Polityka
-
Jacek DM
Tekst z interii:
"Prezydent Lech Kaczyński "wbrew własnej woli" odznaczył gen. Wojciecha Jaruzelskiego Krzyżem Zesłańców Sybiru. Odznaczenie zostało ustanowione ustawą z 2003 roku."

Nie ma to jak prezydent.
"Prezydent Lech Kaczyński "wbrew własnej woli" odznaczył gen. Wojciecha Jaruzelskiego Krzyżem Zesłańców Sybiru. Odznaczenie zostało ustanowione ustawą z 2003 roku."
Nie ma to jak prezydent.
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Hah! Odebrali mu odznaczenie, bo "przez pomyłkę znalazł się na liście"
, nie mogę, normalnie tylko u nas takie rzeczy, nie tam w żadnej Erze
. . .
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
olz
- Ulubiony utwór: in your room
omg, serio?
polska jest zalosna
polska jest zalosna
I want your touches to scar me so I'll know where you've been
-
szajajaba
Polska? Nie sądze, to ludzie nia rządzacy są załosni...
-
olz
- Ulubiony utwór: in your room
polowa polakow jest zalosna. a ze polacy skladaja sie na polske -> polska jest zalosna.
I want your touches to scar me so I'll know where you've been
-
szajajaba
Nie zgadzam sie w dalszym ciagu. Nie tylko Polacy składają się na Polskę.
Żeby nie było OT, co sądzicie o postepowaniu Wassermana vs. emerytka?
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Numer jeden poprostu - po cholerę robić taką aferę?? Naprawdę, głowa boli...
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Bartini
Agent Gasserman wznosi się na wyżyny głupoty niedostępne dla zwykłych idiotówszajajaba pisze:Nie zgadzam sie w dalszym ciagu. Nie tylko Polacy składają się na Polskę.
-
Jacek DM
Ostatnio najbardziej rozwalił mnie ostatni pomysł. Chodzi o to, aby więźniowie płacili za swój pobyt w więzieniu. Dość, że więzienia już są przeludnione, to będzie jeszcze gorzej. Bez komentarze. Na pewno wszyscy więźniowie będą płacić. 
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Akurat to zeby wiezien sa siebie placil uwazam za cos normalnego. W kazdym zachodnim kraju tak jest. Wiezien zarabia na swoje utrzymanie a co mu zostaje idzie na jego konto i nie widze w tym nic zlego.
Wiesz ile hajcu leci na wieznia a ile na jakies maluchy z domow dziecka? Oprych ma 3 cieple posilki, video, tv, silownie i inne pierdoly a jak jest z dziecmi to chyba nie trzeba tluamczyc. (Jak zobaczy raz na dzien pol talerza cieplej zupy to sie cieszy jak niewiadomo co.
Ale wracajac do wiezniow. Mowisz ze jest przeludnienie? Do romoty ich wyslacna 2 zmiany po 12 godzin. Wtedy polowa robi a druga polowa kibluje i za 12 godzin zmiana. I juz nie ma przeludnienia bo koledzy "w terenie" a reszta w celi. A kaska z ich pracy? Na budowe nowych wiezien.
Wiesz ile hajcu leci na wieznia a ile na jakies maluchy z domow dziecka? Oprych ma 3 cieple posilki, video, tv, silownie i inne pierdoly a jak jest z dziecmi to chyba nie trzeba tluamczyc. (Jak zobaczy raz na dzien pol talerza cieplej zupy to sie cieszy jak niewiadomo co.
Ale wracajac do wiezniow. Mowisz ze jest przeludnienie? Do romoty ich wyslacna 2 zmiany po 12 godzin. Wtedy polowa robi a druga polowa kibluje i za 12 godzin zmiana. I juz nie ma przeludnienia bo koledzy "w terenie" a reszta w celi. A kaska z ich pracy? Na budowe nowych wiezien.
-
Bartini
wolałbym zeby ta kasa poszła na autostrady niz na nowe więzienia
-
szajajaba
Slick, ale jesli więźniowie dostaną pracę, to bezrobocie drastycznie się zwiekszy.
-
Jacek DM
Problem jest też w tym, że większość więźniów chce pracować.
A jednak pracuje niewielu. Nikt nie chce zatrudniać skazanych.
Nie wiem czy to takie fajne siedzieć w celi np. przez 2 lub 3 lata non-stop. Ile można tv oglądać, czy inne pierdoły. Jak dla mnie to żadna atrakcja.
Nie wiem czy to takie fajne siedzieć w celi np. przez 2 lub 3 lata non-stop. Ile można tv oglądać, czy inne pierdoły. Jak dla mnie to żadna atrakcja.
-
Bartini
@szajajaba: a teraz ktos buduje te drogi? nie. wiec wiezniowie beda zasuwac i tak, a reszta bedzie robic swoje. szkoda utrzymywac darmozjadów
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 50907.html
to sa az 4 kaczory...
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 50907.html
to sa az 4 kaczory...
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
"ale jak bedziemy dmuchac do herbaty, to ta bedzie coraz bardziej goraca"szajajaba pisze:ale jesli więźniowie dostaną pracę, to bezrobocie drastycznie się zwiekszy.
Szajciu, nie rozumiem. Chyba nie chcesz mi powiedziec, ze wiezniowie zabiora miejsca pracy dla zwyklych ludzi.
-
szajajaba
Owszem, właśnie to chcę powiedzieć. Koło mojego LO było i jest nadal więzienie dla młodych przestepców, o złagodzonym rygorze. Koło więzienia zaś był i jest piękny, wielki park. I to właśnie ci więźniowie zajmowali się tym parkiem, a ludzie, którzy szukali pracy związanej z zielenią - nie znajdywali i nie znajdują jej.
Żeby nie było - nie uważam, że nie powinno się zatrudniać byłych więźniów, czy ludzi skazanych, ale na wolnosci. Ale jeśli jest się w więzieniu, to się jest, albo więzienie, albo praca.
Poza tym, czy ty myslisz, Mateusz, ze jak więźniowie bedą pracować, to my nie bedziemy na nich płacić?
Żeby nie było - nie uważam, że nie powinno się zatrudniać byłych więźniów, czy ludzi skazanych, ale na wolnosci. Ale jeśli jest się w więzieniu, to się jest, albo więzienie, albo praca.
Poza tym, czy ty myslisz, Mateusz, ze jak więźniowie bedą pracować, to my nie bedziemy na nich płacić?
-
Bartini
nie, bo beda robic za friko, za co taki morderca ma siedzieć w wiezieniu 25 lat i grzac dupe? polata z łopatą, zbuduje pare dróg, posprząta park, pozamiata ulice, odsniezy chodniki (ktorych i tak nikt nie odsnieza), pomaluje jakies stare budynki. Ogolnie zeby taki skazaniec robil cos, czego nikt normalnie nie robi, bo sie nie opłaca, albo nie chce, bo prawda jest taka.
Krótko - odsiadka = kula na nogę, szufla w łape i do roboty.
Krótko - odsiadka = kula na nogę, szufla w łape i do roboty.
-
szajajaba
Bart, ale jak oni to bedą wykonywać, to ludzie poza więzieniem nie bedą mogli tak pracowac, wiec...nie bedą mieli pracy - nie bedą mieli kasy
-
Jacek DM
Jak dla mnie większą karą jest siedzenie w celi przez 25 lat, niż wykonywanie jakiejś pracy publicznej.
Wyobrażacie sobie siedzenie w 4 ścianach przez 25 lat? Ja wybrałbym dla siebie karę śmierci. A jeśli dowiedziałbym się, że mogę wyłazić z pierdla np. na 8 godzin do parku, wśród drzew i ptaszków zbierać sobie liście, to chyba byłbym w niebo wzięty.
Wyobrażacie sobie siedzenie w 4 ścianach przez 25 lat? Ja wybrałbym dla siebie karę śmierci. A jeśli dowiedziałbym się, że mogę wyłazić z pierdla np. na 8 godzin do parku, wśród drzew i ptaszków zbierać sobie liście, to chyba byłbym w niebo wzięty.