DEPESZWIZJA EDYCJE 11-20

Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Post 09 cze 2024 21:38

Dobra, siusiak.

DOBRY WIECZÓR
Mamy niedzielę, 9 czerwca, godzina 21:38.
Imieniny obchodzą Felicjan, Pelagia, Efrem, Kaszmir, Prosimir oraz Sylwestra.
Obchodzimy dziś Dzień Buchaltera, Międzynarodowy Dzień Archiwów oraz Dzień Kaczora Donalda. Wszystkiego najlepszego oraz Myszka Miki wykurwiaj XD
Słońce wzeszło o 4:13 i zaszło gdzieś w okolicach wysłania głosów przez Musiała.
Odbyły się dziś wybory do Parlamentu Europejskiego - w związku z tym podczas wrzucania głosów będę informować o exit pollach.

Zacznę od ba… MENTOSA.
5 pkt. - 6
4 pkt. - 2
3 pkt. - 7
2 pkt. - 8
1 pkt. - 4

To się robi powoli swego rodzaju tradycją, ale znowu mam dylemat przy SELEKCIE swojej piątki. Miałem jednego pewniaka do odrzucenia, którym jest utwór numer 5 - koszmarna ta pętla, koszmarna nawijka, wszystko tu mi się nie podob, a generalni to nie mam żadnego sentymentu do 50 grosza i w ogóle nic mnie tu za cholerę nie bierze.

Nad drugim kawałkiem musiałem się nagłowić, bo tbh zmieniało się to u mnie jak w kalejdoskopie. Myślałem, myślałem i w końcu pomyślałem nad rozwiązaniem salomonowym - odrzuciłem trójkę. Fajny żart muzyczny, doceniam to i w ogóle, ale ostatecznie było tu na tyle dobrej muzyki, że musiał jej ustąpić miejsca. Poza tym Munlup wrzucając ten kawałek napisał, że walczy o Złotego Ziobrę to niech ma (tak, pierwotny plan zakładał, że mu to zsabotuję).

No to tak, punkcik dla elektroniki od bodaj Musiała. Na początku mnie trochę drażniła, bo jakaś taka nijaka i w ogóle rosyjski łee, ale z czasem dojrzała, choć na więcej niż punkt nie zasłużyła. SORRY ADRIAN. Dwa punkty dla Roberta i jego ambientowej kobyły - więcej nie dam, bo choć rzecz to niezła, to nie wybitna, a poza tym ile można wygrywać tę zabawę bezpieczną elektroniką.

Trzy punkty dostają polskie rapsy od Murzyna, które też u mnie z czasem urosły. Cztery dla koleżanki, bo jednak Człowiek z marmuru to świetny film, a Korzyński jest debeściak. Chyle copkę za przypomnienie o tym.

Niespodziewanie wygrał u mnie Czez, który ostatnio naprawdę pozytywnie mnie w tej zabawie zaskakuje. Może i Front 242 brzmi jak jeden z tych zespołów słuchanych przez fanów Depeche Mode na imprezach Depeche Mode, ale nic nie poradzę na to, że mi to zaskoczyło. Motoryczne, industrialne, klimatyczne i gęste. Najciekawsza rzecz w tej paczce.

No także ten. Wrzuciłem nowy singiel moich znajomych z neta, z którymi może kontakt nieco straciłem, ale nadal uważam, że robią dobrą muzykę i w ogóle fajnie się rozwijają i mam nadzieję, że będzie o nich głośno. Tekst może trochę i pretensjonalny, ale muzycznie jest to więcej niż fajne.
KLASYFIKACJA:

Kod: Zaznacz cały

1. CZEZ - Front 242 - Happiness (More Angels) -  5 pkt.
2. LIVV - Andrzej Korzyński - Man Of Marble (Baby Bump) - 4 pkt.
3. MURZYN - Reno - Na ławce - 3 pkt.
4. DRAGON - Human Mesh Dance - Sea Glass - 2 pkt.
5. DEV - Артек Электроника - Новый Человек - 1 pkt.
6. MENTOS - Blokowisko - Produkty
HIEN - Crash and the Boys - I'm So Sad, So Very, Very, Sad
SHODAN - 50 Cent - Wanksta - 0 pkt.

DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
PACZKA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 09 cze 2024 21:43

Szczerze mowiąc, to w momencie, gdy piszę te słowa exit polli jeszcze nie ma. W telewizorni powiedzieli, że w Krakowie frekwencja wyniosła jakieś 33 procent.

W związku z tym jako drugi wjeżdza HIEN.
5 – utwór 8
4 – utwór 2
3 – utwór 4
2 – utwór 7
1 – utwór 5
0 – utwór 6
0 – utwór 1
Nadmienię tylko, że kolega Munlup dodał jeszcze uwagę o treści "Czy coś". Tym czymś nie są punkty dla ojca prowadzącego, ale nie można mieć wszystkiego…

KLASYFIKACJA:

1. LIVV - Andrzej Korzyński - Man Of Marble (Baby Bump) - 8 pkt.
2. DRAGON - Human Mesh Dance - Sea Glass - 7 pkt.
3. CZEZ - Front 242 - Happiness (More Angels) 
MURZYN - Reno - Na ławce -  5 pkt.
5. DEV - Артек Электроника - Новый Человек - 4 pkt.
6. SHODAN - 50 Cent - Wanksta - 1 pkt.
7. MENTOS - Blokowisko - Produkty
HIEN - Crash and the Boys - I'm So Sad, So Very, Very, Sad

Na czele młodzież - jedyna Kobieta z Marmuru nieznacznie wyprzedza kolegę Smoka. Dzięki punktom ode mnie oraz mimo zera od Hiena Czez na trzecim EGZEQUO z bratem Murzyna. Dev jak zawsze, czyli średnio i punkt dla Wankstera. Póki co dwóch kandydatów do Złotego Ziobry, ale czy któremuś się uda go zdobyć? <myśląca emotka>
PACZKA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 09 cze 2024 21:49

Wg exit poli 38,2% oraz 21 mandatów zdobyła Koalicja Obywatelska.

W związku z tym czas na głosy od użytkownika potocznie znanego jako DEV, który też pewnie ma dużo mandatów xD xD xD.
Numer 1 - damn, miałem z tym problem, bo przy pierwszym podejściu z miejsca kupił mnie bit, ale polski wokal kojarzący się trochę za bardzo z Taco Hemingwayem nieco odstraszył. Nie wiem właściwie, kto to wykonuje, chrzanię nieco pretensjonalny tekst (no i ten straszny refren), niech będzie, że jest bonus za bit. Murzyn, Dragon? A może Livv? Zaskakujące 2 pkt się należą.

Numer 2 - nie pamiętam, skąd to znam, ale znam. Przyjemnie groovy i po kilku odsłuchach też mi wlazło do ucha. To mógłby być podkład do sceny striptizu z jakiegoś peerelowskiego klubu końca lat 70., w sam raz na 07 Zgłoś Się. 4 pkt!

Numer 3 - wartość bekowa, trudno to inaczej policzyć xD Hien? Dragon? Trudne się wylosowało. No, pod tym względem przynajmniej. Niech będzie 1 pkt, bo trochę się uśmiechnąłem pod nosem.

Numer 4 - wybrałem przedstawiciela tzw. sovietwave'u, czyli głównie rosyjskiej (choć też ukraińskiej często) elektroniki robionej mocno chałupniczo (acz brzmi całkiem pro), a odwołującej się do pewnej symbolicznej nostalgii za Związkiem Radzieckim. Nie, żebym miał powody do nostalgizowania za tym tworem, ale - jak już wspominałem przy różnych okazjach - mam pewną słabość do rosyjskiej kultury oraz sowieckiej estetyki. Potrafię "wyczuć", jakie emocje siedzą w głowach tworzących takie rzeczy, i jaki mają wpływ na ich twórczość. Projekt nazywa się Artek Elektronika, zaś tytuł utworu to po prostu Nowy Człowiek. Mój risercz wykazał, że wsamplowany głos to Leonid Breżniew przemawiający do sowieckiego "parlamentu" przy okazji przyjęcia nowej konstytucji Sojuza w 1977 roku. Efektem tejże zmiany miał być właśnie "nowy człowiek radziecki". Jest coś w tym kawałku rozczulającego dla mnie. Ofc 0 pkt.

Numer 5 - to chyba Murzyn? Ale może shodan, nigdy nie wiadomo, co Wujowi strzeli do głowy. Dla mnie niestety trochę no go, nic w tym ciekawego, nie jest to ten rodzaj rapu, który lubię. Więc, z przykrością, 0 pkt.

Numer 6 - elektronicznie, w prosty sposób, ale też przyjemnie, growo-soundtrackowo, kojarzy mi się z zapomnianym już kompletnie Jeff Gordon's XS Racing, albo jakimś takim lekko obskjurowym najntisowym produkcyjniakiem, ale wyłącznie w ten miły sposób. Cóż, nostalgia wzięła górę, i to konkretną. Kto to może być? Chyba się nie podejmę wskazania, nie mam na to siły nawet za bardzo

Niemniej jednak numer na tyle wgryzł mi się do głowy, że wpada w pełni zasłużone... tak tak, 5, prostytutka, pkt. Nie żałuję nic z takiego wyboru.

Numer 7 - kurde, to był moment zawahania. Czemu dać punkty? Czemu nie dać? Co powinno dostać? Pierwszy, a może ten? Na czym polega problem? Bit mnie kupił, ale wokal trochę taki se, tekst... słyszałem takie rzeczy już zbyt wiele razy, a w rapie szukam jednak pewnego feelingu, którego tutaj nie ma. Decyzja została podjęta, tym razem muza nie jest w stanie mi przesłonić pewnych niedostatków. 0 pkt

Numer 8 - długie, klimatyczne, ambientowe, elektroniczne. Całkiem muzycznie śliczne. Przyjemny odpoczynek na koniec tego rozdania, zwłaszcza po nieco kwaśnym (ale zbyt i nie na mój smak) poprzednim numerze. Syntezatorowa wersja Thalassing. Hien? Dragon? Miętus? Kto ich tam wie. Skrajna powtarzalność, jednostajność, święty spokój, czilera utopia. 3 punkty należą się jak psu zupa, jeszcze puszczone teraz, po raz ostatni już przed le grande finale, niedziela wieczur, a humor zaskakująco gituwa. Świetne to jest, nic, tylko zagubić się gdzieś na morzu. 3 pkt do kroćset.
Tak, dostałem głosy od Musiała jakieś kilkanaście minut temu. Nie będę tego komentować. Ciekawostka: na ten moment Livv od każdego dostała po 4 punkty.

KLASYFIKACJA:

1. LIVV - Andrzej Korzyński - Man Of Marble (Baby Bump) - 12 pkt.
2. CZEZ - Front 242 - Happiness (More Angels) 
DRAGON - Human Mesh Dance - Sea Glass - 10 pkt.
4. MURZYN - Reno - Na ławce -  5 pkt.
5. DEV - Артек Электроника - Новый Человек - 4 pkt.
6. MENTOS - Blokowisko - Produkty - 2 pkt.
7. SHODAN - 50 Cent - Wanksta 
HIEN - Crash and the Boys - I'm So Sad, So Very, Very, Sad - 1 pkt.
Livv punktuje równo i solidnie i pozwala to jej na wysunięcie się na prowadzenie. Czez jest nieco mniej równy, ale póki co jest EGZAKLI na drugim wraz z solenizantem. Dalej bez większych zmian, pomijając premierowe punkty dla mnie i Hiena - sorry, tym razem Złotego Ziobry nie będzie, no bonus. ;(
PACZKA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 09 cze 2024 21:55

PiS ma 33,9% i 19 mandatów wg exit polli.

To zła wiadomośc, ale lepszą jest to, że czas na głosy ze strony koleżanki LIVV.
1. 2 pkt
2. -
3. 1 pkt
4. 3 pkt
5. 0 pkt
6. 5 pkt
7. 0 pkt
8. 4 pkt

Mi się edycja ogolnie podobała, była taka relaksująca w oewnym sensie.

Przynajmniej dla mnie utwory na jakie zagłosowałam najwyżej takie były, zwłaszcza ten "nawiedzony" utwór, strasznie mi się spodobały te chórki
Jak zawsze dziękuję i też koleżankę przepraszam. Swoją drogą odnajduję trochę groteskowym fakt, że koleżanka Livv zawsze mi pisze, że wysyła głosy za późno, a okazuje się, że jest jedną z pierwszych.

Mniejsza z tym, bo znowu komplet punktów zebrał mój faworyt. Jakoś się tam jednak czasem znacie….

KLASYFIKACJA:

1. CZEZ - Front 242 - Happiness (More Angels)  - 15 pkt.
2. DRAGON - Human Mesh Dance - Sea Glass - 14 pkt.
3. LIVV - Andrzej Korzyński - Man Of Marble (Baby Bump) - 12 pkt.
4. DEV - Артек Электроника - Новый Человек - 7 pkt.
5. MURZYN - Reno - Na ławce -  5 pkt.
6. MENTOS - Blokowisko - Produkty - 4 pkt.
7. HIEN - Crash and the Boys - I'm So Sad, So Very, Very, Sad - 2 pkt.
8. SHODAN - 50 Cent - Wanksta - 1 pkt.

No i dzięki (trzeciemu już!) kompletowi punktów Czez wysunął się na prowadzenie. W związku z pauzą koleżanki, wyprzedził ją kolega Dragon, który na ten moment zbiera punkty u każdego, tak samo jak Livv oraz Dev. Temu ostatniemu pomogło to wyprzedzić Murzyna, który złapał drugie zero. Na szóstym miejscu moje Blokowisko, a za mną smutny Hien, zaś w oddali smutny WANKSTER.
PACZKA
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 09 cze 2024 21:59

Trzymam kciuki za Czesława, tyle zostało
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
mintaj

Post 09 cze 2024 22:01

Kolejna zła wiadomość to 11,9% oraz 6 mandatów dla ruskiej agentury.

Chyba nie powinienem o tym wspominać przed głosami dzisiejszego solenizanta. 100 lat i wygranej, DRAGON!
1 - bardzo dziwne Blokowisko, ale ta pseudorapowana druga zwrota super - trochę za dużo banałów w tekście... mimo to lubię ich kurde tej (Seba)
7 - pozdrówki dla Bełchatowa, ten vaporowy bicior robi niesamowitą robotę, a i Reno wypada nieźle, choć może czasem wypada hehe (Sz.P Jacek)
4 - Dev x Breżniew, najs sowietalgia, choć starsze konstytucje SSSR slay
6 - mocne sebacore, ale przecież mamy oddane blokowiska... (Livv?)
3 - siema Hien
5 - pewnie Shodan, bo za bardzo marudzi na kolejkę, imo chciał zaskoczyć pięćdziesięciogroszkówką
2 - Czezu? dobra zmyłka pod wielu innych graczy, poziom naprawdę godny, szkoda braku punktów

1 (5 pkt)
7 (4 pkt)
4 (3 pkt)
6 (2 pkt)
3 (1 pkt)
5
2

GAS raczej tak średnio wszedł, tzn. muszę zaatakować kolejnym soczyście zamulającym ambientem. Human Mesh Dance, czyli Taylor Deupree w latach młodości. Bardziej IDM/techno starsze płyty jeszcze na mnie czekają. Do tej pory nie umiem się nasycić tym materiałem, choć próg wejścia dość wysoki dla NIEWTAJEMNICZONYCH. (tbh każde miejsce niż ostatnie będzie zaskoczeniem)

Pozdrawiam wszystkich dobrze myślących o mnie, miłego dnia
Komplet dla mnie - no i to mi się podoba i o to chodzi! BTW doceniam docenienie siódemki. Fun fact: W kategorii punkty od każdego zostali tylko wrzucający i Musiał.

KLASYFIKACJA:

1. CZEZ - Front 242 - Happiness (More Angels)  - 17 pkt.
2. DRAGON - Human Mesh Dance - Sea Glass - 14 pkt.
3. LIVV - Andrzej Korzyński - Man Of Marble (Baby Bump) - 12 pkt.
4. DEV - Артек Электроника - Новый Человек - 10 pkt.
5. MENTOS - Blokowisko - Produkty 
MURZYN - Reno - Na ławce -  9 pkt.
7. HIEN - Crash and the Boys - I'm So Sad, So Very, Very, Sad - 3 pkt.
8. SHODAN - 50 Cent - Wanksta - 1 pkt.

Czez złapał tylko dwa oczka, ale pozwoliło mu się to wysunąć na prowadzenie. Generalnie głosy Dragona są ciekawe, bo dzięki nim trochę ta grupa pościgowa się wyrównuje - czołówka jakoś szczególnie się nie zmieniła, ale dzięki jego głosom chociażby udało mi się wydostać z otchłani peletonu na piąte miejsce - EGAZIQUIPROQUO z Murzynem. BTW Wanksta ciągle ma szansę na wyrównanie najgorszego wyniku w dziejach tej zabawy, który osiągnęły Suczki - wrzucanie rapsów nie przynosi szczęscia…
PACZKA
Awatar użytkownika
stripped

Post 09 cze 2024 22:04

Dziękuję Panu Smoku <3
Awatar użytkownika
mintaj

Post 09 cze 2024 22:05

Cztery mandaty i 8,2% dla Trzeciej Drogi.

Czas na laureata ostatniej edycji - CZEZ, ah Czez, jak nam dziś namieszasz?
1 - 5
2 - 4
3 - 0
4 - 1
5 - 2
6 - Moj
7 - 0
8 - 3
Kolejny komplet dla mnie - ego rośnie, nie powiem, że nie (śmiech). Livv póki co dostaje albo cztery punkty, albo zero. Fun fact: głosy Hiena wyglądają jak kod binarny, tj. albo dostaje zero, albo jeden. Generalnie robi się ciekawie….

KLASYFIKACJA:

1. CZEZ - Front 242 - Happiness (More Angels) 
DRAGON - Human Mesh Dance - Sea Glass - 17 pkt.
3. LIVV - Andrzej Korzyński - Man Of Marble (Baby Bump) - 16 pkt.
4. MENTOS - Blokowisko - Produkty - 14 pkt.
5. DEV - Артек Электроника - Новый Человек - 11 pkt.
6. MURZYN - Reno - Na ławce -  9 pkt.
7. HIEN - Crash and the Boys - I'm So Sad, So Very, Very, Sad - 3 pkt.
SHODAN - 50 Cent - Wanksta - 3 pkt.
No i mamy tymczasowo dwóch liderów - obaj dali sobie punkty i obaj mają tychże po 17. Za ich plecami równa-nierówna Livvka i ja, który nadrobiłem czołówkę. Dev nadal punktuje u każdego, ale to mu wystarcza zaledwie na miejsce piąte. Shodan dogonił Hiena i stracił szansę na negatywny rekord zabawy.
PACZKA
Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

Post 09 cze 2024 22:09

jprdl ostatni alarm dla lewizny w PL
Awatar użytkownika
mintaj

Post 09 cze 2024 22:10

Trzy mandaty i 6,6% dla Lewicy. Myślcie o tym co chcecie.

W związku z tym głosy od MURZYNA.
1 - to chyba Dragona? proszę mi wybaczyć ale refren zabił ten kawałek i paradoksalnie "uratował mnie od tragedii wyboru" zwyczajnie mi go ułatwiając - 0 pkt.

2 - bardzo dziwny numer, nie potrafiłem go ugryźć, nie wiem co to miało być trochę. Nie jest to dość funky dla mnie, jest instrumentalne, nie mam też słynnych feelsów, brzmi jak jakiś soundtrack kina lat 70., taki specyficzny muzak po prostu.

po czasie przyszło mi do głowy czy to nie jest jakieś Belbury Poly przypadkiem, ha! Czyli jednak Dev.

Z braku laku 1 pkt.

3 - OK. Czaję bazę (chyba), ciekawy performens i ładny comeback do naszej dyskusji o długości utworów. Podtrzymuję tezę że zasadniczo nie ma ona znaczenia, może te 10 sekund nie dają wiele satysfakcji ale są jakieś, budzi to jakieś emocje - choćby zdziwienia i oburzenia że JAK TO, GDZIE RESZTA? Wciąż lepsze od niektórych propozycji tej edycji, jeśli ktoś liczył na Złotego Ziobrę to się rozczaruje, ode mnie 2 pkt. Skoro to nie dev to zatem munlup.

4 - może jest to nawet chillowe ale jakoś nie mam ochoty słuchać tej sowieckiej gadki, dla mnie marnuje to instrumental, niestety 0 pkt. Czez?

5 - o proszę jaki klasyczek! It's Fifty aka Ferrari F50, czyli 50 Cent i jego "Wanksta". Kawałek historii, pierwszy jego singiel pod skrzydłami wytwórni Dr. Dre i sławetny diss na Ja Rule'a, a przy okazji niezły bangerek. Wujku, nie zostawię tego bez odpowiedzi 😉 3 pkt.

6 - prawdę mówiąc skojarzyło mi się to z równie dziwnym numerem Swans wrzucanym kiedyś przez mentosa, ale równie dobrze może to być coś w stylu KLF, tak czy siak OBY mentos. Będzie 5 punktów.

7 - "Wygramy? Dobra brat" 😉

8 - bardzo przyjemny ciepły ambiencik, dostanie 4 pkt., czyżby Livv? W końcu lubi długie numery 🙂
Aleś postrzelał, Czarny xD W każdym razie kolejny komplet dla Czeza, oraz pierwsza kolejka w której Wuja i Hien dostali więcej niż punkt. A, i w klasyfikacji punktujących u każdego został tylko Dragon.

KLASYFIKACJA:

1. CZEZ - Front 242 - Happiness (More Angels)  - 22 pkt.
2. DRAGON - Human Mesh Dance - Sea Glass - 21 pkt.
3. LIVV - Andrzej Korzyński - Man Of Marble (Baby Bump) - 17 pkt.
4. MENTOS - Blokowisko - Produkty - 14 pkt.
6. MURZYN - Reno - Na ławce -  9 pkt.
7. SHODAN - 50 Cent - Wanksta - 6 pkt
8. HIEN - Crash and the Boys - I'm So Sad, So Very, Very, Sad - 5 pkt.
Dzięki kolejnemu kompletowi na prowadzenie wysunął się Czezław, który nieznacznie wyprzedza Smoka. Nadmieniam, że tylko ten drugi punktuje u każdego, z drugiej - u kogo ma te punkty stracić, jak nie u Wuja? Livv na trzecim, ja na bezpiecznym czwartym, z przewagą na Devem. W peletonie Wuja nieznacznie wyprzedził Hiena, ale tylko jeden z nich ma jeszcze jakąkolwiek szansę na punkty…

Ponieważ Musiał mnie potrzymał w niepewności to ja też was chwilę potrzymam przed ogłoszeniem wyniku, a co mi tam hehe (nie no, przygotowałem coś specjalnego na nagrodę)
PACZKA
Awatar użytkownika
Dragon

Post 09 cze 2024 22:14

Hehhe zaybista zmyłka, dzięki Pan Mudżyn <3
Awatar użytkownika
Dragon

Post 09 cze 2024 22:16

tbh pewnie Czezsław wygrał - choć i tak jestem zaskoczony skalą docenienia, to jednak szykuje się ROZCZAROWUJĄCY Jan Robert Drugi...
Awatar użytkownika
stripped

Post 09 cze 2024 22:25

chyba wszystkie impulsy zeżarło
Awatar użytkownika
mintaj

Post 09 cze 2024 22:27

Dobra, ciupciać wybory, bo tu ważniejsze wyniki. Czas na decydujące głosy SHODANA.

Ależ emocje!
D 1 - 2 pkt.
D 2 - 5 pkt.
D 3 - 0 pkt.
D 4 - 0 pkt.
D 6 - 3 pkt.
D 7 - 1 pkt.
D 8 - 4 pkt.

Trochę mi się ta muzyka osłuchała, ale i tak to raczej jedna ze słabszych edycji. A z "utworem" 3 naprawdę nie kumam o co chodzi.
Heh, pierwszy komplet dla Livv. No i Shodan jakby przeczuł, że będzie rywalizować o ostatnie miejsce z Hienem, więc uniemożliwił mu wydostanie się z ósmego miejsca. Ale chyba nie to będzie to tu najciekawsze…

KLASYFIKACJA OSTATECZNA:

1. CZEZ - Front 242 - Happiness (More Angels)  
DRAGON - Human Mesh Dance - Sea Glass - 25 pkt.
3. LIVV - Andrzej Korzyński - Man Of Marble (Baby Bump) - 22 pkt.
4. MENTOS - Blokowisko - Produkty - 16 pkt.
6. MURZYN - Reno - Na ławce -  10 pkt.
7. SHODAN - 50 Cent - Wanksta - 6 pkt
8. HIEN - Crash and the Boys - I'm So Sad, So Very, Very, Sad - 5 pkt.

No więc tak, mamy tu pierwszy lub drugi raz tego typu sytuację, albowiem Depeszwizję nr 15 żużlową wygrały dwie osoby - DRAGON oraz CZEZ!!!

Serdeczne gratulacje dla obu zwycięzców oraz sto lat dla solenizanta!!!

ZASŁUŻONA NAGRODA - PROSZĘ SIĘ NIĄ PODZIELIĆ

W związku z tym edycja szesnasta będzie wyjątkowa, bowiem jako pierwsza w dziejach tej zabawy będzie mogła mieć aż trzy motywy.

WTF? JAK TO TRZY? MENTOS NIE UMIE LICZYĆ DO TRZECH? XD XD XD

No nie no, bez przesady. Przypominam bowiem, że w edycji szesnastej wprowadzamy urozmaicenie: wrzucamy wyłącznie utwory lub piosenki związane z motywem, który wybierze Musiał, który powinien być zwycięzcą edycji numer 11.

Także ten, koledzy Robert i Czesław albo wysyłają dwa osobne tematy, albo się dogadują. Jak tam ustalicie, jesteśmy w kontakcie.

Tutaj klasyczna TABELKA.

Za udział wszystkim dziękuje, zwycięzcom gratuluję, przegranym chałwa.

W kwestiach organizacyjnych jeszcze tylko nadmienię, że od kolejnej edycji czekam do kilku godzin przed finałem na głosy, bo prostytutka ile można
PACZKA
Awatar użytkownika
stripped

Post 09 cze 2024 22:33

Może być, ostatecznie niechaj się Smoku nacieszy czymś w te urodziny :D gratuluję obu Panom, nagroda wyjątkowa, prowadzący wzniósł się na wyżyny!

idę żreć chałwę
Awatar użytkownika
devotional
Ulubiony utwór: Master And Servant

Post 09 cze 2024 22:34

GRATULACJE PANOWIE, WOOHOO!!! 🥳🥳🥳
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 09 cze 2024 22:35

Gratulacje dla zwycięzców. Czez nam się tu nieźle ostatnio rozbuchał widzę. :)
Piękna nagroda.
Awatar użytkownika
stripped

Post 09 cze 2024 22:36

Gwoli uściślenia bo mentos napisałeś to trochę niejasno IMO

utwory wrzucamy związane z tematem narzuconym przez Musiała a Czez z Dragonem NAZYWAJĄ następną edycję, tak?
Awatar użytkownika
mintaj

Post 09 cze 2024 22:37

Egzakli
PACZKA
Awatar użytkownika
Dragon

Post 09 cze 2024 22:40

Również gratuluję Musiałowi NIE WIEM ZA CO, pan spiker TOP

noo nie powiem, zaskakujący wynik w chu-, ale nagroda piękna, performatywna