Newsy ze świata i komentarze do nich…
-
Strange69
- Ulubiony utwór: Sea of Sin
Re: [kultura] Newsy ze swiata i komentarze do nich
Czyli koleś, który wcześniej chciał uczyć jak robić biznes zgodnie z Ewangelią, a teraz jest pierwszym antyklerykałem w Polsce.
Z resztą pal sześć - do pewnego momentu wierzyłem, ze gość będzie stanowił ciekawą lewicową opcję (mimo, że sam mam skrajnie prawicowe poglądy), w przeciwieństwie do bezpłciowego SLD z ryjem Napieralskiego.
Ale nie...
Tuż po wyborach pisze na swoim blogu, że to nie gospodarka jest ważna, a krzyże w szkołach...
Nie mamy polityków, mamy kur*a celebrytów.
Z resztą pal sześć - do pewnego momentu wierzyłem, ze gość będzie stanowił ciekawą lewicową opcję (mimo, że sam mam skrajnie prawicowe poglądy), w przeciwieństwie do bezpłciowego SLD z ryjem Napieralskiego.
Ale nie...
Tuż po wyborach pisze na swoim blogu, że to nie gospodarka jest ważna, a krzyże w szkołach...
Nie mamy polityków, mamy kur*a celebrytów.
-
marecki129
... I dziennikarzy cierpiących na schizofremię. Jestem właśnie po lekturze dzisiejszej Wybiórczej. Nie ... no zaj.ebiście się to ostatnio czyta: najpierw obśmiewa jak to komuna robiła z Piniora i Frasyniuka "playboyów bawiących się w stanie wojennym za związkowe pieniądze", czyli oszustów, a następnie z pełną powagą, parę stron dalej nazywać w tym samym stylu prof. Żaryna i Ziemkiewicza - tym samym mianem, którzy "oszukali ludzi i zwoływali ludzi na faszystowski marsz pod hasłami niepodległościowymi".
Palikot - nie przejmuję się pajacem; gwiazda jednego sezonu (sejmowego) razem tą całą swoją kamandą. Idę o zakład, że w następnym Sejmie go nie będzie, choć jakoś będę musiał zmęczyć oglądając Biedronia i Grodzką -iego i tę "obrażoną" od skrobanek. Show must go on ...
Palikot - nie przejmuję się pajacem; gwiazda jednego sezonu (sejmowego) razem tą całą swoją kamandą. Idę o zakład, że w następnym Sejmie go nie będzie, choć jakoś będę musiał zmęczyć oglądając Biedronia i Grodzką -iego i tę "obrażoną" od skrobanek. Show must go on ...
-
dejmien
Ja jak nie chce kogoś oglądać i słuchać w tv to przełączam lub wyłączam odbiornik. Zazwyczaj w ogóle nie oglądam telepudełka. Prasy do której mam zastrzeżenia też nie czytam. Szkoda życia na denerwowanie się takimi pierdołami. No chyba, że ktoś lubi. 
-
marecki129
No wiesz, generalnie można-by olać tę całą politykę moczem ciepłym z odczynem lekko zasadowym, gazet nie czytać, TV nie oglądać. Jest tylko jedno małe ALE, póki co żyję tutaj ... w Polandii, a nie w Germany czy gdzie indziej. Nie żyję nawet w p... Matrixie, więc wk...a mnie jak ktoś próbuje mi wtłoczyć w mózg swoją jedynie słuszną wizję kraju, w jakim przyszło mi żyć. Mało tego: ośmiesza to, co definiuje ten kraj, jednocześnie mamiąc mnie jakimiś wyimaginowanymi zaletami większego tworu (a które powoli zaczynaja walić sie jak domek z kart) zwanego UE. Nie wiem jak Ty, ale ja nie chcę być sprowadzonym do roli ogłupianego przez Wojewódzkich, Szpaków, i innych mam talentów w tańcu z gwiazdami - warzywa, które jest na tyle głupie, że trzeba zrobić mu dobrze, nawet wbrew jego woli.
Nie wiem na kogo głosowałeś ostatnio Dejmien (o ile w ogóle głosowałeś) i czy generalnie wali Cię, co się w kraju dzieje. Jeśli tak, to przepraszam - to jest Twój wybór i jako taki szanuję, ale akurat ja martwię się, czy przyjdzie mi dygać do 67 roku życia i być może poczuję smak emerytury, czy też nie będzie mi dane, bo zjawi sie kolejny czarodziej z krainy Oz i trzeba bedzie dygać do 70. Czy moje finanse będą zależne tylko od rządu mojego kraju, czy też trzeba będzie dofinansować fetę dla Greka. Czy rząd mojego kraju uzyska dofinansowanie na drogę z Wrocławia do Warszawy, czy tylko do Łodzi (dużo na tej trasie jeżdżę), czyli dosłownie traktuję refren takiej jednej piosenki DM z BC
, tyle.
Nie wiem na kogo głosowałeś ostatnio Dejmien (o ile w ogóle głosowałeś) i czy generalnie wali Cię, co się w kraju dzieje. Jeśli tak, to przepraszam - to jest Twój wybór i jako taki szanuję, ale akurat ja martwię się, czy przyjdzie mi dygać do 67 roku życia i być może poczuję smak emerytury, czy też nie będzie mi dane, bo zjawi sie kolejny czarodziej z krainy Oz i trzeba bedzie dygać do 70. Czy moje finanse będą zależne tylko od rządu mojego kraju, czy też trzeba będzie dofinansować fetę dla Greka. Czy rząd mojego kraju uzyska dofinansowanie na drogę z Wrocławia do Warszawy, czy tylko do Łodzi (dużo na tej trasie jeżdżę), czyli dosłownie traktuję refren takiej jednej piosenki DM z BC
-
Strange69
- Ulubiony utwór: Sea of Sin
Jak dla mnie to niech sobie politycy biorą wielki hajs, robią co chcą, tylko nie za mój hajs.
Niech za sejm bulą Ci co go wybrali.
Niech za sejm bulą Ci co go wybrali.
-
dejmien
Decyzji rządu mających wpływ na zasobność mojego portfela i tego kto rządzi w tym kraju nie mam w dupie. Ale nie interesują mnie słowne pyskówki w mediach, które nie są merytoryczne, nie interesuje mnie Wyborcza, Gazeta Polska, tym bardziej Szpaki, Michaliny, krzyże i inne cuda mam gdzieś. Swój rozum mam i myślę, że jestem w stanie ocenić kiedy ktoś wciska mi kit. Ja jedynie chcę żeby politycy mi w życiu nie przeszkadzali. Prawda taka, że nie ważne kto by wygrał wybory to i tak będzie zgrzytanie zębami. Wychowaliśmy sobie kiepskich polityków. Jednak to czy ktoś w swoim domu posuwa kobietę, faceta czy Alika nie ma dla mnie znaczenia. Poza tym telewizja ogłupia. 
-
marecki129
To że TV w obecnym wydaniu ogłupia to nie tajemnica i akurat tego sie czepiam (każdy ma taką TV jakiej potrzebuje
) bardziej martwi mnie, że zamiast relacjonować coraz bardziej stara się kreować obraz świata jaki mamy docelowo oglądać. To samo i inne media (w tym i jak dla mnie przede wszystkim moje ulubione), co martwi bo kiedyś tak nie bywało. Tak na moje oko zaczęło się to gdy GW udało się w pewnym, znacznym stopniu zniszczyć SLD i najsensowniejszy rząd jaki udało się "wydać" tamtej formacji w dziejach, rozpętując tzw. "Aferze Rywina" (i zaznaczam, że piszę to jako prawicowiec)- od tego momentu pismaki z mojej ulubionej nie ograniczają się tylko do relacjonowania.
Piszesz żeby Ci politycy w życiu nie przeszkadzali, ja dorzucam działaczy związkowych, jakiś śmiesznych działaczy "organizacji pozarządowych", fundacji itp. Tylko, że to całe tałatajstwo i tak się wpycha w moje życie, burząc obraz kraju który akceptuję, wmawiając mi, że reprezentacja grająca z takim czymś na koszulce to reprezentacja Polski, że maszerując z biało-czerwoną flagą jestem faszystą i to dodatkowo zmanipulowanym, a jak nie idę z kolorową to jestem konformistą lub nie daj Boże homofobem, oraz że jeżdżąc autem na gaz raz do roku nad Bałtyk żyję ponad stan i muszę bardziej zaoszczedzić na emeryturę. No wybacz, jak mam się nie wk ... i nie buntować. Wybacz, ale nie mam zamiaru tego akceptować. I od razu dodam że emigrować nie mam zamiaru, ani tym bardziej chować głowy w piasek. I to by było w temacie upuszczania żółci w sobotni wieczór

Piszesz żeby Ci politycy w życiu nie przeszkadzali, ja dorzucam działaczy związkowych, jakiś śmiesznych działaczy "organizacji pozarządowych", fundacji itp. Tylko, że to całe tałatajstwo i tak się wpycha w moje życie, burząc obraz kraju który akceptuję, wmawiając mi, że reprezentacja grająca z takim czymś na koszulce to reprezentacja Polski, że maszerując z biało-czerwoną flagą jestem faszystą i to dodatkowo zmanipulowanym, a jak nie idę z kolorową to jestem konformistą lub nie daj Boże homofobem, oraz że jeżdżąc autem na gaz raz do roku nad Bałtyk żyję ponad stan i muszę bardziej zaoszczedzić na emeryturę. No wybacz, jak mam się nie wk ... i nie buntować. Wybacz, ale nie mam zamiaru tego akceptować. I od razu dodam że emigrować nie mam zamiaru, ani tym bardziej chować głowy w piasek. I to by było w temacie upuszczania żółci w sobotni wieczór
-
dejmien
Na pocieszenie tych, którzy po wczorajszym expose spać nie mogą dodam, że od planów i zapowiedzi do czynów jeszcze daleka droga. 
-
marecki129
Taaa, ZWŁASZCZA w przypadku TEGO RZĄDU i TEGO PREMIERA
dobranoc 
-
Rajca
marecki
albo
Ale nie wielkie
Ale nie wielkie
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
albo albo? nie można być [/i]? masz problem z niektórymi... posłami/nkami? 
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
marecki129
Rajca, ja tak z szacunku
Dev, nie wiem jak Rajca ale ja nie mam problemu z [ b ][ /i ] , gorzej z niektórymi posłaminkami
Dev, nie wiem jak Rajca ale ja nie mam problemu z [ b ][ /i ] , gorzej z niektórymi posłaminkami
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
niektórzy (niektóre? niektórze?) posłowinki są [/i] jak twierdzą, więc wiesz 
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Rajca
Egipt znowu w ogniu. Tak im arabusom było źle. Banda debili. Tak samo w Libii, ciekawe jak długo nacieszą się tą swoją z dupy wziętą "wolnością".
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Pewnie będzie dyktatura teokratyczna\militarna*, jak to zwykle w tym rejonie świata.
* - niepotrzebne skreślić
* - niepotrzebne skreślić
-
Rajca
Zróbmy im tam drugi Watykan!!
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Czwarty Rzym!
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody