http://www.factmag.com/2011/05/20/downl ... mode-comp/
Czego teraz słuchasz?
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Re: Czego teraz słuchasz?
Enjoy The Silence
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Szczerze mówiąc to całkiem możliwe, bo praktycznie wcale (poza Dziewczyną z Płatków Śniadaniowych) nie znam twórczości Tori Amos. Czytałem tylko kiedyś, że niby zrzyna od Kate (wiadomo - skoro jest kobietą, która gra nieco ambitniejszy pop, to musi zrzynać od innych), ale z drugiej strony też kiedyś czytałem, że Hurtsi są nowym... Joy Division.Hien pisze:Tori Amos to zupełnie inna bajka.
DEPESZWIZJA 117: edycja klubowa
PACZKA
PACZKA
-
Hien
Hurtsi to nie są nawet nowymi Hansonami :]
Ja mam zupełnie inne wyobrażenie o Kate Bush. Mała, krucha, skromna.
Tori jest bardziej rozpasana, ale to taka powierzchowna opinia.
Alison Sudol też nazywano kopią Tori Amos, bo ruda, bo przy pianinie, bo sramto.
A to już zupełnie inny wręcz kosmos.
Swoją drogą musze posłuchać tej nowej KB, ludzie chwalą.
Ja mam zupełnie inne wyobrażenie o Kate Bush. Mała, krucha, skromna.
Tori jest bardziej rozpasana, ale to taka powierzchowna opinia.
Alison Sudol też nazywano kopią Tori Amos, bo ruda, bo przy pianinie, bo sramto.
A to już zupełnie inny wręcz kosmos.
Swoją drogą musze posłuchać tej nowej KB, ludzie chwalą.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
walking
zabijcie mnie - mam taką handrę, że włączyłam sobie eskę 
-
FREE STATE
Kesja, zaraz wpadnę do Ciebie z siekierą... 
Oj tam. Jak już Eska, to tylko Eska Rock...
Oj tam. Jak już Eska, to tylko Eska Rock...
-
Miri
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Na Esce rock ponoć leci Policy Of Truth, to się ludzie postarali...
Wczoraj odkopałam moje porąbane mp4. Naładowane na maksa, a po trzech albumach słuchanych w głośności 4/20 kreseczka zrobiła się czerwona, na wyświetlaczu "low battery", potem się jeszcze zawiesił i musiałam resetować. Pamiętam, jak rok temu mogłam słuchać pięć płyt po 10 utworów, non-stop i to trochę głośniej i zostawała mi jeszcze jedna kreska. Ba, nawet koncerty oglądałam! Cóż, bateryjka do wymiany. Albo przerzucamy się na słuchanie na telefonie...
No i teraz sobie z komputera leci rmf dm. Nawet fajne.
Wczoraj odkopałam moje porąbane mp4. Naładowane na maksa, a po trzech albumach słuchanych w głośności 4/20 kreseczka zrobiła się czerwona, na wyświetlaczu "low battery", potem się jeszcze zawiesił i musiałam resetować. Pamiętam, jak rok temu mogłam słuchać pięć płyt po 10 utworów, non-stop i to trochę głośniej i zostawała mi jeszcze jedna kreska. Ba, nawet koncerty oglądałam! Cóż, bateryjka do wymiany. Albo przerzucamy się na słuchanie na telefonie...
No i teraz sobie z komputera leci rmf dm. Nawet fajne.
-
Hien

-
mintaj
Led Zeppelin - IV
(nie chce mi się szukać okładki, a chyba każdy wie, jak wygląda)
Kesja - której Eski? Pamiętam, że kiedyś u kolegi puściłem Escę Rock Classic, to leciało tam King Crimson. :O
(nie chce mi się szukać okładki, a chyba każdy wie, jak wygląda)
Kesja - której Eski? Pamiętam, że kiedyś u kolegi puściłem Escę Rock Classic, to leciało tam King Crimson. :O
PACZKA
PACZKA
-
Hien
co dokładnie?
-
mintaj
Coś z debiutu, bodajże I talk to the wind.
PACZKA
PACZKA
-
Hien
No tak, jedną płytę mają w d'accordzie i im się zaplątało 
Ja przestałem praktycznie słuchać radia. Sam stanowię dla siebie najlepsze radio.
Tylko jeśli jest coś bardzo konkretnego (transmisja koncertu, konkretna audycja z konkretną zawartością) to włączam.
I w zasadzie jest to tylko Trójka.
Ja przestałem praktycznie słuchać radia. Sam stanowię dla siebie najlepsze radio.
Tylko jeśli jest coś bardzo konkretnego (transmisja koncertu, konkretna audycja z konkretną zawartością) to włączam.
-
Fen.
Dla mnie Tori nijak ma się do Kate Bush. Obie lubię. Nie ma co porównywać. Do tej pory pamiętam swoje rozczarowanie, jak odkryłam o czym jest jeden z moich ulubionych kawałków Katemintaj pisze:Tori Amos? Przecież to słaba podróbka Kate Bush.
Here's where the fun begins.
-
mintaj
A można wiedzieć jaki kawałek cię rozczarował? 
PACZKA
PACZKA
-
mintaj
No, na stację pokroju Eski to jedna płyta Karmazynowego Króla to i tak sporo.Hien pisze:No tak, jedną płytę mają w d'accordzie i im się zaplątało
A odnośnie reszty wypowiedzi to się podpisuje, tylko słucham radia ZET. Sam osobiście nie lubię słuchać, ale rodzice puszczają, a mi się nie chce zmieniać.
PACZKA
PACZKA
-
walking
-
em.
Muszę dopisać kilka zdań do poprzednich wypowiedzi, ekhm, ekhm.
Lubię, lubię bardzo Tori.
Dla mnie ruda jest naturalna i nie uważam, że coś tam kopiuje/powiela.
Łojezu, Eska...już wolę jeść papier ścierny.
Nie cierpię eski, zetki i rmf, za eską rock nie przepadam i mimo, że nie słucham to lokatorka, która to tłucze non stop w sumie przekonała mnie, że puszczą tam raz na sto lat coś wartego uwagi albo faktycznie rockowego.
Jeśli już to Trójka/Jedynka, które włączam dla ulubionych audycji albo zwyczajnie ot tak.
Co jakiś czas łódzki Żak, dla audycji Hiena w soboty i czasami w tygodniu mi się zdarzy włączyć, ale generalnie słaba to dla mnie muzyka poza audycjami tematycznymi.
Uwielbiam Vox fm i wieczorne miksy Sierockiego. Dziś z siostrą słuchałyśmy tego radia cały dzień
Z konkretów włączam czasami progrockradio, na openfm czy w innym sieciowym lubię też stacje typu lata 70/80, muzyka klasyczna.
Nie rozumiem trochę stacji DM, bo jak chcę ich posłuchać to sama odpalam listę, nie muszę wałkować radiowych hitów.
Kesja, dobry numer na wieczór. Uwielbiam
Ode mnie na dobrą noc i pozytywny poranek:
http://www.youtube.com/watch?v=cez5tNaX ... ideo_title
Łojezu, Eska...już wolę jeść papier ścierny.
Nie cierpię eski, zetki i rmf, za eską rock nie przepadam i mimo, że nie słucham to lokatorka, która to tłucze non stop w sumie przekonała mnie, że puszczą tam raz na sto lat coś wartego uwagi albo faktycznie rockowego.
Jeśli już to Trójka/Jedynka, które włączam dla ulubionych audycji albo zwyczajnie ot tak.
Co jakiś czas łódzki Żak, dla audycji Hiena w soboty i czasami w tygodniu mi się zdarzy włączyć, ale generalnie słaba to dla mnie muzyka poza audycjami tematycznymi.
Uwielbiam Vox fm i wieczorne miksy Sierockiego. Dziś z siostrą słuchałyśmy tego radia cały dzień
Z konkretów włączam czasami progrockradio, na openfm czy w innym sieciowym lubię też stacje typu lata 70/80, muzyka klasyczna.
Nie rozumiem trochę stacji DM, bo jak chcę ich posłuchać to sama odpalam listę, nie muszę wałkować radiowych hitów.
Kesja, dobry numer na wieczór. Uwielbiam
Ode mnie na dobrą noc i pozytywny poranek:
http://www.youtube.com/watch?v=cez5tNaX ... ideo_title
gwiazdy...
-
mintaj
Eska Rock jest przereklamowana, jest dobra tylko dla osób które dopiero dowiadują sie co to jest takiego rock (choć i tak wolałbym nowemu fanowi rocka pokazać Queen czy Beatelsów, niż Nickelbacka czy Papa Roach).
Do Jedynki mam spory sentyment, w wieku 7 lat słuchałem tej stacji nałogowo. Ech, to wyczekiwanie na słuchowiska dla dzieci o 19:00 czy też pamiętne, pojeb.ane
Lato z Radiem. Jak widać, ciągoty do no-lifizmu miałem od małego: jak nie siedzenie przed komputerem, to przed radioodbiornikiem. 
I szczerze mówiąc - pierwsze słyszę, że Hien miał własną audycję w radiu.
Do Jedynki mam spory sentyment, w wieku 7 lat słuchałem tej stacji nałogowo. Ech, to wyczekiwanie na słuchowiska dla dzieci o 19:00 czy też pamiętne, pojeb.ane
I szczerze mówiąc - pierwsze słyszę, że Hien miał własną audycję w radiu.
PACZKA
PACZKA
-
em.
Ma! Właśnie mam zaległość z dnia dzisiejszego (tzn. już wczorajszego) 
Soboty, 22:00- "Podprogowa godzina" w Studenckim Radiu Żak.
Możemy za tydzień posłuchać razem
A odnośnie do tego wyżej jeszcze- kiedy byłam młodsza to też siedziałam non stop przy radiu. Po prostu na okrągło.
Odkąd pamiętam, nagrywałyśmy z siostrą audycje z różnych stacji, piosenki, wyczekiwałyśmy list przebojów, kradłyśmy tacie płyty, słuchałyśmy wieczorami z mamą muzyki po ciemku
Potem nagrywałyśmy swoje własne listy przebojów i co kilka dni wymieniałyśmy się z przyjaciółką, w domu były setki kaset z naszą paplaniną albo udawaniem znanych muzyków
I faktycznie, szkoda jeśli ktoś zaczyna...z eską. To już inne czasy, inny świat dla mnie.
Soboty, 22:00- "Podprogowa godzina" w Studenckim Radiu Żak.
Możemy za tydzień posłuchać razem
A odnośnie do tego wyżej jeszcze- kiedy byłam młodsza to też siedziałam non stop przy radiu. Po prostu na okrągło.
Odkąd pamiętam, nagrywałyśmy z siostrą audycje z różnych stacji, piosenki, wyczekiwałyśmy list przebojów, kradłyśmy tacie płyty, słuchałyśmy wieczorami z mamą muzyki po ciemku
Potem nagrywałyśmy swoje własne listy przebojów i co kilka dni wymieniałyśmy się z przyjaciółką, w domu były setki kaset z naszą paplaniną albo udawaniem znanych muzyków
I faktycznie, szkoda jeśli ktoś zaczyna...z eską. To już inne czasy, inny świat dla mnie.
gwiazdy...
-
Miri
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Na RMF DM z miasta muzyki na jeden popularniejszy utwór przypada dziesięć remixów/utworów Recoil/nagrań z koncertów, więc na słuchanie ETSa pięć razy w ciągu dwóch godzin nas nie narażają. Z tego co pamiętam, stosunkowo często puszczają Tora! i remiksy z Hourglass, najrzadziej chyba pierwsza solówka Gore'a. I rzadko cokolwiek z Bloodline, jeśli chodzi o Recoil. Ale i tak nie narzekam. W sumie to ostatnio i tak nie mam czasu słuchać.em. pisze: Z konkretów włączam czasami progrockradio, na openfm czy w innym sieciowym lubię też stacje typu lata 70/80, muzyka klasyczna.
-
Fen.
Dokładnie.em. pisze:Muszę dopisać kilka zdań do poprzednich wypowiedzi, ekhm, ekhm.
A rozczarował mnie tekst do Cloudbusting a dokładniej jego część. Powiedzmy. że ta niedosłowna część mi pasuje, a tą dosłowną z czarnym samochodem i rządem nie wiem jak tłumaczyć. Jak to przenośnia to jaka ? a jeśli nie to psuje całą resztę. Utwór jest super, ale tekst tylko w części
Słucham tego co puszczą :chory:
Here's where the fun begins.