DOBRY WIECZÓR
Mamy niedzielę, 9 czerwca, godzina 21:38.
Imieniny obchodzą Felicjan, Pelagia, Efrem, Kaszmir, Prosimir oraz Sylwestra.
Obchodzimy dziś Dzień Buchaltera, Międzynarodowy Dzień Archiwów oraz Dzień Kaczora Donalda. Wszystkiego najlepszego oraz Myszka Miki wykurwiaj XD
Słońce wzeszło o 4:13 i zaszło gdzieś w okolicach wysłania głosów przez Musiała.
Odbyły się dziś wybory do Parlamentu Europejskiego - w związku z tym podczas wrzucania głosów będę informować o exit pollach.
Zacznę od ba… MENTOSA.
KLASYFIKACJA:5 pkt. - 6
4 pkt. - 2
3 pkt. - 7
2 pkt. - 8
1 pkt. - 4
To się robi powoli swego rodzaju tradycją, ale znowu mam dylemat przy SELEKCIE swojej piątki. Miałem jednego pewniaka do odrzucenia, którym jest utwór numer 5 - koszmarna ta pętla, koszmarna nawijka, wszystko tu mi się nie podob, a generalni to nie mam żadnego sentymentu do 50 grosza i w ogóle nic mnie tu za cholerę nie bierze.
Nad drugim kawałkiem musiałem się nagłowić, bo tbh zmieniało się to u mnie jak w kalejdoskopie. Myślałem, myślałem i w końcu pomyślałem nad rozwiązaniem salomonowym - odrzuciłem trójkę. Fajny żart muzyczny, doceniam to i w ogóle, ale ostatecznie było tu na tyle dobrej muzyki, że musiał jej ustąpić miejsca. Poza tym Munlup wrzucając ten kawałek napisał, że walczy o Złotego Ziobrę to niech ma (tak, pierwotny plan zakładał, że mu to zsabotuję).
No to tak, punkcik dla elektroniki od bodaj Musiała. Na początku mnie trochę drażniła, bo jakaś taka nijaka i w ogóle rosyjski łee, ale z czasem dojrzała, choć na więcej niż punkt nie zasłużyła. SORRY ADRIAN. Dwa punkty dla Roberta i jego ambientowej kobyły - więcej nie dam, bo choć rzecz to niezła, to nie wybitna, a poza tym ile można wygrywać tę zabawę bezpieczną elektroniką.
Trzy punkty dostają polskie rapsy od Murzyna, które też u mnie z czasem urosły. Cztery dla koleżanki, bo jednak Człowiek z marmuru to świetny film, a Korzyński jest debeściak. Chyle copkę za przypomnienie o tym.
Niespodziewanie wygrał u mnie Czez, który ostatnio naprawdę pozytywnie mnie w tej zabawie zaskakuje. Może i Front 242 brzmi jak jeden z tych zespołów słuchanych przez fanów Depeche Mode na imprezach Depeche Mode, ale nic nie poradzę na to, że mi to zaskoczyło. Motoryczne, industrialne, klimatyczne i gęste. Najciekawsza rzecz w tej paczce.
No także ten. Wrzuciłem nowy singiel moich znajomych z neta, z którymi może kontakt nieco straciłem, ale nadal uważam, że robią dobrą muzykę i w ogóle fajnie się rozwijają i mam nadzieję, że będzie o nich głośno. Tekst może trochę i pretensjonalny, ale muzycznie jest to więcej niż fajne.
Kod: Zaznacz cały
1. CZEZ - Front 242 - Happiness (More Angels) - 5 pkt.
2. LIVV - Andrzej Korzyński - Man Of Marble (Baby Bump) - 4 pkt.
3. MURZYN - Reno - Na ławce - 3 pkt.
4. DRAGON - Human Mesh Dance - Sea Glass - 2 pkt.
5. DEV - Артек Электроника - Новый Человек - 1 pkt.
6. MENTOS - Blokowisko - Produkty
HIEN - Crash and the Boys - I'm So Sad, So Very, Very, Sad
SHODAN - 50 Cent - Wanksta - 0 pkt.