Polityka

Awatar użytkownika
DT

Post 16 lut 2006 08:08

czyli centrum........
fu..'em and their law
Dydeo

Post 16 lut 2006 21:31

Nie jestem żadnym pośredniakiem. Program że niby trza popierać aborcje i małżeństwa homoseksualne wymyslili teraz politycy by zyskać poparcie, to nie jest program tej prawdziwej lewicy.
Awatar użytkownika
EveS
Ulubiony utwór: Never Let Me Down Again

Post 17 lut 2006 11:52

Oj gadasz farmazony...To naturalne, że sobie "wymyślili" nowe założenia, których nie było w XVIII wieku bo tego wymaga duch czasu. Potrzebne są nowe rozwiązania zgodne z rozwojem cywilizacyjnym. A aborcja i legalizacja małżeństw homoseksualnych zdecydowanie odnoszą się do zasad sprawiedliwości społecznej. W sferze wartości lewica opowiada się za świeckim modelem państwa, zasadami równości i tolerancji oraz ostro sprzeciwia się wszelkim formom dyskryminacji, a zatem niepopierając wyżej wymienionych czynników nie jesteś za 100% równością ludzi, bo nie chcesz aby zrównano prawa homoseksualistów i kobiet w ciąży z innymi ludźmi, którzy mogą decydować o wszystkim. Zatem zaliczasz się zdecydowanie do poglądów centrowych.

Za to Ci powiem, że śledzę dyskusje na innym forum i zrywam ze śmiechu boki. Gdzie inni piszą, że pis to niby lewica... Powiem tak: o przynależności do opcji politycznej decydują przede wszystkim poglądy moralne, związane ściśle z wartościami nienamacalnymi. A poglądy gospodarcze odgrywają przy podziale na opcje rolę absolutnie drugorzędną. Dlatego płaczę ze śmiechu jak czytam, że PIS to lewica. Odpowiem tak: PIS ma program "niby" zakładający rozwinięty aparat socjalny, ale przyjrzyjmy się DLA KOGO jest on skierowany: przede wszystkim dla dzieciorobów (że tak się brzydko wyrażę) i dla nikogo więcej. Im masz więcej dzieci, tym mniej podatku zapłaciszi więcej kasy wleci Ci dla portfela. Czy program PIS mówi o waloryzacji rent i emerytur? O stypendiach dla ubogiej młodzieży? O świadczeniach dla bezrobotnych? NIE. Także ktoś wyrażający się o PIS-ie jako partii lewicowej jest zwyczajnym ignorantem, który wiedzę o kwestiach politycznych czerpie jedynie ze swojego małego rozumku. I tu miałeś zdecydowaną rację ;) Pozdrawiam :)
Dydeo

Post 18 lut 2006 17:43

Czyt mówisz o tym forum które mam na myśli? :lol:
Awatar użytkownika
TEJE
Ulubiony utwór: In your room

Post 18 lut 2006 22:17

a ja tak po srodku :p
Awatar użytkownika
szajajaba

Post 20 lut 2006 06:41

http://fakty.interia.pl/news?inf=719934

No i pojechali sobie po nas bezlitośnie, dziwie sie tylko, że tak późno :lol:
Awatar użytkownika
Erwartungen

Post 20 lut 2006 10:17

zobaczcie to... chyba padniecie

ta baba która podsumowywuje "pomódl się człowieku.. trochę klęknij przed Bogiem" tuż po tym jak mężczyzna w sile wieku przypier*olił w sprzęt ekipy filmującej :lol:...
Awatar użytkownika
Erwartungen

Post 23 lut 2006 00:54

[Obrazek

buchachacha!! w ogólnych żartach z polityków trochę dostało się kochanemu posłowi z kochanego PO :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
EveS

Post 23 lut 2006 13:55

A ja mam cos takiego:
List otwarty do Giertycha Seniora:
Drogi Panie Pośle.

Ostatnio słyszałem w którymś z Pana licznych wywiadów, że dla Pana,
praktykującego katolika, homoseksualizm jest odrazą, tak jak jest to napisane w 3 Ks. Mojżeszowej 18:22 i nie można tego ominąć. Dziękuję za wszystko, co Pan robi, by edukować ludzi w zakresie Prawa Boskiego. Dużo się dowiedziałem, słuchajac Pana wypowiedzi, i staram się podzielić tą wiedzą z jak największą liczbą ludzi. Gdy ktoś usiłuje bronić homoseksualistów na przykład, przypominam mu po prostu, że 3 Ks. Moj. 18:22 mówi jasno, że jest to obrzydliwosć. Koniec rozmowy.

Mimo tego potrzebuję Pana pomocy odnośnie kilku specyficznych spraw, by móc je wdrażać w czyn:

1. Gdy spalam byka na ołtarzu ofiarnym, wiem, że to powoduje woń, która jest Bogu przyjemna (3 Ks. Moj. 19). Problem jest z moimi sąsiadami. Mówią, że dla nich zapach ten nie jest przyjemny. Czy mam ich ignorować?

2. Chciałbym sprzedać swoja córkę jako niewolnicę, za karę, jak to opisuje 2 Ks. Moj. 21:7. W tych czasach, jaka byłaby, według Pana, najlepsza cena?

3. Wiem, że nie powinienem mieć kontaktu z kobietą podczas jej nieczystości miesięcznej (3 Ks. Moj. 15:19-24). Problem jest, jak się tego dowiedzieć? Usiłowałem zapytać, ale one często były obrażone moim pytaniem.

4. Moja żona po wielu latach straciła upodobanie w moich oczach.
Znienawidziłem ją, gdyż odkryłem w niej odrażajaca cechę, gadulstwo. Wypisałem jej list rozwodowy (5 Ks. Moj. 24) i chcę ja odprawić, tylko nie wiem, jak go jej wręczyć. Osobiście, czy przez policję?

5. Mam jednego sąsiada, który uparcie chce pracować w dzień szabatu. W 2 Ks. Moj. 35:2 jest jasno powiedziane, że ma być skazany na smierć. Czy moralnie jestem zobowiazany, by go zabić sam?

6. Jeden z moich przyjaciół twierdzi, że nawet jeżeli jedzenie owoców morza jest obrzydliwością (3 Ks. Moj. 11:10), to mimo wszystko jest mniej gorsze od homoseksualizmu. Nie zgadzam się. Czy może Pan osądzić?

7. W 3 Ks. Moj. 21:20 jest powiedziane, że nie mogę się zbliżać do ołtarza
Boga, jeżeli mam problem ze wzrokiem. Muszę zdradzić, że noszę okulary do czytania. Czy muszę mieć wzrok 20/20 lub czy można negocjować?

8. Większosć moich przyjaciół obcina sobie włosy, również w tzw. kołka, mimo że jest to jasno zabronione 3 Ks. Moj. 19:27. Jak oni maja umrzeć?

9. Wiem, że wg 3 Ks. Moj. 11:6-8, jeżeli dotknę skóry martwego wieprza, staję się nieczysty. Ale czy mogę nadal grać w piłkę nożna, jeżeli będę nosił rękawice?

10. Mój wujek nie respektuje 3 Ks. Moj. 19:19, ponieważ sieje dwie różne
rosliny na tym samym polu. Jego żona zresztą również, ponieważ nosi ubrania z dwóch różnych materiałów (mieszaninę bawełny i poliestru). Ma również zwyczaj przeklinania. Czy naprawdę muszę zebrać całe miasto, by ich kamienować (3 Ks.Moj. 24:10-16)? Czy nie moglibyśmy ich po prostu spalić żywcem podczas prywatnego zebrania rodzinnego, jak to zrobilismy dla tych, którzy sypiają z ich rodzina? (3 Ks. Moj. 20:14).

Wiem, że wnikliwie Pan przestudiował te tematy, i jestem pewien, że mi Pan pomoże. Dziękuję Panu jeszcze raz, za przypominanie nam, że słowa Boże sa wiecznie niezmienne.
Z poważaniem
Jerzy Friediger
Awatar użytkownika
DT

Post 23 lut 2006 14:08

EveS pisze:A ja mam cos takiego:
List otwarty do Giertycha Seniora:
Drogi Panie Pośle.

2. Chciałbym sprzedać swoja córkę jako niewolnicę, za karę, jak to opisuje 2 Ks. Moj. 21:7. W tych czasach, jaka byłaby, według Pana, najlepsza cena?

5. Mam jednego sąsiada, który uparcie chce pracować w dzień szabatu. W 2 Ks. Moj. 35:2 jest jasno powiedziane, że ma być skazany na smierć. Czy moralnie jestem zobowiazany, by go zabić sam?
te dwa przyklady mnie rozwalily
niezle poprawilo mi to humor( bo tak do tego podchodze)
dzieki :)
fu..'em and their law
Awatar użytkownika
Erwartungen

Post 24 lut 2006 21:37

http://www.tutaj.be/

obserwowanie wyjątkowo WCIĄGA!!
Awatar użytkownika
EveS

Post 07 mar 2006 12:40

Cała prawda o komicznej instytucji zwanej IPN-em. Przykład na to, jak odbywa się w naszym kraju lustracja i dekomunizacja :D Mnóstwo ironii, świetnego dowcipu, polecam:

http://www.nie.com.pl/art6999.htm

A bonusowo Konstytucja IV RP :lol:
Awatar użytkownika
EveS

Post 07 mar 2006 14:47

Taka ciekawostka:

Już odpowiadam
- izolowania dewiantow z pewnych zawodow, np. nauczycielskich
Dewiantów jak najbardziej. Ale dewiantów! Przyznam, że uczyło mnie w życiu dwóch pedałów i uczyli dobrze (wszyscy o tym wiedzieli, a oni nie obnosili się z genitaliami na wierzchu, ani nie podrywali studentów). Prędzej niż tych 2, wyeliminowałbym dewiantów o poglądach pani Jarugi-Nowackiej, Środy czy pani Szyszkowskiej, bo to oni są groźni i to ONI podpuszczają tych często nieszczęśliwych ludzi zbijając na tym kapitał polityczny!

- uniemozliwienie lub przynajmniej utrudnienia dzialalnosci organizacji promujacych postawy homoseksualne,
Zdecydowanie zakazać! Promowanie postaw homoseksualnych jest szkodliwe dla rozwoju narodu! Gdybyśmy przez promocję takowych zachowań, przekonali do tego wszystkie kobiety, naród wyginął by w pierwszym pokoleniu! Wiedzą o tym promotorzy, i dlatego być może równolegle promują zapłodnienie in vitro:-) Podkreślam, że ustosunkowałem się do PROMOCJI

- j.w. w stosunku do klubów i innych miejsc spotkań homoseksualistów,
A to dlaczego? Jak lubią gdzieś chodzić... Trochę niedorzeczny postulat. Zabronił bym natomiast występować w telewizji ludziom o poglądach Pań, których nazwiska wymieniłem wyżej!

- zakazania wszelkich parad i demonstracji propagujących zboczenia,
Z D E C Y D O W A N I E!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

- wprowadzenia programu leczenia tych ludzi
Ileś % populacji jest homo, i jest to chyba jakieś zaburzenie proceu rozwoju, ale dane od Boga. Leczenie nic nie da! Skoro pary homo nie mają dzieci, to znaczy że te skłonności nie są przenoszone genetycznie. Po co leczyć, a właściwie kogo? Cichych, spokojnych pedałów siedzących w domu, czy roznegliżowanych uczestników parad? Tych pierwszych nie trzeba, bo to nie zaraźliwe, a drugich nie warto! Drugich trzeba wsadzać do więzięnia za demoralizację! Widziałem raz coś takiego - zgroza!

Wbrew łacie liberalizmu przyszywanej nam przez nam nieżyczliwych, w sprawach światopoglądowych platforma jest partią konserwatywną, a już z pewnością promującą zasady dekalogu. Wydaje mi się, że postawa promująca nienawiść chorego człowieka jest z tym dekalogiem sprzeczna. Bliźniego trzeba darzyć miłością jak siebie samego, z tym że jednostki szkodliwe społecznie trzeba oczywiście od tego społeczeństwa skutecznie izolować. Tą osobą nie jest mój kolega pedał, ale jest z pewnością hetero-organizator parady!

Wojciech Saługa, PO - okręg nr 32 - śląskie – Sosnowiec, 10968 głosów

Oszałamiająca retoryka posła (notabene wykształcenie wyzsze) jest na poziomie Myszki Mickey. :| "Pedały, dewianci, chory człowiek, zboczeniec". Proponowałabym wizytę u ortopedy, bo na głowę to już za późno
Awatar użytkownika
Bartini

Post 07 mar 2006 15:01

skąd masz to drugie?

az dziw skad tacy idioci zdobywają głosy...

A co do Urbana, to Michnik na spotkaniu we Wrocławiu mówił, że Urban ma najlepszą whisky jaka kiedykolwiek pił ;)
Awatar użytkownika
EveS

Post 07 mar 2006 15:37

Przedstawiciel portalu gejowskiego podszywający się pod sympatyka MW wysłał maile z pytaniami do posłów PO, Pis-u i LPR-u a ja przytoczyłam jedna z odp.

tu link bezpośredni do artykułu :)
Awatar użytkownika
Bartini

Post 07 mar 2006 17:29

mi sie najbardziej to podobalo:
To zależy, czy LPR będzie popierało rząd PO...
Jadwiga Zakrzewska, PO - okręg nr 20 – podwarszawski, 4972 głosów
Awatar użytkownika
EveS

Post 08 mar 2006 13:45

http://wiadomosci.onet.pl/1274696,11,item.html

Witamy w państwie wyznaniowym! Nazwiesz papieża starcem - musisz bulić 20 patyków :o

Na szczęście w Straburgu Urban ma wygraną w kieszeni, jak sam powtarzał o to mu mu tylko chodzi :8

Ale tak naprawdę zleję się ze smiechu, jak Daniszewska wygra proces o zniesławienie za to, że jej nazwisko zostało umieszczone na liście agentów PRL. Trzymam kciuki :D

----------

Cytaty z artykułu Urbana za który został skazany:
"Kochany staruszku! Połóż się do łóżka. Przykryj kołderką. (...) Wyrzuć te starcze środki dopingowe, którymi Cię szpikują jak byczków hodowanych na olimpiadę, żebyś mógł przez godzinę ruszać nogą i mniej trząść ręką. (...)" - może nieprawda? Stan osoby w takim wieku nie może się poprawić, a pamiętam nie raz jak zachwycali się we wiadomościach, że słowa papieża dziś dało się w ogóle zrozumieć. Lekarze z pewnością podawali mu coraz mocniejze środki, mówienie o chwilowej poprawie bez medykamentów w starczym wieku to czysta paranoja.
"Choruj z godnością, gasnący starcze, albo kończ waść, wstydu oszczędź". - Skoro mówi się z ledwością, nie mówiąc o poruszaniu się to jak można nadal pełnić fukncję zarządzającego Kościołem na całym świecie? Również wychodzę z założenia, że Papież powinien zrezygnować z tej funkcji grubo przed śmiercią. Pamiętam, JPII chciał zrezygnować, ale stwierdził, że wybrał go Bóg i nie może odejść. Skoro konklawe to Bóg, to ja wysiadam.

"Breżniew Watykanu" - Papieżowi podobnie jak Brezniewowi musieli trzymać rękę, żeby mógł pomachać do tłumu. Różnicy nie widzę.

"Sędziwy bożek" - w Polsce to nie Bóg a Papież stał się obiektem kultu religijnego. Kolejna racja Urbana.

Tak oto za pisanie prawdy można zostać skazanym przed sąd. Powiem więcej - nie widzę różnicy między zachowaniem się Arabów po publikacji karykatury Mahometa a zachowaniem polskiego sądu. Ciekawa jestem co by zrobił sędziowi Ziobro gdyby padł inny wyrok :lol:
Awatar użytkownika
olz
Ulubiony utwór: in your room

Post 16 mar 2006 16:27

moze to nie do konca zwiazane z artykulem.
ale na pewno z tematem ;)

jak slysze rozne zapewnienia w mediach, ze jakas zagraniczna gwiazda sie wypowiada dobrze o polsce, to mnie sie smiac chce.
bo co oni maja innego mowic? :lol:
z tego co wiem, to takie normalne osoby, ktore nie maja jakiegos zwiazku z polska, prawie wogole nie zauwazaja istnienia polski, a jak juz to tylko negatywnie.
zreszta wcale im sie nie dziwie.......
I want your touches to scar me so I'll know where you've been
Awatar użytkownika
Bartini

Post 18 mar 2006 19:51

Alleluja bracia i siostry, kaczorki rozwiazuja sejm PiSuarów i przystawek.

Wyborco - nie zmarnuj swojego głosu w majowych wyborach - oddaj go na SLD
Awatar użytkownika
EveS

Post 19 mar 2006 17:29

Proszę, proszę, kolejny fan Urbana :D A ja w piątek wyczaiłam, że mam pod nosem prawie biuro poselskie Wojtusia O. :8 :8 :8

A propos SLD niezwykle mnie cieszy, że lewica wystawi w wyborach jedną listę. W końcu będzie konsolidacja i zwarcie sił :D Choćbym miała pełznąć w maju do urn, i tak oddam swój głos (choć na to sie nie zanosi). Kaczorki postanowiły strzelić sobie samobója - skończą gorzej niz Maniek Krzaklewski i spółka. Sejm nie zgodzi się na samorozwiązanie, to zostanie PIS-uarom dymisja Kazia i ministrów, co ich niesamowicie zhańbi w oczach społeczeństwa. To samo z czekaniem rok na wybory - przecież oni przez te parę miesięcy rządzenia nie zrobili absolutnie nic poza obietnicami. Kazio zapytany co słychać u żony tylko odpowiada, że są na to pieniądze. Żegnajcie Kaczory, oby jak najprędzej :8 :D :evil: