Czego teraz słuchasz?
-
em.
Re: Czego teraz słuchasz?
No, ale nie mam racji? Prawdziwy Fish narodził się wiele lat temu. Oglądanie i poddanie go ocenie teraz to troszkę nie fair wobec niego, bo wiadomo że po takim czasie troszkę się przetarł 
gwiazdy...
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
To drugie, słyszałem wiele dobrego o Hogharcie i drugim okresie Marillion, który ponoć jest przegenialny, ale jakoś nigdy mogłem się za niego zabrać, nie wiedzieć czemu.em. pisze:Jesteś, mintaj tym który woli erę pana H. czy raczej średnim fanem w ogóle?![]()
Chyba pasuje w najbliższym czasie nadrobić tą zaległość.
To chyba nie jest takie czarno-białe.em. pisze:A Fisha nie trzeba obejrzeć na żywo żeby zatwierdzać jego moc. Albo się ją uznaje z całym jego bagażem zarozumialstwa albo nie.
Długo nie mogłem przywyknąć do maniery wokalnej Fisha, ba, nawet jeszcze czasem mnie wkurza, ale z drugiej strony też ten wczesny Marillion sroce spod ogona nie wypadł, bo jednak nie każdy potrafi nagrać taką rzecz jak "Jigsaw" czy "Incommunicando". Zatem dla mnie prawda leży gdzieś pośrodku.
-
marecki129
ups, jedno odsłuchanie a tyle radości
Marillion z Fishem i bez to praktycznie dwa różne zespoły. I każdy z nich ma swoją płytę ocierającą się o absolut: z Fishem "Cluthing At Straws", z Hoggym "Brave". O ile tę pierwszą mogę zarzucić na warstat praktycznie zawsze i wszędzie, to "Brave" ma określone wymagania. Nie bedę się wytrząchał który skład jest lepszy, bo robiłem to już swego czasu na kresce, a poza tym to jest trochę na zasadzie: dla każdego coś miłego. Ale rzeczywiscie mr. Fish lepsze wrażenie robi na żywo, a jego gadki o lataniu samolotem - dla mnie bomba, chyba tylko Gajos jest lepszy, tylko że to akurat aktor

-
em.
Czyli dużo dobrego przed Tobąmintaj pisze:To drugie, słyszałem wiele dobrego o Hogharcie i drugim okresie Marillion, który ponoć jest przegenialny, ale jakoś nigdy mogłem się za niego zabrać, nie wiedzieć czemu.
Chyba pasuje w najbliższym czasie nadrobić tą zaległość.
Chodzi mi o to, że jeśli teraz brać wartościowanie Rybki na warsztat to jest to trochę ciężkie po takim czasie i po czasie, który jednak zniósł go z wyżyn wokalnych.mintaj pisze:Długo nie mogłem przywyknąć do maniery wokalnej Fisha, ba, nawet jeszcze czasem mnie wkurza, ale z drugiej strony też ten wczesny Marillion sroce spod ogona nie wypadł
Co nie znaczy oczywiście, że nadal nie brzmi świetnie i że Marillion sprzed dwudziestu pięciu lat jest przypadkiem
marecki, to chyba nie ma sensu - dyskusja o przewadze jednego składu nad drugim. Dlaczego? Bo chyba taka nie istnieje. Każdy Marillion jest świetny. Czas to podkreślił, a muzyka...cóż, broni się sama.
gwiazdy...
-
marecki129
... tego się trzymajmyem. pisze: to chyba nie ma sensu - dyskusja o przewadze jednego składu nad drugim. Dlaczego? Bo chyba taka nie istnieje. Każdy Marillion jest świetny. Czas to podkreślił, a muzyka...cóż, broni się sama.
-
em.
Też lubię to podejście i brak podziałów 
A na wieczór:
http://www.youtube.com/watch?v=G1pi7Dn87mY&ob=av2e
szatańsko piękne dźwięki.
A na wieczór:
http://www.youtube.com/watch?v=G1pi7Dn87mY&ob=av2e
szatańsko piękne dźwięki.
gwiazdy...
-
Hien
R.E.M, którzy właśnie zwinęli interes. Nie był to mój top10 zespół, ale i tak jakoś smutno.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
em.
gwiazdy...
-
marecki129
... zasłyszane w Trójce
http://www.youtube.com/watch?v=o3V3SIoBw94&ob=av3e
Julia Marcell – Matrioszka
W pierwszej chwili gdy to usłyszałem to pomyślałem, że to jakaś wariacja Bjork w temacie Florence and The Machine, dopiero później okazało się, że to nasza dziewczyna, NASZA – krowy doi, pije mleko i słucha Szopena (i choć u Niemców chowana, to jednak Julka ma na imię
). A po tym jak zobaczyłem teledysk, wyczuwam delikatne fascynacje w temacie: malarstwo Hieronima Bosha, czyli: ulubione okołokorbowe klimaty. Ciekawe, choć w dobie teledysków, które wyglądają jak oferty eksluzywnych domów publicznych, raczej się nie przebije
.
http://www.youtube.com/watch?v=o3V3SIoBw94&ob=av3e
Julia Marcell – Matrioszka
W pierwszej chwili gdy to usłyszałem to pomyślałem, że to jakaś wariacja Bjork w temacie Florence and The Machine, dopiero później okazało się, że to nasza dziewczyna, NASZA – krowy doi, pije mleko i słucha Szopena (i choć u Niemców chowana, to jednak Julka ma na imię
-
Hien
Zdziwiłbyś się co teraz leci na MTV. Gołe laski w klipach to coś za czym niedługo będzie się tęsknić 
-
marecki129
Czyżby duzia ciarna muzina z jeszcze większa złota łańcuch?
Nie wiem co tam zapodaje MTV, wystarczy że jak skaczę po telewizorni to widzę czym VIVA raczy.
-
Hien
Murzyni z łańcuchami to też relikt minionej dekady. Nie powiem Ci co dokładnie się dzieje w nowych klipach, ale to już inna bajka. Jest też podział USA/Europa i o dziwo to Amerykanie zaczynają powoli odchodzić od gołych dup.
VIVA ma określonych odbiorców, tego kanału nie oglądaja ludzie, którzy docenią opisany przez Ciebie teledysk (cokolwiekby to nie było). Nie dziw się, że włączając VIVE nie znajdujesz niczego dla siebie
Teraz są czasy YouTuba, możesz obejrzeć to co chcesz, kiedy chcesz i to w HD. Tam szukaj. Tam się teraz ludzie "przebijają".
Z resztą polski rynek to nie jest miejsce, do którego normalny muzyk/artysta chciałby się przebijać. Lepiej egzystować w przestrzeni nieograniczonej bo lokalnie sukces odnoszą tylko Azjaci
VIVA ma określonych odbiorców, tego kanału nie oglądaja ludzie, którzy docenią opisany przez Ciebie teledysk (cokolwiekby to nie było). Nie dziw się, że włączając VIVE nie znajdujesz niczego dla siebie
Z resztą polski rynek to nie jest miejsce, do którego normalny muzyk/artysta chciałby się przebijać. Lepiej egzystować w przestrzeni nieograniczonej bo lokalnie sukces odnoszą tylko Azjaci
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Świetne.marecki129 pisze:Julia Marcell – Matrioszka
Ja dzisiaj PT: The Incident i póki co moja ulubiona płyta tego zespołu Fear Of A Blank Planet.
-
Hien
Bój się Boga shodan 
-
shodan
Ale z racji Julii Marcel czy Fear Of A Blank Planet?
-
Hien
Fear oczywiście, Julia Marcel wisi mi jak psu jaja 
Po prostu mam niewzruszone zdanie na temat tego albumu a raczej tego jakie miejsce zajmuje w szeregu miliona nagranych przez Steve'a płyt.
Po prostu mam niewzruszone zdanie na temat tego albumu a raczej tego jakie miejsce zajmuje w szeregu miliona nagranych przez Steve'a płyt.
-
shodan
Jeżeli masz złe zdanie na temat Fear Of A Blank Planet, to bardzo nieładnie z Twojej strony panie Hienie. 
-
Hien
Mam takie zdanie, że ta płyta mimo, że jest dobra to i tak jest najgorszą rzecza jaką popełnił Steven Wilson (oficjalnie) 
Jedno "Sleep Together" nie czyni tej płyty wybitnej (niestety).
Jedno "Sleep Together" nie czyni tej płyty wybitnej (niestety).
-
shodan
Sleep Together mnie też bardzo rajcuje.
Podobnie jak Fear of A Blank Planet i Anesthetize.
Podobnie jak Fear of A Blank Planet i Anesthetize.
-
Hien
Anesthetize owszem ale część 3.
W ogóle to powiem tak, Fear ma tego pecha, że Wilson nagrał tyle o niebo lepszych płyt. Nie potrafię się do nich na tyle zdystansować żeby stawiać Fear of a blank planet pomnik. Co innego jego młodszy brat "Nil Reccuring". Tam każdy kawałek mi się bardzo podoba.
W ogóle to powiem tak, Fear ma tego pecha, że Wilson nagrał tyle o niebo lepszych płyt. Nie potrafię się do nich na tyle zdystansować żeby stawiać Fear of a blank planet pomnik. Co innego jego młodszy brat "Nil Reccuring". Tam każdy kawałek mi się bardzo podoba.