo potem będę gnić w pracy.
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
PACZKA
3/6
Awatar użytkownika
mintaj

Post 22 lip 2025 13:58

PACZKA
3/6
Awatar użytkownika
mintaj

Post 22 lip 2025 18:37

No czekałem i czekałem i nic nie dostałem. Trudno, lecimy we sześciu.

BEAVIS AMD PACKHEAD

Blokada od jutra 18:30 do końca soboty, finał w niedzielę o 20
PACZKA
3/6
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 23 lip 2025 07:16

wrzucanie ********* to już jak wrzucanie DM na tym forum :mrgreen:
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
Dragon

Post 23 lip 2025 10:49

przyjemnie znajomo, nie trzeba często wracać, a do tego pasuje do tytułu edycji... nieźle wyszło :grins:
Awatar użytkownika
mintaj

Post 23 lip 2025 11:45

No właśnie zaskakująco dobrze się zgrało (nie miałem nigdy MTV Europe)
PACZKA
3/6
Awatar użytkownika
Dragon

Post 23 lip 2025 14:02

MTV Europe kojarzę tylko z teledysków, wątków na forach telewizyjnych ofc i generalnego WAJBU (od zawsze w telewizorni MTV Polska)
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 24 lip 2025 15:21

Ja pamiętam wielu fajnych prezenterów z lat 90'.
Po ostatnich niewypałach wreszcie ładna edycja.
Awatar użytkownika
mintaj

Post 27 lip 2025 17:06

DEPESZWIZJa 72: EDYCJA MTV EUROPE
1. DRAGON - Mike Oldfield - Hibernaculum
2. HIEN - Radiohead - You
3. MENTOS - Jam & Spoon - Right in the Night (Fall in Love with Music)
4. MURZYN - Slick Rick - Teenage Love
5. SHODAN - Michael Jackson - Give In to Me
6. DEV - George Michael - Jesus to a Child

Wyszło jak wyszło. Finał o 20
PACZKA
3/6
Awatar użytkownika
mintaj

Post 27 lip 2025 20:00

Cześć Mintaj! Oto tekst rozpoczęcia kolejnej edycji Depeszwizji, którym niewątpliwie zadasz szyku:

Niedziela, 27 lipca 2025. 208 dzień roku, 30 tydzień - też roku.
Imieniny Antuzy, Bertolda, Maura i Nowellona.
Śmieszne Święto: Dzień Chodzenia Na Szczudłach.

Ale wy sami dobrze wiecie, że wcale a wcale to nie jest ważne. Ważny jest finał 72 Depeszwizji znanej też jako EDYCJA MTV EUROPE. Oddaję głos SAM SOBIE
4 pkt - 5
3 pkt - 2
2 pkt - 4
1 pkt - 6

Kurde, kolejna kolejka z gatunku mocnych. Szkoda, że mój kawałek wrzuciłem akurat ja, bo tbh serio dałbym sobie zero, i nawet nie z racji tego, że nie lubię tej wrzuty, tylko po prostu każdy z was wrzucił coś lepszego. Chcialem, nieco kontrowersyjnie, dać jajco Grzegorzowi Michałowi - trochę siara niby takie nazwisko honorować jajcem, z drugiej i tak ta edycja nazwiskami stoi, z trzeciej to dajcie mi spokój z tą Enigmą. To było fajne jako ciekawostka, a nie żeby tego słuchać. xD Ostatecznie więc punkt dla Michała i dwa dla fajnego Murzyna - BUJA. Radiogłowi faktycznie tu pasują i nie pasują, w sumie jak cały ten zespół, który niby jest na maksa 90sowy, a z drugiej cały czas nie dowierzam jakim cudem potrafił być hiperpopularny w czasach, gdy w MTV królował eurodance i inne makareny na kiju. xd W innym przypadku może i by wygrał, ale komplet dla Wujasa. Nie tylko dlatego, że chcę, by w końcu coś do cholery wygrał, po prostu przypomniał mi, że Jackson był wybitnym muzykiem w takim samym stopniu jak pierdzielniętym człowiekiem.

Wrzuciłem kawałek, który po prostu lubię i na który trafiłem podczas napieprzania w pracy zgrywek z mtv europe. W sumie to nie mam nic ciekawego o nim do napisania, bardziej już mogę się "wytłumaczyć" z nazwy edycji, która jest po prostu niczym innym niż hołdem dla tej stacji, której ripy ogladałem w trudnym dla mnie czasie i pomogły mi w jakimś tam stopniu go znieść. Generalnie to chciałbym czasem pożyć w czasach, gdy TELEWIZJE MUZYCZNE były czymś więcej, niż kompilacjami kilku zapętlonych teledysków, tylko miały swój vibe, który był bliski współczesnemu brainrotowi, z tą jednak subtelną różnicą że obok niego zamiast rosyjskiej propagandy i jakiegoś gówna były teledyski oraz Beavis i Butthead.
Dobra, japa tam dziadu xD

KLASYFIKACJA:

Kod: Zaznacz cały

1.SHODAN - Michael Jackson - Give It to Me - 4 pkt.
2 HIEN - Radiohead - You - 3 pkt.
3 MURZYN - Slick Rick - Teenage Love - 2 pkt.
4 DEV - George Michael - Jesus to a Child - 1 pkt.
5 DRAGON - Mike Oldfield - Hibernaculum 
 MENTOS - Jam & Spoon - Right in the Night (Fall in Love with Music) - 0  
Czy wuja wygra? Zobaczymy!
PACZKA
3/6
Awatar użytkownika
stripped

Post 27 lip 2025 20:04

Miałem coś pisać że koncertowo z*ebałem tą edycję ale przeskoczywszy Żorża Majkela już jestem kontent choćby na moment ^^
Awatar użytkownika
mintaj

Post 27 lip 2025 20:04

Jako drugi wleci HIEN. Nie mam nic do napisania na ten temat, więc here we go.
4 pkt - utwór 1
3 pkt - utwór 6
2 pkt - utwór 5
1 pkt - utwór 4
0 pkt - utwór 3

Edycja dziwna, ale wszystko było raczej spoko, trójka też mi się podoba, ale tak wyszło, że ona dostała zero, bez spiny. Temat dla mnie raczej z dupy, trochę nieświadomie dałem coś chyba dosyć adekwatnego, ale nie było łatwo.
Jak napisałem wcześniej - tym razem się nie spinam. Tym razem…

KLASYFIKACJA:

1 SHODAN – Michael Jackson – Give In to Me – 6 pkt
2 DRAGON – Mike Oldfield – Hibernaculum
DEV – George Michael – Jesus to a Child – 4 pkt.
4 HIEN – Radiohead – You
MURZYN – Slick Rick – Teenage Love – 3 pkt
6 MENTOS – Jam & Spoon – Right in the Night (Fall in Love with Music) – 0
Shodan trzyma się na czele głównie dzięki mojemu kompletowi, ale nic na to nie poradzę, że na tym etapie to po prostu wystarczy. xD Komplet i zero sprawiają że dragon jest EGZEKWO drugi z Musiałem, nad duetem łódzko-bełchatowskim. Stawkę zamykam ja - jeśli nie będę miał jakiejś mega serii to raczej możecie otwierać szampana, bo to nie ja będę wymyślać kolejną nazwę…
PACZKA
3/6
Awatar użytkownika
mintaj

Post 27 lip 2025 20:08

Tradycyjnie ze swoimi pozdrowieniami wjeżdza DRAGON
6 - 4
4 - 3
2 - 2
3 - 1
5

Edycja klimatycznie całkiem całkiem na temat, czasowo pasuje. Do pewnego stopnia też imienia Wodeckiego, bo jednak wracam tam, gdzie byłem już, co czasem dla zdrowia jest zupełnie okuratne. Radiogłowi niżej, bo nie z mojego osobistego kanonu faworytów. Mimo wszystko lepsze niż trochę przydługie tańce (bardziej dance programy na Polsacie niż MTV Europe) i Dżekson, nie przypominam sobie jego mocniej gitarowego kawałka. Fajne synthy w jacowych rapach, a Dżordż jest tylko jeden. Jesus As A Child był bliski wjazdu do bestki... a tak będzie łatwiej wybrać dubla w razie co hihhi

Mike Oldfield? Ja jeszcze to wytłumaczę, Seba się ucieszy.

pozdrawiam załogę odpowiedzialną za czwartkowe wydanie Wybieram Dwójkę w PR2, słuchałem
Ja się już cieszę, a zero dałem, choć musiałem. Przepraszam. I dziękuje za punkt.

KLASYFIKACJA:

1 DEV – George Michael – Jesus to a Child – 8
2 MURZYN – Slick Rick – Teenage Love
SHODAN – Michael Jackson – Give In to Me – 6
4 HIEN – Radiohead – You – 5
5 DRAGON – Mike Oldfield – Hibernaculum – 4
6 MENTOS – Jam & Spoon – Right in the Night (Fall in Love with Music) – 1
No i myk, dzięki kompletowi na czele MUSIAŁ, co czyni drugą połowę tej kolejki niezmiernie fascynująca, bo to nie jest tak, że musi wygrać ktoś z top 3 - póki co każdy jej reprezentant ma do uzyskania 8 punktów, a 4 punkty mogą zrobić różnicę zarówno dla Hiena, jak i Dragona. I chyba tylko ja bez szans…
PACZKA
3/6
Awatar użytkownika
mintaj

Post 27 lip 2025 20:11

Macie odpowiednik half-time show (chodzi o to, że idę po herbatę)

https://www.youtube.com/watch?v=30Ysoma ... LbdsSj3jAF
PACZKA
3/6
Awatar użytkownika
mintaj

Post 27 lip 2025 20:15

Wróciłem.

Mam nadzieję, że SHODAN sobie nie zaszkodzi czy coś.
D1 - 3
D2 - 1
D3 - 4
D6 - 2
A wiecie, że póki co to tylko Hien i Murzyn nie dostali kompletu? W sensie teraz pewnie już tak.

KLASYFIKACJA:

1 DEV – George Michael – Jesus to a Child – 10
2 DRAGON – Mike Oldfield – Hibernaculum – 7
3 MURZYN – Slick Rick – Teenage Love
SHODAN – Michael Jackson – Give In to Me
HIEN – Radiohead – You – 6
6 MENTOS – Jam & Spoon – Right in the Night (Fall in Love with Music) – 5

I dzięki swoim głosom Shodan wylądował w środku tabeli. Dokłądnie w tym samym, w którym ścisnęło się dokładnie pół forum, bo obok niego są tam jeszcze Hien i Czarny brat. Dzięki kompletowi znacząco do stawki zbliżyłem się ja. Minimalnie przed resztą peletonu Dragon, a na pierwszym miejscu Musiał. Niby 3 punkty to solidna przewaga, ale ciągle jeszcze nie dostaliśmy jego głosów.
PACZKA
3/6
Awatar użytkownika
mintaj

Post 27 lip 2025 20:18

Zatem tak, teraz zobaczymy jak sobie napsuje krwi DEV
Numer 1 - Era? Enigma? Coś takiego zapewne, musiało latać po MTV EUROPE, a przynajmniej powinno hehe. New age'owy rzut w przeszłość. Nie wiem, te numery zawsze kojarzą mi się ze żniwami... może to efekt wideo to Return to Innocence. 1 pkt, bo czemu nie

Numer 2 - Radiogłowi, You i jakieś unplugged. Wystarczy, żeby zarobić 3 pkt, bo to Radiogłowi to raz, a dwa, to You, a trzy... nie ma trzy, po prostu lubię ten numer, więc mu się zasłużyło i hui

Numer 3 - Cholera, znam to, ale nie pamiętam, skąd to kojarzę. Ostro ciśnie jakimś OSTem do jakiegoś NFS3 czy coś w tym stylu, fajny numer, z epoki bym rzekł. Na tyle fajny, by zarobił ode mnie 2 pkt, gdyż nostalgię za zapomnianym wywala w kosmos. Najntisy były fajne

Numer 4 - No no no, świetny numer! Nie mam pojęcia, kto to i co to i chyba słyszę to pierwszy raz w życiu, ale może to nieprawda, sam już nie wiem. W każdym razie chwyciło jak mało co, 4 pkt!

Numer 5 - Emdżej, no nie wiem. Dobry numer, ale mnie z Jacksonem było po drodze tylko w określonych sytuacjach z określonymi piosenkami. Tak, wiem, że gość de facto zrobił ejtisy i lata 90. przede wszystkim, ale nie przemawia do mnie dziś na tyle, by było więcej, niż 0 pkt

Numer 6 - Jerzy Michał i Jesus to a Child, numer z gali MTV, numer nostalgiczno-smuteczkowy, który doskonale pamiętam z dawnych czasów. Myślę, że lepiej trafić nie mogłem, ale to moja opinia. 0 pkt
Murzyn zrobiłby najbazawniejszą rzecz w kosmosie, gdyby w ostatniej kolejce dał komplet Hienowi i jego Radiogłowym. xD
BTW czemu soundtracki do gier na tym forum prawie zawsze ograniczają się albo do GTA albo do NFS?

KLASYFIKACJA:

1 DEV – George Michael – Jesus to a Child
 MURZYN – Slick Rick – Teenage Love - 10 
3 HIEN – Radiohead – You – 9
4 DRAGON – Mike Oldfield – Hibernaculum – 8
5 MENTOS – Jam & Spoon – Right in the Night (Fall in Love with Music) – 7
6 SHODAN – Michael Jackson – Give In to Me - 6

Dobra, to się porobiło panocku, bo znowu wszystko się tu poprzewracało i powywracało. Dragon z drugiego miejsca spadł na czwarte, ja awansowałem na piąte, kosztem Shodana, który stracił matematyczne szanse (ja mam właściwie tylko matematyczne) na trzecim na razie Hien, a o wygraną biją się Murzyn z Musiałem. Póki co na pole position Grzegorz Michał, bo Admin tego forum Rick wlatuje z głosami ostatni….
PACZKA
3/6
Awatar użytkownika
mintaj

Post 27 lip 2025 20:25

No i zamykamy to.
4 punkty - Radiohead spod nr 2

3 punkty - George Michael pod nr 6

2 punkty - Michael Jackson pod nr 5

1 punkt - eurodance spod 3

0 punktów - cholera wie co spod 1
Dobra, zrobił to. To najzabawniejsza edycja na świecie, bo KAŻDY dostał przynajmniej jeden komplet. To chyba najdobitniej świadczy o jej równym, wysokim poziomie.

Wyszło przezabawnie, bo prawie wszyscy dostali 8 punktów i mamy dwóch liderów z 13 punktami - Hiena i Deva.. Nie pamiętam równiejszej edycji kiedykolwiek, serio.

Zgodnie z regulaminem w pierwszej kolejności uwzględniam obecność na listach. To nie pomogło wyłonić zwycięzcy - obaj panowie dostawali punkty od każdego. Obaj panowie dostali też dokładnie po jednej czwórce, więc to niczego nie ustaliło. Czas zatem na pierwsze ever GŁOSOWANIE BEZPOŚREDNIE. Przypomnę zasady - ten z uczestników, który dał drugiemu mniej, wygrywa.

Hien dał Musiałowi 3 punkty.

Musiał dał Hienowi, nie zgadniecie, 3 punkty.

No cóż.

Zgodnie z kolejnym punktem pod uwagę biorę KLASYFIKACJĘ GENERALNĄ. Aktualizuję ją co sezon, bo jestem leniwy, ale z racji tego, że niedawno zamknęliśmy sezon 7, to mam relatywnie aktualne wyniki. I według nich, Hien ma 1053 punkty, a Dev - 931. Umówmy się, w przeciągu kolejki raczej Musiał nie był w stanie tego odrobić, zatem laur 72 edycji DEPESZWIZJI przypada

HIENOWI!!!!

KLASYFIKACJA GENERALNA:

1. HIEN – Radiohead – You
2. DEV – George Michael – Jesus to a Child – 13 pkt.
3. MURZYN – Slick Rick – Teenage Love – 10 pkt.
4. DRAGON – Mike Oldfield – Hibernaculum 
MENTOS – Jam & Spoon – Right in the Night (Fall in Love with Music)
SHODAN – Michael Jackson – Give In to Me – 8 pkt.
Z tej okazji ZASŁUŻONA JAK NIGDY nagroda.

A tu TABELKA gdzie możecie prześledzić jak to w toku tej zabawy bywało.

Tradycyjnie dziękuje za dobrą muzykę, szampańską zabawę i tym podobne i jednocześnie płynnie przechodzę do ogłoszenia duszpasterskiego. Kwestia jest taka, że w następny weekend wypada OFF Festival, na którym planuję uczestniczyć, i to tak na całym, w związku z czym nie bardzo mam okazję poprowadzić finał. Problem polega na tym, że pytałem się już Hiena i on też nie za bardzo da radę.

No i tu w sumie nasuwa się pytanie - co dalej, droga społeczności? Jeśli chcecie zachować rytm tej zabawy, to proszę zgłaszać się kto da radę. Jeśli nie, to możemy zrobić sobie kilka dni lub więcej przerwy.
PACZKA
3/6
Awatar użytkownika
devotional
Ulubiony utwór: Master And Servant

Post 27 lip 2025 20:30

Gratki Munlup
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
Awatar użytkownika
stripped

Post 27 lip 2025 20:33

Jeden z tych przypadków kiedy przegrywam a mimo to jestem zadowolony, no bo jednak

1) udało się przyklepać wygraną Hiena (a zerkając w toku finału straciłem już nadzieje)

2) udało się nawet zebrać jeden komplet punktów, za co serdecznie dziękuję koledze Musiałowi <3

Pozytywne zaskoczenie ostatecznie