Sounds of the Universe
-
Marcin
- Ulubiony utwór: Secret to the End
Re: Sounds of the Universe
Przeczytałem własnie ze w Australii już box z SOTU już jest do kupienia .To co jedziemy

Proszę nabrać powietrza...zatrzymać...i nie oddychać!
-
SinnerInMe
- Ulubiony utwór: Higher Love
-
Marcin
- Ulubiony utwór: Secret to the End
Tak sie zastanawiam czy boxa tez w necie znajde bo wydac trzy stówy to troche duzo. 
Proszę nabrać powietrza...zatrzymać...i nie oddychać!
-
bARREL
- Ulubiony utwór: Poison Heart
zapewne tak, ale z czasem :-]marcindreszcz pisze:Tak sie zastanawiam czy boxa tez w necie znajde bo wydac trzy stówy to troche duzo.
własnie znalazłem sample do odłuchu online całego boxa:
http://www.cede.ch/de/music-cd/frames/r ... obj=760290
ale nie wiem czy działa, bo w pracy jeszcze jestem i mam tu zrypaną kartę dźwiekową :-/
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Dziala 
Enjoy The Silence
-
bARREL
no i superCzez pisze:Dziala
i jak wrazenia?
zwłaszcza jeśli chodzi o demka?
co do "odrzutów" z SOTU znajac edita, miksy, sampel to Oh Well, i znajac sampel i mix Ghost to naj naj naj :]
a dema miodzio mrrrr rozwala mnie sposób spiewania na demie Nothing's Impossible!!
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Po przesłuchaniu próbek utwierdziłem się w przekonaniu, że na album wybrali chyba jednak najlepsze utwory. Te pozostałe jakoś mi nie podchodzą. A może trzeba po prostu się osłuchać.
Remixy do bani. Ale ja w ogóle nie przepadam za remixami.
Wersje demo bardzo fajne. Szczególnie tych starszych utworów. Tak naprawdę nigdy wcześniej żadnego z nich nie słyszałem.
Wersje demo bardzo fajne. Szczególnie tych starszych utworów. Tak naprawdę nigdy wcześniej żadnego z nich nie słyszałem.
-
bARREL
owszem, mixy sa wyjatkowo do bani oceniajac to po demachshodan pisze:Po przesłuchaniu próbek utwierdziłem się w przekonaniu, że na album wybrali chyba jednak najlepsze utwory. Te pozostałe jakoś mi nie podchodzą. A może trzeba po prostu się osłuchać.
-
astiz
Jeżeli chodzi o mnie,to nie ma już sensu;dałem sobie spokój z odsłuchiwaniem i takim tam,i tak jutro kupię Deluxe,więc poczekam te parenaście godzin.
-
bARREL
podstawową wersje kupie jak zwykle na 100%. do do deluxa sie ciagle wacham. przemysle sprawe z zakupem przez weekend.newdress pisze:Jeżeli chodzi o mnie,to nie ma już sensu;dałem sobie spokój z odsłuchiwaniem i takim tam,i tak jutro kupię Deluxe,więc poczekam te parenaście godzin.
chociaz zapewne po weekendzsie calosc bedzie chulac na necie no ale... zobacze jeszcze.
a jak sie jest doroslym i zyje na wlasny koszt pod własnym dachem to fanaberia w postaci 300 zł na ulicy nie lezy.
-
Jari
Kupimy z Nati wersję normalną i styka. I to bardziej jako uzupełnienie dyskografii skoro już się ją zaczęło mieć niż jako przedmiot pożądania...
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Przesłuchałem sample i wywarły na mnie kiepskie wrażenie, po pierwsze bo gdzieś na dnie łudziłem się że kawałki z albumu które wyciekły jeszcze może nie były skończone wszystkie
po drugie bo bonusowe kawałki słabe się wydają a Ghost widzę już że oryginał słabszy od tego remiksu będzie bo nie ma powera, co do dem to Martinowe dema nie są wszakże po to by je podziwiać jak dzieła sztuki bo to prymitywne jak tylko mogą być chyba wersje utworów, ale powiem że spodobał mi się wokal Marta przy Corrupt, mógłby to śpiewać nawet myślę heh, zaś Jezebel widzę niewiele ewoluowała od dema, eh.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Hien
Nowe kawałki rewelka (poza Oh Well, maniury) jak i też demówki mile mnie zaskoczyły. Przy czym wylazło ,że wpływ Alana na ostateczny rys Violatora nie był tak duży jak sądziłem. Cóż.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Jari
Był!
-
Hien
Być moze w przypadku Enjoy The Silence ale reszta to tylko szlifowanie diamentów, podmiana sampli, nadanie innego brzmienia, blabla, czysto techniczne rzeczy.
Co innego "Walking in my shoes", tutaj to już Wilder ewidentnie z gówna ukręcił bata co się zdarza rzadko. Za to Gore niszczy z radością kawałki Gahana, Nothings Impossible milion razy lepsze w wersji demo, Come Back tak samo.
W ogóle to Gore chyba podjebał organy z kościoła, w kilku kawałkach to aż nie do zniesienia i ten pedalski wokal w Surrender, az mam ochote strzelać.
Co innego "Walking in my shoes", tutaj to już Wilder ewidentnie z gówna ukręcił bata co się zdarza rzadko. Za to Gore niszczy z radością kawałki Gahana, Nothings Impossible milion razy lepsze w wersji demo, Come Back tak samo.
W ogóle to Gore chyba podjebał organy z kościoła, w kilku kawałkach to aż nie do zniesienia i ten pedalski wokal w Surrender, az mam ochote strzelać.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
bARREL
cały boxik juz smiga na necie.marcindreszcz pisze:Tak sie zastanawiam czy boxa tez w necie znajde bo wydac trzy stówy to troche duzo.
-
Jari
I dobrze, że śmiga
Za taką cenę to nie mam skrupułów, że śmiga... kasa, kasa, kasa, kasa, kas.... chyba powtarzają to już jak mantre przed zaśnięciem.... takie 101'kowe: 'we have a lot of money, and a lot of money, tons of money...'
-
bARREL
dokladnie.Jari pisze:I dobrze, że śmigaZa taką cenę to nie mam skrupułów, że śmiga.
za 300 zł to można mieć od 4-8 płyt w zależności co się kupuje, gdzie i za ile.
-
_precious_
- Ulubiony utwór: Barrel of a Gun
-
bARREL
o ja pieeeerdu ... :] ale tandeciarstwem zajechało[/quote]_precious_ pisze:Reklama BOX'u w sieci Saturn w Niemczech
a cos mnie tak naszło to napisze...
widocznie jak to w marketingu bywa - im wieksza tandeta tym lepiej trzeba to ozdobic (jak box set) i wmowic ludziom ze to jest zajebiste (jak reklamy proszku do prania).
Dziwi mnie ta cała kampania, kazdy portal jakis temat specjany (co dzien inne http://www...) itp.