A co ty pie**** men....? Ten Filipek troszkę mija się z prawdą... To co wypisał to tylko propozycje tego co teoretycznie miało być, ale samych projektów koncertów DM było więcej i część z nich się nawet odbyła...slick pisze:Z eunuchami sie powstrzymaj bo ostatnio dales upust ktory juz w koszu wyladowal. Jesli jestes zainteresowany informacjami dlaczego przez szereg lat Depeche Mode olewalo Polske to przeczytaj topic z WVT, konkretnie post Filipa i dalsze.
Organizator to jedno, zespół to drugie a management to trzecie. Nikt mi nie powie, że żadna firma nie wyczuła w Polsce pisma nosem i nie chciała zrobić tour'a. Prawda jest taka, że to głównie zespół i management mówili 'nie' ze względu na przeliczniki walut i małą rentowność takiego koncertu. Gdybym był takim Depeche Mode i zależałoby mi na fanach w danym regionie to bez względu na rentowność koncertu przyjechałbym bo to ja miałbym decydujący głos - są jeszcze takie apsekty w biznesie muzycznym jak wartość artystyczna, promocyjna i przede wszystkim szacunek do fanów i te wszystkie razem czasem powinny być czasem ważniejsze niż tylko aspekt finansowy. Skoro ja biedny miś z zespolikiem mało znanym w Polsce moge dopłacać do swoich koncertów bądź grać po kosztach to takie DM też od czasu do czasu mogłoby się poświęcić i zarobić 'pół tons'a of money' zamiast 'tons of money' ale zajechać tam gdzie ludzie czekają... gdzie wystawiają się na śmieszność śpiewając do trawy na Gwardii.
O czym my tu zresztą mówimy - od przynajmniej 8 lat jesteście fanami komercyjnego zespołu, tworu nastawionego na generowanie zysków dla siebie, managementu i wytwórni EMI. Tworu coraz mniej ciekawego artystycznie..., i koncertowo zresztą też.
Gdyby sytuacja była normalna i zespół DM dbałby o fanów w Polsce to trasa wyglądała by tak: Lipiec - Opener Festival, wrzesień - Wawka open, styczeń - Katowice, Torwar + albo nowa hala w Łodzi albo Łucznik w Bydgoszczy albo jakieś inne miejce (Arena, Hala Ludowa (czy jak tam ona się zwie teraz)) Jest gdzie grać! Jest dla kogo grać! Tylko nie ma komu grać!