2009-05-23 Warsaw, Gwardia Stadium, Poland (CANCELLED)

astiz

Re: Warszawa 23 maj 2009 [koncert odwołany oficjalnie]

Post 20 maja 2009 23:49

Wierz mi,nawet jeszcze do niego nie pisałem.
Awatar użytkownika
Hien

Post 21 maja 2009 00:16

Jacek sobie poradzi, twardy to chłop i ma doświadczenie.
Takich jak on jest znacznie więcej jak na przykład Łodziak od którego załatwiałem bilety. Koles jest teraz w głębokiej dupie bo organizował nie tylko wyjazdy z Łodzi i będzie miał jeszcze problemy apropos biletów poniewaz posiada bileterie i wystepował w roli pośrednika. Aż sie bałem do niego dzwonić dzisiaj w wiadomej sprawie :/
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
Rajca

Post 21 maja 2009 09:42

W DD TVN był Stelmach i Serafiniak. Nawet Stelmach bardzo oględnie zauważył, że jest plotka o raku.
Do tego ton jak wspomnieli: "A teraz fragment wywiadu z Davem Gahanem o tym jak ważne jest zdrowie..."
No ludzie, to brzmiało jakby robili wspominki po zmarłym.

//

Slick, Rajca nie Racja ;( Serduszko mi łamiesz
(Ale fajny kolorek, raz dwa cy Babajaga pacy. Zaklepane!)
Awatar użytkownika
soultaker
Ulubiony utwór: In Your Memory

Post 21 maja 2009 09:49

slick pisze:Soultaker - czlowieku, wieki Cie nie bylo. :) Ciesze sie, ze jestes. :beer: Mam nadzieje, ze to nie jest jednorazowy post po letagru. Witam z powrotem na Devotees. Milego pobytu. :) :)

Witam i pozdrawiam :)

Nie, to napewno nie byl jednorazowy post po letargu :lol: Postaram sie teraz czesciej zagladac na forum.
Spreading the news around the world...
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 21 maja 2009 11:34

Czytam czytam i nie moge spowazniec, a na wazne spotkanie ide, nie na kon-cert :(
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
The Darkest Star

Post 21 maja 2009 11:37

też oglądałam DD TVN..
wszystko fajnie. coś tam pogadali. bez zbędnych komentarzy i rozsiewania plotek, to mi się podobało.. ale ten fragment wywiadu.. Matko Bosko! ;(
wycięli z październikowego wywiadu z Dave'm fragment, w którym mówi, że uświadomił sobie, że to nie on zadecyduje o tym kiedy ma odejść (śmierć tu miał na myśli, jeśli ktoś wywiadu nie widział)... Nieee.. No, koszmar. Co to miało być? Wszystko git, już się cieszyłam, że z niczym nie przypier***ą a tu takie cuś.. Brakowało żeby prowadzący znicze wyciągnęli spod stolika ;(

Ws-ty-d ;(
Awatar użytkownika
mg
Ulubiony utwór: higher love

Post 21 maja 2009 11:57

dobrze ze ja tego nie widziałam....dzis sąsiedzi mieliby mieszkania posprzatane :8
swoja drogą właśnie na wp.pl ktoś napisał artykuł na temat tajemniczej choroby dejwa( w sensie te poówienia o nowotworze)-żenada..
Awatar użytkownika
Beata
Ulubiony utwór: Little 15

Post 21 maja 2009 12:10

Witam w czwartkowe południe:)

mam tylko kilka pytań, które nasunęły mi się po podczytaniu sąsiedniego forum:
1 - do kiedy można spokojnie czekać na podanie nowego terminu koncertu lub jego odwołanie? - pytam, bo mam niejasne odczucie, że szaleństwo ludzi wydzwaniających i mailujących jednak przyspieszyło podanie oficjalnych informacji dot. odwołania;
2 - są już tam spekulacje, że koncert odbędzie się we wrześniu;podpierają się jakimś info,że na litwie jest już ustalony nowy termin;

czy jest tu ktoś, kto to może jakoś sensownie i rzetelnie "ogarnąć" w sensie informacyjnym?
chcę kupić bilet córce, która w tym majowym terminie wybrała zieloną szkołę; jednak teraz po odwołaniu aż piszczy w telefon,żeby kupować;
Awatar użytkownika
marcus

Post 21 maja 2009 12:54

jak oglądałem dd tvn rano to miałem pecha, ponieważ jadłem śniadanie.....
ludzie - parówka mi stanęła w gardle...... :shock:
wszyscy naprawdę chcą Go pochować........... może w tym jest jakiś interes????
Awatar użytkownika
slick
Ulubiony utwór: Everything Counts

Post 21 maja 2009 13:09

Beata pisze:czy jest tu ktoś, kto to może jakoś sensownie i rzetelnie "ogarnąć" w sensie informacyjnym?
chcę kupić bilet córce, która w tym majowym terminie wybrała zieloną szkołę; jednak teraz po odwołaniu aż piszczy w telefon,żeby kupować;
Beata pisze:są już tam spekulacje
Czesc Beato - oni nic nie wiedza, nie maja zadnego zrodla. Caly czas jedynie plotki i przypuszczenia byle by pisac i siac zamet. Nowy termin na koncert warszawski z pewnoscia sie pojawi ale nie ma na ta chwile absolutnie zadnych, konkretnych informacji. Tak jak czekalismy na oficjalne info o odwolaniu sobotniego, tak cierpliwie czekajmy na info o nowej dacie.
Beata pisze:do kiedy można spokojnie czekać na podanie nowego terminu koncertu lub jego odwołanie?
Lub jego odwolania? Koncert zostal odwolany co nie znaczy, ze sie wogole w Polsce nie odbedzie. Jezeli zakupilas bilety na sobotni koncert to zachowaj nie koniecznie, gdyz nie traca waznosci.

Przeczytaj prosze to co napisal na wortalu fangojett o biletach na niedoszly koncert: http://depechemodeforum.pl/news/Kwestia_warszaw ... letow_226/
Awatar użytkownika
Daria The Revelator
Ulubiony utwór: world in my eyes

Post 21 maja 2009 14:07

ja bilecik zostawiam i czekam aż Dave wyzdrowieje i wyznaczą nowe terminy odwołanych shows. a nawet jak nie wyznaczą.. no nie oddam biletu na dm, po prostu.
Awatar użytkownika
Marcin
Ulubiony utwór: Secret to the End

Post 21 maja 2009 14:22

Mam miesiac czasu , wiec poczekam z oddaniem biletu.A wchodzac na fora i strony o DM , odniosłem wrażenie że od kilku dni panuje na nich atmosfera jak w dzień zaduszny,najlepiej broni sie devotees ale inne fora,szczególnie to''-''po prostu żenada.
Proszę nabrać powietrza...zatrzymać...i nie oddychać!
Awatar użytkownika
Hien

Post 21 maja 2009 15:05

Zastanawiam się skąd się u nich bierze ta histeria. Rozpylają panikę, telewizja podchwyciła i też dowaliła z grubej rury. To bardzo nie dobrze, że tamto forum czyta więcej ludzi. I to nie jest wrzuta ale po prostu prawda. Ludziom zaczyna odbijać, napadają na siebie, płaczą (no ku.rwa!) i liczą czy mają aby na pewno 101 lub 66 zniczy na składzie. Z psychologicznego punktu widzenia mamy do czynienia z efektem reakcji łańcuchowej, ludzie się nakręcają nawzajem.
Jedno mnie tylko zastanawia. Co będzie kiedy Gahan kiedyś umrze (bo na pewno nie umrze teraz ale kiedyś musi). Czuje ,że będą zbiorowe samobójstwa o charakterze rytualnym a o pochodach, zlotach stylizowanych na stypy itd, nie wspomnę. Gdybym studiował psychologie to już bym zaczał pisać magistra o tym.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
mg
Ulubiony utwór: higher love

Post 21 maja 2009 15:12

nawet nie chcę myśleć co się będzie działo..... Cobain to mało przy Dejwie ,a wtedy jaka była panika.
Awatar użytkownika
devotional
Ulubiony utwór: Master And Servant

Post 21 maja 2009 16:05

Zaczyna się robic niezła psychoza, a i owszem, ale to było do przewidzenia. Fanatycy pierwsi podniosą "sztandar wiary", a reszta poleci jak cmy do światła. A te zbiorowe samobójstwa to śmieszna rzecz by była ;p Śmieszna i ... żałosna. No ale głupich nie sieją ...
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
Awatar użytkownika
marcus

Post 21 maja 2009 17:12

nie nakręcajcie tematu.... bo podchwycą..... :grins:
Awatar użytkownika
Czez

Post 21 maja 2009 17:23

Mozliwe ze i ja jestem fanatykiem, wszak praktycznie nie slucham zadnej innej muzyki, wlosy mam ''na depesza'', ubieram sie jak fanowi przystalo, dla niektorych moje imie to depesz, a w jednym szczegolnym przypadku Mr Depesz, ale... o zgrozao, nie pamietam dat koncertow i tego typu zaniki pamieci :D. Ba, nawet pomysl ze spiewaniem BC mi sie w sumie spodobal, bo w koncu koncert to wielkie swieto dla fanow zespolu, a na takim koncercie i tak wszyscy spiewaja ( czyt. krzycza) na maksa, wiec nie widze specjalnej zenady w tym akurat pomysle, ale TYLKO w tym.
Jesli chodzi o drukowanie plakatow to w ilosci pewnie nikt mnie nie pobije, jako ze moja drukarka jest jak forum internetowe - wirtualna :D. Wykupilbym wszystkie swieczki w sklepie, tylko ze nie moge znalezc sklepu ze swieczkami. A na koniec pojawilbym sie pod brama stadionu, tylko ze juz biletow na lot do Warszawy nie mozna dostac.
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
Rajca

Post 21 maja 2009 17:33

Cóż, chciałbym dokonać rewizji swich poglądów. Przede wszystkim muszę oddać szacunek webmajstrowi oficjalnej strony.
Czy ktoś z was pomyślał nad ogromem pracy jaki ten człowiek musiał wykonać pisząc wieść o odwołaniu koncertów? Nie? Tak myślałem. A proszę:

Kod: Zaznacz cały

122 Słowa
753 Znaki
753 Bajty
Wiecie ile to trwało? Skopiować, otworzyć MySpejscGerls, Facebuken, de.em.dot.com* i wkleić to wszystko? A jeśli jego ogarnięty żałobą komputer się spocił? A jeśli jego połączenie sieciowe samoistnie się pocieło w akcie desperacji?

Dlatego, niczym Aleksander Kwaśniewski co to był magistrem, bo dyplom kupił, nawołuję "Nie idźcie tą drogą Devotees"
Znajdźcie w sobie pokłady sympatii, empatii, telepatii i dyskopatii!!

*Zauważcie bardzo szprytny przekaz. Główne źródło ma kropki. Ci niżej w piernicz...iku mają kreseczki. A my nie mamy nic ;(

Btw, dla czytelników "Pod wezwaniem śniętej kreski": Dalej, tak trzymać. Pracujcie na wasze zbawienie i nie zwracajcie na nas uwagi. Zbiorowe mordy i samobójstwa, tak jest! Tym sposobem będzie was mniej...o przepraszam...
Awatar użytkownika
Czez

Post 21 maja 2009 17:40

A oto kolejne myslnik objawienie.

Założenie: Dave zdrowy, tour jest kontynuowany.

Cel: koncert dm w Polsce [przełożona Warszawa]

Okoliczności sprzyjające: w dniach od 21.06 do 25.06 DM przebywa w trójkącie BRATYSŁAWA - BUDAPESZT - PRAGA , robimy z tego czworokąt w dowolnej możliwej konfiguracji (daty koncertów) KATOWICE - BRATYSŁAWA-BUDAPESZT-PRAGA. (tiry ze sprzętem mogą szybko się przemieszczać, blisko samolotem (AIRPORT PYRZOWICE)).

Lokalizacja: STADION ŚLĄSKI, LOTNISKO MUCHOWIEC, może stadiony Ruchu Chorzów, GKS Katowice, Zagłębie Sosnowiec ( wszystkie trzy lepsze 2X niż Gwardia - jeden z nich napewno za kaskę się zgodzi) (Live Nation - sprzedacie więcej biletów do 40 tyś spokojnie ...więcej kaski chłopaki no nie ? więc działajcie ...) acha fani i tak przyjadę mimo że nie stolica, a południe jest bliżej PRAGI, BRATYSŁAWY ..więc dm bardziej skore się zgodzić ...

Wykonanie:: agitacja przez znajomych w prasie, tv, live - nation, rozdmuchanie topicu na forum, osobna strona webowa[/b]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość

Nie wiedzialem ze czonek managmentu tam przesiaduje :fletch:
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
Beata
Ulubiony utwór: Little 15

Post 21 maja 2009 18:48

Slick - podziękować :)
przeczytałam warunki zwrotu biletów; na szczęście kupiłam w empiku, mogę więc spać spokojnie i czekać na dalszy rozwój wypadków :)

i znów bezczelnie zrobię prztyczek sąsiadom ( postaram się być mniej złośliwa w przyszłości :> )
- być może niezbyt dokładnie czytali informacje na oficjalnej stronie dm i im się cancel z cancer pomyliło :/

pozdrawiam i zmykam - ogłaszać chęć kupna biletu :papa: