Czego teraz słuchasz?
-
Rajca
Re: Czego teraz słuchasz?
No ja właśnie nie rozumiem do końca tej tendencji do wysrywania wszystkiego w wersjach limitowanych. No kurna, bez przesadyzmu ;/
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
obczajam Goldfrapp.
daje radę ^^
daje radę ^^
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Index - Wilsona. 
-
Hien
bo to jest Tooooooneflooooooat - underground undergroundu dla ludzi undergroundowych undergroundowo, under groundem tak bardzo, że nawet hipsterzy tam nie docierają bo już nie mają czym oddychać.Rajca pisze:No ja właśnie nie rozumiem do końca tej tendencji do wysrywania wszystkiego w wersjach limitowanych. No kurna, bez przesadyzmu ;/
W Syjonie mają w siusiaka tej płyty.
Shoddy - i jak? tobie to się raczej spodoba.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Rajca
High five!shodan pisze:Index - Wilsona.
A co do tf. No tak, tam tłoczą winyle srając bursztynem...
Ja zaś kontrastuję sobie Heritage z wcześniejszymi dokonaniami Opetha (na wyrywki).
-
shodan
Zajebiste.Hien pisze:Shoddy - i jak? tobie to się raczej spodoba.
Idealnie moje klimaty.
-
devotional
a teraz miażdżące dynie - oko.
nie znoszę Corgana, ale ten kawałek niszczy
nie znoszę Corgana, ale ten kawałek niszczy
-
Rajca
Sho, a w wersji "oglądam teledysk i japę Stefana z odległości naruszającej przestrzeń osobistą" czy bez wizuali? Bez wizuali jest o niebo lepiej 
-
shodan
Na YT czyli z teledyskiem.
Japa Wilsona mi nie przeszkadza ani trochę.
Teledysk mi się wręcz bardzo podoba.
Japa Wilsona mi nie przeszkadza ani trochę.
Teledysk mi się wręcz bardzo podoba.
-
Hien
Ejdrien, za co nie lubisz Billjego? 
Współczuj mu, włosów nie ma!
Shod, dla mnie za dużo trupiarni, musiałem sie upić i wyłączyć obraz żeby zaczęło mi się podobać. A i tak najgorszy kawałek z tych, które z nowego Wilsona uciekły.
Teledysk jest straszny, awangardowe gówno, nie wiadomo o co chodzi, wszystko bez sesnu, jak w etiudzie studenckiej. Niestety Stefan lubi takie bezpłodne klimaty.
Współczuj mu, włosów nie ma!
Shod, dla mnie za dużo trupiarni, musiałem sie upić i wyłączyć obraz żeby zaczęło mi się podobać. A i tak najgorszy kawałek z tych, które z nowego Wilsona uciekły.
Teledysk jest straszny, awangardowe gówno, nie wiadomo o co chodzi, wszystko bez sesnu, jak w etiudzie studenckiej. Niestety Stefan lubi takie bezpłodne klimaty.
-
devotional
btw, hien - uderzam w no-man. jaram się. czuję że pasuje, a to wiele znaczy 
cóż, nie trawię dyniek generalnie. mają parę fajnych nut, ale corgan mnie jakos odrzuca
cóż, nie trawię dyniek generalnie. mają parę fajnych nut, ale corgan mnie jakos odrzuca
-
shodan
No-man jest cudne.
Słyszałem jeszcze ze trzy inne nowe utwory Wilsona i uważam, że Index jest zdecydowanie najlepszy.
A czy w teledysku musi o coś chodzić?Hien pisze:nie wiadomo o co chodzi, wszystko bez sesnu
Słyszałem jeszcze ze trzy inne nowe utwory Wilsona i uważam, że Index jest zdecydowanie najlepszy.
-
Hien
Źle to ujałem. Na teledysk trzeba mieć pomysł. Brak pomysłu widać. I to jest właśnie Index. To jest nieciekawe, to nie buduje napięcia, to nie jest wesołe, dowcipne, smutne, straszne, mroczne, bujące... to jest dla zombie. Przeleci izmieniamy kanał, jak nudna reklama.
Strata czasu.
Dev, ale który no-man?
Bo każda płyta to inny zespół.
Strata czasu.
Dev, ale który no-man?
Bo każda płyta to inny zespół.
-
shodan
Hien tak w ogóle jaką płytę No-man i PT lubisz najbardziej?
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Słucham teraz Scatmana.
Ej, ludzie, wiecie, że Scatman całe życie zarabiał grając w podrzędnych knajpach,ale sławę zdobył po 50-tce,długo się nie cieszył,bo wkrótce zmarł na raka?
Co do pytania shodana (choć Hienem nie jestem
), to póki co moimi ulubionymi płytami są "Up the Downstair" i "Dry Cleaning Ray".
Ej, ludzie, wiecie, że Scatman całe życie zarabiał grając w podrzędnych knajpach,ale sławę zdobył po 50-tce,długo się nie cieszył,bo wkrótce zmarł na raka?
Co do pytania shodana (choć Hienem nie jestem
-
Hien
Shodan, Trudne pytanie, generalnie ulubioną płytą no-mana jest ta, która akurat leci. Każda płyta jest takim indywiduum, że nie da się ich ze sobą porównać, zestawić, itd.
Ale generalnie ulubiona to ((speak)).
PT - Recordings, The Sky Moves Sideways (ze wskazaniem na Recordings, ale rozrywają mnie te płyty między sobą).
Przy czym tu podobna sytuacja, mimo ulubieństwa to czasami po prostu mam ochotę puścic sobie np.: "Deadwing" bo akurat mam ochotę na zupełnie inne brzmienie.
W tych zespołach zmiany stylistyczne są znacznie większe niż np.: w Depeche Mode.
Mint, Ty cos poza to "Dry Cleaning..." jakoś wyjsć nie możesz
W ogóle dziwny wybór na początek
Ale generalnie ulubiona to ((speak)).
PT - Recordings, The Sky Moves Sideways (ze wskazaniem na Recordings, ale rozrywają mnie te płyty między sobą).
Przy czym tu podobna sytuacja, mimo ulubieństwa to czasami po prostu mam ochotę puścic sobie np.: "Deadwing" bo akurat mam ochotę na zupełnie inne brzmienie.
W tych zespołach zmiany stylistyczne są znacznie większe niż np.: w Depeche Mode.
Mint, Ty cos poza to "Dry Cleaning..." jakoś wyjsć nie możesz
W ogóle dziwny wybór na początek
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Samego mnie to dziwi. 
Teraz już nawet nie pamiętam, czemu akurat poznawanie No-mana zacząłem akurat od DCR, a nie czegokolwiek innego, pewnie znając życie losowałem na chybił-trafił i akurat ściągnąłem to.
Ale lubię tą płytę, utwór tytułowy jest świetny, generalnie wszystko jest tam zajebiste poza Punished for beign born, bo tego się nie da słuchać niestety.
No i jakoś nie trafia do mnie ((speak)), poza świetnym Riverrunem.
Teraz już nawet nie pamiętam, czemu akurat poznawanie No-mana zacząłem akurat od DCR, a nie czegokolwiek innego, pewnie znając życie losowałem na chybił-trafił i akurat ściągnąłem to.
Ale lubię tą płytę, utwór tytułowy jest świetny, generalnie wszystko jest tam zajebiste poza Punished for beign born, bo tego się nie da słuchać niestety.
No i jakoś nie trafia do mnie ((speak)), poza świetnym Riverrunem.
-
Hien
Ściągnij sobie "Wild Opera", "DCR" to młodszy brat tej płyty.
-
Rajca
Opeth - Still Life
I awoke from the miasma \m/
I awoke from the miasma \m/
-
Hien

Muzyka taka, że gdybym stał to bym musiał usiąść. A kawałki z Bosym na wokalu to już w ogóle kosmos. Nie zasnę.