DEPESZWIZJA EDYCJE 11-20

Awatar użytkownika
devotional
Ulubiony utwór: Master And Servant

Re:

Post 15 cze 2024 11:58

Dragon pisze:
15 cze 2024 11:32
Dzisiaj głosy będą kurde tej - no nie jest to najlepsza edycja, która
Me when the
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
Awatar użytkownika
Hien

Post 15 cze 2024 12:09

Jakaś epidemia niedorozwinięcia
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

Post 15 cze 2024 13:24

Dziś moda na krawędziowość
Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Post 16 cze 2024 14:44

Zanim stłuczemy Holendrów na kwaśne jabłko tylko wrzucam

1. CZEZ - Krzysztof Krawczyk - Chciałem Być
2. MENTOS - Janusz Rewiński - Zigaretten Nach Berlin
3. DRAGON - Miły ATZ & @atutowy - Szlugi
4. LIVV - TV Girl - Cigarettes out the Window
5. MURZYN - The Chats - Smoko
6. SHODAN - Princess Chelsea - Cigarette Duet
7. HIEN - Arctic Monkeys - Cigarette Smoker Fiona
8. DEV - Mac DeMarco - Ode to Viceroy

Finał 21
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

Post 16 cze 2024 20:18

Dwa ostatnie numery uratowały edycję dla mnie
Awatar użytkownika
mintaj

Post 16 cze 2024 21:00

Witojcie, witojcie.
Mamy dziś niedzielę 16 czerwca, jest godzina 21:00, a przynajmniej wg czasu wrocławskiego.
Imieniny dziś obchodzą Aneta, Benon, Aurelian, Benona, Cyryk oraz Tychon. Wszystkiego najlepszego!
Obchodzimy dziś Dzień Blooma czymkolwiek to jest oraz Międzynarodowy Dzień Pomocy Dzieciom Afrykańskim. Czy wy pomogliście dziś jakiemuś Murzynowi? ;)
Słońce tradycyjnie wzeszło jakoś wtedy, gdy większość z was spała w najlepsze, a zejdzie jakoś w momencie, gdy zacznę wklejać te słowa. Ale na pewno zejdzie wcześniej niż ja przestanę szanować Michała Probierza i jego drużynę, która po dzielnym i niezłym meczu przegrała z Holandią 2:1. Niemniej - to był dobry mecz. Tak po prostu.
Po takim to pozostało tylko usiąść przed komputerem/telefonem/czymkolwiek i obejrzeć finał kolejnej, szesnastej już depeszwizji - bez Ivony oraz z utworami o tematyce NIKOTYNOWEJ.

Tak się składa, że już od dłuższego czasu nie palę i nawet nie bardzo mnie ciągnie (tabaka w pełni zaspokaja mój głód nikotynowy), ale mimo to pozwolę sobie wkleić swoje głosy jako pierwsze:

5 pkt - 8
4 pkt - 1
3 pkt - 6
2 pkt - 5
1 pkt - 7

Szczerze mówiąc, też wydawało mi się na początku, że SELEKTA będzie bułką z masłem. Tbh ustawiłem dwa pierwsze kawałki celowo obok siebie zakładając, że będą lądować u was z zerami - gdy piszę te słowa nie mam głosów od większości i nie wiem jak mi poszło. W każdym razie o ile dwójka ma u mnie zero z przyczyn oczywistych, tak jednak ostatecznie Krzychu z mojej piątki nie wyleciał, i to chyba największe zaskoczenie tej edycji dla mnie, aczkolwiek nie uprzedzajmy faktów.

A fakty są takie, że wbrew pozorom i obiegowej opinii ta edycja była całkiem, całkiem i o jej poziomie może świadczyć chociażby fakt, że nie było tu niczego, co byłbym w stanie z pełną premedytacją odrzucić. Ostatecznie podziękowałem propozycjom numer 3 i 4. Ta pierwsza niby nie jest na pierwszy rzut ucha zła, ale nie przekonuje mnie w niej na dłuższą metę nic - ani bit, ani produkcja, ani wokal, ani tekst. Bywały tu gorsze rzeczy, części z nich może i nawet dawałem punkty, ale tutaj odpada. Czwórka zaś to typowy przedstawiciel "hipsterskiego" grania, którego Musiał słuchał kilkanaście lat temu, ale którego to w owym czasie nienawidziłem - teraz może nienawiści nie czuję, ale na punkty to jednak za mało.

No i tak - siódemka to klasyczny Munlup core spod znaku OST do Tonego Hawka, który w sumie daje radę i jest wystarczająco cool, by dostać jeden punkt. Dwa punkty dla kolejnego przedstawiciela sekcji gitarowej, bo ma spoko post-punkowy sznyt i kojarzy mi się z jednym z zespołów, które może tu wrzucę, a może nie. Trzy punkty dla szóstki, bo jest urocze, cukierkowe i pedalskie, a ja lubię takie rzeczy po prostu.

Krawczyk może i wysoko, ale nic nie poradzę na to, że słuchało mi się tego lepiej niż zakładałem. xD Muzycznie zaskakująco niezłe, tekstowo też, nie słyszę tu cienia żenady, tylko doświadczonego człowieka, któremu przez lata życie pokazało różne oblicza, ale w ostatecznym rozrachunku było spoko. Brzmi banalnie? Jebem na to.

No ale zabawę wygrał u mnie Mac DeMarco - lata temu przespałem hype na typa, uważałem, że to jakieś hipsterskie gówno i ofc potrzebowałem powrotu na forum Depeche Mode, przywłaszczenia kulturowego zabawy z innego forum sprzed lat i Musiała, by usłyszeć, że w sumie to fajne to. Kapitalna wrzuta i w pełni zasłużony komplet oraz paczka Vicerojów.

Rzucę jeszcze słówkiem o swojej propozycji na koniec - gdy ploty się potwierdziły, rozważałem tu parę innych kawałków. Było i Have a Cigar, była Suzanne Vega, były jeszcze jakieś rzeczy, ale jakoś tak uznałem, że w sumie czemu by nie wrzucić Zigaretten nach Berlin? Tak czy siak zabawy nie wygram, a oprócz tego, że to pasuje byłby to podwójny tribute - i do śp. Janusza Rewińskiego, który jest ikoną starej TV oraz mojego dzieciństwa, oraz do serialu Tygrysy Europy, o którym też mógłbym coś podobnego napisać. I napiszę, ale w innym temacie i w swoim czasie. A teraz nie przeciągam, bo i tak nikt tego nie czy
..ta. Ta?

Z ciekawości spytałem się AI od Google jakim piłkarzem reprezentacji Polski byłby Mentos. I jak to AI - rzuciło parę typów od czapy i banałów, utrzymując mnie w przekonaniu, że ta cała technologia to się zesra, a nie nas zdominuje.

KLASYFIKACJA:

Kod: Zaznacz cały

1. DEV - Mac DeMarco - Ode to Viceroy - 5 pkt.
2. CZEZ - Krzysztof Krawczyk - Chciałem Być - 4 pkt.
3. SHODAN - Princess Chelsea - Cigarette Duet - 3 pkt.
4. MURZYN - The Chats - Smoko - 2 pkt.
5. HIEN - Arctic Monkeys - Cigarette Smoker Fiona - 1 pkt.
6. DRAGON - Miły ATZ & @atutowy - Szlugi
MENTOS - Janusz Rewiński - Zigaretten Nach Berlin
LIVV - TV Girl - Cigarettes out the Window - 0 pkt.
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
Awatar użytkownika
mintaj

Post 16 cze 2024 21:04

Gdy wklejam te słowa, mecz Anglii z Serbią trwa już od dwóch minut. Nie wiem jakim piłkarzem którejś z tych reprezentacji byłby DRAGON, ale to nieistotne, bo czas na jego punkty.
7 przyjemne, całkiem lekkie rockowe granie, do tego brzmiało znajomo... ale już sprawdziłem sobie kto to heh
8 ładne lekko psychodeliczne gitarki, za to wokal trochę irytujący... działanie z wynikiem na plus
5 solidny wyróżnik z punkową energią, dało się polubić przy okazji odsłuchów depeszwizyjnych
2 nie kojarzyłem wcześniej, dla Rewińskiego zawsze odpowiednia porcja uwagi i poszanowania, nawet wobec formy piosenki kabaretowej, której nie jestem fanem
4 brzmi trochę jak ziomek z The Beloved, całkiem całkiem
6 numer zabity przez formaty tiktokowo-memowe, reagowałem alergicznie na część wokalną
1 ogólny szacun dla Krawczyka, ale ta wersja to jest taka generyczna chała... sorki

Miły ATZ wybrany raczej w ramach wewnętrznego kompromisu... na fajeczki w muzyce jakoś szczególnie nie zwracam uwagi, przynajmniej popromujemy kolejny dobry ha i pe ha o pe

byle dalej nie było tematów pokroju nutki o szezlongu, lapidarium czy linoleum, pls, nudy i na siłę...

7 (5 pkt)
8 (4 pkt)
5 (3 pkt)
2 (2 pkt)
4 (1 pkt)
6
1
Tak sobie teraz myślę, że gdybym miał Roberta przyporządkować pod jakiegoś piłkarza reprezentacji byłby to Nicola Zalewski. Obaj młodzi, obaj bliżej lewej strony, trochę jakby z innego (piłkarskiego) świata, ale generalnie to prawie zawsze dowożą. Tak, wiem, dałem mu 0 punktów.

Cieszę się, że nie mam TikToka.

KLASYFIKACJA:

1. DEV - Mac DeMarco - Ode to Viceroy - 9 pkt.
2. HIEN - Arctic Monkeys - Cigarette Smoker Fiona - 6 pkt.
3. MURZYN - The Chats - Smoko - 5 pkt.
4. CZEZ - Krzysztof Krawczyk - Chciałem Być - 4 pkt.
5. SHODAN - Princess Chelsea - Cigarette Duet - 3 pkt.
6. MENTOS - Janusz Rewiński - Zigaretten Nach Berlin - 2 pkt.
7. LIVV - TV Girl - Cigarettes out the Window - 1 pkt.
8. DRAGON - Miły ATZ & @atutowy - Szlugi -  0 pkt.
Zabawne - spodziewałem się, że w tej edycji będzie przynajmniej jeden Złoty Ziobro, ale już na tym etapie wiem, że żaden z moich faworytów go nie dostanie. Niemniej liderem Musiał, który zdobył prawie wszystkie możliwe na tym etapie punkty. W tym szalonym wyścigu prowadzi nad Jarającą Fioną, Murzynem i Krawczykiem, który chciałby być wyżej, ale i tak chyba nie powinien narzekać.
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
Awatar użytkownika
mintaj

Post 16 cze 2024 21:08

Zauważyłem, że prawie zawsze wrzucam głosy SHODANA pod koniec, no to tym razem przedstawiciel Wojska Polskiego wleci jako trzeci.
D2 - 1 pkt.
D4 - 5 pkt.
D5 - 4 pkt.
D7 - 3 pkt.
D8 - 2 pkt
Kolejne punkty dla mnie i kolejne punkty dla Hiena i Czeza. Szukając polskiego piłkarza dla Shodana chciałem podać kogoś doświadczonego i solidnego, ale no powiedzmy sobie szczerze - teraz ciężko o takich. Uznajmy więc, że będzie naszym TARASEM ROMANCZUKIEM, bo całkiem mi się podobał w dzisiejszym meczu.

KLASYFIKACJA:

1.DEV - Mac DeMarco - Ode to Viceroy - 11 pkt.
2. HIEN - Arctic Monkeys - Cigarette Smoker Fiona
MURZYN - The Chats - Smoko - 9 pkt.
4. LIVV - TV Girl - Cigarettes out the Window - 6 pkt.
5. CZEZ - Krzysztof Krawczyk - Chciałem Być - 4 pkt.
MENTOS - Janusz Rewiński - Zigaretten Nach Berlin - 3 pkt.
Wielkich zmian w klasyfikacji nie odnotowano - Dev ma dwa punkty przewagi, Murzyn i Hien są na miejscu EGZEKWO. Ta cała trójka na ten moment punktuje u każdego uczestnika, co ciekawe wraz ze mną, ale jak to ze mną bywa na niewiele mi się to zdaje, bo jestem gdzieś tam w oddali. Nadmienię tylko jeszcze, że solidny awans dzięki kompletowi punktów od Wuja zaliczyła Livv, a Dragon ciągle ma szansę na pierwszą w dziejach zabawy NAGRODĘ SPECJALNĄ.
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 16 cze 2024 21:11

siusiaka tam specjalną
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
stripped

siusiaka się znacie
Awatar użytkownika
stripped

Chuuuuuuuja jeeeeeebaććć cenzuuuuree
Awatar użytkownika
mintaj

Post 16 cze 2024 21:13

W derbach zbrodniarzy wojennych <sprawdzić wynik przed wklejeniem> REMIS, a w depeszwizji głosy pomysłodawcy konceptu tej edycji - DEV.
1 - Krawczyk, aż klasyk. Mam dziwny sentyment do tego numeru, bo i Krawczykowi zdarzyło się nagrać dużo fajnych rzeczy (mimo tego, iż większość jego twórczości z mojej bajki nie jest). Poza tym miałem okazję go poznać osobiście, bo znał się z moją ciotką, obok której właściwie mieszkał w podzgierskich Grotnikach. Przyjemny gość, miły bardzo. A ten kawałek sączy mi nostalgię do serca. Kto mógł to wrzucić? Czez albo Dragon, tak myślę. A może Livv? Niech będą 3 pkt.
2 - Rewiński, no tak. Smutna dosyć okazja, ale, well, gość był już stary, trudno się dziwić. Osobiście wolę w jego wykonaniu piosenkę Mój Nowy Star, kto nie zna, niech pozna (w kabinie erkondyszyn). Jest motyw szlugowy, nieco rozbawiło, 2 pkt się należą. Kto wrzucił? Miętus ani chybi.
3 - Rapsy, więc myślę, że Murzyn. Istnieje prawdopodobieństwo, że to Dragon, ale jakoś mi to Dragonem mimo wszystko nie pachnie. Bit i muzyka w tle fajne, niemniej jednak wokal trochę zbyt inwazyjny. Chyba 0 pkt.
4 - Czy to TV Girl? Ktoś chyba już wrzucał TV Girl z jakiejś okazji, a może to sobie wmówiłem? Nie jestem teraz w stanie zweryfikować. Tak czy inaczej, porcja fajnego, nastrojowego grania, poza tym są szlugi, także będą 4 pkt. Shodan albo Hien, tak myślę.
5 - Porcja post-punkowego grania, to mógłby być Dragon, ale też Hien. Numer trochę odstaje od reszty, ale daje mi vibe wczesnego Joy Division, względnie różnych rzeczy, których słuchałem lata temu z anglosaskiej sceny post-punkowej, jakieś Split Enz albo Wire, fajne nawet. 1 pkt będzie. Kto mógł to wrzucić? Podejrzewam Hiena.
6 - Ahh, Princess Chelsea. Jeden z powodów moich ostatnich katastrof, można powiedzieć xD Odkąd pierwszy raz usłyszałem ten numer latem 2015 zakochałem się. To właśnie od tego kawałka - a raczej viralowego doń klipu (który wtedy miał już 4 lata) - zaczęła się moja faza na Nowozelandkę. To był chyba jej pierwszy singiel ever. PC może się to przyjąć, moja wrzutka bestkowa miała raczej ciepły odbiór. Na męskim wokalu towarzyszy jej również wrzucany przeze mnie (a prywatnie jej partner życiowy) Jonathan Bree. 5 pkt w mordę jeża. Livv? Coś mi podpowiada w ten sposób. Albo shodan, bo mógł to wyciągnąć z vaultów PC po prostu po mojej wrzucie. Wkrótce się dowiemy.
7 - Damn, trudny wybór. Bo to spokojnie mogłoby dostać chociaż ten jeden punkt, jako że fajne, i słyszę o szlugach w tekście, ale, kurde, skończyły mi się punkty. Jeśli to Hien, to po mintajowemu PRZEPRASZAM, albowiem skojarzyłem go bardziej z wyżej wymienionym post-punkiem. Oby się nie obraził, 0 pkt.
7 - Cóż, kolejny szlugowy klasyczek, tym razem ode mnie. Mac DeMarco to jedno ze złotych dzieci wytwórni Captured Tracks, mocno wyluzowany i sprawiający wrażenie wiecznie zjaranego koleś z gitarą, dużo swagu i groove, ale potrafi też melancholijniej i poważniej. Lubię gościa od premiery jego debiutu w 2011 roku. Polecam i pozdrawiam, nie mogło tego braknąć. Na marginesie dodam, że wahałem się między tym, a... Princess Chelsea xD I jeszcze jednym kawałkiem, który ostatecznie wyląduje w bestce. 0 pkt, wiadomo.
Musiał jest koszmarem dentystów, bo nie ma żadnej ósmek, ale za to dwie siódemki i obie wyrwane hehe. Chciałem go porównać do jakiegoś Bednarka, który jest wiecznie spóźniony, ale niech będzie, że to będzie nasz WOJTULA SZCZĘSNY - nie jest najmłodszy, mógłby sobie odpuścić tego papieroska w niektórych momentach, czasem nie dowiezie, ale generalnie nieźle się broni i nie wiem co by tu było, jakby go nie było.

KLASYFIKACJA:

1. DEV - Mac DeMarco - Ode to Viceroy - 11 pkt.
2. LIVV - TV Girl - Cigarettes out the Window
MURZYN - The Chats - Smoko - 10 pkt.
4. HIEN - Arctic Monkeys - Cigarette Smoker Fiona - 9 pkt.
5. SHODAN - Princess Chelsea - Cigarette Duet - 8 pkt.
6. CZEZ - Krzysztof Krawczyk - Chciałem Być - 7 pkt.
7. MENTOS - Janusz Rewiński - Zigaretten Nach Berlin - 5 pkt.
No i głosy Deva nie odebrały mu lidera, ale zamieszały w klasyfikacji, bo przez wyczerpanie puli puntków ma na swoich plecach nie tylko wkurwionego Hiena, ale i oddech Murzyna oraz Livv, która po niemrawym początku wyprzedziła Hiena. Który to zaś opuścił zaszczytne grono osób zbierających punkty u każdego - co ciekawe reprezentuje tę grupę ja, ale wiele mi to nie daje. Jak zawsze. Dragon nadal z zerem - czyżbym musiał komuś przyznać drugą nagrodę?
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
Awatar użytkownika
stripped

Post 16 cze 2024 21:16

Mac DeMarconchuujowy i nie znacie się na panku leje na was
Awatar użytkownika
mintaj

Post 16 cze 2024 21:18

JA SIĘ NIE ZNAM NA PUNKU? ZOBACZYMY W NASTĘPNEJ EDYCJI

To znaczy eee yyy.. drugą połowę inicjujemy głosami imć HIENA.
5 – utwór 8
4 – utwór 2
3 – utwór 5
2 – utwór 4
1 – utwór 1
0 – utwór 3
0 – utwór 6

1 – nie mogłem temu Krawczykowi nie dać honorowego punktu, bo mnie rozczula.
2 – lubię kabaretowo brzmiącego Rewińskiego, tez mnie rozczula.
3 – nie wiem co to, nie chce wiedzieć
4 – no, fajne
5 – łojenie z garażu? wiadomo, że spoko
6 – dziecko śpiewające na tle muzyki z lunaparku, meh
8 – Mak DeMarko, czyli Musiał, jedyna osoba jaką znam, która paliła viceroye i tak jak ja, lubi Maka DeMarko
No i to mi się podoba, i oto chodzi. Czy Hien jest jak LEWY który jest tutaj od lat, napędza wzsystkie zabawy i nie tylko zabawy oraz bije wszystkie rekordy tego miejsca? Nie wiem. Wiem za to, że Dragon z kolejnym jajem, a sekcja łódzka-zgierska tym razem nie wykazała się solidarnością…

KLASYFIKACJA:

1. DEV - Mac DeMarco - Ode to Viceroy - 16 pkt.
2. MURZYN - The Chats - Smoko - 13 pkt.
3. LIVV - TV Girl - Cigarettes out the Window - 12 pkt.
4. MENTOS - Janusz Rewiński - Zigaretten Nach Berlin - 9 pkt.
HIEN - Arctic Monkeys - Cigarette Smoker Fiona - 9 pkt.
CZEZ - Krzysztof Krawczyk - Chciałem Być - 8 pkt.
Musiał nie bierze jeńców, ale bierze kolejny komplet i powiększa swoją przewagę - tym razem nad Murzynem solo. Hien nie tylko oddalił się od czołówki, ale i wyrównał ze mną, co chyba jest wystarczającą potwarzą. Za nimi/nami Księżniczka z Chelsea oraz stary dobry Krzychu. Miły ATZ może i jest miły, ale to za mało, by u kogokolwiek zapunktować.
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
Awatar użytkownika
stripped

Post 16 cze 2024 21:19

Jeeeebać Maka
Awatar użytkownika
mintaj

Post 16 cze 2024 21:23

Livvko, Livvko skocz po punkty. Przepraszam.
1. 0 pkt
2. 0 pkt
3. 4 pkt
4. -
5. 2 pkt
6. 3 pkt
7. 5 pkt
8. 1 pkt

Ogólnie edycja wyszła ponad moje oczekiwania, bo spodziewałam się słabizny, ale poza pierwszymi dwoma jest dobrze.
Tylko nadmienię, że koleżanka wysyłając głosy dodała, że jest fanką Arctic Monkeys. W każdym razie gdybym miał ją z kimś z obecnej reprezentacji porównać to może byłby to Kacper Urbański? Przyszedł z ligi włoskiej nagle, zadebiutował dosłownie przed chwilą i okazało się, że potrafi zrobić różnicę.

Dobra, nieważne.

KLASYFIKACJA:

1. DEV - Mac DeMarco - Ode to Viceroy - 17 pkt.
2. MURZYN - The Chats - Smoko - 15 pkt.
3. HIEN - Arctic Monkeys - Cigarette Smoker Fiona - 14 pkt
4. LIVV - TV Girl - Cigarettes out the Window - 12 pkt.
5. SHODAN - Princess Chelsea - Cigarette Duet - 11 pkt.
6. MENTOS - Janusz Rewiński - Zigaretten Nach Berlin - 9 pkt.
7. CZEZ - Krzysztof Krawczyk - Chciałem Być - 8 pkt.
8. DRAGON - Miły ATZ & @atutowy - Szlugi -  4 pkt.
Musiał trzyma się tego lidera od drugiej kolejki i nie puszcza. Tym razem zdobył zaledwie punkt, ale to ciągle mu wystarcza do prowadzenia - tym razem nad Murzynem, który też łapie oczka solidnie. Dzięki uwielbieniu Livv do arktycznych małpek w czołówkę wtrynił się Hien. Ja opuściłem grono punktujących u każdego, a Dragon stracił szansę na Złotego Ziobrę. Może kiedyś….
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
Awatar użytkownika
stripped

Post 16 cze 2024 21:26

Baton... O żesz Ty!
Awatar użytkownika
mintaj

Post 16 cze 2024 21:26

Jakiś tam w tle leci mecz, a teraz zagłosuje CZEZezin. Dobra, przepraszam...
1 Moje
2. 5
3. 0
4. 3
5. 1
6. 4
7. 0
8. 2
CZEZ jest jak Jan Bednarek - niektórych jego zagrań nie rozumiem za cholerę, robi błędy, ale w sumie to jest na tych wyspach od lat i ciężko mi wyobrazić sobie to miejsce bez niego.

No i dał mi 5 punktów.

KLASYFIKACJA:

1. DEV - Mac DeMarco - Ode to Viceroy - 19 pkt.
2. MURZYN - The Chats - Smoko - 16 pkt.
3. LIVV - TV Girl - Cigarettes out the Window
SHODAN - Princess Chelsea - Cigarette Duet - 15 pkt.
5. MENTOS - Janusz Rewiński - Zigaretten Nach Berlin
HIEN - Arctic Monkeys - Cigarette Smoker Fiona - 14 pkt
7. CZEZ - Krzysztof Krawczyk - Chciałem Być - 8 pkt.
8. DRAGON - Miły ATZ & @atutowy - Szlugi -  4 pkt.

Na czele nadal Musiał, który uzbierał 19 punktów. Za nim Murzyn i szczerze to aż żal już stracił szansę na powiększenie dorobku, bo ostatnią jego wygraną pamiętają najstarsi indianie. Generalnie to zrównać się z Musiałem oczkami mogą w zasadzie wszyscy poza Czezem i Dragon, więc robi się ciekawie....
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
Awatar użytkownika
stripped

Post 16 cze 2024 21:28

Jeeeeeeba*** wiecie kogo
Awatar użytkownika
mintaj

Post 16 cze 2024 21:35

Został nam tylko MURZYN. Odkąd nie gra u nas Olisadebe ciężko mi znaleźć jakiś odpowiednik w reprezentacji, nie mamy też nikogo z Bełchatowa. Może niech będzie Karol Świderski - chłopak od czarnej roboty i solidny zapierdalacz w ofensywie?
1 - o, siema Krzychu. Całkiem znośny numer, chyba coś z nowszych nagrań czyt. lata 2000.? Ta edycja widzę zaczyna się od wizyty na cmentarzu, 2 punkty dam a co

2 - a tu z kolei Pan Siara, oglądało się Tygrysy Europy to się pamięta, sentyment jakiś pozostał choć pewnie bałbym się teraz oglądać, zapewne zestarzało się jak mleko. Co prawda miał odmienne ode mnie sympatie polityczne ale teraz niech mu ziemia lekką będzie, daję 1 punkcik

3 - Miły ATZ "Szlugi", to był pierwszy kawałek o jakim pomyślałem w kontekście tej edycji ale pomyślałem sobie że zostawię to Dragonowi do wrzucenia i zdaje się nie zawiódł heh, 4 punkciki

4 - siadła mi wybitnie produkcja w tym kawałku, ta tona delaya zastosowana między zwrotami, piosenka całkiem zgrabna ogólnie, daję maxa czyt. 5 punktów

5 - moja wrzuta to The Chats "Smoko", punkowy bangerek z Australii, smoko to określenie przerwy na fajkę ale bywa też używane w odniesieniu do każdej nieformalnej przerwy od roboty

6 - niestety Musiał spalił numer, pytanie czy sobie czy komuś, nie będę zgadywał. Wiedziałem że znam ten wokal, szkoda że nie było mi dane pozgadywać samemu. 0 pkt

7 - 3 pkt

8 - 0 pkt
Może to wyglądać tak, jakbym ustawił te głosy dla fabuły, ale nie poradzę na to nic, że Jaca to hipster i jako jedyny dał jajco Musiałowi oraz jako drugi dał 4 punkty Dragonowi (generalnie innych punktacji niż 0 lub 4 nie łapał).

Tak czy siak KLASYFIKACJA GENERALNA przedstawia się następująco:

1. LIVV - TV Girl - Cigarettes out the Window  - 20 pkt.
2. DEV - Mac DeMarco - Ode to Viceroy - 19 pkt.
3. HIEN - Arctic Monkeys - Cigarette Smoker Fiona - 17 pkt.
4. MURZYN - The Chats - Smoko - 16 pkt.
5. MENTOS - Janusz Rewiński - Zigaretten Nach Berlin 
SHODAN - Princess Chelsea - Cigarette Duet - 15 pkt.
7. CZEZ - Krzysztof Krawczyk - Chciałem Być - 10 pkt.
8. DRAGON - Miły ATZ & @atutowy - Szlugi - 8 pkt.

No i rzutem na taśmę, dzięki głosom Murzyna w ostatniej kolejce zwycięzcą 16 Depeszwizji Bez Ivony [18+], ale z motywem poświęconym paleniu/papierosom zostajeeeee

LIVV!!!!

Gratulacje dla koleżanki i chałwa dla przegranych i, klasycznie, ZASŁUŻONA NAGRODA.

A tu równie klasycznie TABELKA.

To ja czekam na cynk od koleżanki w sprawie motywu DW 17 i jutro lecimy dalej. Jeszcze raz dziękuję za udział, trzymanie się terminów i wyborną zabawę.
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6