Depeszwizja
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Czemu akurat ten Jarre? A bo jakoś tak jesienią tamtego roku trochę losowo wkręcił mi się koncert chiński, no i ta kobyła przyciągnęła moją uwagę, bo znałem ją wcześniej z innego miejsca. Był to... jeden z moich ulubionych skeczy z ZCDCP, który niniejszym wklejam: ttps://www.youtube.com/watch?v=QkffzbJ44vs
Raczej nie zaskoczyłem was jakoś bardzo patrząc po waszych wiadomościach, ale mimo wszystko chciałem zrzucić choć trochę podejrzeń na dragona hehe
Raczej nie zaskoczyłem was jakoś bardzo patrząc po waszych wiadomościach, ale mimo wszystko chciałem zrzucić choć trochę podejrzeń na dragona hehe
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
PACZKA
PACZKA
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Ja nie miałem pojęcia co to i podejrzewałem Wujka bo jakichś japońców na laście miał 
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Lircze
Kurde, trochę się nie spodziewałam tego kto co wrzucił, miłe zaskoczenie! Czekam na wyniki ^^
-
stripped
Dawać wyniki 
-
mintaj
Lecimy, zaczynamy w kolejności JAK MI PASUJE, czyli ode mnie.
Ofc kolega Mentos dostaje karne milion punktów za brak podjęcia próby zgadnięcia która wrzuta była czyja, które mu niniejszym cofam, bo mogę.5 pkt - 3
4 pkt - 4
3 pkt - 5
2 pkt - 2
1 pkt - 8
Wygrało u mnie Tangerine Dream, bo było, kurna, najlepsze i koniec tematu. Hien nie tylko z jakimikolwiek punktami, ale jeszcze ma ich aż cztery. Dalej spoko rapsy i w sumie niezgorszy dadrock wrzucony przez kogoś, kogo bym się nie spodziewał. Punkcik dla NOWEJ za sprytne zakamuflowanie się pod Hiena hyhy.
Kod: Zaznacz cały
Klasyfikacja
1. DRAGON - Tangerine Dream - Unicorn Theme - 5 pkt.
2. HIEN - Azbest - Oxy14 - 4 pkt.
3. MURZYN - The 2 Live Crew - The F**k Shop - 3 pkt.
4. CZEZ - ZZ Top - Gimme All Your Lovin' - 2 pkt.
5. LIRCZE - Kent - Då Som Nu För Alltid - 1 pkt.
6. MENTOS - Jean Michel-Jarre - Jonques de pêcheurs au crépuscule
SHODAN - Jen - Keep On Walking
DEV - Anita Lipnicka - Historia Jednej Miłości - 0 pkt.DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
PACZKA
PACZKA
-
mintaj
Jako drugie wlatują głosy od Czeza
Czezu też nie bawił się w pozerskie zgadywanki, ani nie tłumaczył ze swoich decyzji, pewnikiem wychodząc z założenia, że tylko winni się tłumaczą. O jego wyborach można napisać wiele albo nic, ja ze swojej strony ograniczę się do podziękowań za aż cztery punkciki.7 - 5
1 - 4
8 - 3
4 - 2
6 - 1
Klasyfikacja
1. HIEN - Azbest - Oxy14 - 6 pkt.
2. DRAGON - Tangerine Dream - Unicorn Theme
DEV - Anita Lipnicka - Historia Jednej Miłości - 5 pkt.
4. MENTOS - Jean Michel-Jarre - Jonques de pêcheurs au crépuscule
LIRCZE - Kent - Då Som Nu För Alltid - 4 pkt.
6. MURZYN - The 2 Live Crew - The F**k Shop - 3 pkt.
7. CZEZ - ZZ Top - Gimme All Your Lovin' - 2 pkt.
8. SHODAN - Jen - Keep On Walking - 1 pkt.DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
PACZKA
PACZKA
-
mintaj
Kolega MUNLUP zgadywał tak:
A głosował tak:
Oczywiste typy były oczywiste, acz w życiu bym po laście wuja nie rozkminił, że Jem byłaby jego (prędzej na podstawie znajomości jego gustu). Przesada z tą Lipnicką hehe.było łatwiej jak się zorientowałem co to prostytutka jest
ale trochę mi to zajęło
pytanie, czy to Musiała, czy Twoje xD ( o jedynce - przyp. mintaj)
trójka wiadomo, że Dragon
Wuja się spalił
Murzyn 5tka
Lipnicka by mi pasowała do Czeza, albo Ciebie hehe
metodą dedukcji wnioskuję, że 8mka jest Młodej
A głosował tak:
Skomentuję to po kolejarsku PKP: Pięknie prostytutka Pięknie.5 pkt 1 utwór
4 pkt 5 utwór
3 pkt 3 utwór
2 pkt 2 utwór
1 pkt 8 utwór
0 pkt 7 i 6
Klasyfikacja
1. MENTOS - Jean Michel-Jarre - Jonques de pêcheurs au crépuscule - 9 pkt.
2. DRAGON - Tangerine Dream - Unicorn Theme - 8 pkt.
3. MURZYN - The 2 Live Crew - The F**k Shop - 7 pkt.
4. HIEN - Azbest - Oxy14 - 6 pkt.
5. DEV - Anita Lipnicka - Historia Jednej Miłości
LIRCZE - Kent - Då Som Nu För Alltid - 5 pkt.
7. CZEZ - ZZ Top - Gimme All Your Lovin' - 4 pkt.
8. SHODAN - Jen - Keep On Walking - 1 pkt.
PACZKA
PACZKA
-
mintaj
co za cisza lol
Tymczasem kolega DRAGON tymczasem kminił następująco:
A głosował tak:
Tymczasem kolega DRAGON tymczasem kminił następująco:
xd Cóż, przynajmniej trafił trójkę...1 - dev
Bardzo szanuję za Żara, ale ta wersja Fishing Junks at Sunset najsłabsza. JMJ w okolicach 2004 roku miał zajawkę na taki badziewny instrument imitację jakiegoś dętego drewnianego. Zepsuł w ten sposób wiele całkiem niezłych wykonów koncertowych. Tu nie jest aż tak źle, ale i tak mała improwizacja wypada średnio. Poza tym jest... dobrze, mimo wszystko tak pięknej kompozycji nie da się zniszczyć. Dev tylko ze względu na związki z Souvenir of China.
2 - Mentos/shodan/Czez
Lekkie dziaderstwo rockowe. Brzmi bardzo znajomo, ale kompletnie nie kojarzę nazwy zespołu. Jest OKEJ
3 - JA
Beka, że wrzuciłem Tangerine Dream, a wzbudziłem tyle popłochu xD Pozdrówki dla Hiena za wyłapanie oczywistej zależności. Jarre oznacza, że musi być TD. Przy mojej obecności tutaj nie ma innej opcji.
4 - Mudżyn
Brzmi jak kolejne wykopalisko mudżyńskie z lat 90'. Z drugiej strony brzmi bardzo klasycznie, taki Klaus/TD czy inni są tu wyraźnie słyszalni na poziomie inspiracji. Noo prawie jak Heldon. Tylko ten acid klawisz może zdradzać, sugerować najtisy. Piękny pasaż ambientowy z lekkim dreszczykiem. DAJCIE MI WINCYJ. Szacun dla kogokolwiek innego, jeśli to nie Mudżyn, wyjdzie wtedy myślenie życzeniowe...
5 - Hien/Mudżyn
Guns n Roses x Inni Tacy, mocne. Jeśli podejście bekowe to znowu Hien (czemu?). Jeśli ślad h-h to tak na siłę Mudżyn, takie miami bass bez basu, ale na zaskakujących gitarowych samplach. Znacznie lepszy dowcipas niż wcześniej, buja.
6 - Mudżyn/shodan/Lircze
Brzmi jak popowe r&b z przełomu wieków. Trochę jak Dido, no nie znam się. Do tego lekkie podbicie bardziej wiekowego wrażenia. Soczysty bas. Albo Mudżyn, bo ma rękę do podobnych wrzutek. Albo shodan, bo to jednak śpiewająca pani. Albo Lircze, bo tak.
7 - Czez/shodan
Myślę, że musiał to wrzucić ktoś bez intencji śmieszności. Albo pomija fakt zarżnięcia kawałka przez radio. W porządku, ale męczące. Melki nie mógł wrzucić, bo nie gra.
8 - Czez/shodan
Niby instrumental, ale potem brzmi jak dalekie echo tej wojskowej piosenki wrzucanej przez shodana. Albo za bardzo polegam na skojarzeniach forumowych.
gdybym miał wybrać jednak chamsko:
1 - dev (Znam)
2 - Mentos (Kojarzę)
3 - ja (Wielbię)
4 - Mudżyn (Nie znam)
5 - Hien (Nie znam)
6 - Lircze (Nie znam)
7 - shodan (xd) (Kojarzę)
8 - Czez (Nie znam)
A głosował tak:
W punktach
4 - 5pkt
1 - 4pkt
6 - 3pkt
5 - 2pkt
2 - 1pkt
Klasyfikacja
1. MENTOS - Jean Michel-Jarre - Jonques de pêcheurs au crépuscule - 13 pkt.
2. HIEN - Azbest - Oxy14 - 11 pkt.
3. MURZYN - The 2 Live Crew - The F**k Shop - 9 pkt.
4. DRAGON - Tangerine Dream - Unicorn Theme - 8 pkt.
5. DEV - Anita Lipnicka - Historia Jednej Miłości
LIRCZE - Kent - Då Som Nu För Alltid
CZEZ - ZZ Top - Gimme All Your Lovin' - 5 pkt.
8. SHODAN - Jen - Keep On Walking - 4 pkt.
PACZKA
PACZKA
-
Hien
No to Draży musi mieć minę teraz
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
mintaj
c'nie
Wjeżdza LIRCZE
Przypomnijmy jej opinie:
Hien nie tylko z jakimikolwiek punktami, ale jeszcze prowadzi EGZEKWO ze mną. Shodan dzięki boostowi od młodej wyprzedza peleton pięciopunktowców i nadrabia dystans do goniących za czołówką Smoka i Murzyna.
Ależ emocje!
Wjeżdza LIRCZE
Przypomnijmy jej opinie:
W sumie niezłe strzały jak na kogoś, kto jest z nami tak krótko. A głosowała następująco:Utwór 1
Czy ja jestem w jakiś Chinach? Albo w jakimś filmie azjatyckim? Nade mną lata smok i palą się papierowe pomarańczowe lampiony! Idę do ogrodu Zen i spotykam mnicha, który medytuje sobie i lewituje nad wodą. O tym jest chyba ten utwór. Podejrzewam Dragona za to ponieważ nade mną lata i zieje ogniem. Może równie dobrze to być Mintaj, Murzyn, Czez albo ja.
Utwór 2
W poprzedniej edycji było coś podobnego, czyli bez szału, można się już domyślać kto to wysłałPrzynajmniej ktoś śpiewa xD Stawiam na Wujasa, Czeza i siebie.
Utwór 3
Jest uspokajający, trochę smutny lecz znowu dający nadzieję (był taki podobny znowu utwór wcześniej) idealny przed snem. Albo do nauki jak ktoś lubi się uczyć przy muzyce i nie angażuje go w jakiś sposób. Moje typy to Czez albo Dev albo ja.
Utwór 4
Ten utwór jest bardziej mroczny od poprzednika i bardziej tajemniczy. Jak to słyszysz to jesteś w takim jakby transie. Ten, kto to skomponował to musiał najeść się zbyt dużo grzybów.Dev, ja, Murzyn.
Utwór 5
Utwór dla jaj ale jednak bardziej zabawny niż w zeszłym sezonieHienowi się udało
Albo sobie? Może w sumie lecieć w tle podczas spotkania ze znajomymi, nie wadzi mi.
Utwór 6
Śpiewająca Pani, bardzo przyjemna, ten utwór jest chyba najlepszy z tego wszystkiego. Ogólnie lubię tą Panią i inne jej piosenki. Taki klimat radia RMF z lat 2000, bardzo to lubię. Jedziesz sobie autkiem, jest słoneczny dzień i w radio leci ten utwór, bajka.... Czyżby Wujas też lubił to?
Utwór 7
Przepraszam, po 2 sekundach musiałam wyłączyć nie dlatego, że to polska piosenka ale dlatego że jest tak przeruc***a w radio i nie tylko a to wcale hitem nie jest. Jak dla mnie nieśmieszny żart. Hien, Czez, Wuja albo ja
Utwór 8
Mi się podoba tylko pierwsza część utworu a potem jak są te chórki to już to psuje. Nie wiem czy taka jest jakość czy co? Ale bębny lubię. Dev, Hien, Mintaj albo ja![]()
5 pkt - nr 6
4 pkt - nr 4
3 pkt - nr 3
2 pkt - nr 1
1 pkt - nr 5
Klasyfikacja
1. MENTOS - Jean Michel-Jarre - Jonques de pêcheurs au crépuscule
HIEN - Azbest - Oxy14 - 15 pkt.
3. DRAGON - Tangerine Dream - Unicorn Theme - 11 pkt.
4. MURZYN - The 2 Live Crew - The F**k Shop - 10 pkt.
5. SHODAN - Jen - Keep On Walking - 9 pkt.
6. DEV - Anita Lipnicka - Historia Jednej Miłości
LIRCZE - Kent - Då Som Nu För Alltid
CZEZ - ZZ Top - Gimme All Your Lovin' - 5 pkt.
Ależ emocje!
PACZKA
PACZKA
-
mintaj
SHODAN tak typował:
Głosował zaś tak:
Podoba mi się, że na ten moment DEV skończyłby bez głosów gdyby nie interwencja ze strony Czeza.
Już prędzej bym wrzucił 2 niż 7, ale bez przesady...Moje typy:
Depeszwizja 1 - Hien
Depeszwizja 2 - Mentos
Depeszwizja 3 - Czez
Depeszwizja 4 - Dragon
Depeszwizja 5 - Murzyn
Depeszwizja 7 - Lircze
Depeszwizja 8 - dev
Głosował zaś tak:
Dziękuje za sprawiedliwe i obiektywne głosowanie, przelew wyjdzie we wtorek.Depeszwizja 1 - 5 pkt.
Depeszwizja 8 - 4 pkt.
Depeszwizja 5 - 3 pkt.
Depeszwizja 2 - 2 pkt.
Depeszwizja 3 - 1 pkt.
Klasyfikacja
1. MENTOS - Jean Michel-Jarre - Jonques de pêcheurs au crépuscule - 20 pkt.
2. HIEN - Azbest - Oxy14 - 15 pkt.
3. MURZYN - The 2 Live Crew - The F**k Shop - 13 pkt.
4. DRAGON - Tangerine Dream - Unicorn Theme - 12 pkt.
5. SHODAN - Jen - Keep On Walking
LIRCZE - Kent - Då Som Nu För Alltid - 9 pkt.
7. CZEZ - ZZ Top - Gimme All Your Lovin' - 7 pkt.
8. DEV - Anita Lipnicka - Historia Jednej Miłości - 5 pkt.
PACZKA
PACZKA
-
mintaj
DEV wyjątkowo nie jako ostatni.
Dzięki za głosy w tym formacie, ułatwia mi to wklejanie do Excela. No i dzięki za punkty też hehe.1 - 4 pkt
2 - 3 pkt
3 - 2 pkt
4 - 5 pkt
5 - 1 pkt
6 - 0 pkt
7 - 0 pkt
8 - 0 pkt
Klasyfikacja
1. MENTOS - Jean Michel-Jarre - Jonques de pêcheurs au crépuscule - 24 pkt.
2. HIEN - Azbest - Oxy14 - 20 pkt.
3. MURZYN - The 2 Live Crew - The F**k Shop - 14 pkt.
DRAGON - Tangerine Dream - Unicorn Theme - 14 pkt.
5. CZEZ - ZZ Top - Gimme All Your Lovin' - 10 pkt.
6. SHODAN - Jen - Keep On Walking
LIRCZE - Kent - Då Som Nu För Alltid - 9 pkt.
PACZKA
PACZKA
-
Hien
Wujas mnie udupił
-
mintaj
Wyjątkowo tym razem zabawę zamyka Stripped. Nasz murzyn z Bełchatowa strzelał tak:
Okej, przegrałem dosłownie o włos wyprzedzony rzutem o taśmę w ostatniej kolejce. Mógłbym niby dać dyskwalifikację za nepotyzm i głosowanie po znajomości, ale raz - nie ustaliłem regulaminu, który by tego zabraniał, a dwa - widok MUNLUPA wygrywającego zabawę wbrew graniu pod 0 punktów co edycję jest zabawniejszy niż widok mnie wygrywającego właściwie cokolwiek (na pewno bardziej realistyczny).
Rozkład głosujących o tu
Zatem ogłoszam iż niniejszym raureatem lawendowej DEPESZWIZJI jest imć HIEN, który otrzymuje prawo do wyboru motywu oraz nazwy kolejnej edycji.
Nagrody nie będzie...
Głosiki:1 myślałem że to Wujek bo u niego nagle na laście widzialem jakichś Japońców co wydawało mi się z dupy, ale to okazuje się Jarre więc tu jest zagwozdka, albo to Musiał w co wątpię żeby dublował coś co dawał w bestce albo to Ty bo chyba prejzowałeś te chińskie koncerty
2 to ZZ Top, przypomnialem sobie po czasie że jednak słyszałem ten numer. Tu też lekka zagwozdka bo w dodatku numer był w GTAV więc pasuje to do Ciebie ale cheesy ejtis rock to też mógłby być Musiał
3 myaoalem że to Twoja wrzuta, kojarzyło mi się to dość polsko bardziej z Bielińskim czy Łosowskim a to Tangerine czyli to Smoku
4 wiem od Kuby - rozkminialismy we dwóch i mi powiedział co to i że jego i szokłem
5 to ja
6 to Jem, brałem pod uwagę i tu zagwozdka też bo Wujek to miał na laście i albo nie myśli i scrobbluje przyszłe wrzutki albo podlapala od niego młoda ten numer bo ona lubi Jem
7 to Lipnicka, to chyba Czezu, zastanawiałem się przez moment co to i czy to nie Jopek ale Jopkowa Twoja była lepsza zdecydowanie IMO
8 to Berg i tu zagwozdka, Kuba mówi że to koleś z Kent a Kent jarał się Wujek więc siusiak wie czy to on zatem?
Ofkors jest zawsze opcja że Hien mnie zrobił w siusiaka
Ale zasadniczo nie mam cierpliwości do tego typu zgadywanek i on też więc próbowaliśmy to rozgryźć
No i ostateczna klasyfikacja1 - 0 pkt.
2 - 4 pkt.
3 - 3 pkt.
4 - 5 pkt.
5 - ja
6 - 2 pkt.
7 - 0 pkt.
8 - 1 pkt.
Klasyfikacja
1. HIEN - Azbest - Oxy14 - 25 pkt.
2. MENTOS - Jean Michel-Jarre - Jonques de pêcheurs au crépuscule - 24 pkt.
3. DRAGON - Tangerine Dream - Unicorn Theme - 17 pkt.
4. MURZYN - The 2 Live Crew - The F**k Shop - 14 pkt.
CZEZ - ZZ Top - Gimme All Your Lovin' - 14 pkt.
6. SHODAN - Jen - Keep On Walking - 11 pkt.
7. LIRCZE - Kent - Då Som Nu För Alltid - 10 pkt.
Rozkład głosujących o tu
Zatem ogłoszam iż niniejszym raureatem lawendowej DEPESZWIZJI jest imć HIEN, który otrzymuje prawo do wyboru motywu oraz nazwy kolejnej edycji.
Nagrody nie będzie...
PACZKA
PACZKA
-
Hien
To mi wystarczy za nagrodę <3
Warto było tego Akerstasza wrzucić w pierwszej rundzie, choćby po to żeby teraz Wasze miny oglądać (mimo, że ich w ogóle nie widzę). DZIENA (oczywiście dla Murzyna, bez którego bym nie wygrał).
Z emocji, aż se gofra spaliłem.
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Szanuję, bardzo ładne elektronik ulepiły Azbesty. Reszta bez komentarza xD No nie będę za dobry w tę grę
Ofc to jest dłuższa wersja Unicorn Theme dostępna tylko z bootlegów. Grali ją czasem jako bis na trasie z 1986 roku, jedna z piękniejszych rzeczy wgl z ich katalogu.
Ofc to jest dłuższa wersja Unicorn Theme dostępna tylko z bootlegów. Grali ją czasem jako bis na trasie z 1986 roku, jedna z piękniejszych rzeczy wgl z ich katalogu.
-
stripped
Hien liderem nowej sali w Lavender Town, nice.
Za chu chu bym nie zgadł co zapodał, bardzo smaczne brzmienie jednak odrobinę wygrało z ZZ Top kiedy uświadomiłem sobie już co to za stary rockowy kawałek. Tangerine na początku chciałem spuścić w kiblu razem z Jarrem, ostatecznie grower. Lipnicka nie dla mnie, Kent meh, Jem nawet nawet (lepiej niż w bestce)
Za chu chu bym nie zgadł co zapodał, bardzo smaczne brzmienie jednak odrobinę wygrało z ZZ Top kiedy uświadomiłem sobie już co to za stary rockowy kawałek. Tangerine na początku chciałem spuścić w kiblu razem z Jarrem, ostatecznie grower. Lipnicka nie dla mnie, Kent meh, Jem nawet nawet (lepiej niż w bestce)
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Dobry gość? Na forum chwali a potem w tajnym głosowaniu "masz zero i spadaj".
W ogóle to się tu same oszustwa dzieją. Niektórzy ustalają na priv wspólne wersje i typy, podpowiadając jednocześnie, co sami wrzucili licząc na punkty po znajomości. Prowadzący też wszystko wie od początku do końca. Dragon wrzuca TD, które zna każdy oprócz mnie zgarniając tym samym łatwe punkty za nazwę firmy (która brzmi tu de facto jak jakiś Biliński). Są też tacy (znowu ci sami), którzy przeszukują lasta w poszukiwaniu podpowiedzi. No i jaki efekt? Cztery pierwsze miejsca obstawione. Pozostali bić się o resztki. I jak w tej sytuacji coś ugrać z cheaterami ja się pytam?
Tak w ogóle to gratulacje oczywiście dla zwycięzcy.
-
Lircze
Ja się tam nie spinam że mam przedostatnie miejsce
Liczy się zabawa przede wszystkim, mało was znam, nawet nie znam waszego zespołu więc trudniej byłoby mi zgadnąć kto to wrzucił, to logiczne
Gratki ^^
-
Hien
O wypraszam sobie Wujek, ja regularnie wpadam na Wasze lasty zobaczyć czego słuchacie, czasami sobie coś podbiorę, czymś się zainspiruję. A jak Ty scrobblujesz swoją depeszwizję gdzie tytuł jest wyśpiewywany co chwila, no to sorry, trzeba było pomyśleć trochę lol xD
Teraz trochę o numerach.
Jarre - no nie ukrywam, że zadziałała trochę nazwa, czy raczej nazwisko. Może coś być taki i siakie, ale jeśli robił to Jarre, to jednak było to robione z głową i fantazją.
ZZ Top - Czezu umie przydziadować, szanuję mocno.
Tangerine Dream - znam bardziej podobające mi się rzeczy TD, tutaj drażniły mnie trochę te fragmenty, które brzmiały ala indianie z krupówek. Reszta jednak na tyle spoko, że słuchałem z uznaniem.
Azbest - klękać przed legendami
Rap Murzyna - fajny i jajcarski rap Murzyna, mam wyrzuty, że nie dałem mu więcej.
Śpiewająca Pani Wujka - kawałek jest fajny, ale powiem szczerze, nie miałem melodii na śpiewające Panie i stylówkę 00s.
Lipnicka - no niestety, Dev przejął w sztafecie siary pałeczkę po mnie. Lubie Lipnicką, ale tutaj było za dużo cringu. Nawet u mnie nostalgia nie ma takie mocy.
Kent - kurde, przykro mi to mówić, bo jestem fanem Kent, ale to chyba ich najsłabsza rzecz jaką słyszałem
Teraz trochę o numerach.
Jarre - no nie ukrywam, że zadziałała trochę nazwa, czy raczej nazwisko. Może coś być taki i siakie, ale jeśli robił to Jarre, to jednak było to robione z głową i fantazją.
ZZ Top - Czezu umie przydziadować, szanuję mocno.
Tangerine Dream - znam bardziej podobające mi się rzeczy TD, tutaj drażniły mnie trochę te fragmenty, które brzmiały ala indianie z krupówek. Reszta jednak na tyle spoko, że słuchałem z uznaniem.
Azbest - klękać przed legendami
Rap Murzyna - fajny i jajcarski rap Murzyna, mam wyrzuty, że nie dałem mu więcej.
Śpiewająca Pani Wujka - kawałek jest fajny, ale powiem szczerze, nie miałem melodii na śpiewające Panie i stylówkę 00s.
Lipnicka - no niestety, Dev przejął w sztafecie siary pałeczkę po mnie. Lubie Lipnicką, ale tutaj było za dużo cringu. Nawet u mnie nostalgia nie ma takie mocy.
Kent - kurde, przykro mi to mówić, bo jestem fanem Kent, ale to chyba ich najsłabsza rzecz jaką słyszałem