Delta Machine
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Re: Nowa płyta Depeche Mode (2012)
Mam nadzieję że tak jak i w przypadku SOTU chłopcy zamierzają wypuszczać w sieć filmiki z sesji co jakiś czas, jestem głodny pomysłów (tzn. usłyszenia ich pomyslów) 
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Też jestem za, może ktoś wyłapie jakąś perełkę (z sesji SOTU - bodaj Jari wrzucał filmik z jakimś numerem folkowym, który był w dechę, może i teraz będzie). No, co nie znaczy, że zostanie nagrany i wydany.
-
Jari
Pierwsza fotka ze studio? Chyba tak...
http://2.bp.blogspot.com/-kXxntY8GzW0/T ... G_0751.JPG
Wiadomo już, że na nowym albumie usłyszymy Analogue Solutions Leipzig-S - analogowy syntezator basowy trzymany w łapkach przez Cristoffer'a Berg'a (to ten obok Gore'a).
http://2.bp.blogspot.com/-kXxntY8GzW0/T ... G_0751.JPG
Wiadomo już, że na nowym albumie usłyszymy Analogue Solutions Leipzig-S - analogowy syntezator basowy trzymany w łapkach przez Cristoffer'a Berg'a (to ten obok Gore'a).
-
stripped
Cholera wie, dla mnie równie dobrze to mogłoby być foto z sesji Sounds of The Universe. Tak czy siak pewnie wyjdzie SOTU 2 z tego wszystkiego.
-
Hien
Obyś miał racje 
Fotka fajna, twórczy burdel w tle.
Fotka fajna, twórczy burdel w tle.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
stripped
Jeżeli znowu zabrną w pierdzące analogi to ślepa uliczka. Czas pokaże, czekając na SOTU liczyłem na dobry album, otrzymałem lipę, może teraz oczekując kichy zaskoczą mnie czymś dobrym... Raczej wątpliwe, nie wierzę że nowy album będzie lepszy od SOTU, spodziewam się podobnego poziomu. Wypalili się po prostu.
-
Hien
Dla jednych wypalili, dla drugich dopiero teraz zabłysnęli (lub ponownie). Ja już mam stanowczo dosyć sterylnych płyt jak Violator, w ogóle czegokolwiek ala ostatnie 4 płyty z Alanem. Olałem DM, ale po wydaniu Sounds na moim laście znowu zaczęła pojawiać się nazwa tego zespołu. Tak jak już kiedyś pisałem, dla Ciebie, czy Jariego, czy Slicka i kogokolwiek kto nawala stos gówna na ostatnie płyty, przygoda z DM się kończy. Zawsze zostają stare płyty. Ja już teraz bardzo się cieszę na nową płytę.
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
LOL, niemal wszyscy na forum rok przed premierą nowej płyty DM wiedzą czy będzie dobra czy ssała pałkę. 
DEPESZWIZJA 117: edycja klubowa
PACZKA
PACZKA
-
stripped
To ciekawe, przecież równie dobrze mogą nagrać kolejne PTA, a Ty już się cieszyszHien pisze:Dla jednych wypalili, dla drugich dopiero teraz zabłysnęli (lub ponownie). Ja już mam stanowczo dosyć sterylnych płyt jak Violator, w ogóle czegokolwiek ala ostatnie 4 płyty z Alanem. Olałem DM, ale po wydaniu Sounds na moim laście znowu zaczęła pojawiać się nazwa tego zespołu. Tak jak już kiedyś pisałem, dla Ciebie, czy Jariego, czy Slicka i kogokolwiek kto nawala stos gówna na ostatnie płyty, przygoda z DM się kończy. Zawsze zostają stare płyty. Ja już teraz bardzo się cieszę na nową płytę.
Depeche Mode przez lata starało się by kolejne albumy różniły się od siebie ale SOTU dla mnie jest popłuczynami po Exciterze i Playing The Angel. Teraz gdy sięgnęli po raz trzeci po Bena Hilliera spodziewam się dalszego zarzynania analogów i wolnej amerykanki, ch** tam że Spacewalker to gniot i zapychacz (przy którym nawet The Great Outdoors to dzieło) albo Come Back zamordowano gitarą elektryczną, grunt że Martin ma dobrą zabawę ze swoimi zabawkami a fan głupi wszystko kupi. Liczę jedynie że może Dave zdecyduje się na większy wkład w proces twórczy i nie da blondasowi spieprzyć swoich numerów. Martin to dobry songwriter i ma smykałkę do chwytliwych melodii ale ostatnio jakby się wypalił i pozwala sobie na coraz większe dziwactwa i co gorsza nikt w zespole się tym nie przejmuje.
-
Hien
No, ja raczej jestem daleki od bycia fanatykiem DM, który kupi wszystko. Angel i Sounds to dla mnie płyty z zupełnie innych biegunów i ta nowa też będzie pewnie czym innym. I niech sobie jest.
Na razie jedyny konkret jaki mamy to fotka ze studia, o czym tu mówić?
Na razie jedyny konkret jaki mamy to fotka ze studia, o czym tu mówić?
-
Rajca
A ja nie kupię, mam to w D, jak mi się płyta spodoba to spodoba. Jak nie to nie. Problemu nie widzę. Zespół nie ma zobowiązań względem fanów. Martin chce pierdzieć na analogach? Droga wolna, lepsze to, niż gdyby robił wbrew sobie.
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Całkiem niegłupio gadasz Rajca.
Choć ja tych analogów też już mam trochę dosyć. Nie chcę powtórki z SOTU.
No chyba, że wszystko będzie na poziomie Corrupt.
Choć ja tych analogów też już mam trochę dosyć. Nie chcę powtórki z SOTU.
No chyba, że wszystko będzie na poziomie Corrupt.
-
Jari
Dla wyjasnienia: to fotografia z tej sesji nagraniowej, a fotka pochodzi od producenta sprzętu. Zespół zamówił takie urządzenie, a zdjęcie dokumentuje moment jego dostarczenia do studio. Firma to Analog Solution (http://www.analoguesolutions.org.uk/index.htm).
Samo urządzenie brzmi tak jak na filmikach, więc możecie mniej więcej wiedzieć w jakim kierunku pójdzie brzmienie nowego albumu:
http://youtu.be/KEdj4A818XU
http://youtu.be/ogr_ip466E4
Samo urządzenie brzmi tak jak na filmikach, więc możecie mniej więcej wiedzieć w jakim kierunku pójdzie brzmienie nowego albumu:
http://youtu.be/KEdj4A818XU
http://youtu.be/ogr_ip466E4
-
Hien
3 lata temu Gore bawił się thereminem i słychać go raptem w 2 utworach.
Ciekawy jestem na jakim etapie teraz są.
Ciekawy jestem na jakim etapie teraz są.
-
stripped
W jakich dwóch utworach...? Nie zauważyłem chyba. Może w Light 
-
Jari
I dodatkowe informacje: D. Gahan i K. Uenala zamknęli się w nowojorskim studio Blanco Schtudio NY gdzie zainstalowali system nagraniowy SSL Matrix i tam nagrywają dema i wokale. Podobne cacko zainstalował u siebie w domu M. Gore.
http://www.soundonsound.com/newspix/ima ... matrix.jpg
http://www.soundonsound.com/newspix/ima ... matrix.jpg
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Ja dla odmiany staram się wyłapać ciekawe utwory, jak Corrupt czy Ghost na SOTU albo I Want It All na PTA, nie zwracając przy tym zbytniej uwagi na takie numery jak Spacewalker czy John The Revelator, które mi po prostu nie podpasowały. Słucham tylko tego, co mi się podoba (zasadniczo). Po co hejtować zespół? Chcesz - słuchasz, nie chcesz - nie słuchasz. Nie podpalajmy się tą informacją, szkoda nerwów.Hien pisze:Dla jednych wypalili, dla drugich dopiero teraz zabłysnęli (lub ponownie). Ja już mam stanowczo dosyć sterylnych płyt jak Violator, w ogóle czegokolwiek ala ostatnie 4 płyty z Alanem. Olałem DM, ale po wydaniu Sounds na moim laście znowu zaczęła pojawiać się nazwa tego zespołu. Tak jak już kiedyś pisałem, dla Ciebie, czy Jariego, czy Slicka i kogokolwiek kto nawala stos gówna na ostatnie płyty, przygoda z DM się kończy. Zawsze zostają stare płyty. Ja już teraz bardzo się cieszę na nową płytę.
@Rajca - święte słowa.
A płyty raczej nie kupię.
-
stripped
Chciałbym więcej perkusji Eignera. Brzmienie automatów perkusyjnych z ery Speak & Spell mnie nie jara. Za dużo było prostych zautomatyzowanych rytmów na Sounds of the Universe, już lepiej żeby Christian coś zagrał bo Martin nie ma smykałki do tego.
-
Hien
A kto się podpala? 
-
Hien
Które okazały się kichą?
Eigner grał tylko w Hole To Feed i Fragile Tension, z tego drugiego to wynika chyba tylko z podpisu na okładce.
Eigner grał tylko w Hole To Feed i Fragile Tension, z tego drugiego to wynika chyba tylko z podpisu na okładce.