Chat
-
Miri
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Re: Chat
Nie ja tu wyjeżdżam z dysputami filozoficznymi.
Dla kogoś Scooby Doo może być idiotyczny, a dla kogoś Hannah Montana - i właśnie próbowałam udowodnić wyższość tego pierwszego nad drugim, a nie potępiać wszystkie programy dla dzieci i żądać od tych dzieci, aby oglądały jakieś rzeczy z księżyca, bo tylko one są odpowiednio inteligentne. Zazwyczaj ja tutaj przesadzam, ale dziś mnie wyprzedziłeś, Rajca.
Dla kogoś Scooby Doo może być idiotyczny, a dla kogoś Hannah Montana - i właśnie próbowałam udowodnić wyższość tego pierwszego nad drugim, a nie potępiać wszystkie programy dla dzieci i żądać od tych dzieci, aby oglądały jakieś rzeczy z księżyca, bo tylko one są odpowiednio inteligentne. Zazwyczaj ja tutaj przesadzam, ale dziś mnie wyprzedziłeś, Rajca.
-
dejmien
Jeśli dziecko wybiera bajkę X zamiast bajki Y to nie dlatego, że dana bajka jest mądrzejsza. Tak, mówimy tu o dzieciach a nie o kontestujących wszystko nastolatkach. W tym wypadku wybór zawsze się ogranicza do tego co jest w zasięgu ręki. A to, że Ty wychowałaś się na innych bajkach niż współczesne dzieci nie ma tu nic do rzeczy.
-
Miri
Dobra, to niech już tak zostanie. O bajkach może więcej się wypowiem, jak będę miała własne dzieci.
-
Rajca
Złapałaś mnie Miri. Chylę czoła.
-
Hien
A ktoś wyjechał? Dysput filozoficznych nie stwierdziłem, a przejrzałem wszystkie wypowiedzi Rajcowatego i DejmaMiri pisze:Nie ja tu wyjeżdżam z dysputami filozoficznymi.
Tak czy inaczej coś Cię Miri łatwo z siodła wysadzić, nie ma co sie tak jeżyć.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Moja córka nie pyta się mnie, co ma oglądać, tylko bierze pilota i ogląda co chce.
A ja często razem z nią.
I szczerze mówiąc sam nie mam nic do seriali typu The Suit Life, Hanna Montana czy Czarodzieje z Waverly Place.
Nie wiem Miri co się tak burzysz. Kto powiedział, że w serialu dla dzieci wszystko ma być realistyczne i prawdziwe?
Ma być po prostu wesoło i beztrosko. I tyle.
Swoją drogą więcej realizmu jest w takiej HM niż w większości super produkcji w kinach.
A ja często razem z nią.
I szczerze mówiąc sam nie mam nic do seriali typu The Suit Life, Hanna Montana czy Czarodzieje z Waverly Place.
Nie wiem Miri co się tak burzysz. Kto powiedział, że w serialu dla dzieci wszystko ma być realistyczne i prawdziwe?
Ma być po prostu wesoło i beztrosko. I tyle.
Swoją drogą więcej realizmu jest w takiej HM niż w większości super produkcji w kinach.
-
Rajca
Bo tu chodziło, o to, że ja przesadziłem, że ja tak wiesz... o tym Kancie i tym podobnych. Że ja tak zbyt dużą szuflą metaforę nabrałem, przeca to tylko Chat, nie zaś kocioł grzewczy 
-
Miri
Nie mam zamiaru już się tutaj na ten temat wypowiadać. Idę pooglądać Hannę Montanę, bo to serio musi być coś zajebistego, skoro tak uparcie podważacie moje zdanie.
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Strasznie na poważnie bierzesz świat. Nawet bajki. 
-
Hien
Rajca, when you kant, than you kant, that's all baby...
Miri kant.
A serio, piszesz "podważacie moje zdanie" jakbyś chciała napisać "podważacie mój autorytet". Nie oczekujesz chyba, że wszyscy nagle zaczną podważać swoje zdanie?
Miri kant.
A serio, piszesz "podważacie moje zdanie" jakbyś chciała napisać "podważacie mój autorytet". Nie oczekujesz chyba, że wszyscy nagle zaczną podważać swoje zdanie?
-
dejmien
Podważamy Twoje zdanie.
O, jacy my złośliwi, niegrzeczni, głupi. To dlatego, że oglądaliśmy niewłaściwe bajki.
-
Miri
Nie, to ja je oglądałam. O, ja biedna, lubiłam Scoobiego Doo...
Odnoszę wrażenie, że się po prostu uparliście i tyle. W innym wypadku skończyłoby się "aha, ja myślę inaczej, no dobra". Znam już lekko specyfikę tego forum, ale akurat żeby tak się żreć o bajki...
.
Odpuszczam, nie chcę się dłużej przegadywać.
Odnoszę wrażenie, że się po prostu uparliście i tyle. W innym wypadku skończyłoby się "aha, ja myślę inaczej, no dobra". Znam już lekko specyfikę tego forum, ale akurat żeby tak się żreć o bajki...
Odpuszczam, nie chcę się dłużej przegadywać.
-
Rajca
Miri, zakładam, że panowie szlachta mają wiele ciekawszych rzeczy na głowie niż pisanie pewnych postów z zacietrzewienia. Tak wyglądają w końcu dyskusje. Powtarza się argumenty, klaruje, koryguje i nadaje nowy tor. A to, że trafiłaś tak a nie inaczej... Bajki są tylko nośnikiem pewnych pryncypiów...
-
dejmien
My się nie żremy. Toczymy dyskusję. Argumenty odpierane kontrargumentami. To nie jest akcja w stylu "nudzi nam się, wkurzmy Miri". Dlaczego jeśli Ty się nie zgadzasz z nami to jest to oczywiste ale kiedy to działa w drugą stronę to jest złe, niesprawiedliwe, nie godne? Tu nie ma tyrani większości nad mniejszością. Tu jest wymiana poglądów, często skrajnych a materia dyskusji nie ma znaczenia.
-
Hien
Miri, mozna dyskusję poprowadzić na różne sposoby, ale raczej rąbanie fochami kiedy kończą się argumenty to kiepskie wyjście. Nawet Napoleon by na to nie poszedł.
Pan Pomorzanin Cię nie obraził. Pan Góral też Cię nie obraził. Może ja - stary zadymiarz, albo Rybak Shoddy? Bronimy swojego zdania, a Ty obracasz to w jeżdżenie Tobą po ziemi. WTF?
Pan Pomorzanin Cię nie obraził. Pan Góral też Cię nie obraził. Może ja - stary zadymiarz, albo Rybak Shoddy? Bronimy swojego zdania, a Ty obracasz to w jeżdżenie Tobą po ziemi. WTF?
-
Miri
Jedno moje zdanie, wasze trzy. No i o czym to świadczy? Nikt po mnie nie jeździ, ale czuję się podstawiona pod ścianą i to z powodu mojego specyficznego zdania na temat programów dla dzieci. Chcę skończyć ten temat, i to nie z powodu tego, że jestem w mniejszości i wychodzi na to, że nie mam racji - to naprawdę byłoby głupie z mojej strony - ale dlatego, że atmosfera zrobiła się lekko niemiła z powodu mojego brania wszystkiego do siebie.
-
Hien
Płaczesz jak baba :]
A serio to nie doczekaliśmy się w sumie odpowiedzi na nasz argumenty więc trochę smutno, szkoda dyskusji. Wyjdzie na to, że na tym forum ludzie tylko o Depesz Mołd potrafią rozmawiac a to ubliżające, o tym każdy potrafi i to nic wielkiego.
A serio to nie doczekaliśmy się w sumie odpowiedzi na nasz argumenty więc trochę smutno, szkoda dyskusji. Wyjdzie na to, że na tym forum ludzie tylko o Depesz Mołd potrafią rozmawiac a to ubliżające, o tym każdy potrafi i to nic wielkiego.
-
Miri
Jak zacznę słuchać Porcupine Tree to będziesz pierwszym, który się o tym dowie, obiecuję.
Na każdy kontrargument - oprócz najeżdżania na mnie, że chcę kończyć rozmowę bo nie mam nic mądrego do powiedzenia - odpowiedziałam, chyba, że coś przeoczyłam.
Na każdy kontrargument - oprócz najeżdżania na mnie, że chcę kończyć rozmowę bo nie mam nic mądrego do powiedzenia - odpowiedziałam, chyba, że coś przeoczyłam.
-
Rajca
Ja ne ume o Depesze. Ja jeno w izbie siedzieć ume...
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
japierdziu jaki chaos. nieogarniam tej dyskusji 
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl