Polityka
-
Choin
- Ulubiony utwór: Living On Video
Lewicowy, gdyz tak siadam na auli 
Jadwiga, Jadwiga, dotknij mego dźwiga
/ http://www.lastfm.pl/user/choin
-
Dydeo
A kto zagłosował na prawicę? Do łagrów!!!!! Większość ludzi myśli, że lewica oznacza tylko komunizm i jest w błędzie.
Widze że to Forum jest w większości lewicowe, być może się dogadamy.
W Polsce brakuje kogoś silnego (o silnej władzy). Sejm się między sobą kłóci i nic z tego nie wychodzi. Dopóki nie będzie u nas prezydenta o silniejszych kompetencjach, w Polsce nic się nie zmieni. Prezydent powininen mieć przynajmniej takie uprawnienia, jakie miał Ignacy Mościcki przed II Wojną Światową.
Widze że to Forum jest w większości lewicowe, być może się dogadamy.
W Polsce brakuje kogoś silnego (o silnej władzy). Sejm się między sobą kłóci i nic z tego nie wychodzi. Dopóki nie będzie u nas prezydenta o silniejszych kompetencjach, w Polsce nic się nie zmieni. Prezydent powininen mieć przynajmniej takie uprawnienia, jakie miał Ignacy Mościcki przed II Wojną Światową.
-
EveS
- Ulubiony utwór: Never Let Me Down Again
Tu też bym nie przesadzałaDydeo pisze:A kto zagłosował na prawicę? Do łagrów!!!!!
Oczywiście, że tak. Dla nich nawet 30-letni Olejniczak jest komuchem, bo lejąc do piaskownicy przeciwstawial się utworzeniu SolidarnościDydeo pisze:Większość ludzi myśli, że lewica oznacza tylko komunizm i jest w błędzie.
-
ksioonc
u nas na południu Polski prawica ma bardzo duże poparcie , na murach wszędzie "SLD złodzieje"
tak więc nie inaczej jest ze mną , więcej nic nie napisze żeby nie rozpętać burzy , bo często tak tu bywa że po moich postach co niektórym piana z ust cieknie

-
kawoszka
Jestem Lewa 
-
Dydeo
No więc:EveS pisze: Moja lewicowość objawia się tym, że popieram:
-opodatkowanie Kościoła
-legalną aborcję
-legalizację związków homoseksualnych
-delegalizację organizacji o zabarwieniu najonalistycznym
-zaniechanie dzikiej lustracji jaka ma miejsce z naszym kraju
-wbicie na pal członków LPR-u![]()
- opodatkowanie kościołą - jestem za
- legalna aborcja - zależy jakie przypadki, bo to też było by nie dobre, gdyby każdy kto chciał dziecko usuwał.
- legalizację związków homoseksualnych - niech mają równe prawo, jak głosi lewica "każdy jest równy", ale bez ślubów i adopcji dzieci.
- delegalizację organizacji o zabarwieniu najonalistycznym - jestem za.
- zaniechanie dzikiej lustracji jaka ma miejsce z naszym kraju - lustracja dla tych, co chcą piastować wysowkie stanowiska polityczne.
- wbicie na pal członków LPR-u
-
szajajaba
A moze by tak LPRowców przymusowo na lewicę przerobić?
Dydeo, o aborcji to raczej kobieta powinna się pierwsza wypowiadać, w koncu to ona rodzi i potem najcześciej głównie odpowiada za malucha...
Dydeo, o aborcji to raczej kobieta powinna się pierwsza wypowiadać, w koncu to ona rodzi i potem najcześciej głównie odpowiada za malucha...
-
Dydeo
Kobieta może:
1. Chyba że jest bez skrupółów i nie będzie żałować.
2. Bez problemu zdecyduje się na aborcje, ale może po latach cierpieć.
3. Pokocha swoje dziecko i podziękuje ludziom, którzy nie dali jej przedtem dziecka usunąć.
1. Chyba że jest bez skrupółów i nie będzie żałować.
2. Bez problemu zdecyduje się na aborcje, ale może po latach cierpieć.
3. Pokocha swoje dziecko i podziękuje ludziom, którzy nie dali jej przedtem dziecka usunąć.
-
Bartini
Centrum to raczej rozsadek, wyposrodkowanie pomiedzy lewica a prawica.Dydeo pisze:Bo centrum to takie nie wiadomo co.
Dlatego moge powiedziec ze jestem centrowy, bo czesc pogladow mam podobnych do EveS, a czesciowo zgadzam sie z tym co mowi np. Korwin - Mikke (mozna sie z nim nie zgadzac, ale z pewnoscia nie mozna powiedziec ze jest idiota, tak jak obecna ekipa rządząca)
-
EveS
Zdechłam ze smiechu:
Na oficjalnej stronie Kaczora-Prezia jest napisane ze Lechu ma 56 lat, a jego żoneczka 55. Urban dotarł do osób, które razem z nia studiowały i okazuje się, że Babusik ma 63 lata. Bo gdyby miała tyle co podaje, to studia musiałyby zacząć w wieku 11 lat a skończyć w wieku 16
Oj, Kaczorek się wstydzi wieku żony, oj
Ciekawe co nam jeszcze wmówi.

Na oficjalnej stronie Kaczora-Prezia jest napisane ze Lechu ma 56 lat, a jego żoneczka 55. Urban dotarł do osób, które razem z nia studiowały i okazuje się, że Babusik ma 63 lata. Bo gdyby miała tyle co podaje, to studia musiałyby zacząć w wieku 11 lat a skończyć w wieku 16
Oj, Kaczorek się wstydzi wieku żony, oj
-
Bartini
widac kaczor lubi starsze, ktore by nad nim, powiedzmy dominowały 
-
RaV
Troche w lewo, troche w prawo, zawsze do przodu!

-
DT
tez bylem za centrum
wlasnie chodzi mi o to co pisal Bartini bo dla mnie ani prawica ani leciwa nie jest tym z czym chcialbym sie identyfikowac w jakis konkretny sposob
co do skandynawskiego modelu panstwa opiekunczego- do konca to nie jest dobre bo moze doprowadzic czlowieka do wyuczonej bezradnosci panstwo powinno pomagac tylko wtedy gdy jednoska juz wyczerpie swoje mozliwosci ktoras z zasad pomocniczosci o tym mowi
co do kary smierci np. to zawsze myslalem ze jestem za ale dochodze do wniosku ze to nie jest dobre
co do mieszania sie kosciola do polityki to nie niech sie zajmują kosciolem
religia w szkole jest do wyboru wiec jak dla mnie w szkole moze zostac
za aborcją jestem tylko w kilku przypadkach o ktorych mowa jest w ustawie ktora obowiązuje
malzenstwa homoseksualistow nie zalezy mi na tym jak chcą niech maja
ale adopcja odpada
łagry pale dla tych ktorych sie nie lubi i nie zgadza sie z ich poglądami pachie troche sredniowieczem i polowaniem na czarownice wiec odpada stanowczo
wlasnie chodzi mi o to co pisal Bartini bo dla mnie ani prawica ani leciwa nie jest tym z czym chcialbym sie identyfikowac w jakis konkretny sposob
co do skandynawskiego modelu panstwa opiekunczego- do konca to nie jest dobre bo moze doprowadzic czlowieka do wyuczonej bezradnosci panstwo powinno pomagac tylko wtedy gdy jednoska juz wyczerpie swoje mozliwosci ktoras z zasad pomocniczosci o tym mowi
co do kary smierci np. to zawsze myslalem ze jestem za ale dochodze do wniosku ze to nie jest dobre
co do mieszania sie kosciola do polityki to nie niech sie zajmują kosciolem
religia w szkole jest do wyboru wiec jak dla mnie w szkole moze zostac
za aborcją jestem tylko w kilku przypadkach o ktorych mowa jest w ustawie ktora obowiązuje
malzenstwa homoseksualistow nie zalezy mi na tym jak chcą niech maja
ale adopcja odpada
łagry pale dla tych ktorych sie nie lubi i nie zgadza sie z ich poglądami pachie troche sredniowieczem i polowaniem na czarownice wiec odpada stanowczo
fu..'em and their law
-
EveS
Czy ktoś wczoraj ze mną tarzał się ze śmiechu na wystąpieniu Kaczora i podczas programu Olejnikowej?
Co prawda przez 10 minut po łOOOoo REN DZIU nie wiedzieliśmy z mężem o chodzi, bo pierwszy raz w zyciu zdarzyło mi się widzieć jak prezydent ogłasza czego NIE OGŁOSI
I te łapki na blacie
Parę opisów z wczoraj z gg:
-Gulczas? a jak myslisz? rozwiazac sejm czy nie? <lol2>
-Przez tego j..... kurdupla nie obejrze teatru tv
-prostytutka, ale o so chozi?

kTO NIE WIDZIAŁ, TAADAAAAM: http://ww6.tvp.pl/video/2006/02/13/63376/film.asf

Parę opisów z wczoraj z gg:
-Gulczas? a jak myslisz? rozwiazac sejm czy nie? <lol2>
-Przez tego j..... kurdupla nie obejrze teatru tv
-prostytutka, ale o so chozi?
kTO NIE WIDZIAŁ, TAADAAAAM: http://ww6.tvp.pl/video/2006/02/13/63376/film.asf
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Cholera... to gdzie ja jestem?EveS pisze:Moje poglądy polityczne są lewicowe (+antyklerykalne) aż do szpiku kościJestem wielką fanką skandynawskiego socjalizmu, uważam, że Kościół nie powinien ingerować w politykę i państwo (precz z religią w szkołach), a przede wszystkim, że są ludzie, którym w życiu nie wyszło a którym trzeba pomóc, bo nie da się stworzyć dla wszystkich miejsc pracy, co głoszą utopijni liberałowie (a tfu!).
Moja lewicowość objawia się tym, że popieram:
-opodatkowanie Kościoła
-legalną aborcję
-legalizację związków homoseksualnych
-delegalizację organizacji o zabarwieniu najonalistycznym
-zaniechanie dzikiej lustracji jaka ma miejsce z naszym kraju
-wbicie na pal członków LPR-u![]()
I coś czuję, że zaraz będzie kłótnia
(i tak mam gdzieś co o mnie myślą...
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Dydeo
Właśnie ja tez już błądze i nie wiem gdzie jestem. Może stwórzmy własny model polityki. Nie jestem prawicowy, ale na nie wszystkie lewicowe poglądy sie zgadzam. Dla mnie największym i najważniejszym dążeniem lewicy jest równość ludzi.
-
szajajaba
Dydeo, przeczysz sam sobie, wcześniej napisałeś, ze jestes lewicowy 
-
Dydeo
Wiem, jestem, ale niektóre poglądy lewicowe mi nie odpowiadają, tj. jak wolna aborcja, małżeństwa homoseksualne.
-
szajajaba
No wec nie jestes do końca lewicowy, jetes posredniak