Piłka Nożna

Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Re: Piłka Nożna.

Post 07 maja 2009 07:09

Nie chodzi o to, że ja się przejmuję, ale w piłce trzeba mieć zawsze jakiegoś faworyta, któremu się w meczu kibicuje. A ja lubię akurat angielskie kluby. I lubię Chelsea, bo gra tam paru piłkarzy, których lubię (Drogba, Essien, Anelka). Nie lubię za to hiszpańskich czy włoskich klubów. :co:
Uwierz mi, że gdyby grał np. Real z Interem, to bym takiego meczu nie oglądał, bo obu drużyn nie cierpię. A oglądanie bez żadnych emocji mija się z celem.
No tak już mam. :mrgreen:
astiz

Post 07 maja 2009 22:54

Tak ogólnie lubię hiszpańską i włoską piłkę;brytyjska ogólnie jest chaotyczna i "luźna" jeżeli chodzi o taktykę.Ja jestem południowcem,więc dla mnie włoska piłka jest bardzo ciekawa.Kiedyś na bierząco śledziłem rozgrywki;jednak teraz nie oglądam,bo włoska liga przeżywa poważny kryzys;rozpadające się stadiony,itd... :co:
Awatar użytkownika
shodan

Post 07 maja 2009 23:41

Jak to jesteś południowcem? :o
Mnie akurat ciekawość i poziom ligi włoskiej nie wzrusza. Ja po prostu nie cierpię makaroniarzy i choćby grali najpiękniej na świecie, to zawsze będę im życzył porażki. Nawet z Niemcami.
Jeżeli zaś chodzi o poziom, to liga angielska już dawno połknęła wszystkie inne. Wystarczy w ostatnich latach spojrzeć na składy półfinałów LM.
astiz

Post 08 maja 2009 20:18

Południowcem w tym sensie,że jestem dosyć spontaniczny,ciepłolubny no i naprawdę lubię włoski futbol,a na Weltmeisterschaft w finale skakałem ze szczęścia.Jednak zruinowane stadiony i postępująca mizeria sprawiają,że obecnie nie oglądam Serie A,chociaż liczę,że wrócą sukcesy włoskich klubów :P

A tak w ogóle furorę robi ostatnio liga ruska,co mnie przeraża,bo tam zapewne wszysko jest ustawiane,a u Ruskich nikt nawet nie myśli walczyć z korupcją. :|
Awatar użytkownika
shodan

Post 09 maja 2009 09:18

W jednej rzeczy makaroniarze są niekwestionowanymi "miszczami" - padają na murawę na wpół żywi jak ścięte muchy bez kontaktu z przeciwnikiem. :lol:
Jari

Post 11 maja 2009 04:43

No i Wisełka idzie na Mistrza... :nlmda:
Awatar użytkownika
shodan

Post 12 maja 2009 21:58

Wreszcie Wisła wygrała z Legią, bo już myślałem, że mają jakiś kompleks warszawiaków.
astiz

Post 13 maja 2009 00:05

W czwartek cholerny finał Pucharu UEFA i znowu nie obejrzę 997;czy nie mogliby przenieść te mecze na inny kanał,do diabła? :?: :evil:
Awatar użytkownika
shodan

Post 16 maja 2009 16:49

A co może być ważniejszego od dobrego meczyku? :P
Awatar użytkownika
Choin
Ulubiony utwór: Living On Video

Post 16 maja 2009 17:36

Moze byc dobry lepszy meczyk :) A tak z njusow biezacych to MU po raz kolejny mistrzem, dzis w Bundeslidze bylo sporo hokejowych wynikow :) i Widzew jest juz praktycznie w ekstraklasie...mimo, ze dzis przegrali z GKS'em Katowice...pimpf i erwart pewnie z radosci caluja sie po dupach ;( a nawet, mogli dostac sraczki ;(
Jadwiga, Jadwiga, dotknij mego dźwiga ;( / http://www.lastfm.pl/user/choin
Awatar użytkownika
Erwartungen

Post 16 maja 2009 19:50

o taaaaak!! ;( uwierz mi, kolejka dla mnie na razie, GKS wygrał, Ruch wygrał, Górnik wygrał co prawda z lokalnym rywalem, no ale nie ma sentymentów - Górnikowi punkty bardziej są potrzebne niż Odrze.. teraz niech Piast nie przegra ze Śląskiem, a Bełchatów da lekcję futbolu Cracovii i mogę świętować, bo nieprawdopodobny kilka kolejek temu scenariusz (czyli wszystkie śląskie drużyny uratowane) może jednak mieć miejsce :D
astiz

Post 23 maja 2009 00:26

Jari pisze:No i Wisełka idzie na Mistrza... :nlmda:
Hehe,pamiętam czasy biednej Wisły;Wisły jako beniaminka,którego niemiłosiernie okładała Odra Wodzisław (sic!).Pamiętam sezon,w którym Wisełkę przejęła Tele-Fonika,ale dopiero w rundzie wiosennej;z tego sezonu szczególnie zapamiętałem 2-mecz z Widzewem;otóż jesienią jeszcze biedna wtedy Wisła zremisowała w Łodzi z bogatym Widzewem 1:1 do przerwy prowadząc 1:0,co uznano wówczas za sensację.W rewanżu już bogata Wisła rozbiła biedny już wtedy Widzew 6:0! Tak biedny Widzew,że nawet w "PN" nabijali się iż drużyna Widzewa jest tak biedna ,że musiała przyjechać do Krakowa mercedesem...PKS-em!
Pamiętam jak trener Wisły "Baryła" współczół Frankowi Smudzie (sic!)
Awatar użytkownika
shodan

Post 11 cze 2009 01:29

Nasze Orły na zgrupowaniu przegrali towarzysko ze słabą RPA i szczęśliwie zremisowali z targanym wojną Irakiem (na dodatek bez 8 podstawowych piłkarzy), a dyrektor sportowy Engel bredzi, że to dobry wynik. :lol: :lol: :lol:
Co za czasy. :/
astiz

Post 11 cze 2009 23:09

Oj tak,remis z taką potęgą,jak Irak-mistrz Azji-sprawia że możemy być dumni! :lol: To zgrupowanie w Afryce,to jakieś nieporozumienie,już lepiej było zorganizować towarzyski mecz u siebie nawet ze słabym rywalem.

Cieszy przyznanie obywatelstwa Obraniakowi,pytanie tylko,dla czego tak długo to trwało? Rumuni takie sprawy załatwiają w trzy tygodnie.
Awatar użytkownika
shodan

Post 12 cze 2009 00:49

Ciesz się, że w ogóle pozytywnie załatwili sprawę Obraniaka. Gdyby gość grał w lidze niemieckiej, to szkopy by już dawno go nam podwędzili.
astiz

Post 12 cze 2009 18:55

No tak,żabojady tez były nim zainteresowane,ale na szczęście na zaiteresowaniu się skończyło;w przeciwieństwie do Szwabów,żabojady mają bardzo duży wybór.
Awatar użytkownika
shodan

Post 19 cze 2009 14:08

Żabojady mają takich Obraniaków na pęczki.
A Egipt utarł nosa w Pucharze Konfederacji makaronom. :fletch: Jak ja się cieszę. :D
astiz

Post 19 cze 2009 23:21

Lippi już dawno powinien pójść na emeryturę.
Moja ukochana włoska piłka prezentuje się coraz tragiczniej!
Awatar użytkownika
shodan

Post 21 cze 2009 00:16

Tylko się cieszyć i świętować. :fletch:
Newdress, to że lubisz słońce i ciepło wcale nie znaczy, że musisz kibicować takim bucom. ;)
astiz

Post 21 cze 2009 19:15

Przyznam,że marzę o tym,żeby polska piłka przeżywała kiedyś taki kryzys.
Chociaż stadiony we Włoszech,to już są tak żałosne,a my niedługo będziemy mieć o wiele lepsze,więc trzeba się cieszyć i z tego.