Tour Of The Universe
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Re: Tour Of The Universe
Zeby traktowali nas jak chociazby Hiszpanie czy Szwecje.
Marzenia - minionych tras nic nie wroci. 
-
bARREL
- Ulubiony utwór: Poison Heart
zapewne są tacy co doplaca dM za doplacanie np. akcje Gwardia i masowe wykupowanie plyt ze sklepow
))
ech pomysly, pomysly
ech pomysly, pomysly
-
Jari
Biadolą ale jeżdżą na 5-10 koncertów pod rząd do Niemiec, UK, Francji czy innych Czech tudzież Słowacji. Prawda jest taka, że jakby DM zrobiło 5 koncertów w Wawie pod rząd to wszystkie by poszły na pniu.Hien pisze:Już wystarczy jak fani biadolą na ceny biletów jednego koncertu, po kij ma DM dopłacać za nich?
-
slick
Sam stwierdziles ok. miesiac temu, ze Depeche Mode to samo napedzajaca sie maszyna i fani wezma wszystko co dostana od zespolu.
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
A co było pod Bristolem?Jari pisze:Owszem, olewają... Byłeś pod Bristolem w 2001? Ja niestety byłem. Poza tym sorry, ale 4 czy 5 koncertów na przestrzeni ponad 10 lat to jest jawna kpina przy 30-40 koncertach niemieckich czy angielsko-francusko-włoskich. Dziady sa i tyle.
Ja się tam nie znam, więc spytam - czy to, że DM rzadko bywa w Polsce zależy od nich samych? Zawsze myślałem, że to tylko i wyłącznie zależy od organizatorów i od tego, na ile koncertów ich stać.
Prawda jest taka, że Polsce jako krajowi bardzo bardzo daleko do takiej choćby Szwecji. I to pod każdym względem.slick pisze:Zeby traktowali nas jak chociazby Hiszpanie czy Szwecje.
-
astiz
Dziwne to na prawdę;Szwecja 8 mln.mieszkańców,Polska 39 mln. ...
Ci nasi organizatorzy to jakieś eunuchy.
Ci nasi organizatorzy to jakieś eunuchy.
-
slick
Z eunuchami sie powstrzymaj bo ostatnio dales upust ktory juz w koszu wyladowal. Jesli jestes zainteresowany informacjami dlaczego przez szereg lat Depeche Mode olewalo Polske to przeczytaj topic z WVT, konkretnie post Filipa i dalsze.
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Czyli jednak organizatorzy olewali? Zresztą kiedyś to u nas w ogóle się nic nie działo.
-
Hien
Nie tyle olewali co Polandia nie mogła sprostać.
To wydaje się wręcz abstrakcją, że aż do końca lat 90 tkwiliśmy w kulturalnym zadupiu, nic nie dało się zorganizować. Dopiero jak się pojawili zagraniczni inwestorzy, fuzje z filiami zagranicznymi, itd. wtedy dopiero się ruszyło.
Taka prawda. The Cure musiało same zabulić w 1996 żeby u nas zagrać, człowiek wybauszał oczy na gwiazdy festiwalu w Sopocie bo tylko na tyle można było liczyć.
Pamiętam jak 11 lat temu byłem w Spodku na koncercie Stinga, ludzie się podniecali jakby niewiadomo co się miało zdarzyć. Dzisiaj to już normalka.
Ale sami powiedzcie... jarało by Was 5 koncertów DM pod rząd w jednym polskim mieście? Każdy z prawie takim samym setem?
To wydaje się wręcz abstrakcją, że aż do końca lat 90 tkwiliśmy w kulturalnym zadupiu, nic nie dało się zorganizować. Dopiero jak się pojawili zagraniczni inwestorzy, fuzje z filiami zagranicznymi, itd. wtedy dopiero się ruszyło.
Taka prawda. The Cure musiało same zabulić w 1996 żeby u nas zagrać, człowiek wybauszał oczy na gwiazdy festiwalu w Sopocie bo tylko na tyle można było liczyć.
Pamiętam jak 11 lat temu byłem w Spodku na koncercie Stinga, ludzie się podniecali jakby niewiadomo co się miało zdarzyć. Dzisiaj to już normalka.
Ale sami powiedzcie... jarało by Was 5 koncertów DM pod rząd w jednym polskim mieście? Każdy z prawie takim samym setem?
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
slick
A jaral by Cie Johannesburg w '94 5 dni pod rzad z takim Clean na przyklad? 
-
Hien
Gdybym był czarnym z dziczy, który nigdy nie miał okazji zobaczyć DM i byłby to rok 1994 to owszem jarałbym się
Ale 5 koncertów Exotic Tour a 5 koncertów Tour Of The Universe to jak niebo a ziemia.
-
astiz
Mnie jarały trzy koncerty pod rzad Kraftwerka w Krakowie [chociaż byłem tylko na jednym],a co dopiero DM!Hien pisze: Ale sami powiedzcie... jarało by Was 5 koncertów DM pod rząd w jednym polskim mieście? Każdy z prawie takim samym setem?
-
Hien
Kraftwerk to już w ogóle rodzyny. Zagrali trzy, identyczne w każdym calu koncertu, tylko ludzie pod sceną się zmieniali. Sens obejżenia wszystkich trzech wystepów mozna tłumaczyć jedynie tym, że to mogła być ostatnia szansa zobaczenia ich na zywo (i pewnie była). Widziałem jeden i mi styknie.
Z resztą chyba aż tak Cie to nie jarało jak tylko na jednym byłeś.
Z resztą chyba aż tak Cie to nie jarało jak tylko na jednym byłeś.
-
astiz
Bez przesady,nie jestem Fantomaszem.
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
O, nawet Wirtualna sie zainteresowala
http://muzyka.wp.pl/gid,371687,title,De ... caid=182d1
http://muzyka.wp.pl/gid,371687,title,De ... caid=182d1
Enjoy The Silence
-
mg
- Ulubiony utwór: higher love
szkoda że tylko wp..... 
-
_precious_
- Ulubiony utwór: Barrel of a Gun
Jak dla mnie jeden koncert w zupelności na trasie wystarczy , hymmm .... tylko , że na razie ten jeden na ktorym miałem być lewituje gdzieś zawieszony w próżni 
-
bARREL
- Ulubiony utwór: Poison Heart
a jak dla mnie dobrym rozwiązaniem są 2 koncerty w PL na trasie jak to miało miejsce ostatnim razem.
Najlepiej w odległości kilku miesięcy jeden od drugiego.
Najlepiej w odległości kilku miesięcy jeden od drugiego.
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
I tu Barrel fajnie skonkludowal.
Enjoy The Silence
-
_precious_
- Ulubiony utwór: Barrel of a Gun
Pozwole sobie dodac , ten drugi koncert , najlepiej w odległości kilku kilometrów od mojego miejsca zamieszkania