Czego teraz słuchasz?
-
Hien
Re: Czego teraz słuchasz?
My to potrzebujemy mieć temat "Hien i Rajca" bo gdzie nie piszemy to offtopujemy. Tak to jest jak się skacze z zespołu na zespół. I to płynnie!
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Rajca
Oto mądrość nie przymierzając - ludowa. Faktycznie, r-h-r-h-r-h-r-h-d-r-h-r-h-s... Teraz byłem bliski pisania już na temat Riverside, ale zrobię to w temacie!
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Grace for drowning przesłuchane, można więc iść spać z poczuciem dobrze spełnionego obowiązku. 
-
Hien
I co Shodan? Coś tam dla siebie oprócz "Index" znalazłes?
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow

"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Rajca
W kąpieli, w pociągu, w sklepie... Grace, Grace and Grace!
-
Hien

kończy się pierwsza płyta
-
shodan
Cóż za oburzające pytanie panie Hien! Myślisz pan, że jak pan shodan jest stary to i jednocześnie głuchy?Hien pisze:I co Shodan? Coś tam dla siebie oprócz "Index" znalazłes?
Płyta jest wspaniała. Może tylko Like Dust I Have Cleared From My Eye ciut słabsze, ale reszta boska. Szczególnie Deform To Form A Star, No Part Of Me, Remainder The Black Dog i Raider II.
O Index oczywiście wspominać już chyba nawet nie muszę.
-
Rajca
Like Dust świetnie zamyka album, szczególnie po "właściwej" części - tej piosenkowej 
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Wszyscy słuchają Stevena Wilsona, słucham teraz i ja.
Ach, ten mój konformizm.
Ach, ten mój konformizm.
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
PACZKA
PACZKA
-
shodan
W muzyce to naprawdę czasem działa mintaj. Jeżeli taki Hien i Rajca przez całe miesiące tylko się zachwycają Wilsonem i jego muzyką, to mówisz sobie w końcu "Kurde, w tym chyba jednak musi coś być. Trzeba to obadać dokładniej".
Najważniejsze to pozytywne nastawienie. Moje pierwsze podejście do PT było nieudane, bo z góry założyłem, że to pewnie będzie dziadostwo, albo nie dla mnie. A może posłuchałem nie tych utworów co trzeba.
Potem poznałem wspaniały Normal i postanowiłem zrobić drugie podejście. Za drugim razem postanowiłem ściągnąć ile się da z internetu i przetestować Wilsona uczciwie.
No i wpadłem.
Co nie znaczy, że się jeszcze nie pozmienia. Przecież przesłuchałem GoD chyba dopiero z 5 razy.
Najważniejsze to pozytywne nastawienie. Moje pierwsze podejście do PT było nieudane, bo z góry założyłem, że to pewnie będzie dziadostwo, albo nie dla mnie. A może posłuchałem nie tych utworów co trzeba.
Potem poznałem wspaniały Normal i postanowiłem zrobić drugie podejście. Za drugim razem postanowiłem ściągnąć ile się da z internetu i przetestować Wilsona uczciwie.
No i wpadłem.
Nie mówię, że jest złe, ale inne utwory są na tą chwilę lepsze.Rajca pisze:Like Dust świetnie zamyka album, szczególnie po "właściwej" części - tej piosenkowej
Co nie znaczy, że się jeszcze nie pozmienia. Przecież przesłuchałem GoD chyba dopiero z 5 razy.
-
Hien
Oj, ja właśnie słucham Like Dust, uwielbiam ten kawałek odkąd Wilson puścił go w programie radiowym jakoś koło wakacji. Piekna piosenka.
Slabsze kawałki (o ile można tu mówić o słabych kawałkach) to dla mnie... no chyab tylko Index i Raider Prelude, ale ten drugi ma idealną rolę. Wiem, że mnie wyobraźnia ponosi, ale Raider Prelude to taki wieśniak co przybiega do wsi i drze się "uciekajcie, zaraz tu będzie olbrzym i wszystkich rozpie.rdoli!" - idealne intro do tego, że za parę kawałków będzie "Raider II". Przed pierwszym przesłuchaniem czułem się jakby faktycznie mialo coś jebnąć. A Index jak Indexx, taka sobie wyliczanka ala Twilight Zone. Na płycie jeszcze ok, ale mam nadzieję, że nei będa próbowali tego odtworzyć na koncercie.
Kurde, ta ambienotwa końcówka Like Dust mnie niszczy, nie wiem czego wy chcecie.
Slabsze kawałki (o ile można tu mówić o słabych kawałkach) to dla mnie... no chyab tylko Index i Raider Prelude, ale ten drugi ma idealną rolę. Wiem, że mnie wyobraźnia ponosi, ale Raider Prelude to taki wieśniak co przybiega do wsi i drze się "uciekajcie, zaraz tu będzie olbrzym i wszystkich rozpie.rdoli!" - idealne intro do tego, że za parę kawałków będzie "Raider II". Przed pierwszym przesłuchaniem czułem się jakby faktycznie mialo coś jebnąć. A Index jak Indexx, taka sobie wyliczanka ala Twilight Zone. Na płycie jeszcze ok, ale mam nadzieję, że nei będa próbowali tego odtworzyć na koncercie.
Kurde, ta ambienotwa końcówka Like Dust mnie niszczy, nie wiem czego wy chcecie.
-
Rajca
Jakie chcecie jak nikt nic nie chce, a ja nawet wręcz odwrotnie:

Hiena poniosło i nie czyta ze zrozumieniem
Like Dust świetnie zamyka album, szczególnie po "właściwej" części - tej piosenkowej
Hiena poniosło i nie czyta ze zrozumieniem
-
Hien
Wiedzialem, że się tego uczepisz, przewidywalny jesteś 
Po prostu "wy" nadało zdaniu większego dramatyzmu!
Jak masz do wyboru prawdę i legendę to wybierze legndę!
Ten, który mi napisze kto to powiedział to ma browara
Po prostu "wy" nadało zdaniu większego dramatyzmu!
Jak masz do wyboru prawdę i legendę to wybierze legndę!
Ten, który mi napisze kto to powiedział to ma browara
-
mintaj
Po wpisaniu w google wyskoczył mi Sapkowski, ale to raczej nie on, poza tym nie posądzałbym Hiena o czytanie jego książek, więc nie wiem. 
PACZKA
PACZKA
-
Hien
Czy Wy musicie wszystko googlować? 
-
mintaj
Tak. 
PACZKA
PACZKA
-
Rajca
Czy Was poje.bało? 
-
Hien
Musisz boldować pało? (żeby było do rymu) 
-
Rajca
Dbanie o formę zdecydowało 
Żeby twoje oczka roz.jebało
Żeby twoje oczka roz.jebało