2009-05-23 Warsaw, Gwardia Stadium, Poland (CANCELLED)

Awatar użytkownika
Hien

Re: Warszawa 23 maj 2009 [koncert odwołany oficjalnie]

Post 20 maja 2009 19:49

Słuszna uwaga @Soul, sporo ludzi miało przylecieć zza granicy.
W takim wypadku trzeba podejmowac męską decyzje od razu i "kasować" koncerty a nie czekać aż cud się stanie. Bo jak widać się nie stał.

@Shoda - na jak to kto? MY! :D składamy się po 5 złotych, kase wysyłacie mi a ja potem wyślę pod byle który adres podany na "oFiCjAlNeJ", na pewno mu przekażą!
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
bARREL
Ulubiony utwór: Poison Heart

Post 20 maja 2009 19:59

Oficjalnie wnioskuję teraz do Slicka by założyc na forum i depechemodeforum.pl płatną linie 0700- specjalnie dla fanów i na głupie pytania i hipotezy dawać głupie odpowiedzi. A kto nie zadzwoni to nie prawdziwy f-an.
Oczywiście cała kwote przekażamy do oficjalnego dm źródła, kwotę cała czyli tą która pozostanie po opłaceniu podatków, kosztach utrzymania linii, zakupu sprzętu. a jako prawdziwi fani i kolporterzy szczytnych celów nie zatrzymamy dla siebie ani złotówki, nie wliczam to kosztów drinków i piwa na zaschnięte od wysilania sie na linii gardeł (czasem zwilżyć trzeba) albo mocniejszej dawki (by mieć gadane).

i tak to będzie się lepiej finansowo kręcić niż kupowanie płyt gdzie do zespołu trafia ile %? zapewne jakieś szczątkowe kwoty odliczając te wszystkie marże, podatki i koszty po drodze :-P

fajny pomysł? :)
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 20 maja 2009 20:24

Hien pisze:Shoda - na
Czy chciałeś napisać shodan z myślnikiem? ;)
Awatar użytkownika
bARREL

Post 20 maja 2009 20:33

soultaker pisze:...Koszt biletu na koncert zostanie w najgorszym wypadku zwrocony, ale za podroz lub hotel nie! Te dwa dni na to aby zrobic storno to stanowczo za malo! Jezeli to komus obojetne-prosze bardzo. Ale nie oszukujmy sie, nikt nie rozdaje nic za darmo...

To mial byc moj pierwszy koncert w Polsce, a tu lipa :roll:

Pozdrawiam
soul.
witaj Soul.
Czlowieku obudzony z letargu ;))
fakt, masz duzo racji. wczoraj i dzis czytywałem niemieckie forum i kilkakrotnie pojawiał się ten motyw odnośnie koncertów na przykładzie niepewnego bo nieoficjalnego jeszcze wczoraj odwołania Wawy.
Tak samo ja na Prage rezerwowałem hotel, wziałem urlop i co? niby miesiać no ale...

z innej beczki. Powiedzmy 9 koncertów po średnio 30.000 luda = 270.000 biletów ... to jest dopiero liczba, przeliczając to na ceny to już wogóle.
Ponadto na odwrocie biletu macie informację, że zwrot tylko i wyłącznie za okazaniem dowodu zakupu (paragon, faktura itd.). Także obawiam się, że w razie zupełnego anulowania koncertu, wiele osób zostanie z "pamiątką" w postaci kawałka papieru z insygniami depeche mode. Najbardziej szkoda ludzi, którzy kupili bilety od koni za gruby pieniądz. Tym sposobem cała rzesza cwaniaków wzbogaciła się, a kupujący najprawdopodobniej zostali z przysłowiową ręką w nocniku.
Powinni w tym przypadku nie rozdrabniać się na paragony itp. a patrzeć na oryginalność biletów które przecież są znakowane, posiadają numery itp. Może być cyrk ze zwrotami.
Jeszcze inna bajka to to, że rzekomo np. Eventim honoruje zwroty biletów odesłanych do 23 czerwca (zakup przez net), jesli do tego dnia nie dojda nie zwrócą kasy (choć to nieoficjalne info). A jak nie bedzie drugich terminów koncertów i zwrotów nie przyjmą kryjąc się pod różne kruczki regulaminowe itd? Nie wytykam tu palcem oczywiscie depeche mode, ale różnych organizatorów itp. którzy mieli sie przy tym wykarmić a tu lipa. Koncertów nie ma.
Awatar użytkownika
slick
Ulubiony utwór: Everything Counts

Post 20 maja 2009 20:35

Rafi - infolinie mozna zalozyc, no ale przeciez juz dmpl, jak to napisali w newsiku (swoja droga ciekawe gdzie podali do siebie numerek) dostaje setki jesli nie tysiace telefonow dziennie od najwierniejszych fanow, wiec nie wiem czy warto zakladac konkurencje. :twisted: Wszak jestem w tym dobry :twisted: :twisted: no ale zostawie im przyjemnosc odbierania tych dziesiatek tysiecy - nie - setek tysiecy telefonow od fanow dziennie. :twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen:

Soultaker - czlowieku, wieki Cie nie bylo. :) Ciesze sie, ze jestes. :beer: Mam nadzieje, ze to nie jest jednorazowy post po letagru. Witam z powrotem na Devotees. Milego pobytu. :) :)
Awatar użytkownika
Hien

Post 20 maja 2009 20:45

shodan pisze:
Hien pisze:Shoda - na
Czy chciałeś napisać shodan z myślnikiem? ;)
aż taki chamski nie jestem ;)
Awatar użytkownika
bARREL

Post 20 maja 2009 21:10

znow z innej beczki.

news z dmpl
"Podczas gdy w naszej części Europy ogłaszane są tylko złe informacje o odwoływanych koncertach, więcej szczęścia mają fani z Hiszpanii. Tamtejsze Live Nation poinformowało właśnie, że w ramach jesienno-zimowego tournee Depeche Mode pojawią się nie tylko w Walencji (12 listopada) i Barcelonie (20 listopada), ale także dodatkowo w Madrycie, w Palacio de Deportes, 16 listopada 2009. Należy mieć teraz tylko nadzieję, że do tego czasu po kłopotach zdrowotnych Dave'a nie będzie już śladu."
az mnie zatrzeslo. tu odwoluja tam dodaja? z drugiej strony co te kuzwa dmpl wie skoro wszyscy wiedza ze wawa odwolana a oni nabieraja jak karpie wody w usta i sie sila na forum oficjalnym z Gargulem by uzyskac jakies info i z maniera kumatych, wszech-kumatych oglaszaja w newsie ze czekaja na oficjalne info o odwolaniu wawy i nie odbieraja tych telefonow ktorych u siebie numerow podanych nie maja, dzis newsuja o dodanych koncertach.
Ej DMPL wiecej konsekwencji, wczoraj czekacie na officjal odnosnie Wawy dzis dodajecie koncerty bo niby officjal podal?
Wlaze na ich livenation.es w Hiszpanii, nastepnie na depechemode.com a tam o dodawaniu koncertów ani slowa.
Paranoja jakas totalna. I brak konsekwencji w newsowaniu bo albo potwierdzacie to co officjal pisze, albo sami siejecie ploty na przekor officjalowi.

I jak tu komus wierzyc.
Awatar użytkownika
rooms
Ulubiony utwór: surrender

Post 20 maja 2009 21:13

ooo sporo mnie ominęło... @ Rajca - chylę czoła :twisted:
hehe zareklamowaliście nieźle "tamto drugie forum", aż chce się sprawdzić poziom absurdu osobiście :fletch:

Głupio wyszło z tym odwołaniem koncertu, choć mi na rękę, bo dziecia nie miałam z kim ostatecznie zostawić. Ale żeby znowu robić z tego tragedię.. hmn... nie pierwszy i nie ostatni, jak mówią. Niewątpliwie fatalnie informacyjnie rozegrane - żal ludzi z planami, jak to już ktoś wcześniej zauważył. A i imprezy miały być - ciekawe czy też się odbędą pod szyldem stypy? :?:
Awatar użytkownika
DepecheMati

Post 20 maja 2009 21:18

rafi666

jeden z forumowiczów zamieścił info dotyczące Madrytu :) nie na depechemode.com ale na depeche-mode.com/forum
więc raczej nic potwierdzonego, chociaż kto wie... sam też szukałem cosik na ten temat ale nic!!

P.S. Witam wszystkich forumowiczów !!
Awatar użytkownika
slick

Post 20 maja 2009 21:18

rafi666 pisze:I jak tu komus wierzyc.
Profesjonalisci ktorzy odnosnie rodzimego koncertu czekaja do oficjalnego info organizatora, zeby czasem nie wypalic za szybko i sie nie zblaznic przed "polska publicznoscia" a o dodatkowym koncercie na polwyspie iberyjskim to wala w ciemno chociaz nic nie wiedza.

Grunt sie pod nogami pali. Chcialbym ich statystyki zobaczyc i porownac z depechemodeforum.pl. A propo, po najswiezsze i rzetelne newsy prowadzone przez naszego nowego redaktora fangojett'a zapraszamy na najwieksza polska strone o Depeche Mode - do dzialu aktualnosci.

Dziekujemy, ze jestescie z Nami, zarowno na forum jak i na wortalu.
DepecheMati pisze:jeden z forumowiczów zamieścił info dotyczące Madrytu :) nie na depechemode.com ale na depeche-mode.com/forum
To ja wejde na forum HOME jeszcze z norweskiego IP, wyssam z palca, ze planowany jest jeszcze koncert w Lillehammer i zobaczymy czy lykna. Jak ich tam czytam, jak sie wielcy polscy anglyysci produkuja, zeby wydebic na newsa i wdupic do siebie to az zal. Po 15 newsow na ten sam temat a co drugi niepotwierdzony. Istny pudelek, zeby czytac, nie wazne co, nie wazne, ze brednie - czytac. Normalnie PiS.
Awatar użytkownika
Beata
Ulubiony utwór: Little 15

Post 20 maja 2009 21:42

hmmm
wróciłam właśnie z sąsiedniego forum;
i siedzę jakaś taka lekko otumaniona;
ja już chyba wiem, dlaczego to forum nazywacie "forum z kreską" :o
oni chyba te kreski ostro wciągają; nie ma chyba innego wytłumaczenia;
kobieta pisze o tym,jak wiele ją te dni niepewności nauczyły; dziękuje znajomym, wspomina o empatii, o wejrzeniu w siebie czy jakoś tak; pisze o zrozumieniu wielu spraw;
i nagle poczułam się tak mało warta i bez serca;
że wściekłam się zamiast mantrować;
że nic się nie nauczyłam, o wglądaniu w siebie nie wspomnę ( chociaż wejrzałam w głąb siebie dziś lusterkiem w paszczy, bo górna ósemka dziwnie się zachowuje);
jednak moja bezduszność powróciła i pomyslałam sobie:
- biedne dziecko; pewnie po szczeniacku zakochane w chłopakach;
ale czytam dalej, a ona pisze, że jej córka właśnie zdaje maturę,a ona ją przez łzy widzi :shock:
no to jak nie kreski, to co to jest, tak cichutko zapytam ???
i czy wiecie coś może o obecności telewizji w sobotę na stadionie gwardii, bo oni się tam zbierają i chcą machać polsce; mam nadzieję, że rękoma :o
zaczęłam się zastanawiać, czy w trosce o własne zdrowie psychiczne nie zakończyć mojej dwudniowej przygody z forami dla wielbicieli zespołu :o
ja mam naprawdę wrażliwą duszę; a jak mi się udzieli ???
Awatar użytkownika
rooms

Post 20 maja 2009 21:47

Beata, nie wiedziałaś, że internet szkodzi :haha:
*ocierając łzy*
ja chyba za młoda jestem na te "kreski" jednak, nie odważę się :bouncy:
Awatar użytkownika
slick

Post 20 maja 2009 21:50

Beata pisze:zaczęłam się zastanawiać, czy w trosce o własne zdrowie psychiczne nie zakończyć mojej dwudniowej przygody z forami dla wielbicieli zespołu :o
Posiedz troche tutaj i zobaczysz roznice w atmosferze i wypowiedziach. :) Sadze, ze nie bedziesz miala problemu aby czytac posty okraszone inteligentna ironia. :tak:

A kreska? To nie o biala kreske chodzi :D :D tylko o myslnik w domenie. :8
Awatar użytkownika
bARREL

Post 20 maja 2009 21:51

Beata pisze: i czy wiecie coś może o obecności telewizji w sobotę na stadionie gwardii, bo oni się tam zbierają i chcą machać polsce; mam nadzieję, że rękoma :o
zaczęłam się zastanawiać, czy w trosce o własne zdrowie psychiczne nie zakończyć mojej dwudniowej przygody z forami dla wielbicieli zespołu :o
oni serio to zrobia? dla mnie to poruta. skandowac nieodbyty koncert z przyczyn wyzszych?
bo choroba coz, to sprawa wyzsza, co innego jakby nagle prezydentowi miasta odbilo i pogonil koncert czy inne ala polityczne wiece o gre warta swieczke, a tu...pojechac poskomlec i ktos by to krecil?
chyba TVN Warszawa ktora mam w pakiecie Cyfry+ bo oni na tym kanale to juz nie maja co dawac i pokazuja chocby tramwaje z gory jadace ulica ponizej byle jakies obrazki sie na wizji krecily.
Żenada.

Znieczulica sie nie przejmuj, mi juz olejna dziewczyna z rzedu mowi ze jestem znieczulica bo za malo rytytyci, buzi sruzi i co? zyje i sie nie przejmuje.

Z drugiej strony taki Martin czy Fletcher sie przejmuje ze ludzie pokupowali bilety, pobrali urlopy, samoloty, holtele na rozne koncerty a tu lipa? Nie.
Albo ze zawartosc SOTU BOX DEluxe praktycznie za cene 299 zł poza 5 kawalkami ktore mozna bylo dac na singlach albo wydac normalny album 2 plytowy i nie sciagac kasy martwili finansami jakis szaraczkow z europy wschodniej? nie. tylko dodali gadzetow, dupereli, w stylu przypinki, kartki, ksiazeczki za krocie.

Wiec sie Beato nie przjemuj.
Jestes zdrowa :)
Awatar użytkownika
Hien

Post 20 maja 2009 21:54

Beata pisze:hmmm
wróciłam właśnie z sąsiedniego forum;
i siedzę jakaś taka lekko otumaniona;
ja już chyba wiem, dlaczego to forum nazywacie "forum z kreską" :o
oni chyba te kreski ostro wciągają; nie ma chyba innego wytłumaczenia;
Beata ma u mnie +10 za ten tekst :D Szacunek!
Beata pisze: ale czytam dalej, a ona pisze, że jej córka właśnie zdaje maturę,a ona ją przez łzy widzi :shock:
no to jak nie kreski, to co to jest, tak cichutko zapytam ???
???
Córa powinna wziąć w łapy "Krzyżaków" i strzelić matule przez łeb.
Niech się kobieta ogarnie i zachowuje jak matka a nie idiotka z monopolu.
Nawet nie jestem w stanie wyrazić jak mnie takie zachowanie wkurza!
Aż bym miał ochote aby ten zespół się ropadł, sorry.
Awatar użytkownika
Rajca

Post 20 maja 2009 22:00

Hien pisze:Aż bym miał ochote aby ten zespół się ropadł, sorry.
Dobra panowie, mamy to. Wkraczamy. Pedzio-myslniko-dipeszo-squad do akcji.
Ti-tu-di-di-tu-tu Transformejszyn!!
Zielony Depeszoholik wkracza do akcji. Ręce do tyłu i ładujemy Cię do suki gościu, nie z nami te numery Hien.

Tym sposobem Rajca kolejny raz uratował świat i Zordon jest szczęśliwy.

Ła oświećcie mnie, czemuż ach czemuż panuje na tym świecie taka chu.oza mózgów. Tak dalece posunięte zgłąbienie, że kapusta na poletku się wywraca, a pociągi skręcają o 90 stopni...
Awatar użytkownika
wojtek_krakow
Ulubiony utwór: Rush

Post 20 maja 2009 22:01

wklejcie im to na to ich forum, ja tam nie mam konta :)

http://www.youtube.com/watch?v=rFhuGilu710
tylko przed siebie
Awatar użytkownika
rooms

Post 20 maja 2009 22:02

Hien pisze: Niech się kobieta ogarnie i zachowuje jak matka a nie idiotka z monopolu.
Nawet nie jestem w stanie wyrazić jak mnie takie zachowanie wkurza!
Aż bym miał ochote aby ten zespół się ropadł, sorry.
Drugą młodość przeżywa, a Ty się babki czepiasz no :8
Awatar użytkownika
bARREL

Post 20 maja 2009 22:03

cos sie rajca zle doliczyles, u mnie poiciagi skrecaja o 78 stopni.
oczywiscie jesli wreszcie dorwe sie do kreski ;))
Awatar użytkownika
The Darkest Star

Post 20 maja 2009 22:06

cholera! gdyby nie to, że na weselicho idę, przejechałabym się na gwardię i chętnie zobaczyła czy faktycznie ktoś tam chce jakieś cyrki odstawiać.. ;(
kabaret za darmo ;(
śmiech to zdrowie przeca :P