Recoil

Najlepszy album Recoil to?

1+2
2
6%
Hydrology
3
9%
Bloodline
5
15%
Unsound Methods
12
36%
Liquid
7
21%
Subhuman
4
12%

Liczba głosów 33
Awatar użytkownika
Stalker
Ulubiony utwór: In Your Room

Re: Recoil

Post 31 maja 2011 12:16

No ja tam nie wiem, jakie unikalne tłoczenia testowe może mieć tonpress :lol: Pewnie kupił jak był w Wawie i myśli że to teraz rarytas. Już o wiele ciekawsze są pre cd przed masteringiem , albo testery.
I've been watching You...
Awatar użytkownika
slick
Ulubiony utwór: Everything Counts

Post 31 maja 2011 12:45

Piepszycie wszyscy. Dla tych co kolekcjonuja (jak chlopcy z depmod.com) Tonpress ma wieksza wartosc niz dla Was. Traktuja to jak pozycja z innego kraju. Podniecaja sie polskim wydaniem tak samo jak ja sie podniecam brazylijska wersja 101 2x12 czy moim Construction Time Again na kompakcie, ktory mam z Australii. W kazdym z tych krajow ich rodzime wydawnictwo jest warte tyle co u nas Tonpress z oklepanym TS 81-85, BC czy singlem Stripped - i tyle za komuny bylo winyli z DM...

Totez zupelnie mnie nie dziwi fakt sprzedawania na ebay'u polskich Tonpresow z dopiskiem rare i cena 20 / 30$... To dla nich jest rare i bedzie.
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 31 maja 2011 13:05

Slick masz racje, a zeby bylo smieszniej to mysle, ze i w Polsce to tez jest rare :D
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
Stalker

Post 31 maja 2011 13:07

Tez się podniecałem kiedyś rare cd (podwójny australijski sofad - studio + live) albo pierwsza edycja SGR jeszcze z napisem west germany. Ale tam wszedzie jest i tak ta sama muza, więc żeby się jarać z powodu jakiejś ukrytej wiadomości na vinylu albo że kolorek jest inny - ok, mnie to średnio bierze, wolę już konkretne gadzety.
Awatar użytkownika
agent orange
Ulubiony utwór: Personal Jesus

Post 31 maja 2011 13:12

Ja nie piszę o "Tonpressie", tylko o tłoczeniach próbnych. http://auction.recoil.co.uk/list-of-dm- ... mely-rare/

Wiesz co to są próbne tłoczenia? Chyba nie...

Próbne tłoczenia to unikaty, z tego względu że są praktycznie niedostępne - nigdy nie były w wolnej sprzedaży, i występują przeważnie w ilości kilku sztuk.
Awatar użytkownika
Stalker

Post 31 maja 2011 13:12

Czez pisze:Slick masz racje, a zeby bylo smieszniej to mysle, ze i w Polsce to tez jest rare :D
Ja Cie prosze, bo się kawą oblałem
http://allegro.pl/depeche-mode-black-ce ... 15602.html
agent orange pisze:Ja nie piszę o "Tonpressie", tylko o tłoczeniach próbnych. http://auction.recoil.co.uk/list-of-dm- ... mely-rare/

Wiesz co to są próbne tłoczenia? Chyba nie...
Ale ja stronę wcześniej pisałem z Hienem o Tonpresie, nieskumałeś, a się nieładnie popisujesz.
A wyobraź sobie że nie tylko Ty znasz angielski i nie tylko Ty masz kilka vinyli w domu :)
Awatar użytkownika
Czez

Post 31 maja 2011 13:15

Nie napisalem, ze very rare :)
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
agent orange

Post 31 maja 2011 13:20

Hm, doprawdy? A wydawało mi się, że pisałeś ogólnie o winylach z kolekcji Alana, a nie konkretnie o wydawnictwie Tonpressowym. Tonpress to tylko jeden z wielu przykładów, jest tam ich dość sporo. Ja zamiast gaci Alana, zdecydowanie wolałbym to, co podlinkowałem wyżej.
Awatar użytkownika
Stalker

Post 31 maja 2011 13:27

Uoo matko, wkleję Ci 3 posty - jeden po drugim: nietrudno wydedukować ciąg myślowy :)

Stripped
No to mnie rozbawiło, Wilder opisał wszystkie Polskie wydania winyli starych jako bardzo rzadkie itp
Hien
W co drugim antykwariacie leżą, na allegro też bywają.
Jeszcze się to opchnie za lukrową kasę kiedyś :lol:
Stalker
Kur.wa kto tam kupi jakiegoś starego winyla na którym pewnie i tak ch.uja słychać.

Załapał ?
Awatar użytkownika
Czez

Post 31 maja 2011 13:28

Ja mialem na mysli, ze i w Polsce winyle DM nie sa tak powszechnie do nabycia jak by sie moglo wydawac, a przynajmniej mam takie odczucie.
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
Stalker

Post 31 maja 2011 13:33

Srać vinyle, ciekawe kto się szarpnie na emaxa ?:)
Awatar użytkownika
Czez

Post 31 maja 2011 13:45

No, to jest prawdziwy rarytas, chyba najwiekszy na tej aukcji, nawet wedlug mnie wiekszy niz gitara Marta.
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
agent orange

Post 31 maja 2011 13:49

Stalker pisze:
Załapał ?

Nie próbuj ze mnie robić durnia, bo kiepsko Ci to idzie.
Awatar użytkownika
Stalker

Post 31 maja 2011 14:17

Masz gorszy dzień? Może się przewietrz, słonko całkiem ładne dzisiaj....
Troszkę dystansu do siebie tez się przyda.
Awatar użytkownika
Miri

Post 31 maja 2011 16:01

Wkleiłam linka z aukcjami na inne forum (zdominowane przez fanki Alana). Tam były zachwyty na temat ciuchów z teledysków, natomiast tutaj wywiązała się już ładna sprzeczka na temat winyli... Nie macie innych problemów? BC z Tonpressu też posiadam (The Singles niestety nie, ale ojciec był o włos od nabycia) i zgadzam się z tym, że to zalega w antykwariatach kilogramami. Ale czy to jest powód, żeby się naigrywać z ludzi, którzy kupią to od Wildera za tysiące funtów? Gdyby byli sprytni, to spróbowaliby ściągnąć prosto z Polski, ale cóż - ich sprawa. Fakt, że wtedy te "ultra-rare-super-hiper" nie byłyby macane "tymi rękami", ale przynajmniej nie daliby na to kasy, za którą szłoby kupić całą dyskografię DM+Recoil w wersjach deluxe na winylach (jeśli tylko o "egzotykę" albumów chodzi - na rzeczy osobiste każdy miałby chyba chrapkę).
Jari

Post 31 maja 2011 17:11

Będziecie się napieeerdalać? :8
Awatar użytkownika
Miri

Post 31 maja 2011 17:24

Dawaj, Jari, napierrrrr... :8 :lol:
Nie, nie mam zamiaru się z nikim kłócić o coś, co jest mi obojętne. Ktoś to kupi - ok. Na biedne dzieci będzie (bo to jest chyba jednak aukcja charytatywna).
Awatar użytkownika
Czez

Post 31 maja 2011 18:20

Nie doczytalem jeszcze nic na temat charytatywnosci. Ja powiem szczerze, ze mialbym chrapke na 2 rzeczy: otoz na emaxa i na skore przedmiot 132 i nawet niewazne, ze mam identyczna :), no ale pewnie moge sobie tylko pomarzyc.
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
Hien

Post 31 maja 2011 20:07

Jeśli chodzi o sprzęt to chyba bliżej mi do muzealnego zamiłowania Martina, wolałbym mieć wielkiego, starego, zawalającaego miejsce syntka niż to samo w laptopie. Tylko ja sobie mogę bo pewnie stać by mnie było na jednego. Rozumiem Wildera, który chce zaoszczedzić miejsca, nie opłaca mu się tego trzymać.
Jari, będziesz coś kupował z tych gratów czy zlewasz to kompletnie?

W kwestii Tonpressów, może dla ludzi z zagranicy to są very rare, ale ja pisałem ze swojej perspektywy, siusiaka mnie obchodzą kolesie z depmod.com.
Z resztą wystarczy poszperać i nawet zza wody można dostać Tonpressy tanio, na eBayu też kiedyś widziałem. 30$ spoko, ale jak to pojdzie za więcej kasy, no cóż, ktoś straci.
Mam w domu fajny Tonpressowski winyl Violatora, nie ma go nawet w spisie. Ciekawe za ile bym opchnał bo chula bez zgrzytów.

Stalker, ja widzę, że Ty sie tu ze wszystkich najbardziej tym jarasz. Pytanie zasadnicze - masz zamiar coś kupić? :P
Ja z tego wszystkiego wziałbym tylko perkusje. Zawsze chciałem mieć gary, a jak jeszcze byłbyby to słynne, dudniące na Devotionalu gary Alana... byłoby miło.
Ewentualnie gitara Martina, ale nie lubię za bardzo takich modeli.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
Fen.

Post 31 maja 2011 23:14

Ja to jakaś inna jestem, bo to taki news, że guzik mnie obchodzi. :P
Sprzedaje na cele charytatywne, to dobrze. Dla jednych ma to wartość emocjonalną, dla innych nie. Ktoś kupi, jego sprawa. Po co się obrażać. :roll:
Here's where the fun begins.