Tia… też się dowiedziałem - nie spodziewam się nic poza SOTU².Jari pisze:Już na pewno... Ben Hillier & 140dB. Czyli gniotów ciąg dalszy nastąpi...
Delta Machine
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Re: Nowa płyta Depeche Mode (2012)
-
Hien
Po raz pierwszy widzę, że większość Devotees ma to samo zdanie co większość PFDM 
I znowu wszyscy będą płakać a ja się będę cieszył, Dżarosław już może szykować cięte teksty na przyszły rok
I znowu wszyscy będą płakać a ja się będę cieszył, Dżarosław już może szykować cięte teksty na przyszły rok
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Ja tam sam już nie wiem, czy się cieszyć, czy peszyć.
No ja lubię SOTU, o czym nie raz pisałem na tym forum, ale nie jestem pewien, czy trzy płyty wyprodukowane przez jednego zioma to nie będzie za dużo? Jestem stary i nic już nie pamiętam, ale zdaje mi się, ze to chyba pierwszy taki przypadek w historii tego zespołu.
No ja lubię SOTU, o czym nie raz pisałem na tym forum, ale nie jestem pewien, czy trzy płyty wyprodukowane przez jednego zioma to nie będzie za dużo? Jestem stary i nic już nie pamiętam, ale zdaje mi się, ze to chyba pierwszy taki przypadek w historii tego zespołu.
DEPESZWIZJA 117: edycja klubowa
PACZKA
PACZKA
-
Hien
Ano pierwszy. Może to mało "rozwojowe" gnieździć się ciągle w tym samym gnieździe z tymi samymi pisklakami, ale raz, że DM to nie pisklaki i chyba bardziej rozwinąć się już nie mogą (a złośliwi powiedzą, że wręcz się cofają).
W ich przypadku to już chyba nie ma znaczenia.
Inna sprawa, że mam do Benny Hilla mocny kredyt zaufania i to nie tyle za Sounds, ale za "Think Tank", który jest jednym z moich albumów życia. Wszyscy hejterzy post-Analowego dM będą płakać, płyta jeszcze nie wyszła a ja wiem, ze im się nie spodoba bo, na co bardzo liczę, będzie kontynuacją tradycji SoundsoftheUniverse'owych.
Z resztą producent to jedno a inna rzecz to sam zespół. Ponoć choroba Gahana zmieniła ich wspólne relacje, zobaczymy jak to się przełoży na pracę w studiu.
Zabawne, że ostatnie płyty DM tylko wśród depeszy są uważane za kiepskie a na świecie zbierają dobre recenzje.
Coś w tym jest, że większość fanatyków została w latach 90.
W ich przypadku to już chyba nie ma znaczenia.
Inna sprawa, że mam do Benny Hilla mocny kredyt zaufania i to nie tyle za Sounds, ale za "Think Tank", który jest jednym z moich albumów życia. Wszyscy hejterzy post-Analowego dM będą płakać, płyta jeszcze nie wyszła a ja wiem, ze im się nie spodoba bo, na co bardzo liczę, będzie kontynuacją tradycji SoundsoftheUniverse'owych.
Z resztą producent to jedno a inna rzecz to sam zespół. Ponoć choroba Gahana zmieniła ich wspólne relacje, zobaczymy jak to się przełoży na pracę w studiu.
Zabawne, że ostatnie płyty DM tylko wśród depeszy są uważane za kiepskie a na świecie zbierają dobre recenzje.
Coś w tym jest, że większość fanatyków została w latach 90.
-
Jari
Nieprawda, ostatnie albumy wcale nie zebrały takich ocen jak poprzednie dokonania. Były recenzje z gwiazdkami typu 3/5 lub podobne wartościowo (zależy jaką skalę ocen zastosowano). Właśnie przy ostatnich albumach odważono się od dawien dawna skrytykować dokonania studyjne, słabe brzmienie czy średniej jakości utwory.Hien pisze:Zabawne, że ostatnie płyty DM tylko wśród depeszy są uważane za kiepskie a na świecie zbierają dobre recenzje. Coś w tym jest, że większość fanatyków została w latach 90.
-
Hien
No faktycznie, jak spojrzałem na noty to rzeczywiście oceny są dosyć różne (http://en.wikipedia.org/wiki/Sounds_of_ ... #Reception), ale generalnie różnie można to interpretować.
Na ostatniej płycie nie było hitów. Jeżeli ocene przyznaje się za brak obecności nowego Enjoa na płycie to jest niska.
Jak się ocenia płytę na tle innych z roku a nie na tle innych z dyskografii zespołu to jest większa.
Niektórzy zawyżają, niektórzy zaniżają. Niby niskie miejsca na listach przebojów a tu nagle nominacja do Grammy.
Na ostatniej płycie nie było hitów. Jeżeli ocene przyznaje się za brak obecności nowego Enjoa na płycie to jest niska.
Jak się ocenia płytę na tle innych z roku a nie na tle innych z dyskografii zespołu to jest większa.
Niektórzy zawyżają, niektórzy zaniżają. Niby niskie miejsca na listach przebojów a tu nagle nominacja do Grammy.
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Ja osobiście, mimo że dosyć lubię SOTU i bardzo lubię PTA, wolałbym jednak chyba tym razem innego producenta i innego brzmienia.
-
Hien
Czyli co, jestem sam?
-
Stalker
- Ulubiony utwór: In Your Room
Wygląda na to, że przeszedłeś do opozycji.
Benek nawet nie zrobił niczego odkrywczego od 2008r. Może mu grozi bezrobocie i chcieli poratować kolege
Trochę to wygląda jak ćwiczenie kamasutry z tą samą panią 
Benek nawet nie zrobił niczego odkrywczego od 2008r. Może mu grozi bezrobocie i chcieli poratować kolege
I've been watching You...
-
Marcin
- Ulubiony utwór: Secret to the End
...No i nie wiem co powiedzieć...,może do trzech razy sztuka.
Zauwazyłem że do SOTU podchodzę trochę z pryzmatu licznych recenzji na forum(chodzi o te złe),czyli że k...a nie mam swojego zdania.Ja p....e!
Zauwazyłem że do SOTU podchodzę trochę z pryzmatu licznych recenzji na forum(chodzi o te złe),czyli że k...a nie mam swojego zdania.Ja p....e!
Proszę nabrać powietrza...zatrzymać...i nie oddychać!
-
Katiusha
Spoko, będzie chłopiec do bicia jak coś im nie wyjdzie 
Puszki okruszki, czerwone komuszki ;(
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Hien, nie wiem czy jestes sam. Ja SOTU trawie, a jak nagraja kilka nowych Ghostow i Corruptow ciekawe czy Wszyscy beda tak psy wieszali na nowej plycie.
Enjoy The Silence
-
mintaj
Czez, ja to bym się zdziwił, jakby nowe DM ci się nie spodobało, nawet jeśliby nagrali płytę z zespołem pieśni i tańca Mazowsze. 
PACZKA
PACZKA
-
Czez
Mintaj, a co masz do Mazowsza?
Enjoy The Silence
-
mintaj
Nic w sumie, ot tak powiedziałem. 
PACZKA
PACZKA
-
em.
Hahaha, tłumacz się
Bo dostaniesz od wujka!
gwiazdy...
-
mintaj
nie 
PACZKA
PACZKA
-
Czez
Ulaskawiam Cie
z racji dzisiejszej daty 
Enjoy The Silence
-
Jari
Zespół wchodzi do studio z liczbą około 20 dem nowych utworów, z czego około 1/3 to propozycje Dave Gahana przygotowane wraz z Kurtem Uenala (to ten gość np. od 'Lift Me Up' Mobiego i kilku mixów ostatnich dzieł DM i Gahana solo). Pierwszym producentem będzie Ben Hillier z grupy 140dB. Rolę drugiego producenta przejmie... Sandy Vee - producent Britney Spears i Rihanny (?!?!!!?). Współproducentem albumu został także Christian Eigner i póki co jest jedynym potwierdzonym dodatkowym muzykiem. Album nagrany zostanie w Santa Barbara, Nowym Jorku i Londynie.
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
To ma być jakiś żart? Będzie płyta w stylu R'n'B?!Jari pisze:Pierwszym producentem będzie Ben Hillier z grupy 140dB. Rolę drugiego producenta przejmie... Sandy Vee - producent Britney Spears i Rihanny (?!?!!!?).
Więcej propozycji Gahana? Jestem za (byleby Gore za dużo przy nich nie majstrował). Sądząc po ilości dem, może być znowu masa dodatków do właściwego albumu (b-side'y, bonusy itp.).
Miło by było, ale wolałbym, żeby cała płyta była w miarę składna i nadawała się do odsłuchania bez przeskakiwania (SOTU taka nie jest). Coś pewnie będzie, ale...jak nagraja kilka nowych Ghostow i Corruptow