Recoil
-
Stalker
- Ulubiony utwór: In Your Room
Re: Recoil
No ja tam nie wiem, jakie unikalne tłoczenia testowe może mieć tonpress
Pewnie kupił jak był w Wawie i myśli że to teraz rarytas. Już o wiele ciekawsze są pre cd przed masteringiem , albo testery.
I've been watching You...
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Piepszycie wszyscy. Dla tych co kolekcjonuja (jak chlopcy z depmod.com) Tonpress ma wieksza wartosc niz dla Was. Traktuja to jak pozycja z innego kraju. Podniecaja sie polskim wydaniem tak samo jak ja sie podniecam brazylijska wersja 101 2x12 czy moim Construction Time Again na kompakcie, ktory mam z Australii. W kazdym z tych krajow ich rodzime wydawnictwo jest warte tyle co u nas Tonpress z oklepanym TS 81-85, BC czy singlem Stripped - i tyle za komuny bylo winyli z DM...
Totez zupelnie mnie nie dziwi fakt sprzedawania na ebay'u polskich Tonpresow z dopiskiem rare i cena 20 / 30$... To dla nich jest rare i bedzie.
Totez zupelnie mnie nie dziwi fakt sprzedawania na ebay'u polskich Tonpresow z dopiskiem rare i cena 20 / 30$... To dla nich jest rare i bedzie.
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Slick masz racje, a zeby bylo smieszniej to mysle, ze i w Polsce to tez jest rare 
Enjoy The Silence
-
Stalker
Tez się podniecałem kiedyś rare cd (podwójny australijski sofad - studio + live) albo pierwsza edycja SGR jeszcze z napisem west germany. Ale tam wszedzie jest i tak ta sama muza, więc żeby się jarać z powodu jakiejś ukrytej wiadomości na vinylu albo że kolorek jest inny - ok, mnie to średnio bierze, wolę już konkretne gadzety.
-
agent orange
- Ulubiony utwór: Personal Jesus
Ja nie piszę o "Tonpressie", tylko o tłoczeniach próbnych. http://auction.recoil.co.uk/list-of-dm- ... mely-rare/
Wiesz co to są próbne tłoczenia? Chyba nie...
Próbne tłoczenia to unikaty, z tego względu że są praktycznie niedostępne - nigdy nie były w wolnej sprzedaży, i występują przeważnie w ilości kilku sztuk.
Próbne tłoczenia to unikaty, z tego względu że są praktycznie niedostępne - nigdy nie były w wolnej sprzedaży, i występują przeważnie w ilości kilku sztuk.
-
Stalker
Ja Cie prosze, bo się kawą oblałemCzez pisze:Slick masz racje, a zeby bylo smieszniej to mysle, ze i w Polsce to tez jest rare
http://allegro.pl/depeche-mode-black-ce ... 15602.html
Ale ja stronę wcześniej pisałem z Hienem o Tonpresie, nieskumałeś, a się nieładnie popisujesz.agent orange pisze:Ja nie piszę o "Tonpressie", tylko o tłoczeniach próbnych. http://auction.recoil.co.uk/list-of-dm- ... mely-rare/
A wyobraź sobie że nie tylko Ty znasz angielski i nie tylko Ty masz kilka vinyli w domu
-
Czez
Nie napisalem, ze very rare 
Enjoy The Silence
-
agent orange
Hm, doprawdy? A wydawało mi się, że pisałeś ogólnie o winylach z kolekcji Alana, a nie konkretnie o wydawnictwie Tonpressowym. Tonpress to tylko jeden z wielu przykładów, jest tam ich dość sporo. Ja zamiast gaci Alana, zdecydowanie wolałbym to, co podlinkowałem wyżej.
-
Stalker
Uoo matko, wkleję Ci 3 posty - jeden po drugim: nietrudno wydedukować ciąg myślowy
Stripped
No to mnie rozbawiło, Wilder opisał wszystkie Polskie wydania winyli starych jako bardzo rzadkie itp
Hien
W co drugim antykwariacie leżą, na allegro też bywają.
Jeszcze się to opchnie za lukrową kasę kiedyś
Stalker
Kur.wa kto tam kupi jakiegoś starego winyla na którym pewnie i tak ch.uja słychać.
Załapał ?
Stripped
No to mnie rozbawiło, Wilder opisał wszystkie Polskie wydania winyli starych jako bardzo rzadkie itp
Hien
W co drugim antykwariacie leżą, na allegro też bywają.
Jeszcze się to opchnie za lukrową kasę kiedyś
Stalker
Kur.wa kto tam kupi jakiegoś starego winyla na którym pewnie i tak ch.uja słychać.
Załapał ?
-
Czez
Ja mialem na mysli, ze i w Polsce winyle DM nie sa tak powszechnie do nabycia jak by sie moglo wydawac, a przynajmniej mam takie odczucie.
Enjoy The Silence
-
Stalker
Srać vinyle, ciekawe kto się szarpnie na emaxa ?:)
-
Czez
No, to jest prawdziwy rarytas, chyba najwiekszy na tej aukcji, nawet wedlug mnie wiekszy niz gitara Marta.
Enjoy The Silence
-
agent orange
Stalker pisze:
Załapał ?
Nie próbuj ze mnie robić durnia, bo kiepsko Ci to idzie.
-
Stalker
Masz gorszy dzień? Może się przewietrz, słonko całkiem ładne dzisiaj....
Troszkę dystansu do siebie tez się przyda.
Troszkę dystansu do siebie tez się przyda.
-
Miri
Wkleiłam linka z aukcjami na inne forum (zdominowane przez fanki Alana). Tam były zachwyty na temat ciuchów z teledysków, natomiast tutaj wywiązała się już ładna sprzeczka na temat winyli... Nie macie innych problemów? BC z Tonpressu też posiadam (The Singles niestety nie, ale ojciec był o włos od nabycia) i zgadzam się z tym, że to zalega w antykwariatach kilogramami. Ale czy to jest powód, żeby się naigrywać z ludzi, którzy kupią to od Wildera za tysiące funtów? Gdyby byli sprytni, to spróbowaliby ściągnąć prosto z Polski, ale cóż - ich sprawa. Fakt, że wtedy te "ultra-rare-super-hiper" nie byłyby macane "tymi rękami", ale przynajmniej nie daliby na to kasy, za którą szłoby kupić całą dyskografię DM+Recoil w wersjach deluxe na winylach (jeśli tylko o "egzotykę" albumów chodzi - na rzeczy osobiste każdy miałby chyba chrapkę).
-
Jari
Będziecie się napieeerdalać? 
-
Miri
Dawaj, Jari, napierrrrr...
Nie, nie mam zamiaru się z nikim kłócić o coś, co jest mi obojętne. Ktoś to kupi - ok. Na biedne dzieci będzie (bo to jest chyba jednak aukcja charytatywna).
Nie, nie mam zamiaru się z nikim kłócić o coś, co jest mi obojętne. Ktoś to kupi - ok. Na biedne dzieci będzie (bo to jest chyba jednak aukcja charytatywna).
-
Czez
Nie doczytalem jeszcze nic na temat charytatywnosci. Ja powiem szczerze, ze mialbym chrapke na 2 rzeczy: otoz na emaxa i na skore przedmiot 132 i nawet niewazne, ze mam identyczna
, no ale pewnie moge sobie tylko pomarzyc.
Enjoy The Silence
-
Hien
Jeśli chodzi o sprzęt to chyba bliżej mi do muzealnego zamiłowania Martina, wolałbym mieć wielkiego, starego, zawalającaego miejsce syntka niż to samo w laptopie. Tylko ja sobie mogę bo pewnie stać by mnie było na jednego. Rozumiem Wildera, który chce zaoszczedzić miejsca, nie opłaca mu się tego trzymać.
Jari, będziesz coś kupował z tych gratów czy zlewasz to kompletnie?
W kwestii Tonpressów, może dla ludzi z zagranicy to są very rare, ale ja pisałem ze swojej perspektywy, siusiaka mnie obchodzą kolesie z depmod.com.
Z resztą wystarczy poszperać i nawet zza wody można dostać Tonpressy tanio, na eBayu też kiedyś widziałem. 30$ spoko, ale jak to pojdzie za więcej kasy, no cóż, ktoś straci.
Mam w domu fajny Tonpressowski winyl Violatora, nie ma go nawet w spisie. Ciekawe za ile bym opchnał bo chula bez zgrzytów.
Stalker, ja widzę, że Ty sie tu ze wszystkich najbardziej tym jarasz. Pytanie zasadnicze - masz zamiar coś kupić?
Ja z tego wszystkiego wziałbym tylko perkusje. Zawsze chciałem mieć gary, a jak jeszcze byłbyby to słynne, dudniące na Devotionalu gary Alana... byłoby miło.
Ewentualnie gitara Martina, ale nie lubię za bardzo takich modeli.
Jari, będziesz coś kupował z tych gratów czy zlewasz to kompletnie?
W kwestii Tonpressów, może dla ludzi z zagranicy to są very rare, ale ja pisałem ze swojej perspektywy, siusiaka mnie obchodzą kolesie z depmod.com.
Z resztą wystarczy poszperać i nawet zza wody można dostać Tonpressy tanio, na eBayu też kiedyś widziałem. 30$ spoko, ale jak to pojdzie za więcej kasy, no cóż, ktoś straci.
Mam w domu fajny Tonpressowski winyl Violatora, nie ma go nawet w spisie. Ciekawe za ile bym opchnał bo chula bez zgrzytów.
Stalker, ja widzę, że Ty sie tu ze wszystkich najbardziej tym jarasz. Pytanie zasadnicze - masz zamiar coś kupić?
Ja z tego wszystkiego wziałbym tylko perkusje. Zawsze chciałem mieć gary, a jak jeszcze byłbyby to słynne, dudniące na Devotionalu gary Alana... byłoby miło.
Ewentualnie gitara Martina, ale nie lubię za bardzo takich modeli.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Fen.
Ja to jakaś inna jestem, bo to taki news, że guzik mnie obchodzi.
Sprzedaje na cele charytatywne, to dobrze. Dla jednych ma to wartość emocjonalną, dla innych nie. Ktoś kupi, jego sprawa. Po co się obrażać.
Sprzedaje na cele charytatywne, to dobrze. Dla jednych ma to wartość emocjonalną, dla innych nie. Ktoś kupi, jego sprawa. Po co się obrażać.
Here's where the fun begins.