Piłka Nożna
-
Jari
Re: Piłka Nożna.
Czesi nie pokazali wczoraj nic! A Portugalia jak to Portugalia wygrała. Zaimponowali mi Szwjacarzy bo grali naprawde świetny mecz. A dziś..... we will see.

-
puma
No juz dostalismy w du*pe 
-
Jari
Niech się ten Benhaker wystrzeli na ten księżyc i poszuka jasnych stron. Widać, że facet nie ma pomysłu na gre. Najpierw Piszczek jest 'be' i się nie łapie do składu, a nagle przyjeżdża w piątek i wchodzi na pierwszy mecz. Superkapitan Żurawski złazi po pierwszej połowie, bramki strzelają nam bo obrona stoi na 30 metrze a granie systemem 1-4-4-1-1 to mega pomyłka. Zamiast normalnie grac głęboko cofnięta obroną, połowicznie cofnieta pomocą i wysuniętymi skrzydłowymi plus dwóch snajperów typu: Brożek, Wichniarek, Smolarek to jakiś kombinację się wyczynia z cofnietym napastnikiem, graniem do tyłu i filozofią, że jak my mamy piłke to nam nie strzelą... Właśnie nam strzelili - dwie bramki!

-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Znowu planowa porażka z Niemcami. Ale nie bluzgałbym tu na trenera. Bo co może nawet najlepszy trener na świecie, gdy nie ma kim grać. Sam Ballack jest droższy, niż cała nasza drużyna. Trzeba powiedzieć sobie jasno - Niemcy są dla nas w tej chwili nieosiągalni. Za wysokie progi. Ale Austria i Chorwacja to już inna sprawa, więc nadal wierzę na wyjście z grupy.
Wczoraj już w pierwszej połowie komentatorzy robili zarzuty Benhackerowi. Czy oby nie za wcześnie? Ale u nas tak zawsze. Jak idzie dobrze to owacjom nie ma końca. Gdy jednak coś zaczyna się dziać nie tak, to zaraz mamy w Polsce 40 mln krytyków i zawsze winny jest trener. Każdy by poprowadził naszych "przeciętniaków" o wiele lepiej. Ale nikt nie dostrzega, że mało który nasz "gwiazdor" mieści się w klubie w wyjściowym składzie. I to zazwyczaj w bardzo przeciętnym klubie.
Poczekajmy z osądami do meczu z Chorwacją. Dajmy im jeszcze szansę. Bo po Niemcach może być już tylko łatwiej.
Wczoraj już w pierwszej połowie komentatorzy robili zarzuty Benhackerowi. Czy oby nie za wcześnie? Ale u nas tak zawsze. Jak idzie dobrze to owacjom nie ma końca. Gdy jednak coś zaczyna się dziać nie tak, to zaraz mamy w Polsce 40 mln krytyków i zawsze winny jest trener. Każdy by poprowadził naszych "przeciętniaków" o wiele lepiej. Ale nikt nie dostrzega, że mało który nasz "gwiazdor" mieści się w klubie w wyjściowym składzie. I to zazwyczaj w bardzo przeciętnym klubie.
Poczekajmy z osądami do meczu z Chorwacją. Dajmy im jeszcze szansę. Bo po Niemcach może być już tylko łatwiej.
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Mnie wkurzyly poczatkowe akcje niemcow. Wg. mnie byly dwa spalone. Obu sedzia nie uznal a po drugim wpadla bramka. Identyczna akcja byla kiedy to Krzynowek lecial z pilka na szwabskiego bramkarza, wtedy sedzia momentalnie odgwizdal spalonego. Pierwsza bramka niepowinna zostac uznana to raz, a dwa, ze Roger powinien grac od samego poczatku meczu. Wtedy wygladaloby to zupelnie inaczej.
Nie winie za nic Beenhakker'a bo to i tak po Kazimierzu Gorskim najlepszy selekcjoner bialo-czerwonych. Engele, Bonki czy Janasy mu do piet nie dorastaja. Od zawsze powtarzalem, ze potrzebowalismy zagranicznego szkoleniowca.
Sadze, ze sa dalej szanse na wyjscie z grupy.
Aha, co do tych dwoch volksdojczowych niemiaszkow - Klozeta i Podlaskiego, coz, graja w obcej druzynie, ja za nimi nie placze.
Nie winie za nic Beenhakker'a bo to i tak po Kazimierzu Gorskim najlepszy selekcjoner bialo-czerwonych. Engele, Bonki czy Janasy mu do piet nie dorastaja. Od zawsze powtarzalem, ze potrzebowalismy zagranicznego szkoleniowca.
Sadze, ze sa dalej szanse na wyjscie z grupy.
Aha, co do tych dwoch volksdojczowych niemiaszkow - Klozeta i Podlaskiego, coz, graja w obcej druzynie, ja za nimi nie placze.
-
shodan
Wkurzam się, gdy widzę Polaków w składzie Niemiec. Gdzie jak gdzie, ale akurat u Niemców! Kłaniam się za to naszemu PZPN, który jak zwykle olał sprawę, gdy Podolski był jeszcze do wzięcia.
-
angel with silver wings
Cztery, pierwsze mecze, na EURO 2008 za nami i na każdym z tych meczów, sędziowie popełniali ewidentne błędy. (Że o nieuznaniu bramki Ebiego nie wspomnę).
Cóż, liczyłam na remis z Niemcami, bo w wygraną raczej nie wierzyłam. Szkoda, że przez takie farfocle naszej obrony straciliśmy bramki. Ale nie ma co tracić nadziei! Kibicujemy do końca!
Cóż, liczyłam na remis z Niemcami, bo w wygraną raczej nie wierzyłam. Szkoda, że przez takie farfocle naszej obrony straciliśmy bramki. Ale nie ma co tracić nadziei! Kibicujemy do końca!
-
Jari
Aby była jasność: Smolarek bramki nie strzelił, nawet ze spalonego.... Strzelił w słupek!!! A dobił do bramki jak już był gwizdek i wszystko staneło w miejscu, ot tak sobie doklepał do bramki chyba dla własnej satysfakcji... Ale pierwszy właściwy strzał niestety oddał w słupek.
-
angel with silver wings
Wczorajszy mecz fenomenalny! Nareszcie dokopano tym zadufanym w sobie makaronom!
Z Van Bastenem na czele, Holendrzy mają wielkie szanse na zdobycie mistrzostwa!
Z Van Bastenem na czele, Holendrzy mają wielkie szanse na zdobycie mistrzostwa!
-
slick
Niemiaszki w torbe dostaja i to solidnie! 
-
Jari
No i sobie pograliśmy.... Fakt sędzia nas okradł z wyniku ale....
01. Krzynówek - po co on tam był. Nie umie wykonywac roznych a pchał się do każdego i każdy spieprzył. I ogólnie wszystko spieprzył.
02. Smolarek - zero, dno, przereklamowanie totalne.
03. Granie w 3 minutach ostatnich - zamiast kopac na hektary to się bawimy piłeczką. No to się pobawiliśmy.
04. Skuteczność - zero. Mam nadzieję, że Wichniarek, Brożek i paru innych którzy zostali przed telewizorami śmieją się teraz w niebogłosy.
05. Zawsze jest tak samo. Nie ma sensu jeździć na jakiekolwiek zawody. Szkoda kasy. I szkoda budowac te stadiony, niech wietnamce wracają na 10-lecia to przynajmniej fajny bazar będzie.
01. Krzynówek - po co on tam był. Nie umie wykonywac roznych a pchał się do każdego i każdy spieprzył. I ogólnie wszystko spieprzył.
02. Smolarek - zero, dno, przereklamowanie totalne.
03. Granie w 3 minutach ostatnich - zamiast kopac na hektary to się bawimy piłeczką. No to się pobawiliśmy.
04. Skuteczność - zero. Mam nadzieję, że Wichniarek, Brożek i paru innych którzy zostali przed telewizorami śmieją się teraz w niebogłosy.
05. Zawsze jest tak samo. Nie ma sensu jeździć na jakiekolwiek zawody. Szkoda kasy. I szkoda budowac te stadiony, niech wietnamce wracają na 10-lecia to przynajmniej fajny bazar będzie.
-
slick
Pomaranczowi dzisiaj dali piekne show. Uwielbiam mecze gdzie pada duzo bramek i to w krotkim odstepie czasu. 
-
Jari
Chyba jednak się nie pomyliłem...Jari pisze:No i po ogłoszeniu... Lekka załamka pomieszana z niedowierzaniem. A miałem Leona za fajnego gościa tymczasem wpisuje się idealnie w nurt zapoczątkowany przez panów Engela i Janasa. A nie wzięcie Wichniarka czy Brożka (regularnie strzelają bramki w swoich klubach) to już skandal! Coś mi się zdaje, że 3 mecze i domu...
-
DT
no niestety nie pomylileś się
a miało być tak pięknie
fu..'em and their law
-
shodan
Fatalnie się zakończyły te Mistrzostwa dla nas. Ale patrząc obiektywnie na naszych piłkarzy i ich umiejętności - nie mieliśmy prawa w tym towarzystwie zaistnieć. Może w szczytowej formie można by było mocniej powalczyć, ale w sytuacji, gdy nawet taki Krzynówek był cieniem samego siebie, nie mieliśmy szans. A obecność Wichniarka albo Brożka nic by tu nie zmieniła. Co z tego, że strzelają bramki w klubach? Ci panowie już wielokrotnie mieli szansę gry w reprezentacji i zawsze dopadała ich strzelecka niemoc. Strzelanie goli np. w naszej "super hiper extraklasie" a strzelanie goli w ME to dwie różne sprawy.
Może Benhakker popełnił jakieś błędy w przygotowaniach, a może po prostu my Polacy nie potrafimy grać o tej porze roku. Jakoś zawsze jesienią ta nasza gra wygląda nieporównywalnie lepiej. A co do spraw personalnych to łatwo każdemu wytykać błędy po fakcie - mógł pojechać ten albo tamten. Uważam, że kto by nie pojechał, skończyło by się tak samo.
Za to Holandia gra kosmicznie. Gdy się patrzy na nich, to wcale nie żal, że naszych wyrobników już nie ma na ME.
Może Benhakker popełnił jakieś błędy w przygotowaniach, a może po prostu my Polacy nie potrafimy grać o tej porze roku. Jakoś zawsze jesienią ta nasza gra wygląda nieporównywalnie lepiej. A co do spraw personalnych to łatwo każdemu wytykać błędy po fakcie - mógł pojechać ten albo tamten. Uważam, że kto by nie pojechał, skończyło by się tak samo.
Za to Holandia gra kosmicznie. Gdy się patrzy na nich, to wcale nie żal, że naszych wyrobników już nie ma na ME.
-
_precious_
- Ulubiony utwór: Barrel of a Gun
Dzisiaj na ktorymś z portali przeczytałem "Artur Boruc i dziesięć koszulek" wszystko na temat 
-
Jari
Prognoza samopoczucia na koleje tygodnie:
Brożek, Wichniarek, Sikora, Majewski, Jańczyk, Zieńczuk
Boruc, Roger, Dudka
Krzynówek, Smolarek i reszta
8(
Don Leo
:fuckyou:
Brożek, Wichniarek, Sikora, Majewski, Jańczyk, Zieńczuk
Boruc, Roger, Dudka
Krzynówek, Smolarek i reszta
Don Leo
-
angel with silver wings
Makarony za burtą!

Ich wczorajszy pokaz był żenadą!
Jakby tak jeszcze Niemcory odpadły!
Stawiam na Rossiję! Młody, zdolny zespół z fenomenalnym Arshawinem na czele! Niech Kopciuszek wygra te Mistrzowstwa!
Ich wczorajszy pokaz był żenadą!
Jakby tak jeszcze Niemcory odpadły!
Stawiam na Rossiję! Młody, zdolny zespół z fenomenalnym Arshawinem na czele! Niech Kopciuszek wygra te Mistrzowstwa!
-
shodan
Dzisiaj Niemcy-Turcja. Bardzo bym chciał zwycięstwa Turków. Z dwóch powodów. Po pierwsze odpadli by Niemcy - a to zawsze cieszy. Po drugie - Turcy mi naprawdę dotychczas zaimponowali. Wygrać w ostatnich sekundach trzy prawdę mówiąc przegrane mecze z rzędu na ME to wielki wyczyn. Czapki z głów. I nie zgodzę się, że to tylko szczęście czy fuks. Trzy razy z rzędu to już nie fuks. To naprawdę wysokie umiejętności i ambitna walka do ostatnich sekund. Nawet w sytuacji wydawałoby się beznadziejnej. Ale ma u nich kto strzelać. My możemy tylko pomarzyć o takich napastnikach jak Nihat Kahveci. Szkoda tylko, że są dziś tacy zdziesiątkowani. To może zaważyć na ich niekorzyść.
Chciałbym finału Rosja - Turcja. Byłoby pięknie.
Chciałbym finału Rosja - Turcja. Byłoby pięknie.
-
angel with silver wings
No i po sielance... Szwaby znowu mieli farta!