Forumowa melina Devotees
-
Dydeo
Krótka historia PPPP
smieszna czytajcie hahahahaha
Polska Partia Przyjaciół Piwa, PPPP - polska partia polityczna założona w 1990 roku przez satyryka Janusza Rewińskiego. Pomysłodawcą była natomiast redakcja nieistniejącego juz miesięcznika dla mężczyzn "Pan". Pierwotnym celem PPPP było promowanie kulturalnego stylu picia piwa w stylizowanych na angielskie pubach, zamiast wódki, a tym samym zwalczanie alkoholizmu.
Niecodzienna nazwa i rozczarowanie transformacją ustrojową w Polsce sprawiły, że w wyborach parlamentarnych w 1991 roku partia uzyskała 16 miejsc w Sejmie. Partia wkrótce podzieliła się na dwie frakcje - Małe Piwo i Duże Piwo, mimo oświadczeń Rewińskiego, że piwo nie jest ani ciemne, ani jasne, jest po prostu smaczne. (źródło Wikipedia)
Z czasem PPPP została rozwiązana, a jej posłowie weszli w skład innych partii.
Polska Partia Przyjaciół Piwa, PPPP - polska partia polityczna założona w 1990 roku przez satyryka Janusza Rewińskiego. Pomysłodawcą była natomiast redakcja nieistniejącego juz miesięcznika dla mężczyzn "Pan". Pierwotnym celem PPPP było promowanie kulturalnego stylu picia piwa w stylizowanych na angielskie pubach, zamiast wódki, a tym samym zwalczanie alkoholizmu.
Niecodzienna nazwa i rozczarowanie transformacją ustrojową w Polsce sprawiły, że w wyborach parlamentarnych w 1991 roku partia uzyskała 16 miejsc w Sejmie. Partia wkrótce podzieliła się na dwie frakcje - Małe Piwo i Duże Piwo, mimo oświadczeń Rewińskiego, że piwo nie jest ani ciemne, ani jasne, jest po prostu smaczne. (źródło Wikipedia)
-
Bartini
Ale Dydek o czym ty gadasz, skoro jestes abstynentem 
-
kawoszka
Skad to przepisales,he?DydekMode pisze:Krótka historia PPPPsmieszna czytajcie hahahahaha
![]()
-
Dydeo
Właśnie, załóżmy partie PPPP2, ja bede przewodniczącym dlatego że:
1. mam awatar Rewińskiego.
2. jestem abstynentem, a przewodniczący musi miec zawsze umysł trzeźwy
1. mam awatar Rewińskiego.
2. jestem abstynentem, a przewodniczący musi miec zawsze umysł trzeźwy
-
kawoszka
Mozesz sobie pomazyc,abstynencie drogi

-
Dydeo
Kawoszko, przeciez napisałem w nawiasie "źródło wikipedia".
-
kawoszka
Fakt,moje niedopatrzenie.....za duzo pije..... 
-
Dydeo
Ja w każdej chwili moge zacząć pić, ale mnie do tego nie ciągnie, moge pić z dziewczyną, mge pić z wami depeszami, ale nie z menelami, a u mnie jest takich dużo w mieście
[ Dodano: 07 Wrz 2005 11:08 ]
[ Dodano: 07 Wrz 2005 11:08 ]
Widzisz, nie możesz być przewodniczącymkawoszka pisze:Fakt,moje niedopatrzenie.....za duzo pije.....
-
Bartini
No to sie nie napijemy razemale nie z menelami
-
Dydeo
A ja nie mówie że wy jestescie menele, mówie że wy jesteście depesze, a z nimi mógłbym sie napić 
-
kawoszka
Wlasnie....plakac nie bedziemy
A kto powiedzial,ze ja depesz jestem,he?
A kto powiedzial,ze ja depesz jestem,he?
-
Dydeo
Aaaaaaaaaa, że nie mam pojęcia to nie moge rozmawiać, a może chce soę czegoś nauczyć
[ Dodano: 07 Wrz 2005 11:11 ]
depesz nie depesz jesteś na forum depeszów.
[ Dodano: 07 Wrz 2005 11:12 ]
oki, dosyć bo się pokłócimy przy butelce, nalejcie mi
[ Dodano: 07 Wrz 2005 11:11 ]
depesz nie depesz jesteś na forum depeszów.
[ Dodano: 07 Wrz 2005 11:12 ]
oki, dosyć bo się pokłócimy przy butelce, nalejcie mi
-
kawoszka
depszow,dobre

-
Dydeo
gdzie? 
-
kawoszka
Jak to nalejcie?A wpisowe dales? 
-
Dydeo
kieliszka nie nalejecie młodzi wilcy? posłuchajcie starego wilka
[ Dodano: 07 Wrz 2005 11:16 ]
sie napijemy, interes ubijemy.
-
DT
oj dziadzius nie przesadzajDydekMode pisze:kieliszka nie nalejecie młodzi wilcy? posłuchajcie starego wilka![]()
fu..'em and their law
-
Dydeo
ok, kupie wam wszystkim po skrzynce piwa, moje warunki
, skrzynka starczy wam na tydzień, a przez ten tydzien będe pisał co chce, jak to kawoszka napisała, w tydzień nabije 5000 postów, prześcigne Slicka, i drugiej skrzynki wam już nie kupie, bo po co mi kolejne 5000 postów, żartuje, nie będe upijał społeczeństwa 
-
Bartini
To dobrze, bo juz sie balem ze zaspamujesz forum